PDA

Επιστροφή στο Forum : Εταιρίες courier - αξιολόγηση

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23

jap
22-01-21, 00:04
Τι προτιμάς, 4-5 μικρές εταιρείες τύπου ACS που τα κάνουν συνέχεια μαντάρα, ή 1-2 ισχυρές εταιρίες ταχυμεταφορών με σοβαρή και αξιόπιστη υποδομή;

Θεωρητικά εννοείται το δεύτερο. Αλλά στην ελληνική πραγματικότητα οι εταιρείες αυτές θα περάσουν όσες δεν είναι ήδη στους ίδιους που ήδη έχουν εφημερίδες, κανάλια, κατασκευαστικές, αλυσίδες εμπορίου, τράπεζες κ.λπ. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σοβαροί ρυθμιστές και ότι ο ίδιος ο Υπουργός παίζει τον λαγό των εξελίξεων (όπως έκαναν και οι προκάτοχοί του από άλλα κόμματα) δεν με κάνει καθόλου αισιόδοξο.

bomberb17
22-01-21, 00:44
Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο αν τις υπερ-εταιρίες αυτές θα τις έχει ο Μαρινάκης ή ο Μυτιληναίος, αρκεί να έχουν αξιόπιστη υποδομή και να μπορούν να πάνε ένα πακέτο από την Κρήτη στα Ιωάννινα σε 1-2 μέρες αξιόπιστα και με λογικό κόστος.

Έριξα και μια ματιά για το τι εταιρίες υπάρχουν και πραγματικά η εικόνα είναι απίστευτη
https://www.vrisko.gr/dir/taxydromikes-ypiresies-courier/athina/
είπαμε ανταγωνισμός αλλά είναι πλέον αδύνατο τόσες εταιρίες να έχουν όλες σοβαρό και αξιόπιστο δίκτυο.

jap
22-01-21, 08:17
Η μόνη παρατήρηση είναι πως στο thread αυτό, και ειδικά από Νοέμβρη με το χαμό, γκρίνιες και παράπονα είχαμε για τις 4 μεγάλες courier, όχι για τις μικρές. Ούτε βέβαια για DHL / UPS.

netblues
22-01-21, 08:48
Oi DHL/UPS παιζουν σε αλλο segment της αγορας, το οποιο δεν κατακλυστικε απο πακετα εξαλλου.

Απο τις δεκαδες αλλες που υπαρχουν, οι περισσοτερες εξυπηρετουν τοπικα/ σε συγκεκριμενες πολεις, και αμα στειλεις με αυτους κατι πιο μακρυα, απλα το δινουν αυτες σε καποιους απο τους μεγαλους.
Ειδικοτερα σε απομακρυσμενες περιοχες, ισχυει το acs και μετα το χαος.
(τα ελτα courier ειναι μια αλλη ειδικη κατηγορια απο μονη της, για οσους αντεχουν να κανουν δουλειες με κρατικες επιχειρησεις).

Εφοσον η περιφερεια συνεχισει να παραγγελνει online , και κοψουν και το καφριλικι της αντικαταβολης, μπορει να υπαρχει χωρος και για κανενα ακομη μεγαλο παιχτη.

dimyok
22-01-21, 09:53
Χωρις αντικαταβολη αναθεμα και αν ειχε φτασει δεμα ποτε περιφερεια απο κοτσο /mediamalak . Και αντε να σε ταλαιπωρουν μετα μηνες να παρεις τα λεφτα σου πισω ....

sdikr
22-01-21, 11:21
Σπύρο, άνοιξες να δεις τι παίζει με τις διαθεσιμότητες; Συνήθως εκεί σκαλώνουν, τώρα που γίνεται και χαμός δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν γιατί άργησε η παραγγελία του κου sdikr. Για το τηλέφωνο ίσως ήμουν εγώ τυχερός, αλλά μόνο έτσι θα ξεσκαλώσουν. Αν και δεν θα έλεγα για ελλείψεις, υπάρχει και μια δυσπραγία στην αγορά, π.χ. τα πολύ δημοφιλή μελάνια hp 652 δεν υπάρχει μαύρο στους περισσότερους προμηθευτές. Ενώ παλιά έλεγαν περιμένουμε παραλαβή την τάδε μέρα και δούλευαν σαν ελβετικό ρολόι τώρα δεν μπορούν να προγραμματίσουν.

