Επιστροφή στο Forum : Το thread της Xiaomi
famous-walker
19-09-18, 19:11
Όσο αφορά το link, μπορείς να μας δώσεις σύνδεσμο απευθείας στο άρθρο να το διαβάσω;
- - - Updated - - -
Όχι πιθανό. Είναι στοχευμένες.
https://www.google.com/search?q=Is+Apple+Really+Your+Privacy+Hero%3F&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
Πρώτο αποτέλεσμα από bloomberg.
Settings - installed apps - Πάνω δεξιά (3 τελείες) - default apps - browser
Από εκεί προσπαθώ αλλά μου βγάζει να διαλέξω κάποιον άλλο.
197139
Εγώ θέλω να με ρωτάει κάθε φορά.
Από εκεί προσπαθώ αλλά μου βγάζει να διαλέξω κάποιον άλλο.
197139
Εγώ θέλω να με ρωτάει κάθε φορά.
Clear defaults μέσα από την εφαρμογή που έχεις default τώρα και εάν δεν ορίσεις ξανά, κάθε φορά θα σε ρωτάει
Clear defaults μέσα από την εφαρμογή που έχεις default τώρα και εάν δεν ορίσεις ξανά, κάθε φορά θα σε ρωτάει
Ούτε έτσι μου δουλεύει.
Αυτό είναι το περίεργο.
Οκ.
Βρήκα τελικά τι έφταιγε.
Η ΡΟΜ που φοράω δεν έχει τον μαμά browser και αυτό δημιουργούσε το πρόβλημα.
Το έβαλα και όλα καλά
Σχετικά με το θέμα των διαφημίσεων, θα γράψω αυτό που έχω ξαναγράψει παλαιότερα:
Xiaomi παίρνουμε για το εξαιρετικό VFM στο HW των συσκευών. Και από το 2016 και μετά και για την ποιότητα κατασκευής.
Όσο υπάρχει community, είτε σε MiUI roms είτε σε άλλες custom roms, θα συνεχίσουμε.
Τώρα με κάτι anti-roll back, unlock wait times κλπ, απλά μας το κάνουν λίγο δύσκολο, όταν καρακλειδώσουν το οικοσύστημά τους, θα στραφούμε αλλού, και το ξέρουν ήδη αυτό ανοίγοντας διάφορα sub-brands (βλ. Poco).
Δεν χωράνε οπαδικά σε αυτά :p
Έτσι, στο θέμα πορτοφόλι δεν έχει θέση ο οπαδισμός.
Έτσι, στο θέμα πορτοφόλι δεν έχει θέση ο οπαδισμός.
Μα και πορτοφόλια (https://www.gearbest.com/wallets/pp_957681.html) έχει :p ad free κιόλας
Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα κινητό Xiaomi πάνω από 200 ευρώ. Σε low και mid range πάει καλά, από εκεί και πάνω χωλαίνει. Και το πρόβλημα προφανώς είναι το software, αφού το πακέτο του hardware της είναι σίγουρα άκρως ελκυστικό. Για εμένα όμως δεν αρκεί ο 845 με τα 6gb ram, όταν καταφανώς έχεις ελλείψεις. Χωρίς αδιαβροχοποίηση, χωρίς VOlte, χωρίς ca, με μέτρια κάμερα στις βραδινές και συζητήσεις περί gcam ports κλπ δεν προτίθεμαι να δώσω τόσα χρήματα για να έχω αυτές τις ελλείψεις.
patrickdrd
20-09-18, 12:05
συμφωνω, για κατι σε διψηφιο νουμερο ευρω και καπακι ρουτ και lineage ειναι ταμαμ!
Λέω να προσωρήσω σιγά-σιγά σε εγκατάσταση νέας custom ROM. Χάνονται δεδομένα/εφαρμογές σε κάποιο από τα 2 πρώτα βήματα; Δηλαδή στο ξεκλείδωμα του bootloader και στην εγκατάσταση TWRP;
Λέω να προσωρήσω σιγά-σιγά σε εγκατάσταση νέας custom ROM. Χάνονται δεδομένα/εφαρμογές σε κάποιο από τα 2 πρώτα βήματα; Δηλαδή στο ξεκλείδωμα του bootloader και στην εγκατάσταση TWRP;
Κανονικά όχι, αλλά καλό θα είναι να κρατήσεις ενα backup κάπου.
Μπορεί πχ να μην πάει καλά το flash του twrp και μετά να πρέπει να περάσεις την rom με miflash
Στο ξεκλείδωμα του bootloader χάνονται τα πάντα.
