PDA

Επιστροφή στο Forum : DSL-AC88U

Σελίδες : [1] 2 3 4

George P
05-02-17, 12:56
Κανένα νέο για το νέο DSL-AC88U ;

Tech in Style

panos7
05-02-17, 23:49
Κανένα νέο για το νέο DSL-AC88U ;

Tech in Style
μολις το ειδα στη σελιδα της asus

https://www.asus.com/Networking/DSL-AC88U/

Μπαμπη ξερεις ποτε ερχεται με το καλο;

babis3g
06-02-17, 00:26
Γεια σας, βλεπω ηδη 1.000+ view το topic (για ενα ερωτημα που ξεικινησε το topic) προφανως να ειναι απο εξωτερικο ... Στο ερωτημα, πιστευω κατα Μαρτιο / Απριλιο (1-3 μηνες τπ πολυ) θα ειναι στα μαγαζια

Οπως καταλαβατε πριν απο εμενα :) (νομιζω το γνωστοποιησαν λιγο γρηγορα αυτο το μοντελο) οτι η Asus εχει ανακοινωσει επισημα το καινουριο dsl ac88u ...
https://www.asus.com/gr/Networking/DSL-AC88U/
Ειναι Annex A και αυτη τη στιγμη δεν εχω πληροφοριες αν θα θα βγει σε Annex B, αλλα σε Annex B ηδη υπαρχει το dsl ac87vg

Δυστυχως το μοντελο δεν εχει voip ενσωματωμενο, και απο τις πληροφοριες που εχω ειναι οτι δεν θα βγαλει καποιο μοντελο voip για τωρα ... καθως επισης, αν και ειναι ιδιο με το RT ac88u εχει μονο 4 lan θυρες
Προφανως αν το προτιμησετε, για να παρει το voip οτε, μονο εφοσον τροποποιησουμε το modem παροχου με τον γνωστο πλεον τροπο
http://www.adslgr.com/forum/threads/909707-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-Speedport-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-VoIP-Cosmote-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-router-(ASUS)?p=5880121#post5880121
αλλα θα εχουμε 2 συσκευες

Θα σας δωσω οτι πληφοριες ξερω, και αν ξεχασα κατι ρωτατε
Πληρη χαρακτηριστικα εδω
https://www.asus.com/Networking/DSL-AC88U/specifications/
και να προσθεσω

RAM 512 ddr3 !!!!!!
128 nand flash
Chip ID: BCM63138B0,
Processor ARM Cortex A9 Dual Core: 1000MHz !!!!! (dual core 1G)
xDSL chipset: BCM63138
wifi AC 3100 2,4 / 5G με 4 αποσπωμενες κεραιες
Eπισης το wifi είναι BCM4366E
4 giga lans (10/100/1000)
χωριστη wan θυρα
2 usb (ενα 2:0 και αλλο ενα 3:0)
(πανω σε αυτο μπορει να ξανα κανω edit η καινουριο post αυριο για επισημα, επειδη οι πληροφοριες που εχω ειναι βαση του log απο terminal απο boot up)

Θα καταλαβατε οι πιο πολλοι, οτι ειναι broadcom based απο τα καλυτερα για γραμμες οτε και οχι μονο, γιατι πλεον τα broadcom ειναι γνωστα για την σταθεροτητα τους σχεδον με ολες τις γραμμες (ασχετα αν υπαρχει μια μικρη πτωση ταχυτητας σε μερικες λογω συμαβτοτητας) και τα εχουν παρα πολλοι παροχοι παγκοσμια καθως και σχεδον ολοι οι παροχοι εδω Ελλαδα διαθετουν modems broadcom based που τα δινουν στους πελατες τους

Παραθετω την πρωτη φωτο απο το dsl settings page να ενφανιζεται το g.fast και το 35b profile (ονειρο για Ελλαδα)
Οπως θα δειτε υπαρχει το γνωστο stability adjustment (snr tweak) αλλα ειναι μονο για adsl γραμμες ... Η asus εχει ζητησει επανειλημμενα απο την broadcom και vdsl snr adjustment αλλα Δεν το δινουν
Εδω να πω οτι το snr χαμηλωνει μεχρι 5db παροτι σε ανεβασμα του snr (για πιο σταθεροτητα) παει μεχρι και + 10 db ... δηλαδη αν ο παροχος εχει snr target στο profile 9, κατεβαινει μεχρι 4 db στη γραμμη
179687

