PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργο πρόβλημα με motherboard

Thuglife
08-05-07, 16:52
Έχω ένα παλιό σύστημα το οποίο αποτελείτε από τα εξής:

ASUS P4T-E (Intel 850)
P4 2.4GHz - 400MHz Socket 478
gForce 6800gt 256mb
1024mb Rambus 400MHz

Εδώ και κάποιο καιρό μου παρουσιάζει πρόβλημα στο post του bios. Την μια φορά κάνει post κανονικά την άλλη δεν κάνει, όλα τα υποσυστήματα περνούν ρεύμα κανονικά και το λαμπάκι από τους σκληρούς ανάβει συνέχεια αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη, παραμένει μαύρη. Πολλές φορές, αφού καταφέρει και κάνει post με πετάει στο bios με μήνυμα ότι το σύστημα κρέμασε λόγω overcloacking της cpu αλλα η ρύθμιση είναι στο auto! WTF??? Δεν τον έχω clockarei ποτε.
Από την στιγμή που θα περάσει το post και μετά δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, μπορεί να δουλεύει για μέρες nonstop. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά από πτώση τάσης της δεη, αλλά παραξενεύομαι γιατί είναι μια demi κατάσταση αν είχε καεί η mobo θα το είχα πάρει απόφαση, το θέμα είναι ότι παίζει! Έχω δοκιμάσει ότι μπορούσα να φανταστώ, από το να τον κάνω βίδες και να τον καθαρίσω μέχρι να flasaro το bios και να αλλάξω μπαταρία. Έχω δοκιμάσει ήδη 2 τροφοδοτικά χωρίς αποτέλεσμα. Κάποιος που να έχει πάθει κάτι αντίστοιχο, καμιά ιδέα? Λέω να στείλω ένα mail και στην ASUS… Ευχαριστώ

gallahant
08-05-07, 17:24
Eχμ, γυρισε το bios στις default ρυθμισεις και δες αν ποσταρει κανονικα.

Το μηνυμα αυτο το πεταει συνηθως οταν καποια ρυθμιση στο bios δεν του αρεσει. Μου το ειχε κανει και μενα χωρις να αλλαξω ρυθμισεις στο bios. Γυρισα στις default ρυθμισεις για να ξεκινησει κανονικα και μετα ξαναμπηκα στο bios και το ρυθμισα οπως ηθελα. Ξεκινησε κανονικα μετα απ αυτο.

cranky
08-05-07, 18:22
Λέω να στείλω ένα mail και στην ASUS… Ευχαριστώ

Απο την ASUS μην περιμένεις και πολλά.Καλύτερα να μπης και να ρωτήσης στο forum των χρηστών.

Thuglife
08-05-07, 19:20
Το bios το έχω κάνει reset αρκετές φορές χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς, πλέων παράκαμψα και τις ρυθμίσεις του bios για τη συχνότητα του fsb και του πολλαπλασιαστή ρυθμίζοντας τα χειροκίνητα από τα switch πάνω στην mobo. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά το πρόβλημα λύνετε αν αφήσω το τροφοδοτικό εκτός ρεύματος για κανένα τέταρτο. Τόσα χρόνια εμπιστεύομαι την ASUS με κλειστά τα μάτια, το συγκεκριμένο μηχανάκι το έχω λιώσει 6 χρόνια τώρα και δεν παρουσίασε πρόβλημα σταθερότητας ΠΟΤΕ, επίσης ένα laptop που έχω κοντεύει να κλείσει 10ετία και δε λέει να πεθάνει. Ελπίζω να μην με απογοητεύσουν στο support… thanx για τις απαντήσεις.

nazgoul_78
09-05-07, 20:57
Μια χαρα ειναι τα assus απλα σου κατσε η φαση

wi fi thief
09-05-07, 23:26
ισως το τροφοδοτικο δινει παραπανω ταση απο αυτη που πρεπει.
Δεν ξερω αν με το reset εννοεις clearCmos αλλα αν δεν εχεις κανει πρεπει να το κανεις ακολουθωντας τις οδηγιες του manual για το πως.