Στην εγκατάσταση TWRP όχι, αλλά τα έχεις χάσει στο προηγούμενο βήμα :p
hellenicsun
20-09-18, 12:31
Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα κινητό Xiaomi πάνω από 200 ευρώ. Σε low και mid range πάει καλά, από εκεί και πάνω χωλαίνει. Και το πρόβλημα προφανώς είναι το software, αφού το πακέτο του hardware της είναι σίγουρα άκρως ελκυστικό. Για εμένα όμως δεν αρκεί ο 845 με τα 6gb ram, όταν καταφανώς έχεις ελλείψεις. Χωρίς αδιαβροχοποίηση, χωρίς VOlte, χωρίς ca, με μέτρια κάμερα στις βραδινές και συζητήσεις περί gcam ports κλπ δεν προτίθεμαι να δώσω τόσα χρήματα για να έχω αυτές τις ελλείψεις.
Το Mi Mix 2S που κατέχω δεν έχει καμία ανάγκη από gcam σε καμία περίπτωση - ούτε καν τη νύχτα. Η κάμερα του είναι εξαιρετική.
VoLTE έχει.
Το CA τι είναι;
Κανονικά όχι, αλλά καλό θα είναι να κρατήσεις ενα backup κάπου.
Μπορεί πχ να μην πάει καλά το flash του twrp και μετά να πρέπει να περάσεις την rom με miflash
Με μπερδέψατε!!! :) :) :)
patrickdrd
20-09-18, 12:51
Το CA τι είναι;
carrier aggregation, ειχε μπει και link καπου πριν λιγες μερες,
μπορεις να το googlαρεις
- - - Updated - - -
Με μπερδέψατε!!! :) :) :)
το σιγουρο ειναι οτι χανονται, γιατι πριν την εγκαταστσαση της custom rom
πρεπει να κανεις wipe data,
οποτε παρε backup πρωτα οτι μπορεις και μετα.. δωστου
Εσεις με Global 10 (την επισημη, οχι custom), σαν εμφανιζει το εικονιδιο G πανω αριστερα οταν εχετε καποια ειδοποιηση απο το Google Now/feed ή οπως το λενε τελος παντων?
Στην MIUI 9 εβγαινε. Στην 10 δεν βγαινει.
https://9to5google.com/wp-content/uploads/sites/4/2016/01/g-logo-icon-e1453866932137.png?w=1000
το σιγουρο ειναι οτι χανονται, γιατι πριν την εγκαταστσαση της custom rom
πρεπει να κανεις wipe data,
οποτε παρε backup πρωτα οτι μπορεις και μετα.. δωστου
Δεν είναι στάνταρ αυτό, γιατί μπορεί πχ να κάνεις dirty flash ώστε να κρατάς τις εφαρμογές σου.
Το σίγουρο είναι ότι το ξεκλείδωμα bootloader κάνει wipe την συσκευή.
hellenicsun
20-09-18, 13:32
Εσεις με Global 10 (την επισημη, οχι custom), σαν εμφανιζει το εικονιδιο G πανω αριστερα οταν εχετε καποια ειδοποιηση απο το Google Now/feed ή οπως το λενε τελος παντων?
Στην MIUI 9 εβγαινε. Στην 10 δεν βγαινει.
https://9to5google.com/wp-content/uploads/sites/4/2016/01/g-logo-icon-e1453866932137.png?w=1000
Δεν έχω δει ποτέ μου αυτό το εικονίδιο - ούτε με την 9 ούτε με τη 10.
Σαφώς χρησιμοποιώ το Google Now.
- - - Updated - - -
carrier aggregation, ειχε μπει και link καπου πριν λιγες μερες,
μπορεις να το googlαρεις
Ευχαριστώ!
patrickdrd
20-09-18, 13:33
Δεν είναι στάνταρ αυτό, γιατί μπορεί πχ να κάνεις dirty flash ώστε να κρατάς τις εφαρμογές σου.
Το σίγουρο είναι ότι το ξεκλείδωμα bootloader κάνει wipe την συσκευή.
διαφωνω,
1) δεν νομιζω να μου την εκανε εμενα γιατι μετα το ξεκλειδωμα εβαλα twrp recovery και πηρα backup το image
της τρεχουσας εγκαταστασης για να μην γινει καμια λαλακια και ηταν γεματο κανονικα
2) dirty flash με (τοσο) μεγαλη αλλαγη ρομ (απο στοκ σε custom) χλωμο το κοβω,
dirty flash κανουμε οταν εγκαθιστουμε νεα εκδοση της ιδιας ρομ
Στο 4χ που είχα κάνει δεν είχα χάσει δεδομένα με το Unlock
Τι να πω παίδες, σε όσα xiaomi έχω κάνει unlock, έγινε factory reset.