Για τα lockers θα συμφωνήσω ότι θα ήταν μια καλή λύση για εδώ, ειδικά αν μπορούσαν να εξασφαλίσουν παράλληλα και κάποιους χρόνους παράδοσης. Αλλά με το brexit θα έχουμε για κάποιο διάστημα μειωμένους όγκους, κάτι τέτοιο δεν το βλέπω εφικτό σύντομα.

Ναι άνοιξα, ήταν παραδοτέο, 25 μέρες ήταν με την ένδειξη διαθέσιμο στην κατάσταση παραγγελίας

jap
22-01-21, 13:27
Κάτι παίζει. Ή το βλέπουν στο σύστημα και δεν το βρίσκουν, ή το κατέστρεψε κάποιος picker και το έκρυψε, ή είναι πολύ ογκώδες και κάθε μέρα δεν χωράει να το φορτώσουν ή κάτι τέτοιο έξω από τα συνηθισμένα. Μόνο αν κάνεις υπομονή και μιλήσεις θα βγάλεις άκρη.

sdikr
22-01-21, 13:33
Κάτι παίζει. Ή το βλέπουν στο σύστημα και δεν το βρίσκουν, ή το κατέστρεψε κάποιος picker και το έκρυψε, ή είναι πολύ ογκώδες και κάθε μέρα δεν χωράει να το φορτώσουν ή κάτι τέτοιο έξω από τα συνηθισμένα. Μόνο αν κάνεις υπομονή και μιλήσεις θα βγάλεις άκρη.

Τίποτα απο αυτά, μέγεθος φλασάκι και sdcard, μίλησα και τα κλασικά, γίνεται χαμός συγνώμη

dimyok
22-01-21, 15:30
Mε easymail βλεπω στελνει το βονταφον eshop αυτη ειναι αξιοπιστη ; βλεπω εχει ενα μικρο μαγαζακι σημειο παραδοσης

YAziDis
22-01-21, 16:18
Τι εννοείς αξιόπιστη; Αν θα παραδώσει; Ναι θα παραδώσει. Αν παραδώσει μέσα σε μία μέρα; Προφανώς ανάλογα με την περιοχή.

Στο site τους μιλάνε και για αυθημερόν παράδοση πχ στην Αθήνα.

Σε εμένα που ήρθαν προχθές, παραδώσανε μέσα σε μία μέρα. Ο deliveras αγενής.

dimyok
22-01-21, 16:20
8 μερες εχει φυγει απο αθηνα . σημερα το tracking λεει Προς παράδοσηκαταστημα ΗΡΑΚΛΕΙΟ και εκεί έμεινε . Επειδη ειναι και κινητο απο μουγκαφον με ενδιαφερει και σε τι κατασταση θα ερθει :hmm:

YAziDis
22-01-21, 16:36
8 μερες εχει φυγει απο αθηνα . σημερα το tracking λεει Προς παράδοσηκαταστημα ΗΡΑΚΛΕΙΟ και εκεί έμεινε . Επειδη ειναι και κινητο απο μουγκαφον με ενδιαφερει και σε τι κατασταση θα ερθει :hmm:

Κοίτα, δε νομίζω πως μπορεί να υπάρξει μια συγκεκριμένη άποψη, όπως άλλωστε και για τις acs, speedex, γενική κτλ. Πάντα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα τοπικά καταστήματα για τη διαμόρφωση της άποψης κάποιου, οπότε δεν είναι δυνατόν όλοι να έχουν την ίδια άποψη.

Τώρα αν ανησυχείς για την κατάστασή σου, αν και εμένα ακόμη και για μια μικρή θήκη έκαναν πολύ καλό δέμα, αν δεις το πακέτο που θα σου έρθει σε κακή κατάσταση, μπορείς είτε να μην το παραλάβεις είτε να ζητήσεις να σημειωθεί πως το πακέτο ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ακόμη και στον κούριερ να μην το πεις, έχω την εντύπωση πως έχεις 1 μέρα να πας στο κατάστημα και να αναφέρεις την κατάσταση του πακέτου.

spyridop
23-01-21, 19:19
Παραγγελία στο γνωστό κιτρινόμαυρο μαγαζί στις 3/1/2021 (ημέρα Κυριακή),2 διαφορετικά προϊόντα άμεσα διαθέσιμα και από τις 4/1/2021 έως σήμερα έχει κολλήσει στην "Συγκέντρωση Προϊόντων". Τις προάλλες επιχείρησα να τηλεφωνήσω και ήμουν Νο 57 στην αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο...έστειλα e-mail διαμαρτυρόμενος στις 18/1 και εννοείται δεν έχω λάβει κάποια απάντηση.

