PDA

Επιστροφή στο Forum : Όταν είναι κατειλημμένος ένας αριθμός η κλήση να προωθείτε σε ένα άλλο.

Telchinios
11-10-16, 06:22
Καλημέρα σε όλους :)

Στο τηλεφωνικό μου κέντρο (FreePbx) έχω τέσσερα Trunks δηλαδή τέσσερις τηλεφωνικούς αριθμούς (2810-111111, 2810-222222, 2810-333333, 2810-444444).
Στον τηλεφωνικό αριθμό 2810-111111, στο Inbound Routes όταν έρχεται εισερχόμενη κλήση του έχω ορίσει να κτυπά σε ένα Ring Group που αποτελείται από 4 εσωτερικά (5030, 5031, 5032, 5033).
Τώρα ας υποθέσουμε ότι έχω εισερχόμενη κλήση στον τηλεφωνικό αριθμό 2810-111111, και απαντά το εσωτερικό 5030 και ενώ είναι σε εξέλιξη η τηλεφωνική συνδιάλεξη, στον τηλ. αριθμό 2810-111111 έρχεται και δεύτερη εισερχόμενη κλήση.
Πως θα το κάνω να χτυπάνε τα άλλα εσωτερικά τηλέφωνα που είναι ελεύθερα (5031, 5032, 5033) μέσω κάποιου άλλου τηλεφωνικού αριθμού από αυτούς που παραμένουν χωρίς κλήση, δηλαδή των (2810-222222, 2810-333333, 2810-444444) ;:hmm:

Τα λέμε....... :)

netblues
11-10-16, 08:04
Θα πρεπει να ενεργοποιηθει το cfwb call forward on busy.
Ουσιαστικα αυτο θα το κανει ο παροχος σου και οχι εσυ. Αναλογα με τον παροχο, μπορει να γινεται με *67 η απλα πρεπει να στο κανουν χειροκινητα.
Αναλογα με τον παροχο, μπορει να υπαρχει και χρεωση της κλησης κατα την εκτροπη.

rc31
11-10-16, 08:43
Για όλα τα trunk φτιάχνεις inbound με το ίδιο ring group. Στο ring group ενεργοποιείς το skip on busy.

Telchinios
11-10-16, 10:00
Γεια σας παιδιά, :)

Οι πάροχοι δεν είναι οι ίδιοι netblues.

Θα το δοκιμάσω και θα σου πω τα αποτελέσματα. rc31

rc31 Ακόμα θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν θέλω να έχω και ξεχωριστά inbounds δηλαδή στον τηλεφωνικό αριθμό 2810-111111 να πηγαίνει στα εσωτερικά (5030, 5031, 5032, 5033), στον τηλεφωνικό αριθμό 2810-222222 να πηγαίνει στα εσωτερικά (5010, 5011, 5012, 5013)και ούτω καθεξής, με λίγα λόγια μπορώ να έχω παράλληλα Inbount Routes και τότε ποια θα είναι η προτεραιότητα του τηλεφωνικού κέντρου ως προς τα Inbount Routes;

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!!!! :oneup:

netblues
11-10-16, 10:30
Γεια σας παιδιά, :)

Οι πάροχοι δεν είναι οι ίδιοι netblues.

Ανεξαρτητα απο το αν ειναι ιδιοι, ο καθε αριθμος μπορει να σου φερει και δευτερη κληση? ειναι sip? isdn?

Telchinios
11-10-16, 11:04
netblues για δεύτερη κλήση δεν ξέρω, αλλά ο ένας είναι PSTN (Wind) και οι άλλοι τρεις είναι VoIP phone (Modulus).
Τώρα που το ξανά σκέφτομαι δεύτερη κλήση δεν έχω. Φυσικά στην Modulus, οι κλήσεις μεταξύ των τηλεφώνων Modulus είναι δωρεάν.

netblues
11-10-16, 11:14
Ε τι να ξερεις.... Αμα ειναι pstn μια κληση θα ερθει. Η δευτερη θα παρει busy.
Ομως αν εχεις απεριοριστα αστικα τοτε η εκτροπη σε αλλο αστικο (και modulus) ειναι δωρεαν
Θα κανες αυτο που εγραψα παραπανω και θα σου ερθει απο την modulus.
Για τους αλλους τρεις, καλυτερος τροπος ειναι να ζητησεις ενοποιηση των 3 αρiθμων σε ενα sip trunk και με περισσοτερα ταυτοχρονα καναλια
και να το διαχειριστεις απλα και ομορφα.
Αλλιως, παλι θες εκτροπη on busy απο τον παροχο.

Telchinios
11-10-16, 11:53
Αγαπητέ netblues επειδή είμαι καινούργιος σε αυτά, επαναλαμβάνω αυτό που μου λες με δικά μου λόγια να δεις αν κατάλαβα καλά.

1) Όταν στην PSTN γραμμή από Wind μιλά κάποιος και κτυπήσει δεύτερη κλήση τότε σου κάνει ένα μπιπ μπιπ μπιπ και καταλαβαίνεις ότι έχεις και άλλον καλούντα;
2) Ή εννοείς όταν στην PSTN γραμμή από Wind μιλά κάποιος και κτυπήσει δεύτερη κλήση, βάζεις σε αναμονή τον πρώτο και μιλάς με τον δεύτερο;
Στην γραμμή PSTN (Wind) ναι έχω απεριόριστο στα αστικά τηλέφωνα.

netblues
11-10-16, 16:07
To mpip mpip λεγεται call waiting και ουσιαστικα θα το απενεργοποιησεις και θα κανεις εκτροπη on busy σε αριθμο της modulus.

