Επιστροφή στο Forum : Κινέζικο κινητό - Ερωτήσεις/Απορίες/Προτάσεις
hellenicsun
09-10-17, 18:03
Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο έχει καμπυλωτή στις άκρες οθόνη.
Αλλά ψάξε το γιατί κάποιες δεν αγκαλιάζουν πλήρως το κινητό, με αποτέλεσμα να κόβονται Pixels στις άκρες.
Πράγμα πολύ ενοχλητικό όταν διαβάζεις κείμενο.
Οχι, δεν είναι 2,5D. Flat τελείως.
Δε σε πρόλαβα, αλλά κακώς "γυάλισες" την οθόνη σου.
Φανερός Πράκτωρ
09-10-17, 18:41
δε φευγει η ολεοφοβικη επιστρωση ετσι?
Ξαναβάζεις...
https://www.youtube.com/watch?v=m3Yi_t2MmGA
:p:dance::sneer:
Ξαναβάζεις...
https://www.youtube.com/watch?v=m3Yi_t2MmGA
:p:dance::sneer:
α να χαθεις..προστυχε :clap::p
Χαχα είστε ότι να είναι έτσι; Μεγάλη επαναφορά.
hellenicsun
09-10-17, 19:25
Δε σε πρόλαβα, αλλά κακώς "γυάλισες" την οθόνη σου.
Γιατί; Τι κακό έκανα;
Φανερός Πράκτωρ
09-10-17, 19:35
Γιατί; Τι κακό έκανα;
Τι οδοντόκρεμα έβαλες;
Τι οδοντόκρεμα έβαλες;
άρπα κόλα
Γιατί; Τι κακό έκανα;
Γιατί έτσι αφαίρεσες και την ολεοφοβική επίστρωση καθώς και ότι extra layer είχε το original γυαλί της οθόνης.
Βάλε τώρα ένα ποιοτικό tempered glass από πάνω και θα είσαι οκ.
Το "ολεοφοβική" τι θα πει;
Σημαίνει να μη μαζεύει λαδίλες (να μην κάνει δηλαδή δαχτυλιές).
Εδώ πάμε να φτιάξουμε ένα πρόβλημα, εννοείται ότι η αισθητική είναι πια χαλασμένη, ένα καλό τζαμάκι έχει κι αυτό τέτοια επίστρωση.
Edit: Τα εξηγεί πολύ καλά εδώ (https://www.phonearena.com/news/Oleophobic-coating--what-it-is-how-to-clean-your-phone-what-to-do-if-the-coating-wears-off_id65974). Οι γενναίοι μπορούν να κάνουν το τεστ με τον μαρκαδόρο
divinesheet
10-10-17, 17:22
Τελικά πήγα σε Xiaomi Redmi Note 4X, και όχι στο Oneplus5.
Θα περιμένω ~1χρόνο ακόμα μέχρι να πάρω ναυαρχίδα.
- - - Updated - - -
Voda έχω.
Αν η voda έχει παρόμοια υπηρεσία... θα το δοκιμάσω και θα σου πω.
Δεν το υποστηρίζει η Vodafone. Δεν υπάρχει πουθενά ανακοίνωση.
dimitri_ns
10-10-17, 17:30
Τελικά πήγα σε Xiaomi Redmi Note 4X, και όχι στο Oneplus5.
Θα περιμένω ~1χρόνο ακόμα μέχρι να πάρω ναυαρχίδα.
.
Αν δεν είσαι πολύ ανήσυχος ή τέλος πάντων την έχεις μετριάσει, σε 2 χρόνια, πιθανά πάλι κάποιο xiaomi redmi θα πάρεις. :p
Με τα ρέστα μπορείς να πας ταξιδι.
εγώ ψηνόμουν άσχημα για να πάρω το m1 A1 για την σύζυγο αλλά στα 299 από Ελλάδα και 230 από έξω δεν......τελικά πήρα το leco le pro 3 Elite με 149 € :)
famous-walker
10-10-17, 18:10
εγώ ψηνόμουν άσχημα για να πάρω το m1 A1 για την σύζυγο αλλά στα 299 από Ελλάδα και 230 από έξω δεν......τελικά πήρα το leco le pro 3 Elite με 149 € :)
Απο κάμερα πως τα πάει; Ή δεν παρέλαβες ακόμα;
Απο κάμερα πως τα πάει; Ή δεν παρέλαβες ακόμα;
δεν το παρέλαβα ακόμα, αλλά από ότι είδα και από Ελληνες χρήστες αλλά και στο εξωτερικό μία χαρά μου φάνηκε
το μεγαλο μειον με τα leeco ειναι η ρομ και ολα αυτα που ακουγονται για την εταιρεια
famous-walker
10-10-17, 20:07
Καλά εννοείται αλλά αντίστοιχα η τιμή είναι χώμα. Οπότε τα ζυγίσει όλα αυτά κανείς και αποφασίζει.