Τελικά σήμερα παρέλαβα!

YAziDis
26-01-21, 16:57
https://www.insider.gr/epiheiriseis/tehnologia/154648/stis-tahymetafores-mpainei-i-skroutz-exagorase-tin-sendx

Manolis_karas
27-01-21, 21:11
Χθες παρέλαβα με ΕΛΤΑ κούριερ ένα πακέτο από την Ανατολική Μακεδονία σε χρόνο μικρότερο από τρία 24ωρα. Μάλλον έχουν ξεμπλοκάρει.

dimyok
27-01-21, 23:29
Μπα δε νομίζω . 10 + μερες απο zpharmacy και μια βδομαδα και απο μουγκαφον να στειλει sim αθηνα-ηρακλειο και με πιεση να το στειλουν γρηγορα οχι την αλλη βδομαδα

jap
28-01-21, 00:13
https://www.insider.gr/epiheiriseis/tehnologia/154648/stis-tahymetafores-mpainei-i-skroutz-exagorase-tin-sendx

Σε πόσα επίπεδα θα εκμεταλλευθεί πια αυτή η skroutz τις παθογένειες της ελληνικής αγοράς;
- Ανύπαρκτη καταναλωτική συνείδηση, βάζουν μπροστά τις στρεβλές βαθμολογίες τους (που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στον τζίρο κάθε καταστήματος παρά στις αξιολογήσεις των καταναλωτών)
- Αμπαλοσύνη των ελληνικών καταστημάτων στο θέμα eshop, και αναλαμβάνουν οι ίδιοι να προβάλουν τα εμπορεύματα, να τα πουλούν, ακόμα και να τα στέλνουν.
- Κατάρρευση των εταιρειών courier, φτιάχνουν δική τους εταιρεία (λέω φτιάχνουν γιατί αυτή που εξαγόρασαν είναι ακόμα στα σπάργανα) να αναλάβει

Για μένα αυτά είναι επικίνδυνα φαινόμενα, με μεγάλο χαμένο τον καταναλωτή και πάτημα στον σβέρκο του μικροκαταστηματάρχη.

YAziDis
28-01-21, 01:47
Σε πόσα επίπεδα θα εκμεταλλευθεί πια αυτή η skroutz τις παθογένειες της ελληνικής αγοράς;
- Ανύπαρκτη καταναλωτική συνείδηση, βάζουν μπροστά τις στρεβλές βαθμολογίες τους (που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στον τζίρο κάθε καταστήματος παρά στις αξιολογήσεις των καταναλωτών)
- Αμπαλοσύνη των ελληνικών καταστημάτων στο θέμα eshop, και αναλαμβάνουν οι ίδιοι να προβάλουν τα εμπορεύματα, να τα πουλούν, ακόμα και να τα στέλνουν.
- Κατάρρευση των εταιρειών courier, φτιάχνουν δική τους εταιρεία (λέω φτιάχνουν γιατί αυτή που εξαγόρασαν είναι ακόμα στα σπάργανα) να αναλάβει

Για μένα αυτά είναι επικίνδυνα φαινόμενα, με μεγάλο χαμένο τον καταναλωτή και πάτημα στον σβέρκο του μικροκαταστηματάρχη.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις.. Υπάρχει και ο αντίλογος όμως που λέει πως έδωσε το βήμα σε καταστήματα που δε μπορούσαν να συναγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και γίνανε γνωστά λόγω του Σκρουτζ. Υπάρχουν κι τα μικρά καταστήματα τα οποία δε θα μπορούσαν να κρατηθούν ανοιχτά όταν βρίσκονται σε κι μικρή γειτονιά, ούτε να συναγωνιστούν τις τιμές άλλων (πάλι κερδίζανε οι μεγάλες αλυσίδες).
Τέλος πάντων, είναι μεγάλη κουβέντα και ανάλυση για το αν έχει κερδίσει ο μικροκαταστηματαρχης και ο καταναλωτής γενικότερα.

