PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορά air-condition. Ti προτείνετε;

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Bananas
19-03-20, 10:16
μπορώ να ζητήσω από τον συντηρητή να κάνει και έλεγχο με την αντλία κενού;

Ο ψυκτικός πρέπει να χρησιμοποιησει αντλία κενού κατά την εγκατάσταση κλιματιστικού . Επίσης σε περίπτωση επισκευής του κλιματιστικού και ανάλογα το είδος της επισκευής χρειάζεται αντλία κενού .

- - - Updated - - -

Ευχαριστώ πολύ.
Ναι, για ψύξη μόνο, καθώς για θέρμανση χρησιμοποιούμε αντλία θερμότητας.
Έχεις δίκιο, έγραψα SCOP αντί για SEER.
Οπότε, θεωρείς καλύτερη επιλογή το Nemesis Pro, απ' ό,τι καταλαβαίνω.
Ειδάλλως, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις με 800€, όπως είπα στο αρχικό ποστ.

Για ψύξη είναι καλύτερη επιλογή διότι έχει εξίσου καλό SEER σε καλύτερη τιμή και στα λεφτά αυτά δύσκολα να βρείς άλλο μηχάνημα στην αγορά με τόσο υψηλό SEER.

Ρέα
19-03-20, 13:35
Ο ψυκτικός πρέπει να χρησιμοποιησει αντλία κενού κατά την εγκατάσταση κλιματιστικού . Επίσης σε περίπτωση επισκευής του κλιματιστικού και ανάλογα το είδος της επισκευής χρειάζεται αντλία κενού .

πριν τρία χρόνια είχαμε αγοράσει καινούργιο κλιματιστικό και το συνεργείο ΔΕΝ χρησιμοποίησε αντλία κενού,
απλά βίδωσε τους σωλήνες στην εξωτερική μονάδα

τι πρέπει να κάνουμε τώρα, να φέρουμε κάποιον να κάνει service και να του ζητήσουμε να χρησιμοποιήσει αντλία κενού;

anon
19-03-20, 15:44
πριν τρία χρόνια είχαμε αγοράσει καινούργιο κλιματιστικό και το συνεργείο ΔΕΝ χρησιμοποίησε αντλία κενού,
απλά βίδωσε τους σωλήνες στην εξωτερική μονάδα

τι πρέπει να κάνουμε τώρα, να φέρουμε κάποιον να κάνει service και να του ζητήσουμε να χρησιμοποιήσει αντλία κενού;

Οχι, απλά η καλύτερη υλοποίηση είναι με την χρήση αντλίας κενού. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακή η απλή εγκατάσταση, ειδικά εαν είναι με σπλιτάκια που είναι μέσα έξω αντικριστά. Εκεί έχουν έτοιμους τους σωλήνες απο το εργοστάσιο, και ίσως να μην χρειάζεται καθόλου.

ThReSh
19-03-20, 16:35
Ότι προτείνει το manual του κατασκευαστή, καθώς κι οι προϋποθέσεις για την εγγύηση.

Alexcxvtr
19-03-20, 23:06
Όσον αφορά την περίπτωση μου, ευχαριστώ για τη βοήθεια Banans, Thourios.
Ενδεχομένως, να περιμένω λίγο μέχρι να καταλαγιάσει όλο αυτό που περνάμε και μετά θα προχωρήσω σε αγορά.
Ευχαριστώ.

manoulamou
20-03-20, 09:39
Ενας εξειδικευμενος μαστορας - ψυκτικος μαλλον κανενα σοβαρο κακο
αλλά κατι "συνεργαζομενοι" με υπερκαταστηματα - αλυσιδες πολυτεχνιτες, ασταναπανε!

guzel
21-06-20, 22:32
Ευχαριστώ πολύ.
Ναι, για ψύξη μόνο, καθώς για θέρμανση χρησιμοποιούμε αντλία θερμότητας.
Έχεις δίκιο, έγραψα SCOP αντί για SEER.
Οπότε, θεωρείς καλύτερη επιλογή το Nemesis Pro, απ' ό,τι καταλαβαίνω.
Ειδάλλως, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις με 800€, όπως είπα στο αρχικό ποστ.

