PDA

Επιστροφή στο Forum : Aγορά αφυγραντήρα



yiannakos
07-10-16, 04:59
Καλημέρα σε όλους.
Πρόκειται για υπνοδωμάτιο (σε 2αρι) οπου έχει μοναδικό παράθυρο σε φωταγωγό(οπότε δεν αερίζεται καλά) και εξωτερικό τοίχο με θερμογέφυρα . Ο τοίχος αυτός στάζει διαρκώς απο την υγρασία.
Το δωμάτιο είναι πολύ μικρό 16μ2 οπότε θα πάω στον μικρότερο αφυγραντήρα, ή θεωρείτε καλύτερα να σκεφτω διαφορετικά και να πάρω μεγάλο για ολόκληρο το διαμέρισμα? (60μ2)
Επίσης μένει ένα άτομο μόνο, που τον περισσότερο χρόνο τον περνάει σε αυτο το δωμάτιο, οπότε στη δευτερη περίπτωση απλά θα ήταν καλό απλά συνολικά για το σπίτι.
Επειδή το θέμα θέλω να το δω συνολικά και με τη θέρμανση του χώρου , σκέπτομαι σε συνδιασμό αφυγραντήρα και καλοριφέρ(πετρέλαιο - Κ/Θ σε διπλοκατοικία οπου στο έτερο διαμέρισμα το ανάβουν ήδη απο τα προηγούμενα χρόνια).
Μιας και με τον αφυγραντήρα θα χρειάζεται ήδη κάπως λιγότερο καλοριφέρ.
Η άλλη λύση είναι συνδιασμός αφυγραντήρα + κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο αλλά πολυ πιο ακριβή.
Τα προηγουμενα χρόνια χρησιμοποιούσε ηλεκτρικές συσκευες με αντιστάσεις περιστασιακά καθως και σόμπα υγραερίου, που όμως ενέτειναν το πρόβλημα της υγρασίας.
Μιλάμε για Β Ελλάδα και θερμοκρασίες συνήθως -5 έξω (το χειμώνα πρωινές ώρες) και +8 εντός.
Επίσης, απο τα μικρά Gree και Ιnventor θα προτιμούσατε καποιο ή είναι τα ίδια ποιοτικά?
Είδα και αυτο http://www.skroutz.gr/s/8154034/Felix-FCL-1016.html σε αλυσίδα ηλεκρικών με αρχική τιμή 189€ και προσφορά 119€. Ξερετε καθόλου την εταιρία? Γιατι μου φαίνεται καπως υπερβολική η διαφορά στην έκπτωση.
Επειδή δεν θέλω να ξεφυγω απο τα 160€ για αφυγραντήρα, τι άλλο θα προτείνατε συνολικά για τη θέρμανση? Φυσικά σε περίπτωση κλιματιστικού , εαν θα έλυνε το θέμα και με την υγρασία αλλά και τη θερμανση, μπορώ να δω το μεγάλο κόστος .

Tsour_ee
07-10-16, 15:49
Μιλάμε για Β Ελλάδα και θερμοκρασίες συνήθως -5 έξω (το χειμώνα πρωινές ώρες) και +8 εντός.



Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών θα πρέπει να κινηθείς σε αφυγραντήρα με ζεόλιθο.
Εγώ προσωπικά έχω πάρει από πέρυσι τον inventor rise8l και είμαι ευχαριστημένος.

yiannakos
07-10-16, 19:35
Ξεφεύγω σε προυπολογισμό, αλλά το χειρότερο σε κατανάλωση: 650W ! Για την αφύγρανση turbo, αθόρυβο κλπ δεν με ενδιαφέρει. Κι όλα αυτά για να μου προσφέρει καπως μεγαλύτερη εκπεμπόμενη θερμότητα? Αυτή δεν μπορώ να την έχω ήδη με μια μικρή χρήση του καλοριφέρ?

famous-walker
07-10-16, 19:40
Όλα αυτά γιατί σου προσφέρει σταθερή απόδοση σε όλες τις θερμοκρασίες. Στους 8 βαθμούς ζήτημα θα είναι τι απόδοση έχει εκείνος με συμπιεστή χωριά του αν μπορει να δουλέψει χωρίς να κάνει αποψυξη ολη την ώρα ή και καθόλου.

yiannakos
08-10-16, 05:58
Οι με συμπιεστή γιατί γράφουν όλοι 5 ~ 35 ΄C ?
Εκτός κι εννοείς οτι είναι σαν τα κλιματιστικά inverter, oτι δηλ στους 8΄C αυτός θα ζορίζεται και θα καίει μόνιμα όλα τα 230W που αναφέρει, ενώ οι ζεόλιθου απο τα 650W θα καίει πχ 150?

@ ADSLgr.com All rights reserved.