Επιστροφή στο Forum : Το thread της Xiaomi
Πριν μερικές μέρες αναβάθμισα σε HyperOS το Poco F4 GT.
Όλα παίζουν όπως πρέπει.
Ερώτηση
Απο τότε που αναβάθμισα σε HyperOS και Android 13 στο note 12 pro 4G δεν μπορώ να δώσω δικαιώματα στον Solid Explorer. Συνήθως χρησιμοποιώ την εφαρμογή για να μεταφέρω αρχεία μέσω LAN, φωτογραφίες και βίντεο σε σκληρό δίσκο για την εργασία μου. Πλέον δεν μποιρώ να το κάνω αυτό, μου ζητάει δικαιώματα για έναν φάκελο ο οποίος δεν υπάρχει πλέον και μου την έχει βαρέσει γιατί αναγκάζομαι να τα ανεβάζω στο Google Drive και να τα ξανακατεβάζω σε υπολογιστή.
Δυστυχώς και εγώ δεν μπορώ να μεταφέρω με την χρήση usb καλωδίου σε pc πλέον
και τι γίνεται τώρα; είναι δυνατόν να μη μπορώ να μεταφέρω τα δικά μου αρχεία, από τη δικιά μου κατά SD, μέσα στο δικό μου δίκτυο αλλά να μπορώ να τα ανεβάζω στο σύννεφο;
και τι γίνεται τώρα; είναι δυνατόν να μη μπορώ να μεταφέρω τα δικά μου αρχεία, από τη δικιά μου κατά SD, μέσα στο δικό μου δίκτυο αλλά να μπορώ να τα ανεβάζω στο σύννεφο;
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αλλά θέλω να λειτουργεί και αυτός ο τρόπος με την usb.Απλά πράγματα
Γιατι δεν δοκιμαζεις εναν αλλο file manager που να δινει δυνατοτητες ftp?
Ερώτηση
Απο τότε που αναβάθμισα σε HyperOS και Android 13 στο note 12 pro 4G δεν μπορώ να δώσω δικαιώματα στον Solid Explorer. Συνήθως χρησιμοποιώ την εφαρμογή για να μεταφέρω αρχεία μέσω LAN, φωτογραφίες και βίντεο σε σκληρό δίσκο για την εργασία μου. Πλέον δεν μποιρώ να το κάνω αυτό, μου ζητάει δικαιώματα για έναν φάκελο ο οποίος δεν υπάρχει πλέον και μου την έχει βαρέσει γιατί αναγκάζομαι να τα ανεβάζω στο Google Drive και να τα ξανακατεβάζω σε υπολογιστή.
Με HyperOS 1.0.2.0 ULYMIXM Android14, δεν εχω κανένα πρόβλημα και με τους 2 τρόπους.
Και στο Poco M6 Pro δεν εμφανίζεται πλέον η δυνατότητα μεταφοράς αρχείων με καλώδιο, αλλά υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης μέσω του wifi (στο ίδιο router) στη διεύθυνση 192.1.168:8888, οπότε βλέπω όλα τα περιεχόμενα του κινητού και επιλέγω τα αρχεία που θέλω νε μεταφέρω.
Τι είναι αυτό που λες;
Μιά χαρά μεταφέρω από το F4 GT αρχεία στο PC και αντίστροφα σε Linux.
Σε Windows δεν έχω δοκιμάσει.
έχω το HyperOS 1.0.4.0 στο Xiaomi 13 το οποίο άργησε αλλά ήρθε με OTA πριν καμια 20αρια μέρες.
Το περίμενα για ξηλώσω bloat της Xiaomi. Αλλά δεν σε αφήνει!
Εντωμεταξύ οι διαφορές από MIUI είναι πάρα πολύ μικρές. Νομίζω η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η αλλαγή ονόματος από MIUI σε HyperOS.
Μηπως έπρεπε να το πούνε Hype OS;
hellenicsun
09-05-24, 09:34
Επειδή δε κατάφερα ποτέ να μεταφέρω αρχεία μεταξύ των Android συσκευών και του Mac με χρήση καλωδίου, σώθηκα με την εφαρμογή LocalSend (https://localsend.org/).
