PDA

Επιστροφή στο Forum : Μετάβαση στη Wind



arvani
03-02-17, 13:44
Καλησπέρα ομάδα,
Είμαι και εγώ κάτοχος του Speedport 2i και προ μηνών μου είχε γίνει το τηλέφωνο ευρυζωνικό.

Ενδιαφέρομαι λοιπόν για μεταφορά από Cosmote σε WIND και ενώ είχαμε κλειδώσει όλα τα σχετικά της προσφοράς τους ανέφερα στον πωλητή της WIND ότι η γραμμή μου είναι πλέον ευρυζωνική, και μου είπε ότι θα πρέπει να επωμιστώ ένα κόστος ~75€ για δημιουργία νέας γραμμής.

Αυτό ισχύει ή δεν ήξερε το αντικείμενο ο πωλητής?
Αν όντως ισχύει πως μπορώ να παρακάμψω το κόστος αυτό?
Σκεφτόμουν να ζητούσα από Cosmote να μου γυρίσει την γραμμή σε απλή όπως ήταν παλιά.
Αυτό είναι εφικτό? Γνωρίζετε?
Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία για να μην επωμιστώ επιπλέον κόστος είναι ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστώ πολύ,
Χ.

Μάλλον είμαι λίγο off - topic τώρα που το ξαναβλέπω, αλλά δεν ξέρω που να βρω το σχετικό νήμα. Αν θέλει ο Mod να το μετακινήσει

jkoukos
03-02-17, 16:51
Απαντώ εδώ κι ας το βάλει κάποιος διαχειριστής σε άλλο θέμα μαζί με το δικό σου μήνυμα.
Χαζομάρες σου είπαν. Κάνεις κανονικά φορητότητα την γραμμή σου και απλά θα έχεις την τηλεφωνία που θα σου δώσει ο νέος πάροχος.
Αλίμονο να κάθε φορά, σε φορητότητα και ταυτόχρονη αλλαγή τηλεφωνίας (PSTN, ISDN, VoIP) χρειαζόταν να κάνουμε νέα τηλεφωνική σύνδεση (δηλαδή νέα αριθμοδότηση). Τότε ποιο το νόημα της φορητότητας;

arvani
03-02-17, 17:49
Απαντώ εδώ κι ας το βάλει κάποιος διαχειριστής σε άλλο θέμα μαζί με το δικό σου μήνυμα.
Χαζομάρες σου είπαν. Κάνεις κανονικά φορητότητα την γραμμή σου και απλά θα έχεις την τηλεφωνία που θα σου δώσει ο νέος πάροχος.
Αλίμονο να κάθε φορά, σε φορητότητα και ταυτόχρονη αλλαγή τηλεφωνίας (PSTN, ISDN, VoIP) χρειαζόταν να κάνουμε νέα τηλεφωνική σύνδεση (δηλαδή νέα αριθμοδότηση). Τότε ποιο το νόημα της φορητότητας;

Πραγματικά και εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση.
Το έθεσα στο Forum γιατί βασικά η κοπέλα που μου έκανε την προσφορά ήταν από 3rd party call center της Wind και μπορεί πιθανόν να μην το γνώριζε το θέμα.
Όταν της είπα δηλαδή για "ευρυζωνική γραμμή" με έβαλε σε αναμονή για να ρωτήσει κάποιον τεχνικό.
Θα προσπαθήσω να καλέσω το τεχνικό τμήμα της WIND μήπως και πάρω ξεκάθαρη απάντηση.
Σε ευχαριστώ @jkoukos

tsorbi
03-02-17, 17:52
Νέα γραμμή χρειάζεται να κατασκευαστεί από τον χώρο φυσικής συνεγκατάστασης μέχρι το KV.

jkoukos
03-02-17, 18:01
Δεν ισχύει με τίποτα αυτό που αναφέρει. Απλά δεν γνωρίζει τι ισχύει.
Δηλαδή οι πελάτες της Cyta, που αυτή έχει μόνο VoIP τηλεφωνία, δεν μπορούν να κάνουν φορητότητα σε άλλον πάροχο, αλλά μόνο νέα γραμμή και αριθμοδότηση (χάνοντας τον παλιό αριθμό);