Μη δώσεις 800ευρω για inventor (φασον κινεζικό). Με κάτι παραπάνω παίρνεις επώνυμο.

manoulamou
22-06-20, 10:21
Τα περισσοτερα απο τα ΔΗΘΕΝ επωνυμα μηχανηματα κινεζικης κατασκευης ειναι, απλα οι εταιρειες θεωρητικα εχουν καλυτερες προδιαγραφες και ελεγχους στο τελικο προϊον!
Οποιος θελει αυθεντικα ΜΗ κινεζικα, ψαχνει το MADE IN.
Προσωπικα κοιταζω τη διαρκεια της εγγυησης και ψαχνω την καλυτερη aftersales υποστηριξη!
Εχω δυο INVENTOR κλιματιστικα κι εναν αφυγραντηρα στο σπιτι και μεχρι τωρα δεν παρουσιαστηκε καποιο προβλημα πλην ομως εχω διαβασει/ακουσει τα καλυτερα για το service τους!

adiS
22-06-20, 10:39
καλημέρα! θα προχωρήσω σε αγορά κλιματιστικού 12000BTU θα μπει στο παιδικό δωμάτιο που προς το παρόν είναι το γραφείο μου , οπότε θα το χρησιμοποιήσω για ψύξη και λίγο θέρμανση όταν χρειαστεί για το παιδί.

Επειδή δεν έχω ψάξει τίποτα μόνο στο sk@@z διάβασα σχόλια έχετε να προτείνεται κάτι?

guzel
22-06-20, 15:29
Τα περισσοτερα απο τα ΔΗΘΕΝ επωνυμα μηχανηματα κινεζικης κατασκευης ειναι, απλα οι εταιρειες θεωρητικα εχουν καλυτερες προδιαγραφες και ελεγχους στο τελικο προϊον!
Οποιος θελει αυθεντικα ΜΗ κινεζικα, ψαχνει το MADE IN.
Προσωπικα κοιταζω τη διαρκεια της εγγυησης και ψαχνω την καλυτερη aftersales υποστηριξη!
Εχω δυο INVENTOR κλιματιστικα κι εναν αφυγραντηρα στο σπιτι και μεχρι τωρα δεν παρουσιαστηκε καποιο προβλημα πλην ομως εχω διαβασει/ακουσει τα καλυτερα για το service τους!

καμία σχέση. Τα inventor και τα συναφή κινέζικα είναι inverter της πλάκας. Μεγάλες καταναλώσεις στα μεγάλα, δε μπορούν να κατέβουν κάτω από συγκεκριμένα watts, θόρυβοι, τριγμοί και άλλα πολλά..

Με τα λεφτά που ζητούν παίρνεις επώνυμο, βλέπε Toshiba

- - - Updated - - -

καλημέρα! θα προχωρήσω σε αγορά κλιματιστικού 12000BTU θα μπει στο παιδικό δωμάτιο που προς το παρόν είναι το γραφείο μου , οπότε θα το χρησιμοποιήσω για ψύξη και λίγο θέρμανση όταν χρειαστεί για το παιδί.

Επειδή δεν έχω ψάξει τίποτα μόνο στο sk@@z διάβασα σχόλια έχετε να προτείνεται κάτι?

Πλέον στο Σκρουτζ αφήνεις κριτική χωρίς καν να χρειάζεται Αρ. παραγγελίας, απόδειξης κλπ... Όπως καταλαβαίνεις οι κριτικές αυτές δεν έχουν κανένα νόημα.

manoulamou
22-06-20, 15:38
Συμφωνω εν μερε για το σκρουτζ: βρισκω πολυ χρησιμες τις ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ κριτικες τοσο σε προϊοντα οσο και για τα καταστηματα... :whistle:

Ρέα
22-06-20, 15:57
τα Inventor έχουν πολύ καλά SCOP και SEER και επίσης είναι Α+++ στην θέρμανση για χώρες όπως η Ελλάδα που δεν έχει πολύ κρύο.

thourios
22-06-20, 16:28
Και σε πολλά ξένα site μπορεί να γράψει κριτική κάποιος οποίος δεν έχει αγοράσει το προϊόν πχ amazon. Μπορεί να το έχει αγοράσει από αλλού.
Εδώ όμως τους αγοραστές ξεχωρίζουν και τους αναφέρουν ως certified buyers αν έχεις αγοράσει οπότε μπορείς να ξεχωρίσεις τις μαιμουδοκριτικές κατά κάποιο τρόπο. Στο Σκρουτζ είναι ότι να ναι.

guzel
22-06-20, 17:56
τα Inventor έχουν πολύ καλά SCOP και SEER και επίσης είναι Α+++ στην θέρμανση για χώρες όπως η Ελλάδα που δεν έχει πολύ κρύο.

τα inventor δεν έχουν καμία πιστοποίηση. οπότε ότι και να γράφουν λίγη σημασία έχει.

Ρέα
22-06-20, 18:07
τα inventor δεν έχουν καμία πιστοποίηση. οπότε ότι και να γράφουν λίγη σημασία έχει.