Η ταση που δινει στο "τσαφ" του ανοιγματος του το τροφοδοτικο ειναι εξαιρετικα σημαντικη και ο μονος τροπος να μετρηθει αξιοπιστα ειναι με πολυμετρο.
Αν ξεφευγει απο τα ορια του + - 5% (πχ πανω απο 12.6V) πρεπει να ανυσηχεις, ενω αν φτανει στο 10% μαλλον βρηκες τον υπαιτιο του προβληματος...
Ενα πολυμετρο κοστιζει λιγοτερο απο 10 ευρω και πρεπει μ' αυτο να μετρησεις ολες τις τασεις, αλλα και ποση ωρα χρειαζεται για να δωσει την απαιτουμενη ταση στην μητρικη κατα την εκκινηση, το ποσο σταθερη παραμενει στην διαρκεια λειτουργιας σε full load και σε idle και ποση ωρα κραταει ταση οταν νομιζουμε οτι εσβησε.
Εναλλακτικα μπορεις να δοκιμασεις ενα αλλο τροφοδοτικο.

Η μητρικη αν εχει προβληματα συνηθως το λεει (μπιπ-μπιπ)
Εχεις συνδεσει το μικροφωνακι της?
Μηπως αν την αφουγκραστεις θα σου μαρτυρησει αν φταιει αυτη? :hmm:
Η asus ειναι κορυφαια εταιρια αλλα αλανθαστος δεν ειναι κανεις.
;)

Thuglife
10-05-07, 15:34
Δεν ξερω αν με το reset εννοεις clearCmos αλλα αν δεν εχεις κανει πρεπει να το κανεις ακολουθωντας τις οδηγιες του manual για το πως.

Η ταση που δινει στο "τσαφ" του ανοιγματος του το τροφοδοτικο ειναι εξαιρετικα σημαντικη και ο μονος τροπος να μετρηθει αξιοπιστα ειναι με πολυμετρο.
Αν ξεφευγει απο τα ορια του + - 5% (πχ πανω απο 12.6V) πρεπει να ανυσηχεις, ενω αν φτανει στο 10% μαλλον βρηκες τον υπαιτιο του προβληματος...
Ενα πολυμετρο κοστιζει λιγοτερο απο 10 ευρω και πρεπει μ' αυτο να μετρησεις ολες τις τασεις, αλλα και ποση ωρα χρειαζεται για να δωσει την απαιτουμενη ταση στην μητρικη κατα την εκκινηση, το ποσο σταθερη παραμενει στην διαρκεια λειτουργιας σε full load και σε idle και ποση ωρα κραταει ταση οταν νομιζουμε οτι εσβησε.

;)

Όταν «κολλάει» στο post δεν δίνει κανένα απολύτως beep, αλλιώς δίνει ένα beep το οποίο είναι νορμάλ. Πλέων φαντάζομαι ότι με το σκαμπανέβασμα της τάσης τα έπαιξε κάποιος πυκνωτής και πρέπει να αδειάσει αφήνοντας την πλακέτα εκτός τάσης για να ποστάρει το bios. Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδη…

Θα δοκιμάσω πάντως αυτό που πρότεινες, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. Γενικά τώρα τελευταία βλέπω πολλά post για black screen, κάτι αντίστοιχο δηλαδή, μάλλον κάποιος «παίζει με τα φώτα» εκεί στα κεντρικά…

Ηθικό δίδαγμα, πάντα UPS. H ατυχία ήταν ότι πήρα καινούριο pc και άφησα το παλιό εκτός… :sorry:

jdm
11-05-07, 00:07
Όταν «κολλάει» στο post δεν δίνει κανένα απολύτως beep, αλλιώς δίνει ένα beep το οποίο είναι νορμάλ. Πλέων φαντάζομαι ότι με το σκαμπανέβασμα της τάσης τα έπαιξε κάποιος πυκνωτής και πρέπει να αδειάσει αφήνοντας την πλακέτα εκτός τάσης για να ποστάρει το bios. Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδη…

Θα δοκιμάσω πάντως αυτό που πρότεινες, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. Γενικά τώρα τελευταία βλέπω πολλά post για black screen, κάτι αντίστοιχο δηλαδή, μάλλον κάποιος «παίζει με τα φώτα» εκεί στα κεντρικά…

Ηθικό δίδαγμα, πάντα UPS. H ατυχία ήταν ότι πήρα καινούριο pc και άφησα το παλιό εκτός… :sorry:

ακριβως... δες αν εχει φουσκωσει κανενας. αν μπορεις και απο κατω απο τον πυκνωτη