- - - Updated - - -
έχω το HyperOS 1.0.4.0 στο Xiaomi 13 το οποίο άργησε αλλά ήρθε με OTA πριν καμια 20αρια μέρες.
Εντωμεταξύ οι διαφορές από MIUI είναι πάρα πολύ μικρές. Νομίζω η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η αλλαγή ονόματος από MIUI σε HyperOS.
Είναι γενική παραδοχή ότι το HyperOS είναι ένα rebranded MIUI και τίποτα περισσότερο.
Επειδή δε κατάφερα ποτέ να μεταφέρω αρχεία μεταξύ των Android συσκευών και του Mac με χρήση καλωδίου, σώθηκα με την εφαρμογή LocalSend (https://localsend.org/).
- - - Updated - - -
Είναι γενική παραδοχή ότι το HyperOS είναι ένα rebranded MIUI και τίποτα περισσότερο.
εξαιρετικό, ευχαριστώ!
MIUI είναι, απλά του άλλαξαν όνομα.
OK βρέθηκε ο τρόπος μεταφοράς με καλώδιο USB στον υπολογιστή στα αρχεία. Απλά όταν το συνδέουμε πλέον δεν φαίνεται η επιλογή με το HyperOS
Συνδέουμε το καλώδιο στον υπολογιστή και στο τηλέφωνο. Σύρουμε από πάνω προς τα κάτω την οθόνη.
Εμφανίζεται η ένδειξη φόρτιση τηλεφώνου και από κάτω περισσότερες ενέργειες. Από εκεί επιλέγουμε αυτό που θέλουμε και ξεκλειδώνει το τηλέφωνο όπου φαίνονται οι φάκελοι με τα αρχεία.
Έτσι μεταφέρουμε ότι θέλουμε.
Απλά όταν το συνδέουμε πλέον δεν φαίνεται η επιλογή με το HyperOS
Προοδος :down:
Ερώτηση
Δεν ξέρω τι έγινε, πιθανόν κάποιο update στην εφαρμογή Solid Explorer. Σήμερα και δοκίμασα και η μεταφορά αρχείων στο LAN με SMB δουλεύει μια χαρά.
- - - Updated - - -
Γιατι δεν δοκιμαζεις εναν αλλο file manager που να δινει δυνατοτητες ftp?
Πιστεύεις ότι είναι ασφαλές να τρέχεις FTP Server στο κινητό; Ούτε οι broswers δεν το υποστηρίζουν πλέον.
Ναι. Δεν θα συνδεθεις με browser, ουτε απο το internet. Θα συνδεθεις τοπικα, απο τον windows explorer σου ή απο εναν ftp client σαν το filezilla. Tbh, θα ηταν καλυτερα αν ο file manager εκανε ενα samba share (για nfs share ουτε λογος).
Σε αλλα νεα τωρα. Το mi note 10 (android 11, miui 13.0.2) του φιλου μου δεν χτυπαει απο προχτες σε καμια κληση ή μηνυμα/ειδοποιηση. Δεν εχει προβλημα το ηχειο του, μιας και οι ηχοι απο τις εφαρμογες ακουγονται κανονικοτατα, οποτε υποψιαζομια το καρασπασμενο dnd του android 9+. Του προτεινα το easydnd, αλλα πλεον δεν υπαρχει στο store.
Καμια αλλη ιδεα?
Λοιπόν τελικά επανέρχομαι για το ίδιο θέμα το οποίο ακόμα υπάρχει απλά εγω μπερδεύτηκα.
Όταν πάς να κάνεις απευθείας μεταφορά αρχείων απο τον Solid Explorer, δεν υπάρχει θέμα.
Όταν πάς να κάνεις μεταφορά αρχείων απο τη Συλλογή, υπάρχει θέμα. Πατάς αποστολή, διαλέγεις Solid Explorer, και πάπαλα σου ζητάει να χορηγήσεις άσδεια σε ένα φάκελο που δεν υπάρχει πλέον σε Android 13.