και πως δεν τους έχουν κάνει δικαστικές προσφυγές ακόμα και να απαιτήσουν τρελά εκατομμύρια σε αποζημιώσεις;;

όλα τα προϊόντα που πωλούνται εντός ΕΕ πρέπει να έχουν πιστοποιήσεις από τις αρμόδιες αρχές

επίσης η Inventor αντιπροσωπεύει και εταιρίες όπως General Electric, Haier etc οπότε δεν νομίζω ότι αυτά που λες ισχύουν

famous-walker
22-06-20, 19:13
Και σε πολλά ξένα site μπορεί να γράψει κριτική κάποιος οποίος δεν έχει αγοράσει το προϊόν πχ amazon. Μπορεί να το έχει αγοράσει από αλλού.
Εδώ όμως τους αγοραστές ξεχωρίζουν και τους αναφέρουν ως certified buyers αν έχεις αγοράσει οπότε μπορείς να ξεχωρίσεις τις μαιμουδοκριτικές κατά κάποιο τρόπο. Στο Σκρουτζ είναι ότι να ναι.

Κάπου είδα πως πρόσθεσαν και αυτοί ένα "Επιβεβαιωμένη αγορά".

guzel
22-06-20, 19:25
και πως δεν τους έχουν κάνει δικαστικές προσφυγές ακόμα και να απαιτήσουν τρελά εκατομμύρια σε αποζημιώσεις;;

όλα τα προϊόντα που πωλούνται εντός ΕΕ πρέπει να έχουν πιστοποιήσεις από τις αρμόδιες αρχές

επίσης η Inventor αντιπροσωπεύει και εταιρίες όπως General Electric, Haier etc οπότε δεν νομίζω ότι αυτά που λες ισχύουν

Φυσικά ισχύουν. Eurovent πιστοποίηση που να πιστοποιεί ότι αυτά που γράφει είναι αληθή, μόνο στον ύπνο της!

Σε αντίθεση με αλλες εταιρείες όπως Toshiba, Fujitsu, Daikin και άλλες..

Ρέα
22-06-20, 19:55
Φυσικά ισχύουν. Eurovent πιστοποίηση που να πιστοποιεί ότι αυτά που γράφει είναι αληθή, μόνο στον ύπνο της!

Σε αντίθεση με αλλες εταιρείες όπως Toshiba, Fujitsu, Daikin και άλλες..

και οι Toshiba, Fujitsu, Daikin και άλλες.. από ποιόν οργανισμό έχουν πιστοποίηση;

και εφ' όσον η Inventor αναγράφει αναληθή χαρακτηριστικά γιατί αυτές οι εταιρίες δεν της κάνουν μήνυση εφ' όσον τις ζημιώνει οικονομικά;

guzel
22-06-20, 21:04
και οι Toshiba, Fujitsu, Daikin και άλλες.. από ποιόν οργανισμό έχουν πιστοποίηση;

και εφ' όσον η Inventor αναγράφει αναληθή χαρακτηριστικά γιατί αυτές οι εταιρίες δεν της κάνουν μήνυση εφ' όσον τις ζημιώνει οικονομικά;

Η πιστοποίηση λέγεται Eurovent.

Τι μήνυση να κάνουν; Δεν νομίζω να την ξέρουν καν σαν εταιρεία ούτε να ασχοληθούν ποτέ μαζί της.

Άλλωστε σου λένε , εμείς έχουμε eurovent αν θες παπατζα πήγαινε εκεί. Το αν πας εσύ, είναι δικό σου θέμα.

famous-walker
22-06-20, 21:41
Η πιστοποίηση λέγεται Eurovent.

Τι μήνυση να κάνουν; Δεν νομίζω να την ξέρουν καν σαν εταιρεία ούτε να ασχοληθούν ποτέ μαζί της.

Άλλωστε σου λένε , εμείς έχουμε eurovent αν θες παπατζα πήγαινε εκεί. Το αν πας εσύ, είναι δικό σου θέμα.

Κοίτα εδώ που τα λέμε αν δεν ξέρουν μια εταιρεία που βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στην Ελλάδα, κάτι κάνουν πολύ στραβά και δεν έχουν σωστό κόσμο, οπότε καλύτερα είναι να το διαλύσουν.
https://www.kathimerini.gr/1023611/gallery/oikonomia/epixeirhseis/h-krish-den-pagwse-thn-anodo-ths-inventor

thourios
22-06-20, 21:53
Τα δέκα χρόνια εγγύηση την κρατάνε στην 1η θέση και το καλό after sales. Υπάρχουν καλύτερα μηχανήματα.