Jin
11-05-07, 03:15
'Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με κάπως παλιά MSI, αλλά μου το είχε βγάλει και πιο παλιά, όσο ακόμα ήταν σχετικά καινούρια. Δεν ξέρω πως λύθηκε γιατί τότε δεν ήξερα τί ηταν και τον είχα πάει κατευθείαν για service, χωρίς να ασχοληθώ.:oops: (πάντως τότε έσβηνε συνέχεια από μόνος του :rolleyes: )
Anyway, on topic, έκανα κι εγώ τα ίδια, χωρίς αποτέλεσμα. Όλα αυτά όμως με τους πυκνωτές μου είναι άγνωστα, μήπως μπορεί κανείς να το "εκλαικεύσει"; :oops:

tomasss
27-05-07, 22:36

;)

Βλέπω επιμένεις για την αξιοπιστία των ASUS, παρόλο που εδώ ο φίλος μας αντιμετωπίζει πρόβλημα και πιο κάτω διαβάζεις για πρόβλημα από άλλον χρήστη με MSI.Τελικά είσαι αθεράπευτα κολλημένος:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Προτείνω να ανοίξουμε σχετικό post, στο οποίο όσοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με μητρική , να επιλέγουν την εταιρεία αυτής της μητρικής.
Δηλαδή, θα ψηφίζουν μόνο αυτοί που έχουν πρόβλημα με την μητρική τους, επιλέγοντας την αντίστοιχη εταιρεία. Συμφωνείς ;

santokan
27-05-07, 23:24
Έχω ένα παλιό σύστημα το οποίο αποτελείτε από τα εξής:

ASUS P4T-E (Intel 850)
P4 2.4GHz - 400MHz Socket 478
gForce 6800gt 256mb
1024mb Rambus 400MHz

Εδώ και κάποιο καιρό μου παρουσιάζει πρόβλημα στο post του bios. Την μια φορά κάνει post κανονικά την άλλη δεν κάνει, όλα τα υποσυστήματα περνούν ρεύμα κανονικά και το λαμπάκι από τους σκληρούς ανάβει συνέχεια αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη, παραμένει μαύρη. Πολλές φορές, αφού καταφέρει και κάνει post με πετάει στο bios με μήνυμα ότι το σύστημα κρέμασε λόγω overcloacking της cpu αλλα η ρύθμιση είναι στο auto! WTF??? Δεν τον έχω clockarei ποτε.
Από την στιγμή που θα περάσει το post και μετά δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, μπορεί να δουλεύει για μέρες nonstop. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά από πτώση τάσης της δεη, αλλά παραξενεύομαι γιατί είναι μια demi κατάσταση αν είχε καεί η mobo θα το είχα πάρει απόφαση, το θέμα είναι ότι παίζει! Έχω δοκιμάσει ότι μπορούσα να φανταστώ, από το να τον κάνω βίδες και να τον καθαρίσω μέχρι να flasaro το bios και να αλλάξω μπαταρία. Έχω δοκιμάσει ήδη 2 τροφοδοτικά χωρίς αποτέλεσμα. Κάποιος που να έχει πάθει κάτι αντίστοιχο, καμιά ιδέα? Λέω να στείλω ένα mail και στην ASUS… Ευχαριστώ

Aκριβώς τό ίδιο πρόβλημα εχω κι εγώ τά δύο τελευταία χρόνια μέ μητρική τής Asus στο παρακάτω σύστημα:
Asus P4P800 SE
Intel Pentium 4, 3066 MHz ,Socket 478
NVIDIA GeForce4 Ti 4800 SE (128 MB)
2048 MB (4 χ 512 ΜΒ PC2700 DDR SDRAM)
ΑΜΙ ΒΙΟS
(ξέρω ότι είναι λίγο παλιό αλλά εμένα μέ καλύπτει)