Μάλιστα προειδοποιεί και όταν ανοίγεις το OEM unlock από developer settings.
Δεν επιμένω, γιατί μπορεί να έχει αλλάξει κάτι.
Δεν έχω δει ποτέ μου αυτό το εικονίδιο - ούτε με την 9 ούτε με τη 10.
Σαφώς χρησιμοποιώ το Google Now.
Εχεις βαλει να σε ειδοποιει σε αλλαγες καιρου ή σκορ ομαδων κτλ?
Σε Lineage OS, στον καιρο βγαινει ενα συννεφο και σε σκορ ομαδων μια μπαλα.
Σε MIUI απλα βγαινει ενα G. Στην 10αρα δεν βγαινει τιποτα βεβαια.
Ωραία τα κατάφεραν πάλι οι Κινέζοι δηλαδή. Κάπως έτσι έφυγα από το MiUI προς LineageOS, κάποια βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά πρέπει να μην βάζουν χέρι αλλά τα skins και τα themes μας μάραναν.
hellenicsun
20-09-18, 15:02
Ωραία τα κατάφεραν πάλι οι Κινέζοι δηλαδή. Κάπως έτσι έφυγα από το MiUI προς LineageOS, κάποια βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά πρέπει να μην βάζουν χέρι αλλά τα skins και τα themes μας μάραναν.
Υπομονή ως ότου σηκώσω screenshot - δε ξέρω πως να κάνω force μια ειδοποίηση οπότε αναμένω.
Στη MIUI 10 τα εικονίδια στη γραμμή ειδοποιήσεων είναι απολύτως σωστά και εννοείται πως βλέπω καιρού, ειδήσεων κλπ.
- - - Updated - - -
Ναι, έχω βάλει. Βλέπω κανονικά το σύννεφο κλπ. Υπομονή μέχρι να έχω αρκετές ειδοποιήσεις να σηκώσω screenshot.
- - - Updated - - -
Για δείτε:
hellenicsun ουτε σε εσενα τα εμφανιζει.
Στη δευτερη εικονα που εβαλες, εχει ενα συννεφο και εχει λεπτομερειες για τον καιρο. Αυτο ομως στο βγαζει αφου κανεις swipe down.
Αυτο το συννεφο θα επρεπε να φαινεται πανω αριστερα (διπλα στο ρολοι σου που φαινονται οι ειδοποιησεις απο το mail και το Mifit της πρωτης εικονας). ή εστω το εικονιδιο G που δηλωνει οτι εχεις καποια ειδοποιηση απο το Google Now.
https://i-cdn.phonearena.com//images/articles/225802-xgallery/New-notification-icon-from-Google-Now.jpg
Αυτο το G εβλεπα εγω στην MIUI 9 αλλα νομιζω σε αλλο χρωμα (πρεπει να ηταν πολυχρωμο).
hellenicsun
20-09-18, 15:20
hellenicsun ουτε σε εσενα τα εμφανιζει.
Στη δευτερη εικονα που εβαλες, εχει ενα συννεφο και εχει λεπτομερειες για τον καιρο. Αυτο ομως στο βγαζει αφου κανεις swipe down.
Αυτο το συννεφο θα επρεπε να φαινεται πανω αριστερα (διπλα στο ρολοι σου που φαινονται οι ειδοποιησεις απο το mail και το Mifit της πρωτης εικονας). ή εστω το εικονιδιο G που δηλωνει οτι εχεις καποια ειδοποιηση απο το Google Now.
https://i-cdn.phonearena.com//images/articles/225802-xgallery/New-notification-icon-from-Google-Now.jpg
Αυτο το G εβλεπα εγω στην MIUI 9 αλλα νομιζω σε αλλο χρωμα (πρεπει να ηταν πολυχρωμο).
ΟΚ κατάλαβα τι εννοείς.
Δεν εμφανίζει επίσης του LinkedIn αλλά εμφανίζει του Instagram.
Στις ρυθμίσεις δε βρήκα κάτι.
Ηρθε το MIUI10 στο RN5.
Δεν βλεπω καμια τραγικη διαφορά σε σχεση με πριν στο UI.
Είχα βολευτει ομως με τον καιρο στο SystemUI πανω πανω ομως, τωρα δεν υπαρχει.
Ηρθε το MIUI10 στο RN5.
Δεν βλεπω καμια τραγικη διαφορά σε σχεση με πριν στο UI.