jap
28-01-21, 08:51
Θεωρητικό είναι ότι βοήθησαν τα μικρά μαγαζιά. Βοήθεια είναι ο άλλος να εκσυγχρονιστεί και όχι να βασίζεται σε πλατφόρμα τρίτου, τον οποίο παντρεύεται. Την έχουμε δει την skroutz τόσα χρόνια, τόσο η τιμολογιακή της πολιτική (μικροί και μεγάλοι θεωρούν ότι τους γδέρνει) όσο και οι πρόσφατες αλλαγές σε μοντέλο τιμολόγησης και σύστημα αξιολόγησης λειτουργούν αρνητικά για τους μικρούς. Κι όταν γράφουμε εδώ μέσα για σκρουτζομάγαζα και το λέμε υποτιμητικά (εννοώντας τιμές χώμα αλλά με υποβαθμισμένες υπηρεσίες και εικονική διαθεσιμότητα), η μπάλα που αφορά μερικούς κακούς παίρνει και τους υπόλοιπους μικρούς. Που θα έπρεπε μια πλατφόρμα που βγάζει λεφτά από τα μαγαζιά να συμβάλλει να ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι κι όχι να ξεπουλιέται σε όποιον της παρέχει τα μεγαλύτερα έσοδα. Λέω τώρα.

YAziDis
28-01-21, 12:56
Θεωρητικό είναι ότι βοήθησαν τα μικρά μαγαζιά. Βοήθεια είναι ο άλλος να εκσυγχρονιστεί και όχι να βασίζεται σε πλατφόρμα τρίτου, τον οποίο παντρεύεται. Την έχουμε δει την skroutz τόσα χρόνια, τόσο η τιμολογιακή της πολιτική (μικροί και μεγάλοι θεωρούν ότι τους γδέρνει) όσο και οι πρόσφατες αλλαγές σε μοντέλο τιμολόγησης και σύστημα αξιολόγησης λειτουργούν αρνητικά για τους μικρούς. Κι όταν γράφουμε εδώ μέσα για σκρουτζομάγαζα και το λέμε υποτιμητικά (εννοώντας τιμές χώμα αλλά με υποβαθμισμένες υπηρεσίες και εικονική διαθεσιμότητα), η μπάλα που αφορά μερικούς κακούς παίρνει και τους υπόλοιπους μικρούς. Που θα έπρεπε μια πλατφόρμα που βγάζει λεφτά από τα μαγαζιά να συμβάλλει να ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι κι όχι να ξεπουλιέται σε όποιον της παρέχει τα μεγαλύτερα έσοδα. Λέω τώρα.

Μαζί σου.. Απλά υπάρχει αυτό το αλλά, το οποίο δεν ξέρω αν στην τελική όπως είπα βοήθησε τις αρκετές μικρομεσαίες και τους καταναλωτές ή όχι. Γιατί οκ, στα προϊόντα πχ της τεχνολογίας πλέον όλοι έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης, θα μπούμε και θα δούμε ποια είναι περίπου η τιμή που παίζει ένα προϊόν. Σκέψου όμως το γίνεται πχ στην ένδυση, και τι έγινε ας πούμε την προηγούμενη εβδομάδα που ανοίξανε τα μαγαζιά.. στα μικρά να μπαίνει ελάχιστος κόσμος, και στις μεγάλες αλυσίδες θα περιμένουν σε ουρές για να εξυπηρετηθούν...

Anyway, ο καιρός θα δείξει το θα γίνει και με την υπηρεσία last mile που ενσωματώνουν. Όσο πάνε μεγαλώνουν το brand name τους, και η επιλογή του έξυπνου καλαθιού θα γίνεται θέλω να πιστεύω από μαγαζιά που θα είναι καλά και όχι σκάρτα..

dimitri_ns
28-01-21, 13:00
Σημερινό, πόρτα-πόρτα.
Περάσανε 20 Ιαν, δεν βρήκανε κανένα, δεν ξαναπεράσανε.

Σημερινή επικοινωνία, περάστε Κωνσταντινουπόλεως τάδε, να το παραλάβετε.
Ποιός είναι ο κούριερ, εγώ ή αυτοί ? :p

Iris07
28-01-21, 14:34
Χθες παρέλαβα με ΕΛΤΑ κούριερ ένα πακέτο από την Ανατολική Μακεδονία σε χρόνο μικρότερο από τρία 24ωρα. Μάλλον έχουν ξεμπλοκάρει.

Και εγώ έλαβα ξανά πακετάκι από ACS σε μία μέρα!