Τelnet Δεν υπαρχει, so no access ' καπουτ' ... αλλα η Asus εχει φροντισει να υπαρχει το γνωστο στα μοντελα τους, spectrum και τα σχετικα καπως αναλυτικα (σε σχεση με αλλα γνωστα broadcom modem) στατιστικα
Οι φωτο που θα δειτε ειναι απο ξεκλειδωτο λογισμικο που εχω που ηταν υπο παρακολουθηση ενος θεματος
179688

Εδω με ανεβασμα το snr στο 11 (9 db απο τον παροχο οτε) γιατι η γραμμη μου εχει προβλημα, ειδικα τωρα τον χειμωνα
179689

και εδω εχω κατεβασει το snr τερμα (adsl γραμμη) εχει φτασει στα 4 db (αλλα σιγουρα το profile που με εχουν ειναι μεχρι 16 γιατι εκενα μερικα ανοιγο/κλεισιματα και δεν ξεπερναει τα 16200 kbps ... και μου ελεγαν και σε εμενα οτι ειμαι μεχρι ελευθερο 24 :lol: )
179690

Στο ασυρματο δεν εχω κανει δοκιμες ακομα σε μεταφορες δεδομενων, αλλα το σημα φυσικα του ειναι αρκετα δυνατο, εχει μονο τα Ευρωπαικα προτυπα για τωρα, που ειναι λιγο πιο χαμηλο σημα απο το US & AU regions
Επισης usb δεν εχει δοκιμαστει απο εμενα, οπως θα ξερουν οι περισσοτεροι, δεν το χρησιμοποιω

Παραθετω 2 φωτογραφιες απο το ασυρματο για να παρετε μια ιδεα
179681179682

Αργοτερα θα προστεθουν και ολα τα aiprotection, aiparental, adaptive qos κλπ
Στα μενου μεχρι τωρα λειπουν μερικες βασικες ρυθμισεις που ειναι στα asus πχ ενα βασικο ειναι το qos , επισης δεν αναφερουν τα στατιστικα το dslam chipset κλπ ... αλλα σιγουρα θα προστεθουν μεχρι να κυκλοφορησει και θα παρει αρκετες και καινουριες ρυθμισεις, μιας και ειναι απο τα top μοντελα τους που εχουν

βαζω και μερικες επιπλεον φωτογραφιες για τα κερασιακια στην τουρτα
https://www.asus.com/Networking/DSL-AC88U/gallery/

179683179684179685179686

Πλεονεντηματα δεν αναφερω (δηλαδη τι να πω??? φοβερο 4 κεραιες, απιαστο processor/ram κλπ) αλλα θα προσθεσω μειονεκτηματα

-Για εμας Ελλαδα που οι γραμμες αλλαζουν σε γρηγορο ρυθμο με voip ... δεν εχει, οποτε οσοι θελουν ολα σε μια συσκευη, πιστευω θα το σκεφτουν πολλοι να το παρουν, ειδικα τωρα που ο οτε δινει τα κωδικα και μποπουμε να εχουμε την δικη μας συσκευη voip ... αλλα πιστευω θα ειναι πολυ πιο χαμηλου κοστους με καποιο voip ανταξιο χαρακτηριστικων ram/processor/ wifi ac κλπ .. πχ μερικα fritzbox)
-Κλειδωμενο telnet ... το πλεονεκτημα για οσους θελουν ενα modem για να παιξουν με την γραμμη, ειναι η προσβαση σε ρυθμισεις ... δεν υπαρχει, παροτι η Asus εχει σχετικα καλα στατιστικα & snr tweak σε adsl, παλι λειπουν μερικες πληροφοριες γραμμης και ρυθμισεις που τις ειχαμε μεσω telnet
-Θα το πω γιατι η broadcom φαινεται δεν δειχνει ενδιαφερον ... αλλα ελπιζω να το κοιταξουν αργοτερα
Στη γραμμη μου παροτι ειμαι σε συμβατο broadcom dslam, μου κανει αποσυνδεσεις, παροτι που το snr target ειναι σταθερο, οταν ανεβαινουν τα λαθη αποτομα, ειναι θεμα χρονου ποτε θα γινει η αποσυνδεση, ακομα και αν ανεβασω το snr ... ανεβαζοντας το snr οι αποσυνδεσεις ειναι μια ανα 4 μερες αλλα προσωπικα δεν ειμαι ευχαριστημενος γιατι τα asus mediatek κρατανε την γραμμη αψογη ακομα και αν τα λαθη ανεβαινουν αποτομα (που τοτε εμφανιζεται το προβλημα)
Φαινεται γραμμες με ηλεκτρικες παρεμβολες σαν τη δικη μου δεν κραταει σωστα, πιστευω τα τελευταια λογισμικα των broadcoms ανα διαφορων κατασκευαστων (zyxel / ΖΤΕ κλπ) δεν ειναι οπως πρεπει

panos7
06-02-17, 02:16
λογικα θα κανει τα διπλασια χρηματα απο το ac68 αν λαβω υποψη οτι το rt-88 εχει γυρω στα 380...
για μενα (απο μια πρωτη ματια) αν εξαιρεσεις το δυνατο wifi δεν αξιζει να δωσει τοσα χρηματα καποιος (ιδιαιτερα για οικιακη χρηση)
περιμενα πως και πως να βγει αλλα με βλεπω να μενω στο dsl-n14u που πηρα (για modem μονο) και να προσθεσω ενα fritzbox 7490.