Είχα βολευτει ομως με τον καιρο στο SystemUI πανω πανω ομως, τωρα δεν υπαρχει.
το app της κάμερας διορθώθηκε ή τουλάχιστον έγινε κάποιο update ?
αναφέρομαι στο lag μεταξύ εναλλαγής κάμερα από την πίσω στην μπροστά και επιλογή μοτίβου
Τι να πω παίδες, σε όσα xiaomi έχω κάνει unlock, έγινε factory reset.
Μάλιστα προειδοποιεί και όταν ανοίγεις το OEM unlock από developer settings.
Δεν επιμένω, γιατί μπορεί να έχει αλλάξει κάτι.
Μια απ' τα ίδια κι εγώ.
Γι' αυτό κι εγώ πρώτα ξεκλεδώνω κάθε νέα συσκευή, μετά περνάω GlobeRom και τέλος στήνω.
@hellenicsun οι ειδοποιήσεις σωστά φαίνονται, αλλά έχε το νου σου για το συννεφάκι, δε το βγάζει για όλες τις ειδοποιήσεις καιρού αλλά μόνο για σημαντικές μεταβολές. Οπότε δε το λες και σίγουρο ακόμα ότι πράγματι δε βγάζει.
hellenicsun
20-09-18, 16:23
@hellenicsun οι ειδοποιήσεις σωστά φαίνονται, αλλά έχε το νου σου για το συννεφάκι, δε το βγάζει για όλες τις ειδοποιήσεις καιρού αλλά μόνο για σημαντικές μεταβολές. Οπότε δε το λες και σίγουρο ακόμα ότι πράγματι δε βγάζει.
Προσωπικά δε το θυμάμαι να λειτουργούσε διαφορετικά στο Android One Mi A1 μου αλλά δε βάζω πια και το χέρι μου στη φωτιά.
Pocophone F1 vs Samsung Galaxy Note 9 - Camera Comparison (https://www.youtube.com/watch?v=Wqoc5ZhIlNk)
Aυτό το μαμημένο το noise reduction της Xiaomi...
Μόνο στη selfie είναι καλύτερο το F1.
Είναι δυνατόν;;;
Xiaomi Redmi Note 6 Pro: Διαθέσιμο ήδη για προπαραγγελία σε πολύ καλή τιμή,
ενώ δεν έχει ανακοινωθεί! (https://www.techgear.gr/xiaomi-redmi-note-6-pro-presale-144815/)
Pocophone F1 vs Samsung Galaxy Note 9 - Camera Comparison (https://www.youtube.com/watch?v=Wqoc5ZhIlNk)
Aυτό το μαμημένο το noise reduction της Xiaomi...
Μόνο στη selfie είναι καλύτερο το F1.
Για κινητο που στοιχιζει το 40% του αλλου και εχουν ιδιο επεξεργαστη, μια χαρα ειναι. Δε θα βγαζω φωτογραφιες το βραδυ!:p
- - - Updated - - -
Είναι δυνατόν;;;
ενώ δεν έχει ανακοινωθεί! (https://www.techgear.gr/xiaomi-redmi-note-6-pro-presale-144815/)
Ειναι πιο ακριβο απο Note 5 4/64 απο Ελλαδα, ενω ειναι μολις 3/32. Εκτος απο τη λιγο μεγαλυτερη οθονη εχει κατι συνταρακτικα καλυτερο, γιατι και τον επεξεργαστη ιδιον τον βλεπω;
Ειναι στην ουσία το RN5 με notch.
dimitri_ns
21-09-18, 07:47
Είναι δυνατόν;;;
Και γιατί δεν το πέρνεις από Ελλάδα από την αντιπροσωπεία στα 179 € ? :p
https://www.mistore-greece.gr/Products/Smartphones/smartphone-xiaomi-redmi-6-(32gb)-black.aspx?ref_tim=1537505037&ref_a=26009350&ref_b=934412&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=redmi6.miband3.2018-09-19&utm_term=934412_26009350
Δεν είναι το pro, το απλό είναι.
Μα αυτό δεν είναι το note :)
dimitri_ns
21-09-18, 10:12
Μα αυτό δεν είναι το note :)
Δίκιο, δίκιο
Μούρθε σε νεςσλεττερ τόδα βιαστικά. Αλλωστε εγώ ψωνίζω μόνο τα μονά 3,5 και αργότερα το 7 :p
Δίκιο, δίκιο
Μούρθε σε νεςσλεττερ τόδα βιαστικά. Αλλωστε εγώ ψωνίζω μόνο τα μονά 3,5 και αργότερα το 7 :p
Το 7 μάλλον θα το αποφύγουν οι Κινέζοι λόγω προλήψεων, οπότε σε βλέπω για 8 :p
Το 7 μάλλον θα το αποφύγουν οι Κινέζοι λόγω προλήψεων, οπότε σε βλέπω για 8 9 :p
Fixed!