Φαίνεται να στρώσανε τα πράγματα.

dimyok
28-01-21, 15:25
Ηρθε ο ανταπτορας απο γερμανια μετα 2 μηνες και βρηκα το φακελο πεταμενο κατω εισοδο γμο τα ελτα φαση μου θύμισε το δισκο απο amazon ...ακομα και τους λογαριασμους ληγμένους τους φερνανε μια περιοδο .....
H πλακα ηταν με το fritz ευτυχως που μου εστειλαν αμεσως ανταλακτικο μηχανημα χωρις να περιμενω να φτασει πισω το πρωτο ....

ArchAngel
29-01-21, 09:35
Σχετικά με το eshop.
Παραγγελία 23/12 διάφορα μικροπραγματα, ολα άμεσα διαθεσιμα.
Ενα μηνα και 2 email μετα δεν ειχα καμια ενημέρωση, ειχε κολλήσει στο συγκέντρωση προιοντων, ενω αρκετα απο αυτα ηταν πλεον εξαντλημενα στο σαιτ.
Αναγκάστηκα και περιμενα 40λ στο τηλέφωνο, μιλησα τελικά με ενα ευγενεστατο παλικάρι που μου είπε, ναι το βλεπω, θα δωσω εντολή να εκτελεστεί.
Την άλλη μερα ξεκόλλησε, μεσα σε 2 μέρες είχα παραλάβει.

manoulamou
29-01-21, 11:14
Αν μεν κλάψει το μωρόν, φαΐν η μάνα του εν του δκια:whistle:
Ελπιζω να προλαβουν να... ξεμπουκωσουν οι δεινοσαυροι του χωρου πριν το 3o κυμα της πανδημιας = ΟΛΙΚΟ lock-down!

George98
29-01-21, 11:58
Ελπιζω να προλαβουν να... ξεμπουκωσουν οι δεινοσαυροι του χωρου πριν το 3o κυμα της πανδημιας = ΟΛΙΚΟ lock-down!

Ένα καλό νέο :p https://www.irafina.gr/i-skroutz-apektise-diki-tis-etaireia-kourier/

Doxaios
29-01-21, 12:36
Ακριβώς. Και μετά πάλι θα λέμε ήταν +100% η ζήτηση και δεν είμασταν προετοιμασμένοι κτλ κτλ

DVDLover75
30-01-21, 13:50
"Απίστευτο" και όμως αληθινό :p

https://ibb.co/QXH3n39

Η ACS μου παρέδωσε αποστολή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. :worthy:

jacobgr
30-01-21, 14:45
"Απίστευτο" και όμως αληθινό :p

https://ibb.co/QXH3n39

Η ACS μου παρέδωσε αποστολή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. :worthy:

Καλά μάλλον έχουν κατέβει πολύ οι προσδοκίες μας.
Δεν είναι δυνατόν να χαιρόμαστε για 3 μέρες για το Αθήνα-Λάρισα με courier.

DVDLover75
30-01-21, 15:51
Καλά μάλλον έχουν κατέβει πολύ οι προσδοκίες μας.
Δεν είναι δυνατόν να χαιρόμαστε για 3 μέρες για το Αθήνα-Λάρισα με courier.

Το είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου...

dimyok
30-01-21, 16:08
3 μερες ειναι πολυ καλα .Γιατι εδώ κατω κρητη 1 μηνας δικαιολογειται ; Εδω σε ειδοποιησουν 1 βδομαδα μετα . Είχε φτασει ηρακλειο εδειχνε το tracking , πηγαινες να το παρεις και σου λεγανε ειναι βιομηχανικη στα κεντρικα ΘΑ σας ειδοποιησουμε

manoulamou
02-02-21, 11:43
Παραγγελια Κυριακη 31 Ιανουαριου απο Αθηνα για Μαρουσι, παραδοση εως 3 εργασιμες,
με ΕΛ.ΤΑ. COURIER παρεληφθη σημερα ΤΡΙΤΗ 2 Φεβρουαριου στις 10.20 πμ.
Ουτε προ πανδημιας τετοια ταχυτητα!
:)

netblues
02-02-21, 14:52
Εχουν ξεμπουκωσει.
Δυο παραγγελιες Σαββατου ηρθαν σημερα, μια acs, μια γενικη, αυριο ερχτεται και δευτερη γενικη, εντος Αθηνων.

Αυτον που εχω χασει ειναι το ταχυδρομο.

panoc
02-02-21, 14:54
Εχθες μεσημερι παραγγελια απο Αθηνα για Πάτρα...

:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

224062

patrickdrd
02-02-21, 15:29
η κυρα speedex γιατι μας το παιζει ζορικη και λεει κανουμε μια μονο αποστολη λογω της καταστασης;
ποιας καταστασης ρωταω και μου λεει αυξημενου ογκου, που τον ειδε/ακομα;
απαραδεκτοι;
εχουν τετοιο δικαιωμα;
εγω εχω δικαιωμα να τους καταγγειλω;

netblues
02-02-21, 15:41
O ογκος παραμενει αυξημενος, τα μαγαζια ειναι σε καθεστως click away, παιζουμε ακορντεον γενικοτερα.

Το οτι κανουν δυο αποπειρες παραδοσης ειναι γενικότερα εθιμικο. Εσυ ως τελικος αποδεκτης δεν εχεις στα χερια σου κατι δεσμευτικο ως προς αυτο.
Μπορει να εχει ο αποστολεας.
Παντως δεν εχει παρει το ματι μου πουθενα να αναφερεται στην αδεια λειτουργιας οτι ειναι υποχρεωμενοι να κανουν δυο αποπειρες παραδοσης.

Παντως και να μαζευουν κοσμο στην ουρα εχει κοστος και ρισκο λογω covid.

jap
02-02-21, 18:01
O ογκος παραμενει αυξημενος, τα μαγαζια ειναι σε καθεστως click away, παιζουμε ακορντεον γενικοτερα.

Ακριβώς αυτό. Και ότι φαίνεται να έχουν έρθει στους χρόνους τους δεν σημαίνει ότι δεν κόβουν από αλλού.

Πάντως βγήκε ειδική ΚΥΑ σήμερα για να μη γίνονται ουρές σε σουβλατζίδικα, μπουγατσάδικα και καφετέριες για takeaway, σε courier, ταχυδρομεία και τράπεζες έχω δει τεράστιες ουρές, πουθενά αλλού, θα πρέπει αυτοί που υπογράφουν να κάνουν πρώτα μια βόλτα έξω να βλέπουν τι παίζει.

netblues
02-02-21, 18:22
To βλεπουν. Η τραπεζα και το ταχυδρομειο κλπ ειναι αναγκη, δεν μπορει να αναβληθει.

jap
02-02-21, 19:13
Αν έχεις πάει σε τράπεζα τελευταία, ακόμα και μετά τα νέα μέτρα (που απέκλεισαν κάποιες συναλλαγές στα γκισέ), η πλειοψηφία πάει για λογαριασμούς ΔΕΗ και δόσεις ΕΝΦΙΑ. Και στο ταχυδρομείο οι μισοί για πληρωμές ΔΕΗ πάνε. Τώρα έχει και τέλη κυκλοφορίας, δεν μας σώζει τίποτα. Κοντεύει χρόνος με αυτή την κατάσταση, το λιγότερο θα έπρεπε να έχουν βγάλει έξω τα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών να αποσυμφορίζονται κάπως οι ουρές όσων θέλουν να μπουν μέσα στο κατάστημα.

Godian
02-02-21, 21:14
Ηρθε ο ανταπτορας απο γερμανια μετα 2 μηνες και βρηκα το φακελο πεταμενο κατω εισοδο γμο τα ελτα φαση μου θύμισε το δισκο απο amazon ...ακομα και τους λογαριασμους ληγμένους τους φερνανε μια περιοδο .....
H πλακα ηταν με το fritz ευτυχως που μου εστειλαν αμεσως ανταλακτικο μηχανημα χωρις να περιμενω να φτασει πισω το πρωτο ....

Εγώ περιμένω revolut κάρτα 3 βδομάδες

sdikr
02-02-21, 22:10

Το οτι κανουν δυο αποπειρες παραδοσης ειναι γενικότερα εθιμικο. Εσυ ως τελικος αποδεκτης δεν εχεις στα χερια σου κατι δεσμευτικο ως προς αυτο.
Μπορει να εχει ο αποστολεας.
Παντως δεν εχει παρει το ματι μου πουθενα να αναφερεται στην αδεια λειτουργιας οτι ειναι υποχρεωμενοι να κανουν δυο αποπειρες παραδοσης.

Παντως και να μαζευουν κοσμο στην ουρα εχει κοστος και ρισκο λογω covid.