babis3g
06-02-17, 02:28
λογικα θα κανει τα διπλασια χρηματα απο το ac68 αν λαβω υποψη οτι το rt-88 εχει γυρω στα 380...
για μενα (απο μια πρωτη ματια) αν εξαιρεσεις το δυνατο wifi δεν αξιζει να δωσει τοσα χρηματα καποιος (ιδιαιτερα για οικιακη χρηση)
περιμενα πως και πως να βγει αλλα με βλεπω να μενω στο dsl-n14u που πηρα (για modem μονο) και να προσθεσω ενα fritzbox 7490.

δεν ειμαι σιγουρος για την τιμη ... και το dsl ac87vg (annex B) στα ιδια χαρακτηριστικα (broadcom based, ram/processor, wifi ac) και με επιπλεον voip, και ειναι μολις περιπου στα 200 ευρω, ενω το RT ac87 ειναι πολυ πιο ακριβο ... επισης αργοτερα μπορει να πεσει η αρχικη τιμη του (οπως εγινε και με το dsl ac68u στην αρχη ηταν 210+ τωρα γυρω στα 170-180) και πολυ πιθανον να βγει σε προσφορα ανα διαστηματα ... αλλα ξανα λεω, δεν ξερω τι μπορει να παιχτει, οταν πρωτο βγει στα μαγαζια (εστω και σε εξωτερικο) θα παρουμε μια ιδεα απο τιμη
Το netgear D7000 ειναι γυρω στην 200αρα που ειναι σχεδον παρομοιο & broadcom και αυτο, φανταζομαι εκει να παιξει και το Asus
Εχω την πληροφορια πως σχεδιαζουν και για αλλο ενα broadcom με πιο χαμηλα χαρακτηριστικα, αρα πιο φτηνο, αλλα 'ζησε μαη μου' που λεει και η παροιμια

jmakro
06-02-17, 16:27
Αναμονη λοιπον για καποιο καλο με voip!!!

babis3g
06-02-17, 16:36
Αναμονη λοιπον για καποιο καλο με voip!!!

εννοεις απο αλλον κατασκευαστη :( γιατι η Asus δεν εχει σκοπο, να βγαλει καποιο αλλο με voip τουλαχιστον τα σχεδια τους για τωρα ... (μονο το ac87vg αλλα ειναι annex B)

και να προσθεσω (απο αλλο ερωτημα, σε αλλο topic) οτι ειπαν θα βγει και σε annex B εκδοση, αλλα πιο αργοτερα, πρωτα το annex A

jmakro
06-02-17, 16:56
Οσοι ομως εχουν vdsl χωρις voip δε τους ενοχλει το annex a η b σωστα?

babis3g
06-02-17, 18:11
Οσοι ομως εχουν vdsl χωρις voip δε τους ενοχλει το annex a η b σωστα?
σωστα ... το annex δεν παιζει ρολο σε vdsl (με voip το vdsl η χωρις, αρα αν εχει και voip to vdsl θα παιξει και το vdsl voip εφοσον ειναι οι σωστες συνδεσεις και το modem δεν εχει bug στη voip ρυθμιση) .. μπορουμε να παρουμε annex A / B και να το βαλουμε σε οποια vdsl γραμμη, λογικα θα παιξει, απλως αν υπαρχει adsl fallback στη καμπινα / ή γυρισουμε την γραμμη ξανα σε adsl δεν θα παιξει, αν το modem δεν εχει το σωστο annex, αλλα μονο σε adsl

- - - Updated - - -

Η broadcom απο σημερα (τουλαχιστον εγω τωρα πηρα αλλο λογισμικο) εχει αναβαθμισει δοκιμαστικα τα dsl drivers της σε A2pvfbH043f.d26o (με αυτο και το προηγουμενο A2pvfbH043e.d26n υπαρχει υποστηριξη σε g.fast / 35b) που ειναι και τα οτι τελευταια dsl drivers εχει ... δοκιμη λοιπον :p
Με αλλα λογια oi πληροφοριες που εχω τα broadcom based εχουν υποστηριξη σε g.fast & 35b απο τα drivers A2pvfbH043e.d26n και μετα ... αν δειτε τετοια drivers και στα speedport οτε 'η γενικα σε αλλα broadcom modems απο διαφορους κατασκευαστες ... ειναι μελλοντικα ετοιμα για g.fast / 35b