Καί σέ μένα τό πρόβλημα λύνετε αν αφήσω το τροφοδοτικό εκτός ρεύματος για κανένα τέταρτο
Αλλαξα τροφοδοτικό αλλά τό πρόβλημα δέν λύθηκε.
Οπότε παρουσιάζεται αυτο τό πρόβλημα (1 φορά τόν μήνα περίπου πλέον)ακούω 7 μπιπ
Εχω παρατηρήσει όμως ότι εάν αποσυνδέσω τό ποντίκι καί τό ξανασυνδέσω μέ τόν υπολογιστή εκτός ρεύματος
τότε αυτός ξεκινάει αμέσως χωρίς νά μού παρουσιάζει τό μήνυμα ότι το σύστημα κρέμασε λόγω overclocking.
Εχω αλλάξει 3 ποντίκια (δοκίμασα καί usb αλλά καί ασύρματο) αλλά προκοπή δέν είδα.
Η πλάκα είναι ότι οσο περνάει ό καιρός τό πρόβλημα εμφανίζεται ολο καί λιγότερο
Προσωπικά πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα παίζει μέ τήν θύρα πού συνδέται τό ποντίκι.
Η αλήθεια είναι ότι επαψα νά ασχολούμαι πλέον με αυτό τό πρόβλημα.
Οπότε μού κάνει τανζανιές αποσυνδέω τό ποντίκι και τό ξανασυνδέω καί ολα είναι οκ. :lol:
Ελπίζω νά βοήθησα!!!

wi fi thief
27-05-07, 23:28

@ tomasss : αν διακρινεις κατι λαθος σ' αυτην την προταση ειμαι προθυμος να το συζητησουμε.

Οσον αφορα το νημα με τις χαλασμενες mobos εισαι ελευθερος να το ανοιξεις και θα το παρακολουθω, μονο που δεν προκειται να ποσταρω μιας και ουδεποτε αντιμετωπισα προβλημα με τις μητρικες μου.
Και ειναι για μενα σιγουρο οτι στις πρωτες θεσεις των "καμμενων" θα ειναι η asus, η gigabyte, η MSI και σιγουρα πολυ χαμηλα η jetway, η asrock, η sapphire.
Τους λογους που θα συμβαινει αυτο ειναι πολυ ευκολο να τους κατανοησεις, ετσι δεν ειναι???:hmm:

Κατα τα αλλα σωστα συμπερανες οτι εχω μεγαλο κολλημα με την asus,και συμπαθω ιδιαιτερα την Abit και την DFI
Αλλα το οτι καποιος χρηστης MSI αντιμετωπιζει προβλημα δεν μου προκαλει ιδιαιτερη εντυπωση.
Ευχομαι η AsRock που σκεφτεσαι να αγορασεις να ειναι μια χαρα.
Αλλωστε απο τις low end μητρικες, την προτιμω.
Μονο και μονο οτι ειναι θυγατρικη της Asus ειναι για μενα ενα προσον.
;)

Gordito
27-05-07, 23:48
Βλέπω επιμένεις για την αξιοπιστία των ASUS, παρόλο που εδώ ο φίλος μας αντιμετωπίζει πρόβλημα και πιο κάτω διαβάζεις για πρόβλημα από άλλον χρήστη με MSI.Τελικά είσαι αθεράπευτα κολλημένος:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Προτείνω να ανοίξουμε σχετικό post, στο οποίο όσοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με μητρική , να επιλέγουν την εταιρεία αυτής της μητρικής.
Δηλαδή, θα ψηφίζουν μόνο αυτοί που έχουν πρόβλημα με την μητρική τους, επιλέγοντας την αντίστοιχη εταιρεία. Συμφωνείς ;

Ναι αν εχουν 1000 Asus + 10 MSI δεν θα υπαρχουν περισσοτερες Asus χαλασμενες?
Μια χαρα ειναι η Asus,εγω εχω μητρικη των 100€ και κανει παππαδες.

@wi fi thief
Aσε τις μλκιες με τα λειτουργικα ή βαλε κανα GAIM ή aMSN ρειιιιιιι:p μηπως και σε δουμε καθολου

jdm
28-05-07, 00:20
@ tomasss : αν διακρινεις κατι λαθος σ' αυτην την προταση ειμαι προθυμος να το συζητησουμε.