- - - Updated - - -


Νέα γραμμή χρειάζεται να κατασκευαστεί από τον χώρο φυσικής συνεγκατάστασης μέχρι το KV.
Αυτό τι σχέση έχει με την φορητότητα που θέλει να κάνει ο φίλος;
Που κολλάει η καμπίνα στην περίπτωσή μας και γιατί πρέπει να κατασκευαστεί νέα γραμμή μέχρι αυτήν από το αστικό κέντρο;

tsorbi
03-02-17, 18:11
Αφού ο φίλος έχει Ευρυζωνική τηλεφωνία δεν έχει γραμμή μεταξύ γραμμή (χαλκό) μεταξύ Α/Κ και KV.
Οπότε πως θα συνδεθεί στα μηχανήματα (Dslam) της Wind;

jkoukos
03-02-17, 18:45
Μήπως έχεις μπερδέψει τα πράγματα;
Καταρχήν πότε αναφέρθηκε ότι ο φίλος παίρνει από καμπίνα;
Δεν υπάρχουν συνδέσεις με VoIP (ευρυζωνική) τηλεφωνία από το αστικό κέντρο; Μόνο όσοι συνδέονται σε καμπίνα έχουν τέτοια τηλεφωνία;

Εν πάση περιπτώσει, δεν έχουν καμία σχέση. Το είδος της τηλεφωνία (PSTN, ISDN, VoIP) δεν επηρεάζει την φορητότητα. Απλά μεταφέρουμε τον τηλεφωνικό αριθμό και σύνδεση, από τον έναν πάροχο στον άλλο, ανεξάρτητα του είδους της τηλεφωνίας.

anderm
05-02-17, 00:27
Την επηρεάζει στην περίπτωση που είναι σε FTTC δίκτυο και δεν χρησιμοποιεί καθόλου τηλεφωνία μέσω χαλκού.

kostakislarisa
05-02-17, 04:23
Αν κατάλαβα καλά παίρνεις από καμπίνα cosmote και θες να πας στη wind. Αν είναι σωστό αυτό που λέω ναι θα κατασκευαστεί νέος βρόχος καθώς η wind δεν δίνει voip οπότε δε μπορεί να πάρει από καμπίνα και θα πρέπει να πάρει από ΑΚ. Γι'αυτό και το κόστος.. Θα πάρει από ΑΚ την τηλεφωνία και από την καμπίνα το vdsl σε περίπτωση που επιλέξεις vdsl.

jefman
07-02-17, 09:11
Λογικά έτσι όπως το λές οπότε υπολογίστε μεγάλη καθυστέρηση, εμένα από adsl σε vdsl από την Παρασκευή που άλλαξε ο πάροχος σε wind το vdsl ακόμα το περιμένω ενω είχα ρωτήσει όταν έκανα την αίτηση στο 13800 γιατί δουλεύω από την συγκεκριμένη γραμμή και με είχαν διαβεβαιώσει ότι είναι θέμα 1 ώρας. Το 1212 από τα πολλά άτομα που μίλησα μόνο 2 ήταν ειλικρινείς και μου έιπαν ότι χρειάζεται νέος βρόγχος. Η τελευταία ενημέρωση είναι οτι θα είναι έτοιμο σήμερα.....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.

arvani
08-02-17, 11:06
ΠΡο 2ημέρου που μίλησα με WIND (και όχι με το 3rd party call center) με ενημέρωσαν ότι και αυτοί δίνουν VoIP κανονικά και ότι προφανώς δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για μεταφορά της γραμμής από Cosmote σε WIND, ούτε από άποψη χρόνου ούτε προκύπτει θέμα κόστους.
Αν δεν γίνεται ή αν πρέπει να χρεωθώ κάτι επιπλέον θα με ενημερώσουν. Όπως και να έχει, σήμερα υπογράφω οπότε θα σας κρατήσω ενήμερους για τη εξέλιξη.

iznodur
17-02-17, 14:58
ΠΡο 2ημέρου που μίλησα με WIND (και όχι με το 3rd party call center) με ενημέρωσαν ότι και αυτοί δίνουν VoIP κανονικά και ότι προφανώς δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για μεταφορά της γραμμής από Cosmote σε WIND, ούτε από άποψη χρόνου ούτε προκύπτει θέμα κόστους.
Αν δεν γίνεται ή αν πρέπει να χρεωθώ κάτι επιπλέον θα με ενημερώσουν. Όπως και να έχει, σήμερα υπογράφω οπότε θα σας κρατήσω ενήμερους για τη εξέλιξη.

Και το κόστος των 75€ να δώσεις πάλι συμφέρει από τα χρήματα που θα γλιτώνεις κάθε μήνα. Αλλά δεν νομίζω να έχεις αρχικό κόστος

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.