PDA

Επιστροφή στο Forum : Εγκατάσταση ADSL



_DiMoN_
10-06-03, 15:32
Λοιπόν έχω αναλάβει για μία εταιρεία να εγκαταστήσω ADSL. Τα γρεφεία της εταιρείας βρίσκοντα στο Πεδίο του Άρεως, καλύπτεται και από Vivodi και από ΟΤΕ πιθανόν. Το θέμα είναι ότι τα γραφεία τώρα φτιάχνονται και δεν ξέρω τι να κάνω από τεχνικής απόψεως.
Θα βάλουμε έναν server, ένα τηλεφωνικό κέντρο ISDN και θα υπάρχουν 17 θέσεις εργασίας.

1)Vivodi --> Θα έρχεται η ευθεία και θα πηγαίνει στον server όπου θα είναι το ADSL modem?

2)OTE --> Πως θα γίνει η δουλειά? Θα πάρω την γραμμή πριν πάει στο τηλεφωνικό κέντρο και με τον spliter θα την στέλνω και σε server και τηλεφωνικό κέντρο?

frap
10-06-03, 15:38
Ναι σ'όλα... :)

_DiMoN_
10-06-03, 17:03
Και μετά τον spliter είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει το κέντρο;

sigmacom
10-06-03, 21:11
Ωπα! ΜΙΑ γραμμή θα στείλεις στο κέντρο? Μήπως μιλάμε για καμιά 30άρα ISDN?

frap
10-06-03, 22:22
Ναι, θα λειτουργήσει...

Θα λειτουργούσε ακόμη κι αν δεν έβαζες το spliter!... Δλδ, πες ότι κάτι παθαίνει το καταραμένο και δεν λειτουργεί, το βγάζεις από τη μέση και φέρνεις την αρχική γραμμή πάνω στο κέντρο... δεν θα έχεις adsl αλλά τουλάχιστον θα έχεις τα τηλέφωνά σου.

Από την άλλη (με μια επιφύλλαξη αυτό, ας πει και κάποιος άλλος αν γνωρίζει), αν έριχνες την γραμμή απευθείας πάνω στο ADSL modem, για να έχεις μόνο data κατ'αναλογία με το παραπάνω, ίσως να το έκαιγες μιας και έχει πάνω της τάση περί τα 50V.

-Κ.

frap
10-06-03, 22:26
Ωπα! ΜΙΑ γραμμή θα στείλεις στο κέντρο? Μήπως μιλάμε για καμιά 30άρα ISDN?

Σε 30αρα (PRI) δε νομίζω πως μπορεί να παίξει και adsl πάνω από αυτή...

Η κοινή γραμμή 2B+D (BRI) μπορεί να πέσει πάνω σε ISDN κέντρο ή σε απλό από τα POTS του netmod.

chatasos
11-06-03, 10:01
Ναι, θα λειτουργήσει...

Θα λειτουργούσε ακόμη κι αν δεν έβαζες το spliter!... Δλδ, πες ότι κάτι παθαίνει το καταραμένο και δεν λειτουργεί, το βγάζεις από τη μέση και φέρνεις την αρχική γραμμή πάνω στο κέντρο... δεν θα έχεις adsl αλλά τουλάχιστον θα έχεις τα τηλέφωνά σου.

Από την άλλη (με μια επιφύλλαξη αυτό, ας πει και κάποιος άλλος αν γνωρίζει), αν έριχνες την γραμμή απευθείας πάνω στο ADSL modem, για να έχεις μόνο data κατ'αναλογία με το παραπάνω, ίσως να το έκαιγες μιας και έχει πάνω της τάση περί τα 50V.

-Κ.
Από ότι ξέρω σε ISDN γραμμή το splitter είναι υποχρεωτικό.