Θα μου πείς γιατί δεν κάνεις τη μεταφορά απευθείας απο Solid Explorer, γιατί ο Solid Explorer δεν αφαιρεί απο τις φωτογραφίες στοιχεία τοποθεσίας και metadata όπως κάνει η Συλλογή.
Πιστεύεις ότι είναι ασφαλές να τρέχεις FTP Server στο κινητό; Ούτε οι broswers δεν το υποστηρίζουν πλέον.
Εφόσον είσαι στο δικό σου local zone δεν είναι; Αν έχει μπει κάποιος στο δίκτυο σου τότε υπάρχουν πολλά άλλα θέματα.
Εγώ πάντως το ανοίγω για την μεταφορά και το κλείνω.
GregoirX23
18-05-24, 18:41
Τι είναι πιο γρήγορο; Μεταφορά με καλώδιο μεταξύ κινητών η μέσω wifi; Γίνεται να συνδέσεις 2 type c κινητά και να μεταφέρεις;
Δεν το έχω κάνει ποτέ και είχα τη περιέργεια για το πώς γίνεται...
Για το ιστορικό, xiaomi έχω....
Μέχρι τώρα η έπαιζε ΒΤ, η μεταφορά με αφαίρεση καρτών από τα κινητά και αντιγραφή σε υπολογιστή....
Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να δω αν το 13 pro plus που μου ήρθε, υποστηρίζει μπάντες "δικές μας" στο 5G?
kostas2005
20-05-24, 07:04
ψάχνω για το κινητό που λες αλλά βρίσκω μόνο σε redmi note.
Σε κάθε περίπτωση με τρομερή προσοχή αν εχει μεσα mtk μπαίνεις στο mtk engineer mode και μπορείς να αφήνεις μονο τις μπάντες που θες.
αν δεν δουλεύει κατέβασε άλλη έκδοση προηγούμενη η επόμενη του dialer η δοκιμασε πχ απο true caller απευθείας με το τον κωδικο που σε βάζει στο κρυφό μενού.
προσοχή το καταστρέφεις ευκολα απο εκει
άλλο νομίζεις απο την περιγραφή... πατας και τελικα το μαμας το κινητο
Αυτο που θες όμως θα το μάθεις απλα λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή που έγινε διαθέσιμο.
hellenicsun
20-05-24, 20:54
Ανάμεσα σε Poco X6 και Redmi Note 13 Pro, ποιο θα επιλέγατε; Τα βλέπω σχεδόν ίδια ως προς τα χαρακτηριστικά.
Τι είναι πιο γρήγορο; Μεταφορά με καλώδιο μεταξύ κινητών η μέσω wifi; Γίνεται να συνδέσεις 2 type c κινητά και να μεταφέρεις;
Δεν το έχω κάνει ποτέ και είχα τη περιέργεια για το πώς γίνεται...
Για το ιστορικό, xiaomi έχω....
Μέχρι τώρα η έπαιζε ΒΤ, η μεταφορά με αφαίρεση καρτών από τα κινητά και αντιγραφή σε υπολογιστή....
Γίνεται με χρήση WIFI και γίνεται ταχύτατα.
Κάποτε είχα χρησιμοποιήσει με πολύ καλή ταχύτητα την MI Mover (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miui.huanji&hl=el&gl=US) που φαντάζομαι θα είναι ήδη εγκατεστημένη.
Σίγουρα θα βρεις και άλλες πολλές (https://www.google.com/search?q=mi+mover+alternatives&newwindow=1&sca_esv=942fd3e35b187869&sxsrf=ADLYWIJ6rfA8Guv--_nAJ3L5CdmJ7jOMhg%3A1716239243520&ei=i7tLZsmyH9mN7NYPiZSrgAw&udm=&ved=0ahUKEwiJpNazkZ2GAxXZBtsEHQnKCsAQ4dUDCBA&uact=5&oq=mi+mover+alternatives&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiFW1pIG1vdmVyIGFsdGVybmF0aXZlczIIEAAYgAQYogQyCBAAGKIEGIkFMggQABiABBiiBDIIEAAYgAQYogQyCBAAGIAEGK IESNg3ULICWLM1cAV4AZABAJgBngGgAeQJqgEDMC45uAEDyAEA-AEBmAIOoAK2CsICChAAGLADGNYEGEfCAg0QABiABBiwAxhDGIoFwgILEAAYgAQYsQMYgwHCAgUQABiABMICCBAAGIAEGMsBwgIFECEYoAHCAgYQABgWGB7CA gQQIRgVmAMAiAYBkAYKkgcDNS45oAedJA&sclient=gws-wiz-serp) που το κάνουν!!!