famous-walker
22-06-20, 21:58
Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος που τα πάνε καλά και μάλιστα σταθερά καλά. Αν ήταν μόνο marketing (διαφήμιση, συμφωνίες με δίκτυα διανομής κλπ) αργά ή γρήγορα θα είχαν την τύχη της mls.

guzel
22-06-20, 22:44
Κοίτα εδώ που τα λέμε αν δεν ξέρουν μια εταιρεία που βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων στην Ελλάδα, κάτι κάνουν πολύ στραβά και δεν έχουν σωστό κόσμο, οπότε καλύτερα είναι να το διαλύσουν.
https://www.kathimerini.gr/1023611/gallery/oikonomia/epixeirhseis/h-krish-den-pagwse-thn-anodo-ths-inventor

στοιχεία Advertorial :lol:

πέρα από την Ελλάδα πίστεψε με κανείς δεν την ξέρει. Λογότυπο κολλάει πάνω σε κινεζικά κλιματιστικά μαζικής παραγωγής.

Μόνο οι πωλητές των μεγάλων καταστημάτων ασχολούνται που προσπαθούν να πείσουν άσχετους να την επιλέξουν, με το αζημειωτο βέβαια.

famous-walker
22-06-20, 22:52
στοιχεία Advertorial :lol:

πέρα από την Ελλάδα πίστεψε με κανείς δεν την ξέρει. Λογότυπο κολλάει πάνω σε κινεζικά κλιματιστικά μαζικής παραγωγής.

Μόνο οι πωλητές των μεγάλων καταστημάτων ασχολούνται που προσπαθούν να πείσουν άσχετους να την επιλέξουν, με το αημειωτο βέβαια.

Και στο ξαναλέω αν μια εταιρεία που δεν την ξέρουν τους έχει πάρει τόσο μεγάλο μερίδιο αγοράς κάτι δεν κάνουν καλά.

Αν βασίζονταν μόνο στην προώθηση πωλήσεων η φούσκα θα είχε σκάσει ήδη. Ακόμα και να μην την γουστάρεις σαν εταιρεία οφείλεις να το παραδεχτείς και να μην τα μηδενίζεις όλα;

guzel
22-06-20, 22:56
Και στο ξαναλέω αν μια εταιρεία που δεν την ξέρουν τους έχει πάρει τόσο μεγάλο μερίδιο αγοράς κάτι δεν κάνουν καλά.

Αν βασίζονταν μόνο στην προώθηση πωλήσεων η φούσκα θα είχε σκάσει ήδη. Ακόμα και να μην την γουστάρεις σαν εταιρεία οφείλεις να το παραδεχτείς και να μην τα μηδενίζεις όλα;

Να παραδεχτώ κάποιον που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες;

Μπααα

famous-walker
22-06-20, 23:06
Να παραδεχτώ κάποιον που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες;

Μπααα

Τότε προφανώς και δεν είσαι αντικειμενικός, άρα μάλλον δεν έχει νόημα.

adiS
23-06-20, 08:39
έτσι όπως το βλέπω η σε Fujitsu ή σε toyotomi θα καταλήξω...

manoulamou
23-06-20, 09:23
Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα... :whistle: Μερικοι φαινεται να τραβανε μεγαλο ζορι με τα INVENTOR
Κι εγω καποτε - προ μνημονιων - αγοραζα μονον MIELE και γενικα ΕΠΩΝΥΜΑ προϊοντα. Το πρωτο μου κλιματιστικο ηταν General Electric, ακριβως διπλα υπηρχε LG με δωρο ηλεκτρικη σκουπα στα 2/3 της τιμης. Ο αδερφος μου οσο δουλευε οδηγος στην Coca Cola αγοραζε μονιμως noname συσκευες απο τα παλαι ποτε Carefour. Ο,τι χαλαγε μεσα στην εγγυηση ειτε το εφτιαχναν ειτε το αντικαθιστουσαν με καινουργιο. Εκτος απλα το πεταγε...
Εν μεσω οικονομικης κρισης εαν σου περισσευουν παιρνεις το πραγματικα καλυτερο, αλλιως προτιμας το VALUEFORMONEY + η πιο μακροχρονια ΕΓΓΥΗΣΗ + αξιοπιστη aftersales εξυπηρετηση!
Καλα τα Toshiba, ακομη καλυτερα τα Mitsubishi ιδιως οι "επαγγελματικες" εκδοσεις.
Εμενα παντως μια χαρα με εξυπηρετουν ΟΛΑ τα Inventor, οπως κι ενα σωρο φιλους, εαν βγαλουν προβλημα εκτος εγγυησης στην χειροτερη να αγορασω νεωτερο πιο εξελιγμενο μοντελακι.
Ξεκινηστε απο τα χαρακτηριστικα που ταιριαζουν στις αναγκες σας και τα ΑΑΑ. Οσο για το Skroutz, ειναι ενα χρησιμο εργαλειο στην ερευνα αγορας οπως και το BestPrice... οχι το πεμπτο... ευαγγελιο! :rolleyes:

