PDA

Επιστροφή στο Forum : Packet loss με συγκεκριμενο μοτιβο μετα απο κληση στο τηλεφωνο



Slevinakos
21-11-16, 16:29
Καλησπερα και απο μενα, ειμαι καινουργιος στο forum και μπηκα στη διαδικασια να κανω εγγραφη, για να ακουσω γνωμες-λυσεις σχετικα με το προβλημα που αντιμετωπιζω τον τελευταιο καιρο. Εχω Wind και τον τελευταιο μηνα εχω προβλημα με packet loss που νομιζω πως ειναι θεμα περισσοτερο δικο μου (συνδεση ρουτερ τηλεφωνου κτλπ) παρα της ιδιας της Wind. Εχω συνδεσει το ρουτερ μονο του σε πριζα τηλεφωνου και το τηλεφωνο του σπιτιου σε αλλη με ενα splitter διοτι δεν εχω φιλτρο και αποσο διαβαζω λειτουργουν με τον ιδιο τροπο. Σε ping που κανω στο google παιρνω ενα συγκεκριμενο μοτιβο απο reply (10 px συνεχομενα reply και μετα παιρνω 1 , χανω 1 , παιρνω 1 , χανω 1 περιπου για 10-15 reply, και μετα σταθεροποιειται και μετα παλι το ιδιο). Για να το στρωσω χρειαζεται να βγαλω το καλωδιο τηλεφωνου που παει στο ρουτερ να περιμενω 5-10 sec και να το ξανασυνδεσω. Ετσι στρωνει το packet loss αλλα στην επομενη κληση που θα δεχθω στο τηλεφωνο παλι δημιουργειται το ιδιο προβλημα. Εχω αλλαξει ολα τα εξωτερικα καλωδια, εχω αλλαξει splitter στο τηλεφωνο αλλα καμια διαφορα. Χαρακτηριστικο δε ειναι οτι στο status του router οταν συμβαινει το προβλημα το SN Margin του upstream πεφτει στα 1.5 db ενω το downstream ειναι στα 14-15 db

sdikr
21-11-16, 18:34
Χωρίς τηλέφωνο και σπλιτερ έχεις δοκιμάσει; μήπως το πρόβλημα είναι στο σπλιτερ στην πλευρά της wind

Ακόμα δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις να βάλεις το σπλιτερ στο Modem και μαζί και το τηλέφωνο για δοκιμή αφού όπως είπες στο κάνει κάθε φόρα

Slevinakos
22-11-16, 22:06
Το δοκιμασα και παλι τα ιδια. Το Sn margin του upstream φτιαχνει για λιγο (φτανει στα 6-7db) που παλι δεν ειναι πολυ αλλα τουλαχιστον δεν εχω αποσυνδεσεις , και μετα απο κανενα μισαωρο ξαναπεφτει στο 1.5-2 ανεξαρτητα απο το αν δεχομαι κληση ή οχι. Δοκιμασα σκετο ρουτερ στην κεντρικη πριζα με ή χωρις σπλιττερ και παλι τα ιδια αποτελεσματα, φτιαχνει και χαλαει μετα απο λιγο. Ανεβηκα στην γειτονισσα μου που εχει connex και σε Ping test που εκανα δεν ειχε κανενα προβλημα. Αρα ειναι θεμα ή της wind ή της εσωτερικης καλωδιωσης ή του κατανεμητη της πολυκατοικιας μεχρι το σπιτι μου. σωστα? btw to snmargin tou downstream ειναι μονιμα ψηλα στα 14-15 http://imgur.com/a/O4QNE

- - - Updated - - -

Θελω να προσθεσω, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σχετικο αυτο, οτι το προβλημα εμφανιστηκε πριν 10-15 μερες ενω η συνδεση μου ηταν μια χαρα (2 χρονια συνδρομητης στη wind). Μετα απο restart στο ρουτερ αλλαγη καλωδιων κτλπ εφτιαξε και πριν 2-3 μερες που χρειαστηκε να αποσυνδεσω και να ξανασυνδεσω το ρουτερ, δημιουργηθηκε παλι το ιδιο προβλημα.

sweet dreams
22-11-16, 23:08
Aλλαγή πρίζας δοκίμασες;; αν δεν διορθώνεται κάνε μια δοκιμή κατευθείαν στην γραμμή μέσα στον κατανεμητή, αφού έχεις αφαιρέσει την γραμμή προς το εσωτερικό δίκτυο, αν γίνεται πάλι το ίδιο πάρε τον πάροχο για έλεγχο.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.