Και όμως είναι

https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Postal/FAQ/index.html

6. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της επιχείρησης ταχυμεταφορών σε περίπτωση μη επίδοσης του ταχυδρομικού αντικειμένου στον παραλήπτη;

Η ταχυδρομική επιχείρηση

επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον αποστολέα ή τον παραλήπτη, εφόσον αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επίδοση και εφόσον έχουν δηλωθεί τα τηλέφωνα επικοινωνίας
οφείλει να προγραμματίσει τουλάχιστον δεύτερη προσπάθεια επίδοσης του αντικειμένου στον παραλήπτη, σε περίπτωση απουσίας του παραλήπτη
προβαίνει σε έγγραφη ειδοποίηση προς τον παραλήπτη σε περίπτωση απουσίας του και επιστροφή του αντικειμένου στο χώρο της ταχυδρομικής επιχείρησης
επιστρέφει το αντικείμενο στον αποστολέα με χρέωση όχι μεγαλύτερη του ποσού που καταβλήθηκε για την αποστολή του, σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του από τον παραλήπτη
φυλάσσει το ταχυδρομικό αντικείμενο για διάστημα έξι (6) μηνών από την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια επίδοσης αυτού.

dimyok
02-02-21, 22:40
Τωρα πλακα μας κανεις και εσυ ; Aφου στο λενε στα μουτρα εγινε 1 και μοναδικη προσπάθεια επίδοσης ελατε τωρα να το παρετε :p

sdikr
02-02-21, 22:47
Τωρα πλακα μας κανεις και εσυ ; Aφου στο λενε στα μουτρα εγινε 1 και μοναδικη προσπάθεια επίδοσης ελατε τωρα να το παρετε :p

Και μπορείς να τους τρέξεις και το έχει κάνει κόσμος, τι άλλο θέλεις να σου πω; όχι καμία πλάκα.

dimyok
02-02-21, 22:53
Μου εχουν φερει απο ολες τις γνωστες ολοι το ιδιο κανανε . Σωστοι ηταν απο οτι θυμαμαι UPS , TNT και μια μικρή τοπικη ολοι οι αλλοι σου λενε δεν ερχεστε στα @@@ μας γυριζει πισω σε 1 βδομαδα

Sovjohn
03-02-21, 14:18
Μου εχουν φερει απο ολες τις γνωστες ολοι το ιδιο κανανε . Σωστοι ηταν απο οτι θυμαμαι UPS , TNT και μια μικρή τοπικη ολοι οι αλλοι σου λενε δεν ερχεστε στα @@@ μας γυριζει πισω σε 1 βδομαδα

Βρίσκουν και τα κάνουν. Το 99% δεν ξέρει για την υποχρέωση δεύτερης παράδοσης οπότε τη γλυτώνουν. Αν τους το έλεγε κάποιος, δεν θα υπήρχε η ίδια απάντηση...

YAziDis
03-02-21, 14:22
btw αν και νομίζω και εγώ ότι εξομαλύνθηκε η κατάσταση, να αναφέρω πως πρακτικά Δευτέρα μου έστειλε κατάστημα παραγγελία, και Τρίτη παρέλαβα και εγώ. ACS / κέντρο Θεσσαλονίκης..

Godian
05-02-21, 13:57
Παραγγελία μου 224165

3 έκανα παραγγελία και 5 έφτασε στο κατάστημα της περιοχής μου. Σήμερα δε είναι έτοιμο να το πάρω γιατί δε πιστεύω να άνοιξαν ακόμα στον σάκο. Αλλά από Δευτέρα θα είναι

DVDLover75
05-02-21, 16:00
Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία από την ACS!!!

Πρώτα παραδίδουμε την αποστολή, και μετά σας στέλνουμε SMS ότι έχετε αποστολή προς παράδοση :p (Σαν το tenet ένα πράγμα :lol: :rofl: )

https://ibb.co/YRg89vq

dimyok
05-02-21, 16:29
Παντα έτσι έρχεταν η ειδοποίηση μετα τη παραλαβή για να ειναι καλυμμένοι . Βασικα ριχνουν μια γρηγορη απο αγνωστο κινητο και καλα θα κανεις να τη προλαβεις αν θες να σου φερει :p

DVDLover75
05-02-21, 18:47
Μπα μην το λες :p

Παρέλαβα σήμερα τις δυο τελευταίες αποστολές που περίμενα, αλλά ακόμα δεν με ενημέρωσαν για να ξέρω ότι τις παρέλαβα :biggrin:

https://ibb.co/WDC50Vp

@ ADSLgr.com All rights reserved.