PDA

Επιστροφή στο Forum : azureus και private tracker

katdoc
09-05-07, 16:51
Καλησπερα.
Ενας φιλος μου ειναι γραμμενος σε εναν tracker.
Με ρωτησε πως μπορει να ανεβασει το ratio του αφου παρολο που κατεβαζει το αρχειο .torrent απο τη σελιδα του tracker seedαρει σε οποιονδηποτε(εκτος μελων του tracker) με αποτελεσμα να μην ανεβαινει το ratio στον tracker γρηγορα.
Επιπλεον εχει μου λεει ενα χερι κατω απο το εικονειδιο της υγειας του torrent αλλα αυτο δεν εμφανιζεται σε ολα τα .torrents .
Σαν ασχετος με τα torrents απευθυνθηκα εδω για να τον βοηθησω.Ζητω κατανοηση αν πεταξα καμια βλακεια.
Ευχαριστωωωω:whistle:

geo7
09-05-07, 17:00
Ti εννοεις σε οποιονδηποτε εκτος μελων του τρακερ? Πως γινεται αυτο?
Public ειναι ο τρακερ?
Σε prive δεν μπορεις να κατεβασεις αν δεν εισαι μελος. :hmm:

katdoc
09-05-07, 17:09
Ti εννοεις σε οποιονδηποτε εκτος μελων του τρακερ? Πως γινεται αυτο?
Public ειναι ο τρακερ?
Σε prive δεν μπορεις να κατεβασεις αν δεν εισαι μελος. :hmm:

κατι inferno μουπε.
Dηλαδη αν ειναι γραμμενος σε καποιον tracker τοτε μονο τα μελη κατεβαζουν απο αυτον?
Αν ναι τοτε αφου δειχνει στο azureus ratio κοντα στο 1, στη σελιδα του tracker γιατι τον δειχνει λιγοτερο απο ενα?

geo7
09-05-07, 17:17
Aαααα!!! τον "δαιμονα" λες!
Τα στατιστικα σε αυτο το τορρενταδικο (αν εχω καταλαβει σωστα πιο ειναι) δεν ανανεωνονται γρηγορα.
Ειναι λιγο προβληματικο το συστημα του, αλλα να μην ανησυχει θα ανανεωθουν τα στατιστικα αλλα "εν καιρο".
Συνηθως ανα 24 ωρες περιπου.
Αν το τορρεντ ειναι απο αυτα που ειναι external τοτε ναι δινει και σε ασχετους, και δεν υπαρχει τροπος να ξερει ποιοι ειναι για να τους αποκλεισει.
Αν εχει και αλλο τορρεντ απο εκει που δεν ειναι external πιο καλα να προτιμησει να seedαρει το αλλο.
Παντως δεν ειναι αυστηρο το "δαιμονοειδες" με το ratio ας μην ανησυχει και πολυ.
Ολα αυτα αν εχω καταλαβει σωστα για πιο μιλαμε, αλλα μαλλον για το ιδιο λεμε.

8anos
09-05-07, 17:20
να του πεις να απενεργοποιησει το DHT (decentralized tracking)

17286

geo7
09-05-07, 17:22
A μπραβο ναι !!
Το ειχα ξεχασει αυτο :)

katdoc
09-05-07, 17:33
Aαααα!!! τον "δαιμονα" λες!
Τα στατιστικα σε αυτο το τορρενταδικο (αν εχω καταλαβει σωστα πιο ειναι) δεν ανανεωνονται γρηγορα.
Ειναι λιγο προβληματικο το συστημα του, αλλα να μην ανησυχει θα ανανεωθουν τα στατιστικα αλλα "εν καιρο".
Συνηθως ανα 24 ωρες περιπου.
Αν το τορρεντ ειναι απο αυτα που ειναι external τοτε ναι δινει και σε ασχετους, και δεν υπαρχει τροπος να ξερει ποιοι ειναι για να τους αποκλεισει.
Αν εχει και αλλο τορρεντ απο εκει που δεν ειναι external πιο καλα να προτιμησει να seedαρει το αλλο.
Παντως δεν ειναι αυστηρο το "δαιμονοειδες" με το ratio ας μην ανησυχει και πολυ.
Ολα αυτα αν εχω καταλαβει σωστα για πιο μιλαμε, αλλα μαλλον για το ιδιο λεμε.

Kαλα αυτος ειναι κολλημενος με το seedαρισμα.Δηλαδη να βλεπει τον tracker και να δινει μονο σε αρχεια που ειναι tracker o "πως τον λενε" inferno

να του πεις να απενεργοποιησει το DHT (decentralized tracking)

17286

δηλαδη με αυτην την επιλογη δινει και παιρνει μονο απο αυτον τον tracker?

