PDA

Επιστροφή στο Forum : Χειροκίνητη ρύθμιση router Linksys WAG354G



elvenpath
11-11-16, 12:58
Καλησπέρα σε όλους.

Πριν απο λίγες μέρες, ενεργοποιήθηκε η νεα μου σύνδεσή μέσω wind.
Προσπαθώ να συνδέσω ένα router Linksys WAG354G που είχα και για κάποιο λόγο δε συνδέεται.

Το router είναι απευθείας συνδεδεμένο στη πρίζα τηλεφώνου (δεν έχω βάλει splitter & filter για αρχή, γιατί δεν θέλω σταθερό). Συνδέθηκα έπειτα στο router και έβαλα τις εξής ρυθμίσεις:


PPPoE
QoS type: UBR
LLC
VPI : 8
VCI : 35
DSL Modulation : Multimode
Service name : τίποτα
Username : τον αριθμό τηλεφώνου μου
Password : τον αριθμό τηλεφώνου μου

Παρ'όλα αυτά το router δεν μπορεί να συνδεθεί στο internet.

Έχετε καμιά ιδέα για το ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα ;

psylos
11-11-16, 13:25
Δοκίμασε αυτά τα στοιχεία που έχουν προταθεί παλαιότερα
username : guest@tellas.gr
password : tellas

elvenpath
11-11-16, 16:34
Μπα. Τίποτα. Ούτε το λαμπάκι του internet ούτε του DSL εχει ανάψει.

- - - Updated - - -

Λοιπόν. Τελικά άλλαξα το καλώδιο και το router άρχισε να συγχρονίζει (άναψε το λαμπάκι του DSL) αλλά δεν συνδέεται (το λαμπάκι του Internet είναι σβηστό).

- - - Updated - - -

Παιδιά είδα στο χαρτί του τεχνικού πως ο τύπος γραμμής είναι PSTN . Μήπως το Router είναι για over ISDN και για αυτό δε συνδέεται ; Δεν είναι όμως περίεργο διότι συγχρονίζει κανονικά ;

- - - Updated - - -

Βρήκα αυτά τα firmwares (http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954) απο τη Forthnet. Το ένα λέει πως είναι για PSTN. Μήπως να περνούσα αυτό στο router μου ;

Καλησπέρα σας.

Το χαρτί που μου άφησε ο τεχνικός όταν ενεργοποίησε τη γραμμή μου, γράφει πάνω πως η γραμμή είναι PSTN.
To router που προσπαθώ να συνδέσω είναι ένα WAG354G V2 με 1.01.54 firmware.

Αφού το συνέδεσα και έβαλα το username και password, το λαμπάκι του DSL άναψε (σταθερά) αλλά το λαμπάκι του internet όχι.
Προσπαθώ λοιπόν να καταλάβω αν φταίει το router ή κάτι άλλο.

Υπάρχει περίπτωση να είναι το router ISDN και να συγχρονίζει με τη γραμμή μου (PSTN) αλλά να μην συνδέεται στο internet ?

Πρέπει επίσης να προσθέω πως το router το έχω κατευθείαν επάνω στη γραμμή τηλεφώνου γιατί δεν εχω συσκευή σταθερού τηλεφώνου.

Επίσης βρήκα και αυτά τα firmware (http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954) απο τη forthnet και σκέφτηκα να περάσω αυτό που είναι για PSTN. Είναι καλή ιδεά αυτή ή οχι ;

sweet dreams
11-11-16, 17:15
H PSTN έχει τάση λειτουργίας περίπου 50V και η ISDN σχεδόν τα διπλάσια (περίπου 95V), μην κάνεις πειράματα αν δεν ξέρεις για τι γραμμή είναι.

elvenpath
11-11-16, 17:23
H PSTN έχει τάση λειτουργίας περίπου 50V και η ISDN σχεδόν τα διπλάσια (περίπου 95V), μην κάνεις πειράματα αν δεν ξέρεις για τι γραμμή είναι.