guzel
23-06-20, 10:56
Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα... :whistle: Μερικοι φαινεται να τραβανε μεγαλο ζορι με τα INVENTOR
Κι εγω καποτε - προ μνημονιων - αγοραζα μονον MIELE και γενικα ΕΠΩΝΥΜΑ προϊοντα. Το πρωτο μου κλιματιστικο ηταν General Electric, ακριβως διπλα υπηρχε LG με δωρο ηλεκτρικη σκουπα στα 2/3 της τιμης. Ο αδερφος μου οσο δουλευε οδηγος στην Coca Cola αγοραζε μονιμως noname συσκευες απο τα παλαι ποτε Carefour. Ο,τι χαλαγε μεσα στην εγγυηση ειτε το εφτιαχναν ειτε το αντικαθιστουσαν με καινουργιο. Εκτος απλα το πεταγε...
Εν μεσω οικονομικης κρισης εαν σου περισσευουν παιρνεις το πραγματικα καλυτερο, αλλιως προτιμας το VALUEFORMONEY + η πιο μακροχρονια ΕΓΓΥΗΣΗ + αξιοπιστη aftersales εξυπηρετηση!
Καλα τα Toshiba, ακομη καλυτερα τα Mitsubishi ιδιως οι "επαγγελματικες" εκδοσεις.
Εμενα παντως μια χαρα με εξυπηρετουν ΟΛΑ τα Inventor, οπως κι ενα σωρο φιλους, εαν βγαλουν προβλημα εκτος εγγυησης στην χειροτερη να αγορασω νεωτερο πιο εξελιγμενο μοντελακι.
Ξεκινηστε απο τα χαρακτηριστικα που ταιριαζουν στις αναγκες σας και τα ΑΑΑ. Οσο για το Skroutz, ειναι ενα χρησιμο εργαλειο στην ερευνα αγορας οπως και το BestPrice... οχι το πεμπτο... ευαγγελιο! :rolleyes:

Είναι θέμα κοροϊδίας και θράσους φίλε μου. Ζητάει τα ίδια περίπου χρήματα με τα επώνυμα, ενώ τα κλιματιστικά της είναι Β και Γ διαλογής inverter.

Φυσικά δεν είναι μόνο η inventor, υπάρχουν και άλλες που κολλάνε πάνω απλά το λογότυπο τους. Βλέπε toyotomi.

Αυτά τα αναφέρω καθώς είμαι παθών ,είχα τέτοιο inverter και φαντάσου ότι στην θέρμανση δεν μπορούσε να κατέβει κάτω από 1300w και έκλεινε... On/off καμία θερμική άνεση. Τελικά μετά από πολύ τρέξιμο κατάφερα και τους έπεισα να το ξηλώσουν.

Οπότε σταματά να προτείνεις τέτοια μηχανήματα, διότι ο κόσμος δε φταίει σε τίποτα να ταλαιπωρείται άδικα και να πληρώνει κερατιατικα σε καταναλωσεις.

Στο skroutz μη δίνετε καμία βαρύτητα ο καθένας γράφει ότι θέλει χωρίς να είναι αγοραστής. Άρα οι κριτικες παίζει να είναι και από τις ίδιες τις εταιρείες.

Τα καλύτερα feedback αναζητηστετα σε forums όπου υπάρχουν δεδομένα, μετρήσεις, φωτογραφίες και άλλα πολλά...

manoulamou
23-06-20, 11:39
(1) δεν ειμαι φιλΟς - ειμαι η manoula του λοχου! :lol:
(2) ουτε προτεινω ουτε απορριπτω αναφερω τις δικες μου εμπειριες πχ μετα το "χλιδατο" πρωτο μας GE ειχα ενα Samsung που τα παιξε εκτος εγγυησης αλλά κρατησε με μια μετρια χρηση - χωρις καμια συντηρηση ουτε καν καθαρισμο φιλτρων - εφτα χρονια κοντρα στην επικρατουσα αποψη για το ποσο χαλια ειναι γενικως! :whistle:
(3) στο Skroutz υπαρχουν κατεβατα με ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ κριτικες τοσο σε προϊοντα οσο και για καταστηματα.
ΦΥΣΙΚΑ αξιολογουμε και αξιοποιουμε τα λεγομενα - γραφομενα των αλλων και ισως-μαλλον-μπορει και να υπαρχουν πιο οικονομικα και ταυτοχρονα πιο αξιοπιστα μηχανηματα απο τα Inventor.