Το Mi Mix 2S που κατέχω δεν έχει καμία ανάγκη από gcam σε καμία περίπτωση - ούτε καν τη νύχτα. Η κάμερα του είναι εξαιρετική.
VoLTE έχει.
Το CA τι είναι;
Για την κάμερα δεν θα επιμείνω, καθόσον δεν είμαι κάτοχος. VoLTE δεν έχει, δεν το υποστηρίζει κανείς πάροχος στην Ελλάδα. Μην μου πεις ότι έχει στις ρυθμίσεις του, και το RN4 το δικό μου έχει, αλλά όχι Ελλάδα. Κάνε μια κλήση και δες αν κρατάει το 4g, αν πέφτει σε E τότε δεν υπάρχει VoLTE. Carrier aggregation επίσης δεν έχει εδώ, απ' όσο θυμάμαι, και αυτό γιατί η Xiaomi δεν θέλει να πληρώσει έξτρα δικαιώματα για ξεκλείδωμα του modem με τις ευρωπαϊκές μπάντες.
hellenicsun
21-09-18, 23:31
Για την κάμερα δεν θα επιμείνω, καθόσον δεν είμαι κάτοχος. VoLTE δεν έχει, δεν το υποστηρίζει κανείς πάροχος στην Ελλάδα. Μην μου πεις ότι έχει στις ρυθμίσεις του, και το RN4 το δικό μου έχει, αλλά όχι Ελλάδα. Κάνε μια κλήση και δες αν κρατάει το 4g, αν πέφτει σε E τότε δεν υπάρχει VoLTE. Carrier aggregation επίσης δεν έχει εδώ, απ' όσο θυμάμαι, και αυτό γιατί η Xiaomi δεν θέλει να πληρώσει έξτρα δικαιώματα για ξεκλείδωμα του modem με τις ευρωπαϊκές μπάντες.
Άρα δεν είναι ότι δεν έχει VoLTE αλλά ότι δε το υποστηρίζουν οι πάροχοι. Δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
famous-walker
22-09-18, 00:06
Το 7 μάλλον θα το αποφύγουν οι Κινέζοι λόγω προλήψεων, οπότε σε βλέπω για 8 :p
Μπα, εδώ βγάλαν 4.
Κανα theme της προκοπης για MIUI10 έχουμε ; :p
Παιδιά έχω περάσει πλέον ρομ από Mi-Globe.
Χτες Παρασκευή μου έβγαλε update. Την περνάμε από μαμά updater ή πρέπει φλας από TWRP;
dimitri_ns
22-09-18, 06:29
Κανα theme της προκοπης για MIUI10 έχουμε ; :p
Eίδες και τα 100 που έχει για Ινδία και δεν σου άρεσε κανένα ? :p
Παιδιά έχω περάσει πλέον ρομ από Mi-Globe.
Χτες Παρασκευή μου έβγαλε update. Την περνάμε από μαμά updater ή πρέπει φλας από TWRP;
Από twrp.
Αν πας από updater θα σου βάλει την ευρωπαική.
Αρχίζω και ξενερώνω με τη xiaomi και το άσχημο είναι πως δε βλέπω εναλλακτική. 3 μήνες χωρίς επίσημη εισαγωγή το MAX 3. Κλείδωμα στις αλλαγές rom και διαφημίσεις στο κινητό.
Άρα δεν είναι ότι δεν έχει VoLTE αλλά ότι δε το υποστηρίζουν οι πάροχοι. Δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Ποσώς με απασχολεί σαν χρήστη. Η υποστήριξη VoLTE υπάρχει προφανώς αλλά σε όλες τις χώρες πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη συνεργασία με τους παρόχους, κάτι το οποίο δεν θα κάνει ποτέ η Xiaomi, γιατί προφανώς δεν ασχολείται με την εδώ αγορά. Άρα για εμένα και εφόσον πάω σε mid range και επάνω είναι δεδομένο ότι πάω σε εταιρίες που συνεργάζονται με την Cosmote. Δεδομένου ότι ήδη στη λίστα της υπάρχει κινητό της T-P Link και της Alcatel, εταιριών σαφέστατα μικρότερων της Xiaomi, σημαίνει πολύ απλά ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της Xiaomi για κάτι τέτοιο.
@ ADSLgr.com All rights reserved.