Ναι εντάξει. Δεν κάνω πειράματα. Αλλά θα μπορούσε να είναι η γραμμή PSTN το router ISDN και αυτό να συγχρονίζει; Αν όχι θα πρέπει να ψάξω κάπου αλλού το πρόβλημα. Ίσως να πω κάποιον τεχνικό να δει τη γραμμή ή να έχει πρόβλημα το router.

sweet dreams
11-11-16, 17:56
Aν ήταν ίδια δεν θα τα βγάζανε χωριστά (ANNEX A-ANNEX B), το λαμπάκι μπορεί να ανάβει από δυσλειτουργία, άλλωστε λες ότι δεν έχεις Internet.

Αλήθεια, εσύ δεν ξέρεις τι γραμμή έχεις;; :hmm:

sdikr
11-11-16, 18:05
Καλησπέρα σας.

Το χαρτί που μου άφησε ο τεχνικός όταν ενεργοποίησε τη γραμμή μου, γράφει πάνω πως η γραμμή είναι PSTN.
To router που προσπαθώ να συνδέσω είναι ένα WAG354G V2 με 1.01.54 firmware.

Αφού το συνέδεσα και έβαλα το username και password, το λαμπάκι του DSL άναψε (σταθερά) αλλά το λαμπάκι του internet όχι.
Προσπαθώ λοιπόν να καταλάβω αν φταίει το router ή κάτι άλλο.

Υπάρχει περίπτωση να είναι το router ISDN και να συγχρονίζει με τη γραμμή μου (PSTN) αλλά να μην συνδέεται στο internet ?

Πρέπει επίσης να προσθέω πως το router το έχω κατευθείαν επάνω στη γραμμή τηλεφώνου γιατί δεν εχω συσκευή σταθερού τηλεφώνου.

Επίσης βρήκα και αυτά τα firmware (http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954) απο τη forthnet και σκέφτηκα να περάσω αυτό που είναι για PSTN. Είναι καλή ιδεά αυτή ή οχι ;

Υπάρχουν ρουτερ που υποστηρίζουν διπλό annex, άλλα που με αλλαγή firmware αλλάζουν annex, το wag που έχεις όχι δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο
Για να μην κάνει σύνδεση μάλλον δεν είναι ακόμα έτοιμη η γραμμή σου.
Απο την στιγμή που το dsl άναψε το router και η γραμμή είναι στο ίδιο annex (a στην περίπτωση σου)
*θυμάμαι παλιότερα με το wag υπήρχανε κάποιες ασύμβατότητες σε γραμμή forthnet, υποθέτω έχεις βάλει σωστά vpi - vpi για την γραμμή σου

elvenpath
11-11-16, 18:12
Αλήθεια, εσύ δεν ξέρεις τι γραμμή έχεις;; :hmm:

Όχι δεν το γνωρίζω.


Για να μην κάνει σύνδεση μάλλον δεν είναι ακόμα έτοιμη η γραμμή σου.

Απο τη Wind μου είπαν πως φαίνεται έτοιμη σε αυτούς.


υποθέτω έχεις βάλει σωστά vpi - vpi για την γραμμή σου

Ναι ναι.

Οπότε ή θα περιμένω μερικές μέρες μπας και αλλάξει τίποτα στη γραμμή, ή θα ψάξω να βρώ ένα άλλο router για PSTN και να το δοκιμάσω.

Και εδώ που τα λέμε αν είναι να αγοράσω καινούριο, προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο για να παίρνει και open-wrt ?

sweet dreams
11-11-16, 18:17
Όχι δεν το γνωρίζω.

Tην ISDN την ζητάς χωριστά, μπορείς να λειτουργείς 2 γραμμές ανεξάρτητες με το ίδιο νούμερο, να έχεις επιπλέον νούμερα, κ.λ.π. έχεις ζητήσει εσύ κάτι τέτοιο;;; αν όχι, έχεις PSTN.

elvenpath
11-11-16, 18:22
Tην ISDN την ζητάς χωριστά, μπορείς να λειτουργείς 2 γραμμές ανεξάρτητες με το ίδιο νούμερο, να έχεις επιπλέον νούμερα, κ.λ.π. έχεις ζητήσει εσύ κάτι τέτοιο;;; αν όχι, έχεις PSTN.

Όχι δε ζήτησα κάτι τέτοιο. Μια απλή φοιτητική προσφορά έβαλα.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.