guzel
23-06-20, 11:53
(1) δεν ειμαι φιλΟς - ειμαι η manoula του λοχου! :lol:
(2) ουτε προτεινω ουτε απορριπτω αναφερω τις δικες μου εμπειριες πχ μετα το "χλιδατο" πρωτο μας GE ειχα ενα Samsung που τα παιξε εκτος εγγυησης αλλά κρατησε με μια μετρια χρηση - χωρις καμια συντηρηση ουτε καν καθαρισμο φιλτρων - εφτα χρονια κοντρα στην επικρατουσα αποψη για το ποσο χαλια ειναι γενικως! :whistle:
(3) στο Skroutz υπαρχουν κατεβατα με ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ κριτικες τοσο σε προϊοντα οσο και για καταστηματα.
ΦΥΣΙΚΑ αξιολογουμε και αξιοποιουμε τα λεγομενα - γραφομενα των αλλων και ισως-μαλλον-μπορει και να υπαρχουν πιο οικονομικα και ταυτοχρονα πιο αξιοπιστα μηχανηματα απο τα Inventor.

Το επόμενο κλιματιστικό που θα αγοράσεις φρόντισε να έχει πιστοποίηση eurovent, για να γνωρίζεις τι αγοράσες και όχι ότι παπάτζα λέει η κάθε εταιρεία.

manoulamou
23-06-20, 12:41
:worthy:
Ομολογω ουτε ηξερα οτι υπαρχει ουτε ξερω τι ειναι η εν λογω πιστοποιηση και ελπιζω να μην μου χρειαστει στο αμεσο μελλον.
Παντως με την κουφοβραση των τελευταιων ημερων δεν παλευεται ΧΩΡΙΣ κλιματιστικο, ισως φταιει και οτι ειμαι συνομηλικη του παρθενωνα!
:lol::rofl:

m1john
23-06-20, 12:49
Εντάξει δεν συγκρίνεται η Daikin η Mitsubishi με το σκουπιδαριό γενικά που κυκλοφορεί αλλά αν δεν μπορείς να το πάρεις τι να κάνεις.

sdikr
23-06-20, 12:55
Συγνώμη αλλά αυτό το eurovent τσεκάρει την κάθε μονάδα που πουλάνε, ή απλά τσεκάρανε μία στην αρχή και μετά τα γνωστά;

Ρέα
23-06-20, 13:22
παιδιά απάτες αυτού του μεγέθους που να θίγονται συμφέροντα πολυεθνικών ΔΕΝ γίνονται.

αν αυτά που λέει η inventor δεν ίσχυαν θα τους είχαν κλείσει.

το οικονομικό κύκλωμα δεν παίζει,
εδώ ούτε μαϊμού παπούτσια δεν μπορείς να αγοράσεις από πλανόδιους πιά.

guzel
23-06-20, 15:01
Συγνώμη αλλά αυτό το eurovent τσεκάρει την κάθε μονάδα που πουλάνε, ή απλά τσεκάρανε μία στην αρχή και μετά τα γνωστά;

Κάθε μονάδα κάθε μοντέλο!

- - - Updated - - -

παιδιά απάτες αυτού του μεγέθους που να θίγονται συμφέροντα πολυεθνικών ΔΕΝ γίνονται.

αν αυτά που λέει η inventor δεν ίσχυαν θα τους είχαν κλείσει.

το οικονομικό κύκλωμα δεν παίζει,
εδώ ούτε μαϊμού παπούτσια δεν μπορείς να αγοράσεις από πλανόδιους πιά.

Αρχικά, δε μιλήσε κανείς για απάτη.

Είπαμε ότι τα συγκεκριμένα κλιματιστικά είναι φασόν του κιλού. Τα αγοράζει από κατασκευαστή, πχ midea ή οποία της δίνει χαμηλότερης ποιότητας/χαρακτηριστικών κλιματιστικά, κολλάει πάνω το αυτοκόλλητο με την επωνυμία και αυτό είναι όλο.

Γιατί δεν μπορεί να πάρει πιστοποίηση το ξέρει εκείνη.

Όταν τους ρωτούσα γιατί δεν κατεβαίνει το κλιματιστικό κάτω από 1300w αλλά κλείνει (για καλή μου τύχη είχα βάλει μετρητή κατανάλωσης) η απάντηση τους πάντα ήταν: τοσο χρειάζεται ο χώρος, περιμένετε να ζεσταθούν τα δομικά υλικά του χωρου :lol:

Ποτέ δε ζεστάθηκαν τα ατιμα :lol: μεχρι που το ξηλωσα, έβαλα επώνυμο και κατέβηκε χωρίς κλείσιμο στα 170w

sdikr
23-06-20, 15:05
Κάθε μονάδα κάθε μοντέλο!