Dimitris19
09-02-17, 01:02
Εγώ παρέλαβα σήμερα το RT-AC88U προς αντικατάσταση του RT-N66U

179850

Απλά θηρίο
Τί το θέλετε με το modem μαζί? Με το router του OTE και το PPPoE passthrough που έχει δουλεύει άψογα το voip.
Και έχει και καλύτερα χαρακτηριστικά το RT απο το DSL + custom firmwares(Asuswrt-Merlin κλπ)

babis3g
09-02-17, 01:30
Mεγεια ... ναι ειναι ωραιο και αυτο και με 8 lan θυρες ...
μερικοι θελουν ολα σε μια συσκευη (ασχετα αν το συγκεκριμενο δεν εχει voip) αλλοι δεν θελουν πολλα καλωδια και πολυπριζα, για λιγοτερο χωρο, αλλοι για οικονομια δεη με μια πιο λιγοτερη συσκευη, αλλοι θελουν το snr tweak (στο σyγκεκριμενο μονο σε adsl) αλλοι δεν εχουν τοσες γνωσεις και θελουν κατι που να ειναι σε μια συσκευη σεταρισμα πιο ευκολα ψυχολογικα :p

Dimitris19
09-02-17, 01:43
Ευχαριστώ! :p
Καλά ναι, απο αυτή την άποψη μία συσκευή είναι πιο βολική
Ωστόσο είμαι φαν του Merlin και προτιμώ το δικό του λογισμικό
Να σε ρωτήσω, η θερμοκρασία του επεξεργαστή σου φαίνεται φυσιολογική?
179853
Στο DSL τί θερμοκρασία έχεις?

babis3g
09-02-17, 01:47
Δεν ξερω με τις θερμοκρασιες, στο dsl λοιπουν πολλες ρυθμισεις ακομα, δεν υπαρχει με την θερμοκρασια ... αν δεις στο πρωτο post που εχω φωτο με το network map, στα δεξια ακομα λοιπουν πολλες (ουτε qos ακομα) και μαλλον θα τις βαλουν σιγα σιγα με τον καιρο, δεν ξερω ακομα μεχρι να βγει στην αγορα τι θα εχουν προσθεσει

Dimitris19
09-02-17, 01:53
Ναι το είδα οτι λείπουν αρκετές ρυθμίσεις
Μου φαίνεται κάπως υψηλή για χειμώνα η θερμοκρασία πάντως
Το καλοκαίρι που θα χει κανα 25αρι στο δωμάτιο πόσο θα φτάσει

babis3g
10-02-17, 16:14
Oπως ερχονται οι πληροφοριες και απο αλλα forums / πηγες (απο ερωτηματα) αυτα τα broadcom εχουν μεγαλο ενδιαφερον
-H Θερμοκρασια πολυ πιθανον να μπει, αν περασουν τα codes απο το rt88
-Σε ερωτημα χρηστη απο Αυστραλιακο forum θα υποστηριζει lan bonding οπως το rt ac88
(συγκόλληση / συνδυασμό των διεπαφών δικτύου σε ένα υπολογιστή για εφεδρεία ή / και αυξημένη απόδοση)
-Game Booster δεν υποστηριζεται στο dsl μοντελο

Επισης εκανα λαθος στο 3ο post με τα χαρκτηριστικα, ειχα πει το ασυρματο φαινεται σαν Arcadyan, αλλα ειναι BCM4366 (ευχαριστω τον MOD για την αλλαγη) ειχα πει μπορει να επανελθω για τα χαρακτηριστικα)