Οσον αφορα το νημα με τις χαλασμενες mobos εισαι ελευθερος να το ανοιξεις και θα το παρακολουθω, μονο που δεν προκειται να ποσταρω μιας και ουδεποτε αντιμετωπισα προβλημα με τις μητρικες μου.
Και ειναι για μενα σιγουρο οτι στις πρωτες θεσεις των "καμμενων" θα ειναι η asus, η gigabyte, η MSI και σιγουρα πολυ χαμηλα η jetway, η asrock, η sapphire.
Τους λογους που θα συμβαινει αυτο ειναι πολυ ευκολο να τους κατανοησεις, ετσι δεν ειναι???:hmm:

Κατα τα αλλα σωστα συμπερανες οτι εχω μεγαλο κολλημα με την asus,και συμπαθω ιδιαιτερα την Abit και την DFI
Αλλα το οτι καποιος χρηστης MSI αντιμετωπιζει προβλημα δεν μου προκαλει ιδιαιτερη εντυπωση.
Ευχομαι η AsRock που σκεφτεσαι να αγορασεις να ειναι μια χαρα.
Αλλωστε απο τις low end μητρικες, την προτιμω.
Μονο και μονο οτι ειναι θυγατρικη της Asus ειναι για μενα ενα προσον.
;)

α ειναι τελικα καπου το ειχα ακουσει αλλα δεν θυμομουν που... μονο asus και asrock

gallahant
28-05-07, 00:30
Aκριβώς τό ίδιο πρόβλημα εχω κι εγώ τά δύο τελευταία χρόνια μέ μητρική τής Asus στο παρακάτω σύστημα:
Asus P4P800 SE
Intel Pentium 4, 3066 MHz ,Socket 478
NVIDIA GeForce4 Ti 4800 SE (128 MB)
2048 MB (4 χ 512 ΜΒ PC2700 DDR SDRAM)
ΑΜΙ ΒΙΟS
(ξέρω ότι είναι λίγο παλιό αλλά εμένα μέ καλύπτει)

Καί σέ μένα τό πρόβλημα λύνετε αν αφήσω το τροφοδοτικό εκτός ρεύματος για κανένα τέταρτο
Αλλαξα τροφοδοτικό αλλά τό πρόβλημα δέν λύθηκε.
Οπότε παρουσιάζεται αυτο τό πρόβλημα (1 φορά τόν μήνα περίπου πλέον)ακούω 7 μπιπ
Εχω παρατηρήσει όμως ότι εάν αποσυνδέσω τό ποντίκι καί τό ξανασυνδέσω μέ τόν υπολογιστή εκτός ρεύματος
τότε αυτός ξεκινάει αμέσως χωρίς νά μού παρουσιάζει τό μήνυμα ότι το σύστημα κρέμασε λόγω overclocking.
Εχω αλλάξει 3 ποντίκια (δοκίμασα καί usb αλλά καί ασύρματο) αλλά προκοπή δέν είδα.
Η πλάκα είναι ότι οσο περνάει ό καιρός τό πρόβλημα εμφανίζεται ολο καί λιγότερο
Προσωπικά πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα παίζει μέ τήν θύρα πού συνδέται τό ποντίκι.
Η αλήθεια είναι ότι επαψα νά ασχολούμαι πλέον με αυτό τό πρόβλημα.
Οπότε μού κάνει τανζανιές αποσυνδέω τό ποντίκι και τό ξανασυνδέω καί ολα είναι οκ. :lol:
Ελπίζω νά βοήθησα!!!

Asus P4P800SE και εδω. (Rev 2.00)
Pentium 4 2,4GHz 533FSB και τωρα Pentium 4 2,8GHZ 800FSB
2 x 512MB DDR400 Crucial Ballistix
GeForce 4 Ti 4200 πρωτα και τωρα Ati X1650Pro
Seasonic S12 430W
AMI BIOS (Revision 1010)

Οπως βλεπεις πανω κατω ιδιο συστημα εχουμε.

Oυδεποτε μου εχει βγαλει το συγκεκριμενο προβλημα ουτε κανενα αλλο και συμπεριφερεται μια χαρα.

Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο, ειχε βγει μια παρτιδα P4C800-E Deluxe που εκανε τις usb θυρες πυροτεχνηματα.

Αυτο ομως δεν μειωνει την ποιοτητα της asus η της οποιασδηποτε αλλης εταιρειας.

jdm
28-05-07, 00:37
σε asrock ακριβως το ιδιο με ati καρτα γραφικων λυνεται με bios update το δοκιμασες?

Thuglife
28-05-07, 03:47
Το τελευταίο bios βγήκε στις 06/11/2003 :p
Το έχω βρει πάντως τώρα, όταν τον κλείνω βγάζω και το καλώδιο από το PSU :confused: μηχανήματα του διαβόλου.

@ ADSLgr.com All rights reserved.