Στο κινητό της συζύγου (Poco M4 5G) ήρθε ενημέρωση HyperOS 1.0.4.0 ULSMIXM 3.9gb
Την βάζω?
Στο δικό μου (Poco M6 Pro) έχω βάλει την 1.0.1.0 UNFEUXM και λειτουργεί χωρίς προβλήματα, αλλά με προβληματίζει η διαφορετική έκδοση.
Ρωτάω γιατί στο https://xhyperos.com/hyperos-update-download/ βρίσκω και τις 2 εκδόσεις (Global) και τη δυνατότητα download.
Ανάμεσα σε Poco X6 και Redmi Note 13 Pro, ποιο θα επιλέγατε; Τα βλέπω σχεδόν ίδια ως προς τα χαρακτηριστικά.
εμένα δεν με ενδιαφέρει η φωτογραφία θα έπαιρνα το poco γιατί έχει και proximity το βρίσκω και πολύ φθηνά 240 ευρώ μπλε 12/256 από εξωτερικό φυσικά
εμένα δεν με ενδιαφέρει η φωτογραφία θα έπαιρνα το poco γιατί έχει και proximity το βρίσκω και πολύ φθηνά 240 ευρώ μπλε 12/256 από εξωτερικό φυσικά
proximity uber alles.
Πως ακριβώς λέγεται αυτό στα φίλτρα; proximity sensor?
Πως ακριβώς λέγεται αυτό στα φίλτρα; proximity sensor?
proximity sensor / αισθητήρας εγγύτητας, αλλά δεν αποτυπώνεται πάντα σωστά στις προδιαγραφές.
Ενίοτε αναφέρεται ότι μία συσκευή έχει, ακόμη κι αν είναι "εικονικός".
ΠΟΤΕ ξανά εικονικό στην ζωή μου.
Είναι vital για μια συνομιλία της προκοπής.
Πώς γίνεται να είναι εικονικός;
Πώς γίνεται να είναι εικονικός;
Χρησιμοποιούν άλλους αισθητήρες όπως γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο για να μαντέψουν εάν θα πρέπει να κλείσουν την οθόνη ;)
Στο διπλανό νήμα μου έφυγε ένα ποστ χολί γιατί μου έκανε πάλι τεράστια μπινιά ο εικονικός αισθητήρας.
Το !+ που έχω λέει ότι έχει proximity αλλά είναι το ίδιο χάλι με τους εικονικούς ειναι. Γιαυτο τα είχα πάρει στο κρανίο.
hellenicsun
21-05-24, 22:41
Χρησιμοποιούν άλλους αισθητήρες όπως γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο για να μαντέψουν εάν θα πρέπει να κλείσουν την οθόνη ;)
Όπως και στο Redmi Note 10 Pro που έχω τώρα, με εικονικό αισθητήρα.
Ίσως το καλύτερο όλων, που ενώ το έχω στη τσέπη και μάλλον κατόπιν κάποιας ειδοποίησης, ξεκλειδώνει κανονικά και δέχεται εντολές - όποιον απίθανο σαφώς συνδυασμό θα πετύχω ενώ περπατάω.
proximity sensor / αισθητήρας εγγύτητας, αλλά δεν αποτυπώνεται πάντα σωστά στις προδιαγραφές.
Ενίοτε αναφέρεται ότι μία συσκευή έχει, ακόμη κι αν είναι "εικονικός".