Πρωτα θα κυκλοφορησει στην Αγγλια και μετα EU

- - - Updated - - -

δεν ειμαι σιγουρος για την τιμη ... και το dsl ac87vg (annex B) στα ιδια χαρακτηριστικα (broadcom based, ram/processor, wifi ac) και με επιπλεον voip, και ειναι μολις περιπου στα 200 ευρω, ενω το RT ac87 ειναι πολυ πιο ακριβο ... επισης αργοτερα μπορει να πεσει η αρχικη τιμη του (οπως εγινε και με το dsl ac68u στην αρχη ηταν 210+ τωρα γυρω στα 170-180) και πολυ πιθανον να βγει σε προσφορα ανα διαστηματα ... αλλα ξανα λεω, δεν ξερω τι μπορει να παιχτει, οταν πρωτο βγει στα μαγαζια (εστω και σε εξωτερικο) θα παρουμε μια ιδεα απο τιμη
Το netgear D7000 ειναι γυρω στην 200αρα που ειναι σχεδον παρομοιο & broadcom και αυτο, φανταζομαι εκει να παιξει και το Asus
Εχω την πληροφορια πως σχεδιαζουν και για αλλο ενα broadcom με πιο χαμηλα χαρακτηριστικα, αρα πιο φτηνο, αλλα 'ζησε μαη μου' που λεει και η παροιμια

Τελικα μπορει να εχεις δικιο για την τιμη
συνειδητοποιώ οτι πολυ λιγα εχουν g.fast / 35b
σε πολυ γνωστα και ακριβα δεν εχουν τετοια profiles
εδω το ακριβο d7800
https://community.netgear.com/t5/DSL-Modems-Routers/D7800-VDSL-profiles-question/m-p/1130658#M12391
εδω ακομα τσεκαρουν αν γινεται
https://community.netgear.com/t5/DSL-Modems-Routers/D7000-and-profile-35b-support-for-VDSL/m-p/1115325?device-view=desktop

Οποτε παμε για ενα modem με χαρκτηριστικα που λιγα εχουν σε dsl δυνατοτηες (εκτος τον δυνατο επεξεργαστη) ... συμφωνω ναι για Ελλαδα ειναι περιτο για τον απλο χρηστη γιατι οπως ειπα για εμας g.fat / 35b ακομα ειναι ονειρο (εδω το απλο vectoring και ακομα δεν εχει αρχισει) ... οχι ομως εξωτερικο, που υπαρχουν τετοιες συνδεσεις, και υπαρχουν ταχυτητες μεχρι 1000 mbps ... ναι απλοι οικιακοι χρηστες θα τα προτιμησουν εκει ... μπορει οντως να ειναι ακριβα ... αλλα θα δουμε για την τιμη συντομα οταν θα πρωτο βγει Αγγλια

panos7
13-02-17, 13:02
Οποτε παμε για ενα modem με χαρκτηριστικα που λιγα εχουν σε dsl δυνατοτηες (εκτος τον δυνατο επεξεργαστη) ... συμφωνω ναι για Ελλαδα ειναι περιτο για τον απλο χρηστη γιατι οπως ειπα για εμας g.fat / 35b ακομα ειναι ονειρο (εδω το απλο vectoring και ακομα δεν εχει αρχισει) ... οχι ομως εξωτερικο, που υπαρχουν τετοιες συνδεσεις, και υπαρχουν ταχυτητες μεχρι 1000 mbps ... ναι απλοι οικιακοι χρηστες θα τα προτιμησουν εκει ... μπορει οντως να ειναι ακριβα ... αλλα θα δουμε για την τιμη συντομα οταν θα πρωτο βγει Αγγλια

εγω να σου πω την αληθεια τεινω προς το Fritzbox 7490 και μιας που εχει Lantiq chipset και εχω dslam lantiq με βλεπω να κουμπωνω καλα..
το μονο που με χαλαει ειναι οτι δεν υποστηριζει Bittorrent client (για μενα μετραει αρκετα αυτο) αλλα λυνεται με το asus n14 που εχω τωρα πανω να το χρησιμοποιω σαν modem μονο...
σε ολα τα αλλα νομιζω το fritz ειναι αρκετα μπροστα μιας και εχει τηλεφωνικες δυνατοτητες (voip κλπ)

babis3g
13-02-17, 13:25
Συμφωνω, αυτα που εχουν και voip θα προτιμηθουν αφου ο οτε πλεον δινει τα κωδικα και εφοσον ταιριαζει και το chipset σε καποιο συγκεκριμενο dslam, ειναι bonus ειδικα σε μακρυνες / προβληματικες γραμμες ... Να σου πω την αληθεια δεν περιμενω να πουλησει πολλα εδω σε εμας λογω οτι ενω ταιριαζει με το κεντρο οτε καλα, δεν εχει το voip και φυσικα δεν θα ειναι φτηνο μοντελο, οσοι εχουν adsl και θα αργησει η περιοχη να αναθμηστει, παλι θα το σκεφτουν, επισης το πλεονεκτημα του με το G.fast & 35b profile ειναι ονειρο για εμας
Eπειδη Αγγλια ειναι λιγο μακρυα για voip, και επειδη μαλλον εκει θα πρωτο πωληθει, και σχετικα ειναι και μεγαλη αγορα, μαλλον εκει επικετρωνουν το ενδιαφερον καθωςε και σε μερικες αλλες Ευρωπαικες χωρες που ακομα το voip δεν ειναι σε προχωριμενο επιπεδο ή εχουν G.fast (περιμενω να δω αναφορες πως παει σε G.Fast / 35b οταν βγει στην αγορα)