- - - Updated - - -

Αρχικά, δε μιλήσε κανείς για απάτη.

Είπαμε ότι τα συγκεκριμένα κλιματιστικά είναι φασόν του κιλού. Τα αγοράζει από κατασκευαστή, πχ midea ή οποία της δίνει χαμηλότερης ποιότητας/χαρακτηριστικών κλιματιστικά, κολλάει πάνω το αυτοκόλλητο με την επωνυμία και αυτό είναι όλο.

Γιατί δεν μπορεί να πάρει πιστοποίηση το ξέρει εκείνη.

Που είδα λίγο στην σελίδα τους εκεί που δίνει την επιλογή να κάνεις τσεκ για το certificate έχει μόνο γενικά για το μοντέλο και όχι για την κάθε μονάδα που πουλάνε ξεχωριστά.
Ακόμα όπως αναφέρουνε και αυτοί υπάρχει και σχετική ανοχή αν κάποια συσκευή δεν δίνει ακριβώς αυτά που λέει, δεν βρήκα πόσο της εκατό είναι, αλλά υπάρχει.

guzel
23-06-20, 15:08
Που είδα λίγο στην σελίδα τους εκεί που δίνει την επιλογή να κάνεις τσεκ για το certificate έχει μόνο γενικά για το μοντέλο και όχι για την κάθε μονάδα που πουλάνε ξεχωριστά.
Ακόμα όπως αναφέρουνε και αυτοί υπάρχει και σχετική ανοχή αν κάποια συσκευή δεν δίνει ακριβώς αυτά που λέει, δεν βρήκα πόσο της εκατό είναι, αλλά υπάρχει.

https://www.eurovent-certification.com/en

εδώ θα τα βρεις όλα. Επίσης τα κλιματιστικά που έχουν eurovent συνοδεύονται με την αντίστοιχη σήμανση.

sdikr
23-06-20, 15:12
https://www.eurovent-certification.com/en

εδώ θα τα βρεις όλα. Επίσης τα κλιματιστικά που έχουν eurovent συνοδεύονται με την αντίστοιχη σήμανση.

4500 περίπου έχει

guzel
23-06-20, 15:20
4500 περίπου έχει

Έχει αναζήτηση.

Τα κλιματιστικά με eurovent συνοδευονται με το παρακάτω λογότυπο:

Τυχαία από Κωτσόβολο:

216313

Πιστοποίηση EUROVENT

Όλα τα μοντέλα της σειράς XXX διαθέτουν Πιστοποίηση Eurovent ώστε να αισθάνεσαι ασφαλής ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δημοσιεύονται από τον κατασκευαστή είναι αληθή και κατασκευάζονται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η XXX συμμετέχει στο πρόγραμμά αυτό για όλες τις κλιματιστικές της μονάδες προκειμένου να σου εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή εγγύηση ότι ο θα λάβεις ακριβώς ότι έχεις επιλέξει.

Ρέα
23-06-20, 15:57

δηλαδή αναγράφει χαρακτηριστικά χαμηλότερης ποιότητας;

φασόν είναι σίγουρα, η Midea τα κατασκευάζει.

το θέμα είναι τα specs, αλλά μην ξεχνάμε ότι η Inventor έχει και πολύ ακριβά μηχανήματα, υπάρχει 12άρι με 450 αλλά και με 800++ ευρώ

πάντως νομίζω ότι όλες οι εταιρίες κάνουν κόλπα,
εμείς έχουμε 24άρι Toyotomi και το καλοκαίρι το βάζουμε στους 30C και δουλεύει συνέχεια ακόμα και όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο έχει πέσει στους 26C

- - - Updated - - -

Όταν τους ρωτούσα γιατί δεν κατεβαίνει το κλιματιστικό κάτω από 1300w αλλά κλείνει (για καλή μου τύχη είχα βάλει μετρητή κατανάλωσης) η απάντηση τους πάντα ήταν: τοσο χρειάζεται ο χώρος, περιμένετε να ζεσταθούν τα δομικά υλικά του χωρου :lol:

Ποτέ δε ζεστάθηκαν τα ατιμα :lol: μεχρι που το ξηλωσα, έβαλα επώνυμο και κατέβηκε χωρίς κλείσιμο στα 170w

που μπορούμε να αγοράσουμε έναν Μετρητή Κατανάλωσης;;

Ripper18
23-06-20, 22:19
που μπορούμε να αγοράσουμε έναν Μετρητή Κατανάλωσης;;[/QUOTE]

https://www.skroutz.gr/s/21608669/TP-LINK-HS110-v3-White.html

sdikr
24-06-20, 01:11
Έχει αναζήτηση.