δυστυχώς αυτό δεν μπορώ να το ξέρω βασίζομαι εδώ https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_x6-12723.php
Chingachgook
22-05-24, 12:43
Όπως και στο Redmi Note 10 Pro που έχω τώρα, με εικονικό αισθητήρα.
Ίσως το καλύτερο όλων, που ενώ το έχω στη τσέπη και μάλλον κατόπιν κάποιας ειδοποίησης, ξεκλειδώνει κανονικά και δέχεται εντολές - όποιον απίθανο σαφώς συνδυασμό θα πετύχω ενώ περπατάω.
δυστυχώς αυτό δεν μπορώ να το ξέρω βασίζομαι εδώ https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_x6-12723.php
Για το Redmi Note 10 Pro πάντως στα features δεν γράφει για proximity sensor, αν λέει κάτι αυτό
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_10_pro-10662.php
Για το Redmi Note 10 Pro πάντως στα features δεν γράφει για proximity sensor, αν λέει κάτι αυτό
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_10_pro-10662.php
Γράφει virtual proximity sensing
Chingachgook
22-05-24, 13:19
Γράφει virtual proximity sensing
I only read one line at a time sir!
:oops::p
hellenicsun
22-05-24, 16:34
Virtual my ass :p
kostas2005
23-05-24, 10:29
ο Μπάιντεν μου έρχεται στο νου με τα virtual που λέτε.
Τον έβλεπα πριν τρεις μέρες που εκραζε για το θεμα νιαταναχου/εγκληματίας πολέμου και σκεφτόμουν .. αποκλείεται να ειναι αληθινός.
αυτός ρε παιδιά τι sensor λειτουργεί?
ελπίζω την ώρα που θα ναι κοντά στα πυρηνικά ο σενσορ να μην ειναι virtual.
hellenicsun
26-05-24, 20:26
Γνώμη για Poco X6 Pro; Σκέφτομαι να το τσιμπήσω αύριο.
Γνώμη για Poco X6 Pro; Σκέφτομαι να το τσιμπήσω αύριο.
Το έχω από τον φεβρουάριο, το 12/512.
Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως είναι πολύ καλό. Σαν design είναι συμμαζεμένο και με καλό grip στο χέρι. Έρχεται με θήκη η οποία είναι τίμια.
Αν δεν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με custom ROMS, αξίζει, τώρα που έπεσε η τιμή.
Ο Mediatek που φοράει λένε ότι είναι κοντά σε flagship (δεν το έχω ψάξει προσωπικά, δεν ασχολούμαι με επιδόσεις).
Σε σχέση με το Poco X3 NFC που είχα προηγουμένως, θεωρώ πως είναι αρκετά πιο γρήγορο.
Οι κάμερες σχετικά κομπλέ, αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις. Οι νυχτερινές βγαίνουν αρκετά decent με λίγο πειραγμένα χρώματα (αν ενεργοποιήσεις το AI mode).
Το μόνο παράπονο που έχω, είναι με την μπαταρία. Θεωρώ ότι για 5000mAh δεν δικαιολογείται τέτοιο χάλι, να σε βγάζει οριακά μία μέρα, με ήπια χρήση.
Το Poco X3 NFC με 5125mAh περίπου, ήταν σκυλί στο θέμα μπαταρία.
Αξίζει σαν αγορά πάντως, αν είσαι οκ στο τέλος της ημέρας η μπαταρία να είναι <30%.
hellenicsun
26-05-24, 21:28
Το έχω από τον φεβρουάριο, το 12/512.
Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως είναι πολύ καλό. Σαν design είναι συμμαζεμένο και με καλό grip στο χέρι. Έρχεται με θήκη η οποία είναι τίμια.
Αν δεν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με custom ROMS, αξίζει, τώρα που έπεσε η τιμή.
Ο Mediatek που φοράει λένε ότι είναι κοντά σε flagship (δεν το έχω ψάξει προσωπικά, δεν ασχολούμαι με επιδόσεις).
Σε σχέση με το Poco X3 NFC που είχα προηγουμένως, θεωρώ πως είναι αρκετά πιο γρήγορο.