δεν το παρέλαβα ακόμα, αλλά από ότι είδα και από Ελληνες χρήστες αλλά και στο εξωτερικό μία χαρά μου φάνηκε
κινητάρα πήρες
σε 12 μέρες παρέλαβα για φίλο. όσο το πείραζα στην αρχή δεν είχε κανένα κρασάρισμα, ούτε είχα κάποιο θέμα με τη rom. δεν πετάγονταν ξέμπαρκες διαφημίσεις.
δεν ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να έχει η rom που πολλοί φοβούνται. την αλλάζεις στο κάτω κάτω. για τα best sellers μοντέλα πάντα υπάρχει καλή υποστήριξη
κι αυτό το τηλέφωνο δε μπορεί να μη γίνει best seller.
nfc να είχε...
Σημαίνει να μη μαζεύει λαδίλες (να μην κάνει δηλαδή δαχτυλιές).
Εδώ πάμε να φτιάξουμε ένα πρόβλημα, εννοείται ότι η αισθητική είναι πια χαλασμένη, ένα καλό τζαμάκι έχει κι αυτό τέτοια επίστρωση.
Edit: Τα εξηγεί πολύ καλά εδώ (https://www.phonearena.com/news/Oleophobic-coating--what-it-is-how-to-clean-your-phone-what-to-do-if-the-coating-wears-off_id65974). Οι γενναίοι μπορούν να κάνουν το τεστ με τον μαρκαδόρο
Η αηδία του phonearena μπλοκάρει την πρόσβαση αν έχεις adblock.
Και εγώ το έχω σε επίπεδο dns...
κινητάρα πήρες
σε 12 μέρες παρέλαβα για φίλο. όσο το πείραζα στην αρχή δεν είχε κανένα κρασάρισμα, ούτε είχα κάποιο θέμα με τη rom. δεν πετάγονταν ξέμπαρκες διαφημίσεις.
δεν ξέρω τι πρόβλημα μπορεί να έχει η rom που πολλοί φοβούνται. την αλλάζεις στο κάτω κάτω. για τα best sellers μοντέλα πάντα υπάρχει καλή υποστήριξη
κι αυτό το τηλέφωνο δε μπορεί να μη γίνει best seller.
nfc να είχε...
Προορίζεται για την γυναίκα μου, η ελειψη nfc δεν απασχολεί, το ότι είναι στην 6 και άγνωστο για το αν αναβαθμιστεί σε 7 είναι μάλλον το πιο θωλό σημείο
RASTAVIPER
10-10-17, 21:56
Φίλος επίσης πήρε το LE PRO 3 και είναι ευχαριστημένος πολύ γιατί έρχεται από κινητό των 100€.
Πολύ δυνατό και η μπαταρία τεράστια στα 4000mah.
Η αηδία του phonearena μπλοκάρει την πρόσβαση αν έχεις adblock.
Και εγώ το έχω σε επίπεδο dns...
Είσαι σίγουρος; Εδώ έχω όπως πάντα ublock με λίγα εκλεκτά site να περνάνε ελεύθερα. Και κόβει λέει 33%
της σελίδας. Δες στο spoiler αν θες να το διαβάσεις. 186902
Είσαι σίγουρος; Εδώ έχω όπως πάντα ublock με λίγα εκλεκτά site να περνάνε ελεύθερα. Και κόβει λέει 33%
Ευχαριστώ.
RASTAVIPER
10-10-17, 23:18
[Never Settle] OnePlus found to be collecting massive amounts of personally identifiable analytics data from phone owners
http://www.androidpolice.com/2017/10/10/never-settle-oneplus-found-collecting-massive-amounts-personally-identifiable-analytics-data/
Τελικά το έλυσα το πρόβλημα...
Τώρα την βλέπω κανονικά την σελίδα.
[Never Settle] OnePlus found to be collecting massive amounts of personally identifiable analytics data from phone owners
http://www.androidpolice.com/2017/10/10/never-settle-oneplus-found-collecting-massive-amounts-personally-identifiable-analytics-data/
Ανησυχητικό αν και:
1. αναφέρεται σε 1+ 2.
2. Το oxygen που τρέχει είναι του 16 και συγκεκριμένα το OnePlus2Oxygen_14_OTA_027_all_1612271635
όταν έχουν κυκλοφορήσει 4 νεότερα έως σήμερα.