ΥΓ: ας σβήσει κάποιος moderator τα παραπάνω διπλά/τριπλά/κλπ posts 8O

Pope
11-06-03, 11:15
Αααα, κι εγώ νόμζια ότι απλά ήθελες να το τονίσεις... :D

frap
11-06-03, 11:58
Και εγώ έτσι νόμισα και το έψαξα λίγο παραπάνω... :)

Απ'ότι κατάλαβα πολλά εξαρτώνται από τον κάθε ΟΤΕ που δίνει την υπηρεσία...

Πάντως το κοινό συμπέρασμα ήταν ότι:
1) για να δουλέψει το τηλέφωνο (PSTN/ISDN) θέλει το φίλτρο/splitter του.
2) το adsl modem *ίσως* επιρρεάζεται από την παρουσία ή όχι φίλτρου/splitter. Κάποιοι λένε πως αν δεν θέλεις να συνδέσεις τηλέφωνο στην μπρίζα που θα βάλεις και το modem δεν χρειάζεται να βάλεις splitter μπροστά...αλλά απαραίτητα θα το βάλεις εκεί που έχεις το netmod/τηλέφωνο.

Σύμφωνα πάντως με το manual του SpeedTouch Home (I) της Alcatel:
=====
If telephone service is required on the same line, a central splitter,
or distributed filter(s) must be installed for optimal DSL
performance.
=====

Άντε να δούμε τώρα ποιός θα δοκιμάσει πρώτος....

-Κ.

_DiMoN_
11-06-03, 12:01
Ναι όμως διάλεξα την λύση ένα που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα λειτουργήσει..... Υπάρχει κανείς να μου πει με σιγουριά ότι 100% θα λειτουργήσει η δεύτερη λύση; Δηλαδή μετά τον spliter τα τηλεφωνικά κέντρα λειτουργούν σαν να μην υπήρχε ο spliter;
Α, θα βάλουνε τέσσερις κανονικές ISDN ! Σήμερα μάλιστα τα παραγγείλαν και θα δω και τα νούμερα που θα μας δώσουν!

frap
11-06-03, 12:17
Μετά το splitter το PBX θα λειτουργεί σαν να μην υπήρχε ούτε το splitter ούτε τα data στην γραμμή. Αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε.

Τώρα εκεί με τις λύσεις που έχεις επιλέξει με έχασες λίγο.

chatasos
11-06-03, 12:39
Και εγώ έτσι νόμισα και το έψαξα λίγο παραπάνω... :)

Απ'ότι κατάλαβα πολλά εξαρτώνται από τον κάθε ΟΤΕ που δίνει την υπηρεσία...

Πάντως το κοινό συμπέρασμα ήταν ότι:
1) για να δουλέψει το τηλέφωνο (PSTN/ISDN) θέλει το φίλτρο/splitter του.
2) το adsl modem *ίσως* επιρρεάζεται από την παρουσία ή όχι φίλτρου/splitter. Κάποιοι λένε πως αν θέλεις να συνδέσεις τηλέφωνο στην μπρίζα που θα βάλεις και το modem δεν χρειάζεται να βάλεις splitter μπροστά...αλλά απαραίτητα θα το βάλεις εκεί που έχεις το netmod/τηλέφωνο.

Λίγο ξεκαθάρισμα (προσωπικές εκτιμήσεις):

Σε PSTN δεν είναι απαραίτητο το splitter. Τα πιο πολλά ADSL-over-POTS modems (συνήθως τα καινούργια) αγνοούν τις χαμηλές συχνότητες, οπότε τα data παίζουν οκ. Αν όμως υπάρχει τηλέφωνο επάνω, τότε πρέπει να μπει φίλτρο πριν το τηλέφωνο για να λειτουργήσει το τηλέφωνο. Αν υπάρχουν πάνω από 3 τηλέφωνα στην ίδια γραμμή, καλό είναι να μπαίνει splitter και όχι φίλτρο μπροστά σε κάθε τηλέφωνο.

Σε ISDN είναι απαραίτητο το splitter είτε έχεις τηλέφωνα επάνω είτε όχι. Φίλτρα δεν χρειάζονται.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.