Και οι τελευταιες πληροφοριες απο χρηστες που ρωτησαν σε Αγγλικο forum...
Θα προσπαθησουν αν δωσουν καποια προσβαση στο telnet (γιατι δεν αρεσει στην broadcom η προσβαση εκει μεσα)
Θα προσπαθησουν να βαλουν και τα ES/HEC erros στα στατιστικα

Παντως και ενα θετικο, απο ασυρματο φυσαει, περασε σημα σε διπλα δωματιο που ηρθε ο νοικοκοιρης αυτο το Σ/Κ (δωματιο>2 μετρα κενο> αλλο δωματιο, απο τσιμεντολιθους και τα 2 σπιτακια) και φερνει full 5 μπαρες, ενω με το dsl ac52 επαιζε σε παλια δοκιμη περιπου 2-3 μπαρες (αλλα δεν του γυρισα τις κεραιες αν παει πιο πανω στο dsl52)

babis3g
18-02-17, 12:55
Οι πρωτες τιμες μιλανε για 260 ευρω (προς το τελος) και θα ειναι στην αγορα σε 3 βδομαδες περιπου (Αμερικη αλλα δεν πιστευω να αργησει πολυ και αλλου)
http://www.pcgamer.com/asus-dsl-ac88u-combines-a-wi-fi-router-and-dsl-modem-into-one/

Asus says the DSL-AC88U will be available starting the first week of March for $279 (€259).
Αλλου μιλανε για 220 λιρες
http://www.guru3d.com/news-story/asus-announces-dsl-ac88u-3167mbps-wi-fi-modem-router.html
Να δουμε και εδω Ελλαδα ποσο θα το φερουν

ferongr
20-02-17, 23:37
Υποστηρίζει SLAAC+RDNSS και DHCPv6 ταυτόχρονα για IPv6 διευθυνσιοδότηση σε Windows και Android;

babis3g
21-02-17, 12:37
Υποστηρίζει SLAAC+RDNSS και DHCPv6 ταυτόχρονα για IPv6 διευθυνσιοδότηση σε Windows και Android;
Αναμενω απαντηση, θα αναεωσω οταν που απαντησουν, ευχαριστω

ferongr
23-02-17, 03:28
Το πρόβλημα: Η πλειονότητα των router υποστηρίζει μόνο ή το ένα η το άλλο. Τα Windows υποστηρίζουν DHCPv6 (stateful) και SLAAC (stateless). Αλλά δεν υποστηρίζουν RDNSS (option στο router advertisement για να ρυθμίζεται ο DNS) με SLAAC. Αποτέλεσμα, οι Windows συσκευές δεν κάνουν domain resolution μέσω IPv6. Οι συσκευές Android δεν υποστηρίζουν DHCPv6 καθόλου αλλά υποστηρίζουν SLAAC και RDNSS, με DHCPv6 ενεργοποιημένο δεν παίρνουν καθόλου IPv6 διεύθυνση.

Στο demo του Asus-WRT, στην καρτέλα IPv6 στην κατηγορία Advanced Settings αφού επιλεγεί Native ως connection type μπορεί να επιλεγεί είτε Stateless είτε Stateful αλλά όχι και τα δύο. Δεν είναι σίγουρο ότι καν υποστηρίζεται RDNSS με SLAAC (stateless).

l180423

panos7
13-03-17, 14:51
έχουμε κανενα νεο;
εχει εμφανιστει καπου διαθεσιμο;
εχω ψαξει αλλα δεν βρηκα...

babis3g
13-03-17, 15:27
Οχι δεν εχει κυκλοφορησει ακομα, το ειδα σε Αγγλικο γνωστο μερος που πουλαει modems (εχω ψωνισει στο παρελθον) αλλα δεν εχει ερθει ακομα ουτε εκει, ουτε ακομα τιμη (αναμενεται στις 220 λιρες)
https://www.broadbandbuyer.com/products/28551-asus-dsl-ac88u/
Το pppoa εχει προβλημα αλλα δεν ξερω αν φταιει αυτο που καθηστερει

babis3g
15-03-17, 14:01
209 λιρες το πηρε χρηστης απο το Αγγλικο pc world, αλλα δεν το εχουν ακομα στο web τους (αναφορα στο plusnet forum)

panos7
15-03-17, 15:20
209 λιρες το πηρε χρηστης απο το Αγγλικο pc world, αλλα δεν το εχουν ακομα στο web τους (αναφορα στο plusnet forum)
λογικα θα εμφανιστει μεσα στις επομενες μερες...δε νομιζω να αργησει

babis3g
15-03-17, 18:30
λογικα θα εμφανιστει μεσα στις επομενες μερες...δε νομιζω να αργησει