Οπότε θα είχε ενδιαφέρον να μας πει αν ισχύει κάτι τέτοιο και σε νεότερες εκδόσεις oxygen ή/και στα υπόλοιπα μοντέλα.
RASTAVIPER
14-10-17, 12:51
Βγήκε Beta με Oreo για το 3Τ, οπότε σε λίγες μέρες ετοιμαζόμαστε για επίσημη Ρομ.
Βγήκε Beta με Oreo για το 3Τ, οπότε σε λίγες μέρες ετοιμαζόμαστε για επίσημη Ρομ.
open beta?
Υπήρχε beta.
Δεν βγήκε τώρα.
Τώρα βγήκε η νέα beta (25).
Επίσης...
OxygenOS 4.5.13 OTA OnePlus 5
RASTAVIPER
14-10-17, 21:03
open beta?
Nαι
Υπήρχε beta.
Δεν βγήκε τώρα.
Τώρα βγήκε η νέα beta (25).
Επίσης...
OxygenOS 4.5.13 OTA OnePlus 5
Ποια ΒΕΤΑ υπήρχε πριν για το 3Τ δηλαδή;
hellenicsun
16-10-17, 11:37
Είδα σήμερα από κοντά το Xiaomi Mi A1.
Τόσο η (πολύ όμορφη) εμφάνιση του όσο και η (ευχάριστη) αίσθηση στο χέρι παραπέμπουν σε smartphones υψηλότερης οικονομικής κλίμακας. Μου δημιουργήθηκε όμως η εντύπωση πως ίσως θέλει λίγη παραπάνω προσοχή στο κράτημα.
Σχεδιαστικά, βρίσκεται ανάμεσα σε iPhone 7 Plus και OnePlus 5. Αυτό είναι καλό για μένα (και οποιονδήποτε άλλο) που του αρέσουν αυτά τα σχέδια.
Καθαρό Android με security patch Σεπτέμβρη. Δε μου έβγαλε ενημερώσεις (ήταν συνδεδεμένο σε δίκτυο WiFi). Κανένα lag ή καθυστέρηση αλλά ΟΚ, μια άδεια από εφαρμογές συσκευή, μάλλον έτσι θα ήταν :p
Με NFC ίσως να ήταν το Nexus που όλοι περιμέναμε μετά το 5 και δεν ήρθε ποτέ.
Περισσότερα εν καιρώ ;)
Τόσο η (πολύ όμορφη) εμφάνιση του όσο και η (ευχάριστη) αίσθηση στο χέρι παραπέμπουν σε smartphones υψηλότερης οικονομικής κλίμακας. Μου δημιουργήθηκε όμως η εντύπωση πως ίσως θέλει λίγη παραπάνω προσοχή στο κράτημα.
Σχεδιαστικά, βρίσκεται ανάμεσα σε iPhone 7 Plus και OnePlus 5. Αυτό είναι καλό για μένα (και οποιονδήποτε άλλο) που του αρέσουν αυτά τα σχέδια.
Καθαρό Android με security patch Σεπτέμβρη. Δε μου έβγαλε ενημερώσεις (ήταν συνδεδεμένο σε δίκτυο WiFi). Κανένα lag ή καθυστέρηση αλλά ΟΚ, μια άδεια από εφαρμογές συσκευή, μάλλον έτσι θα ήταν :p
Περισσότερα εν καιρώ ;)
αν πέσει στα χέρια σου πάρε κάποιες φωτογραφίες με την κάμερα του για να δούμε ένα δείγμα των δυνατοτήτων της κάμερας του
hellenicsun
16-10-17, 11:46
αν πέσει στα χέρια σου πάρε κάποιες φωτογραφίες με την κάμερα του για να δούμε ένα δείγμα των δυνατοτήτων της κάμερας του
Εννοείται. Έχω δει πολλά βίντεο στο YouTube με photo/ video samples και ομολογώ πως δεν έβγαλα ασφαλή συμπεράσματα.
Περισσότερα εν καιρώ ;)
ηρθε
και λεγοταν oneplus one
ηρθε
και λεγοταν oneplus one
Σιγά την εξέλιξη. (https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=6327&idPhone1=5705)
hellenicsun
16-10-17, 13:45
ηρθε
και λεγοταν oneplus one
Σωστή η παρατήρηση με μοναδική "παραφωνία" ότι το λειτουργικό δεν ήταν καθαρό ΚΑΙ απευθείας από τη Google.
Κατά τα άλλα δίκιο έχεις.
Το οποίο OnePlus One χρησιμοποιώ ακόμη και τώρα.