Telchinios
12-10-16, 08:55
Καλημέρα Αγαπητέ netblues, :)

Ναι το ξέρω πως το μπιπ μπιπ λέγεται call waiting αλλά επειδή είμαι καινούργιος σε αυτά, μια τα λέω με την ορολογία τους και μια τα περιγράφω με έναν απλοϊκό τρόπο γιατί έτσι μου βγαίνει εκείνη την στιγμή. :rolleyes:
Την εκτροπή της γραμμής Wind, on busy σε αριθμό της modulus θα την κάνω εγώ ή η Wind;
Το ξέρω ότι μπορώ να κάνω εγώ την εκτροπή από την Wind στην Modulus, το on busy δεν ξέρω πως να κάνω;

Σ' ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου!!!! :oneup:

Τα λέμε..... :)

netblues
12-10-16, 11:17
Εγραψα απο την αρχη *67
https://www.wind.gr/gr/gia-tin-epiheirisi/statheri-internet/business-telephony/perigrafi-upiresias/psifiakes-eukolies/

Telchinios
13-10-16, 12:57

Ναι εσύ όντως το έγραψες από την αρχή το (*67) αλλά τότε δεν το καταλάβαινα.

Οπότε ανακεφαλαιώνω:

1) Κάνω την εκτροπή της γραμμής Wind (call forward on busy), (*67) σε ένα αριθμό της modulus.
2) Ζητώ από την Modulus ενοποίηση των 3 αριθμών σε ένα sip trunk. (Τι εννοείς όταν μου λες και με περισσότερα ταυτόχρονα κανάλια
και να το διαχειριστείς άπλα και όμορφα).
3) Για το ενοποιημένο sip trunk φτιάχνω ένα inbound Route και το οδηγώ σε ένα ring group με τα εσωτερικά τηλέφωνα της επιλογής μου.

Είναι σωστά έτσι που τα περιγράφω;

netblues
14-10-16, 08:13
Αντι να εχεις απο ενα trunk για καθε νουμερο, (δλδ απο ενα username & pass) γινεται να στα δρομολογησει ολα απο ενα.
Οποτε μετα το routing θα το κανεις αναλογα με το dialed number.
Ο αριθμος των καναλιων καθοριζει και τις ταυτοχρονες κλησεις
Αν για παραδειγμα ειναι 2 για καθε αριθμο και εχεις 3 αριθμους, ειναι πολυ καλυτερο απο πλευρας κινησης να εχεις ενα trunk με 6 ταυτοχρονες παρα 3 με δυο το καθενα.
Και να μην το κανεις βεβαια ετσι, μικρο το κακο.
Λιγη διαχειριση παραπανω.
Στη τελικη το να ζητησεις και απο 4 ταυτοχρονες στο καθενα δεν ειναι κατι δυσκολο.

Υποψιν οτη η εκτροπη με *67 εκτρεπει την πρωτη κληση, αλλα μεχρι να κλησει η επομενη τρωει busy.
Υπαρχει ρυθμιση για αυτο το πραγμα χερουκλατη, αλλα δεν εχω ιδεα αν το κανει η wind.
O Οτε το εκανε αυτο καποτε αλλα μετα ζοριστηκε λογω fraud.

Ολα αυτα εχουν σημασια αναλογα με το τι πας να κανεις....

Panagioths
14-10-16, 11:34
Αντι να εχεις απο ενα trunk για καθε νουμερο, (δλδ απο ενα username & pass) γινεται να στα δρομολογησει ολα απο ενα.
Αν για παραδειγμα ειναι 2 για καθε αριθμο και εχεις 3 αριθμους, ειναι πολυ καλυτερο απο πλευρας κινησης να εχεις ενα trunk με 6 ταυτοχρονες παρα 3 με δυο το καθενα.
Στη τελικη το να ζητησεις και απο 4 ταυτοχρονες στο καθενα δεν ειναι κατι δυσκολο.

Υποψιν οτη η εκτροπη με *67 εκτρεπει την πρωτη κληση, αλλα μεχρι να κλησει η επομενη τρωει busy.
Υπαρχει ρυθμιση για αυτο το πραγμα χερουκλατη, αλλα δεν εχω ιδεα αν το κανει η wind.

Μέσα από το netmod se isdn έκανε αυτή την χερουκλάτη κίνηση netblues?

netblues
14-10-16, 14:44
Οχι, καμμια σχεση με netmod, ρυθμιση του ψηφιακου κεντρου ειναι, περιοριζει τον μεγιστο ταυτοχρονο αριθμο των κλησεων σε εκτροπη.

Μονο στο μιλητο, και οχι σε ολες τις περιπτωσεις.

Telchinios
19-10-16, 06:16

Έχω καταλάβει πλέον τι εννοείς.

Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.

Να είσαι και να περνάς καλά!!!! :)

Τα λέμε..... :oneup:

@ ADSLgr.com All rights reserved.