Eαν το παρεις απο την εκει αγορα, βρες και εναν τετοιο ανταπτορα
http://images.esellerpro.com/2407/I/805/17/Travel%20Adapter.jpg
και εγω το Αγγλικο εχω με παρομοιο ανταπτορα

panos7
16-03-17, 11:28
Eαν το παρεις απο την εκει αγορα, βρες και εναν τετοιο ανταπτορα
http://images.esellerpro.com/2407/I/805/17/Travel%20Adapter.jpg
και εγω το Αγγλικο εχω με παρομοιο ανταπτορα
μιας και το δοκιμαζεις...σε adsl μπορεις να παιξεις με το snr οπως και με το AC68;
δυστυχως ακομα δεν περναει vsdl απο την περιοχη μου στον δημο αθηναιων...(ελεος)
γενικα σε σχεση με το ac68 αξιζει τα παραπανω χρηματα ή ειναι ακομα νωρις να κρινουμε;

babis3g
16-03-17, 13:31
μιας και το δοκιμαζεις...σε adsl μπορεις να παιξεις με το snr οπως και με το AC68;
δυστυχως ακομα δεν περναει vsdl απο την περιοχη μου στον δημο αθηναιων...(ελεος)
γενικα σε σχεση με το ac68 αξιζει τα παραπανω χρηματα ή ειναι ακομα νωρις να κρινουμε;

Nαι γραφω πιο πανω / πισω και δειχνω φωτο τις ρυθμισεις, μονο σε adsl αλλαζει το snr και το κατεβαζει μεχρι 5 db πιο κατω, οχι παρακατω ... πχ με οτε που συνηθως δινει 9db default το κατεβαζει μεχρι 4
Το dsl ac68 το κατεβαζει μεχρι το 0 (αλλα δεν κρατει συνδεση σε τετοιο snr ουτως ή αλλος σχεδον κανενα modem)
Επισης σε κλειδωμα εγω βλεπω μονο 1 mbps πιο πανω με το dsl ac88u και αυτο επειδη ειναι συμβατο με την γραμμη μου (broadcom) ... στην ουσια δεν εχει διαφορα, τωρα αν καποιος καιγεται για το 1 mbps αλλο αυτο, μπορει να βρει και πιο φτηνο συμβατο ...
επισης τωρα στην αρχη στο ac88 του λειπουν ρυθμισεις (πχ qos, aiprotection κλπ) θα μπουν βεβαια αλλα αργοτερα, ενω τα αλλα asus ειναι ηδη ετοιμα
Πωλειτε στο pc world (ακομα δεν το ανεβασαν στο site τους) 209 λιρες (σε ευρω περιπου 240 και εδω Ελλαδα μπορει να ειναι και πιο ακριβο) ... η τιμη νομιζω ειναι καλη για το hardware (processor, ram, g.fast, 35b) για vdsl χρηστη (αν και δεν εχει snr tweak vdsl) αλλα νομιζω για adsl απλους χρηστες θελει σκεψη ... εκτος φυσικα απο τους χρηστες που εχουν παρα πολλες συσκευες που σκεφτονται με την λογικη και θελουν κατι μελλοντικο και για ac & vdsl και δυνατο γιατι εχουν πολλες συσκευες ή μεγαλο χωρο για την καλυψη του ασυρματου

babis3g
17-03-17, 16:08
Πρωτοι εδω οπως παντα ΕΔΩ το πρωτο λογισμικο παγκοσμια :)
Επειδη ηδη μερικοι το εχουν στα χερια τους

DSL-AC88U beta v9.10.00_build350 now available
https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/7BFD4EEFF8294D09AECF51C2F67A0161Y

Kαλη ιδεα μετα την αναβθμηση hard reset απο το κουμπακι πισω και οι ρυθμισεις ολες απο την αρχη

Change log (build 350 απο το build 320) στο spoiler
- DSL driver/Datapump updated - A2x026p/Combo version A2pvfbH043g.

- Fixed Xbox One NAT type detection issue.

- Fixed OpenVPN client cannot connect to Perfect Privacy VPN service issue.