Aσε την ψαχνω καιγω τωρα.Θα με φαει η περιεργεια...

geo7
09-05-07, 17:49
Kαλα αυτος ειναι κολλημενος με το seedαρισμα.Δηλαδη να βλεπει τον tracker και να δινει μονο σε αρχεια που ειναι tracker o "πως τον λενε" inferno

Ναι.
Συνηθως εχει πολλα external απο το "village" π.χ o inferno, και σε αυτα δεν ανεβαζεις το ratio σου.
Να seedαρει αυτα που εχουν ως τρακερ το ινφερνο.
Παντως τα στατιστικα θα αργουν να ανανεωθουν σε αυτο, να μην αγχωνεται.
Εμενα ειχε κανει και 3 μερες να τα ανανεωσει μια φορα. :respekt:

Bασικα οταν πηγαινει να κατεβασει ενα τορρεντ, στην "παρουσιαση" μεσα στο τορρενταδικο, εχει ενα διακριτικο "external" σε αυτα που δεν ειναι δικα του, στο τελος του ονοματος του αρχειου.
Ε, αυτα ας μην τα πολυseedαρει.

katdoc
09-05-07, 18:04
Ναι.
Συνηθως εχει πολλα external απο το "village" π.χ o inferno, και σε αυτα δεν ανεβαζεις το ratio σου.
Να seedαρει αυτα που εχουν ως τρακερ το ινφερνο.
Παντως τα στατιστικα θα αργουν να ανανεωθουν σε αυτο, να μην αγχωνεται.
Εμενα ειχε κανει και 3 μερες να τα ανανεωσει μια φορα. :respekt:

Bασικα οταν πηγαινει να κατεβασει ενα τορρεντ, στην "παρουσιαση" μεσα στο τορρενταδικο, εχει ενα διακριτικο "external" σε αυτα που δεν ειναι δικα του, στο τελος του ονοματος του αρχειου.
Ε, αυτα ας μην τα πολυseedαρει.

και για λογους ασφαλειας φανταζομαι...
Στα peersources που δειχνει ο φιλος πιο πανω τα υπολοιπα πρεπει να ειναι τσεκαρισμενα??:
decentralized tracking (ειπαμε οχι τσεκαρισμενο)
supplied by another peer(?)
added by a plugin(?)

αυτο που ρωτησα αρχικα για ενα χερι κατω απτη φατσα της υγειας???:oops:

8anos
09-05-07, 18:31
για τις ρυθμισεις του azureus εδω (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=6758)

katdoc
09-05-07, 18:38
για τις ρυθμισεις του azureus εδω (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=6758)

Δεν βλεπω κατι να λεει για peer sources...

8anos
09-05-07, 20:14
αν μιλαμε για πριβε τρακερς να αφησεις μονο την πρωτη επιλογη
«απο τον τρακερ»

Note for private tracker communities (disabling DHT)

Azureus' distributed database won't interfere with the normal tracker-client communication since it's only a fall-back mechanism and doesn't kick in on healthy torrents unless explicit specified by the users. Azureus will return the uploaded/downloaded/remaining values to the tracker as usual. As long as the torrent stays private and has a unique infohash (which is not publicly available) there are no other peers that are outside the swarm than those known by the tracker.

If you want to ensure the swarm can't be compromised even if the infohash or the torrent file is leaked into public please read the page on Secure Torrents. Please note that disabling the entire DDB usually isn't in the interest of the users since it provides a fallback-tracker for public torrents, hence it is recommended to either use the private flag (server-side measure) or disable PEX and DHT for the specific torrent through a right-click on the torrent -> advanced -> peer sources -> disable "decentralized tracking" and "supplied by another peer" (client-side measure)

http://www.azureuswiki.com/index.php?title=UG_Plugins&printable=yes

katdoc
09-05-07, 21:12
αν μιλαμε για πριβε τρακερς να αφησεις μονο την πρωτη επιλογη
«απο τον τρακερ»

http://www.azureuswiki.com/index.php?title=UG_Plugins&printable=yes

ευχαριστω φιλε μου.

henry3gr
24-10-08, 14:12
Γράφω εδώ λόγω του οτι το θέμα είναι σχετικό με αυτό που θέλω να ρωτήσω.
Δηλαδή αν εγω είμαι μέλος στον "δαίμονα", έχω κατεβάσει external torrent και seedάρω δεν πρόκειται να ανέβει το ratio μου;
Και ρυθμίσεις σαν τις παραπάνω αλλά για μTorrent 1.8.1 που θα βρώ;

Petros
24-10-08, 15:02
Γράφω εδώ λόγω του οτι το θέμα είναι σχετικό με αυτό που θέλω να ρωτήσω.
Δηλαδή αν εγω είμαι μέλος στον "δαίμονα", έχω κατεβάσει external torrent και seedάρω δεν πρόκειται να ανέβει το ratio μου;
Και ρυθμίσεις σαν τις παραπάνω αλλά για μTorrent 1.8.1 που θα βρώ;

external torrent εννοείς τόρρεντ από άλλον τράκερ; Ή απλά να έχεις το αρχείο και να το seedάρεις στον private tracker που θες; Το δεύτερο γίνεται, απλά κατεβάζοντας το τορρεντ από τον τράκερ που θες και λέγοντας στον azureus να αποθηκεύσει το αρχείο στην τοποθεσία του σκληρού σου που ήδη έχεις σωσμένο το αρχείο. Σίγουρα θα μπορείς να seedάρεις μετά, αλλά δεν ξέρω αν θα παίζει πρόβλημα με τον τράκερ.. Διάβασε τους κανόνες καλύτερα πριν το κάνεις.

henry3gr
24-10-08, 20:04
Ευχαριστώ.

@ ADSLgr.com All rights reserved.