Τα κλιματιστικά με eurovent συνοδευονται με το παρακάτω λογότυπο:

Τυχαία από Κωτσόβολο:

216313

Πιστοποίηση EUROVENT

Όλα τα μοντέλα της σειράς XXX διαθέτουν Πιστοποίηση Eurovent ώστε να αισθάνεσαι ασφαλής ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δημοσιεύονται από τον κατασκευαστή είναι αληθή και κατασκευάζονται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η XXX συμμετέχει στο πρόγραμμά αυτό για όλες τις κλιματιστικές της μονάδες προκειμένου να σου εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή εγγύηση ότι ο θα λάβεις ακριβώς ότι έχεις επιλέξει.

Δεν καταλαβαινόμαστε, αυτό που σου λέω είναι οτι μετράνε ενα δείγμα και μετά όλα τα άλλα βγαίνουν χωρίς κάποια μέτρηση, ακόμα το ίδιο το eurovent έχει και περιθώρια.

If a product falls below catalogue performance by more than the specified tolerance in sample testing, the particpant can be required to re-rate not only the specific product but also the range from which it was taken. A new performance testing procedure is then carried out.

guzel
24-06-20, 10:39
Δεν καταλαβαινόμαστε, αυτό που σου λέω είναι οτι μετράνε ενα δείγμα και μετά όλα τα άλλα βγαίνουν χωρίς κάποια μέτρηση, ακόμα το ίδιο το eurovent έχει και περιθώρια.

Αυτό που λες δεν ισχύει.

sdikr
24-06-20, 10:44
Αυτό που λες δεν ισχύει.

Θέλεις να πεις ότι έχουν πουλήσει μόνο 4583 μονάδες όλοι οι κατασκευαστές που κάνουν χρήση του eurovent;

216326

GeorgeH
24-06-20, 11:09
Θέλεις να πεις ότι έχουν πουλήσει μόνο 4583 μονάδες όλοι οι κατασκευαστές που κάνουν χρήση του eurovent;
Γενικά αν μιλάς με fan boys πώς περιμένεις να επικοινωνήσεις; Αυτό ισχύει διατοπικά και διαχρονικά!
Αλλιώς: στου κουφού την πόρτα...

guzel
24-06-20, 11:50

216326

To αποτέλεσμα που παραθέτεις είναι πόσα έχουν πάρει πιστοποίηση, οχι πόσα πουληθηκαν! Άρα γιατί σου κάνει εντύπωση;

Αφού τα περισσότερα είναι σαπακια και δεν μπορούν να πάρουν πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο φορέα. Μη σου πω ότι είναι και πολλά τα 4583

- - - Updated - - -

Γενικά αν μιλάς με fan boys πώς περιμένεις να επικοινωνήσεις; Αυτό ισχύει διατοπικά και διαχρονικά!
Αλλιώς: στου κουφού την πόρτα...

επιχειρηματολογία, όχι αστεία :rofl:

manoulamou
24-06-20, 11:51
:hmm:
ΜΑΛΛΟΝ ξεφυγαμε ολιγον...
Το ζητουμενο του νηματιδιου ΔΕΝ αφορα την πιστοποιηση eurovent!
:ontopic:

Ρέα
24-06-20, 13:13

air condition που να καταναλώνει 170W στην θέρμανση δεν υπάρχει,

τα a/c καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια στην θέρμανση και μια τυπική κατανάλωση για ένα 12άρι είναι τα 1000W

επίσης όλα τα a/c έχουν σαν επιλογή να ρυθμίζεται η λειτουργία τους ανάλογα με την θερμοκρασία του σημείου που βρίσκεται το remote control, δηλ λαμβάνουν υπ' όψιν την θερμοκρασία του δωματίου κι όχι την θερμοκρασία που καταγράφει ο sensor που βρίσκεται πάνω στην εσωτερική μονάδα.

Veldrin
24-06-20, 13:23
air condition που να καταναλώνει 170W στην θέρμανση δεν υπάρχει,

τα a/c καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια στην θέρμανση και μια τυπική κατανάλωση για ένα 12άρι είναι τα 1000W

Αν είναι inverter φυσικά και μπορεί να κατέβει σε τέτοιες τιμές (γύρω στα 200w). Αυτό είναι και το νόημα του να έχεις inverter, πως δε λειτουργεί σε μια βάση 0-1.

@ ADSLgr.com All rights reserved.