Σιγά την εξέλιξη. (https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=6327&idPhone1=5705)
τι παραπανω ηθελες?ενα ραμ παραπανω,επομενη γενια επεξεργαστη,μιση ιντσα παραπανω,φουλ καστομιζαμπλ
προσωπικα εμενα μου αρεσε και το 6ρι ..αλλα ηταν πολυ καλη λυση που τα ειχε ολα..και τιμη κ επιδοσεις
επομενη γενια επεξεργαστη
Κυριολεκτικά ίδια.
μιση ιντσα παραπανω
Δεν είναι εξέλιξη.
φουλ καστομιζαμπλ
Hello, it's THE Nexus you're talking about :p
τι παραπανω ηθελες?
Nexus 6, 15 levels up. Όχι το "settle with what's already out there".
hellenicsun
17-10-17, 22:56
Xiaomi Mi A1.
Αριστερά η stock εφαρμογή. Δεξιά της Google:
187148
Μοναδικός φωτισμός η ledoταινία.
Xiaomi Mi A1.
Αριστερά η stock εφαρμογή. Δεξιά της Google:
187148
Μοναδικός φωτισμός η ledoταινία.
Μεγάλη διαφορά.
Καλύτερη δεν ειναι η αριστερή (stock); Φαίνεται πιο crisp αλλά σε 2η θέαση νομίζω ότι τελικά η αριστερή έχει θόρυβο
- - - Updated - - -
@hellenicsun χαραξέ το δρόμο για την εφαρμογή της κάμερες γιατί ελπίζω να το έχω σύντομα και στο καπάκι φεύγω για τουρισμό και φωτογραφίες.
Καλύτερη δεν ειναι η αριστερή (stock);
Εγώ προτιμώ την δεξιά.
Η αριστερή έχει πολύ φως.
Ο διακόπτης για το φως δεν διακρίνεται.
Όπως επίσης και το περίβλημα του μπουκαλιού.
hellenicsun
17-10-17, 23:17
Η δεξιά είναι μακράν καλύτερη. Όλες οι indoor φωτογραφίες που έχω δοκιμάσει με τη stock εφαρμογή έχουν κάποιο επίπεδο θορύβου. Αυτό δεν ισχύει για τη ported Google Camera app.
Αύριο θα βγάλω μερικές ακόμη και θα έχω ασφαλές συμπέρασμα αν και μερικά βίντεο στο YouTube δείχνουν γενικά ότι η stock δε τα πάει καλά.
Μοναδικό πιθανό μείον ότι επειδή θέλει root για να δουλέψει, ίσως υπάρχει πρόβλημα με OTA ενημερώσεις αλλά κι αυτό σίγουρα θα έχει τη λύση του. Κάτι που δε θα μάθουμε ως ότου βγει ενημέρωση για τη συσκευή.
dimitri_ns
17-10-17, 23:49
Η δεξιά είναι μακράν καλύτερη. Όλες οι indoor φωτογραφίες που έχω δοκιμάσει με τη stock εφαρμογή έχουν κάποιο επίπεδο θορύβου. Αυτό δεν ισχύει για τη ported Google Camera app.
Αύριο θα βγάλω μερικές ακόμη και θα έχω ασφαλές συμπέρασμα αν και μερικά βίντεο στο YouTube δείχνουν γενικά ότι η stock δε τα πάει καλά.
Μοναδικό πιθανό μείον ότι επειδή θέλει root για να δουλέψει, ίσως υπάρχει πρόβλημα με OTA ενημερώσεις αλλά κι αυτό σίγουρα θα έχει τη λύση του. Κάτι που δε θα μάθουμε ως ότου βγει ενημέρωση για τη συσκευή.
Χρειάζονται μερικές διευκρινίσεις
1. Η αριστερή είναι με τις 2 κάμερες τραβηγμένη ή με την 1?
2. Εχεις χρησιμοποιήσει HDR kai στις 2 ή σε καμμία?
3. Δοκίμασέ τες και με φλας.
Εχω την υποψία ότι η αριστερή είναι με 2 κάμερες χωρίς hdr
hellenicsun
18-10-17, 08:41
Χρειάζονται μερικές διευκρινίσεις
1. Η αριστερή είναι με τις 2 κάμερες τραβηγμένη ή με την 1?
2. Εχεις χρησιμοποιήσει HDR kai στις 2 ή σε καμμία?
3. Δοκίμασέ τες και με φλας.
Εχω την υποψία ότι η αριστερή είναι με 2 κάμερες χωρίς hdr
Πολύ σωστά η αριστερή είναι με χρήση δύο καμερών χωρίς HDR ενώ η δεξιά είναι με χρήση μιας κάμερας και το HDR+ στο auto όπως και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις και στις δύο εφαρμογές.
Δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις ισχύουν οι default ρυθμίσεις, χωρίς καμία επέμβαση εκ μέρους μου.
Έβγαλα την φωτογραφία ξανά με τη stock εφαρμογή και HDR on. Όπως βλέπετε υπάρχει σαφής βελτίωση και αυτό που εγώ βλέπω ως διαφορά υπέρ της Google είναι τα χρώματα.
Βέβαια τα βλέπω όλα μόνο από την οθόνη του κινητού κι επίσης η όραση μου θέλει να κάνει shutdown..!
- - - Updated - - -
Λοιπόν, όλα ωραία και καλά με τη κάμερα της Google αλλά!
Σήμερα το πρωί μου εμφανίστηκε ενημέρωση συστήματος με security patch Οκτώβρη το οποίο όπως το περίμενα, δε μπορούσε να εγκατασταθεί. Ως βασικός ύποπτος το γεγονός του ότι η συσκευή είναι unlocked/ rooted.
Οπότε, αποφάσισα - σαν rookie - να κάνω relock και format που όμως οδήγησε (long story short mode on) σε bootloop που οδήγησε σε ένα υπέροχο μήνυμα "Your system has been destroyed. Please turn off your device". Μένω σε όροφο αλλά η μούρη μου έπεσε στο υπόγειο της πολυκατοικίας.
Τέλος πάντων, το θέμα λύθηκε γρήγορα με re-flash της ROM μέσω fastboot και του εργαλείου της Xiaomi.
Ε, που να μη βγάλω ποτέ καλή φωτογραφία τη νύχτα! Εξάλλου αποδεικνύεται πως είναι θέμα software και ίσως η Xiaomi μας κάνει τη χάρη στο μέλλον.
Στην φώτο με την google, το γέμισμα του κύκλου στο κουτί του καφέ που γράφει nescafe azera, σκούρο καφέ προς το μαύρο.
Το αντίστοιχο στην stock φαίνεται καφέ.
Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα γιατί δεν πίνω καθόλου καφέδες. :p
Επίσης το της google δίνει περισσότερο χρώμα (αντίθεση μάλλον).
Φαίνεται και στο χερούλι της σακούλας αριστεράς, όπου στο της google φαίνεται περισσότερο βαθύ μπλε.
Ο διακόπτης του φωτισμού εξακολουθεί να είναι περισσότερο διακριτός στην κάμερα της google.
Προσωπική άποψη... η χρήση φλας θα χειροτερέψει το αποτέλεσμα.
hellenicsun
18-10-17, 09:10
Στην φώτο με την google, το γέμισμα του κύκλου στο κουτί του καφέ που γράφει nescafe azera, σκούρο καφέ προς το μαύρο.
Το αντίστοιχο στην stock φαίνεται καφέ.
Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα γιατί δεν πίνω καθόλου καφέδες. :p
Επίσης το της google δίνει περισσότερο χρώμα (αντίθεση μάλλον).
Φαίνεται και στο χερούλι της σακούλας αριστεράς, όπου στο της google φαίνεται περισσότερο βαθύ μπλε.
Ο διακόπτης του φωτισμού εξακολουθεί να είναι περισσότερο διακριτός στην κάμερα της google.
Προσωπική άποψη... η χρήση φλας θα χειροτερέψει το αποτέλεσμα.
Η εφαρμογή της Google χρησιμοποιεί αυτόματα το φλας σε συνδυασμό με το HDR.
Η εφαρμογή της Xiaomi όχι. Όταν ενεργοποιείται το HDR απενεργοποιείται το flash.
Go figure :p
Η εφαρμογή της Google χρησιμοποιεί αυτόματα το φλας σε συνδυασμό με το HDR.
Η εφαρμογή της Xiaomi όχι. Όταν ενεργοποιείται το HDR απενεργοποιείται το flash.
Go figure :p
Δεν μου φαίνεται ότι άναψε το φλας σε καμία από τις δύο.
RASTAVIPER
18-10-17, 09:48
Για ποιο λόγο θέλει ροοτ για να παίξει μια εφαρμογή κάμερας;
Ε, που να μη βγάλω ποτέ καλή φωτογραφία τη νύχτα! Εξάλλου αποδεικνύεται πως είναι θέμα software και ίσως η Xiaomi μας κάνει τη χάρη στο μέλλον.
Καλά με τόσες εφαρμογές στο Play Store, χωρίς root και μπελάδες, όλο και κάποια θα δίνει καλύτερα αποτελέσματα από την ενσωματωμένη εφαρμογή!
@ ADSLgr.com All rights reserved.