Οι κάμερες σχετικά κομπλέ, αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις. Οι νυχτερινές βγαίνουν αρκετά decent με λίγο πειραγμένα χρώματα (αν ενεργοποιήσεις το AI mode).
Το μόνο παράπονο που έχω, είναι με την μπαταρία. Θεωρώ ότι για 5000mAh δεν δικαιολογείται τέτοιο χάλι, να σε βγάζει οριακά μία μέρα, με ήπια χρήση.
Το Poco X3 NFC με 5125mAh περίπου, ήταν σκυλί στο θέμα μπαταρία.
Αξίζει σαν αγορά πάντως, αν είσαι οκ στο τέλος της ημέρας η μπαταρία να είναι <30%.
..κι εγώ για το 12/512 πάω.
Η χρήση μου (θα) είναι η εξής: ανοικτά BT/ WiFi/ 5G (δύο SIM)/ NFC. Οθόνη στο αυτόματο όσο αφορά τα Hz. Χρήση μουσικής (Tidal) κυρίως μέσω BT, Google Maps, Instagram, Lightroom (με σύνδεση στην επαγγελματική κάμερα) για επεξεργασία εικόνων on the go (12Bit/ DCI-P3 100% η οθόνη που με ικανοποιεί). Σαφώς τηλέφωνα (περίπου μιάμιση ώρα/ μέρα) & IM. Πληρωμές μέσω αυτού (Google Wallet).
Θα βγαίνει από τη πρίζα κατά τις 08.00.. Θα φτάνω σπίτι με μπαταρία; :p
..κι εγώ για το 12/512 πάω.
Η χρήση μου (θα) είναι η εξής: ανοικτά BT/ WiFi/ 5G (δύο SIM)/ NFC. Οθόνη στο αυτόματο όσο αφορά τα Hz. Χρήση μουσικής (Tidal) κυρίως μέσω BT, Google Maps, Instagram, Lightroom (με σύνδεση στην επαγγελματική κάμερα) για επεξεργασία εικόνων on the go (12Bit/ DCI-P3 100% η οθόνη που με ικανοποιεί). Σαφώς τηλέφωνα (περίπου μιάμιση ώρα/ μέρα) & IM. Πληρωμές μέσω αυτού (Google Wallet).
Θα βγαίνει από τη πρίζα κατά τις 08.00.. Θα φτάνω σπίτι με μπαταρία; :p
Go for it.
Το κινητό σπέρνει για Lightroom.
Μπαταρία νορμάλ πράγματα.
Εκανα το λαθος να αναβαθμισω σε HyperOS
το F3 που εχω.
Το τηλεφωνο απο εκει που πετουσε και βαστουσε 2 μερες περιπου η μπαταρια τωρα
σερνεται και βγαζει μια μερα με το ζορι.
Καποια προταση για το τι μπορω να κανω?
το F3 που εχω.
Ξεκλείδωμα bootloader και custom ROM.
Ούτως ή άλλως εγγύηση δεν έχεις.
το F3 που εχω.
Περίμενε μερικές μέρες, καινούριο OS, daemons, apps, θα στρώσει.
hellenicsun
27-05-24, 19:09
Go for it.
Το κινητό σπέρνει για Lightroom.
Μπαταρία νορμάλ πράγματα.
I went for it.
Από εποχή 14 Pro Max είχα να πιάσω γρήγορη συσκευή.
Κι εγώ έχω δει ελάττωση διάρκειας με το HyperOS χωρίς εμφανή πλεονεκτήματα. Και μόνο για το security update την προτιμώ, αλλά ελπίζω να βελτιωθεί λίγο.
I went for it.
Από εποχή 14 Pro Max είχα να πιάσω γρήγορη συσκευή.
https://www.youtube.com/watch?v=2U462Ze68Fg
Στο 1 τέταρτο της τιμής.
Καλά εντάξει η κάμερα είναι απλώς οκ midrange. To Pro Max σε κάμερα είναι το 6o παγκοσμίως
To Hype(r) OS ειναι μεγαλο φιάσκο. Δεν προσφέρει τίποτα. Καθυστερηστε τα updates.
@ ADSLgr.com All rights reserved.