- Disable G.INP when UK > Sky - Fibre Broadband (for VDSL2) or SKY (MER) (for ADSL) options selected via QIS.

- Fine tune DHCP options for UK ISP Sky Broadband.

- Support fullcone NAT in ipatbles.

- Increase Static Route list limit from 20 to 32.

- Fixed PPP dial on demand failed to work issue.

- Added "Max Limit” information for VPN client.

- Increase Network Service Filter Table limit from 10 to 32.

- Support modemlog.txt to download USB dongle information.

- Change default language to "EN" if the first language of Accept-Language in browser does not match lang_map list, was “DE“.

- Fixed the UI display issue if the detected language not in the language menu list.

- Fixed Download Master check update failed via update server.

- USB Apps related enhancements.

- Fixed OpenVPN server status display issue.

- Fixed UI compatibility issues with Chrome v56.x.

- Fixed Timezone display issue.

- Fixed PPPoA could not stop correctly after WAN mode changed issue.

- Modify the max limit of client lists to 16 for Parental Controls.

- Addressed PPPoE relay failed to work issue.

- Fixed PPTP VPN Server cannot resolve IPv6 DNS nameserver issue.

- Fixed ADSL WAN PPPoA connection type failed to work issue.

- FixedNetwork Map connection status display issue.

- Added VSERVER chain for iptable NAT table, in order to address Download Master issue.

- Fixed default state router.asus.com redirect issue.

- Removed the redundant dnsmasq process when WAN is down.

- Bypass blank in USB HDD SN field, it would leads to USB info missing.

- Fixed PPTP VPN Server possible connection issue.

- Fixed L2TP VPN client blog request error/ connection stability issue.

- Fixed PPTP/ L2TP VPN processes not killed after services removed from UI issue.

- Added HEC(Header Error Check)/ES(Error Seconds) info on DSL Log.

- Added DSL Vendor ID DSLAM info on Network Map > Internet Status > DSL tab.

Επισης εχει μπει crc,hec,es errors και καινουριο dsl driver

181338

panos7
21-03-17, 12:25
Πρωτοι εδω οπως παντα ΕΔΩ το πρωτο λογισμικο παγκοσμια :)
Επειδη ηδη μερικοι το εχουν στα χερια τους

ευχαριστουμε αλλα αφαντο ακομα!!!
εκτος απο σενα το εχει κανενας αλλο απο εδω μεσα;

babis3g
21-03-17, 12:35
ευχαριστουμε αλλα αφαντο ακομα!!!
εκτος απο σενα το εχει κανενας αλλο απο εδω μεσα;

Μπα, θα ειχαν εμφανιστει, απο Αγγλια 2 ατομα που εμφανιστηκαν στο Asus forum και αλλοι 2 που ειδα σε Αγγλικο forum

Psycho13
27-03-17, 14:56
Καλησπέρα Μπάμπη,

Αξίζει η μετάβαση από DSL-AC68U?
Από το Πάσχα του 2016 αντιμετωπίζω αστάθεια στην γραμμή μου λόγο νέων firmware (?) και επειδή κουμπώνω σε Broadcom λέω μήπως αποκτήσω μεγαλύτερη σταθερότητα στην γραμμή μου με το DSL-AC88U
Μιλάω για ADSL πάντα γιατί στην περιοχή μου δεν προβλέπεται VDSL τουλάχιστον φέτος
Ποιά η γνώμη σου?

babis3g
27-03-17, 23:32
Καλησπέρα Μπάμπη,

Αξίζει η μετάβαση από DSL-AC68U?
Από το Πάσχα του 2016 αντιμετωπίζω αστάθεια στην γραμμή μου λόγο νέων firmware (?) και επειδή κουμπώνω σε Broadcom λέω μήπως αποκτήσω μεγαλύτερη σταθερότητα στην γραμμή μου με το DSL-AC88U
Μιλάω για ADSL πάντα γιατί στην περιοχή μου δεν προβλέπεται VDSL τουλάχιστον φέτος
Ποιά η γνώμη σου?
Nα μην σε παρω στο λαιμο μου ... σε εμενα με οτε, το dsl ac88 κλειδωνει μολις 1 mbps πιο πανω ... και το dsl ac68 (οταν το ειχα) και το dsl ac52 ( mediatek) ειναι πιο σταθερα παροτι το dslam μου ειναι broadcom και το dsl ac88 (broadcom και αυτο) ... νομιζω η broadcom εχει ξεχασει το adsl
Αν εχεις προβλημα σταθεροτητας κανε ενα reset απο το κουμπακι πισω (αν δεν εκανες για καιρο) πατωντας το 6-10 δευτερα και παιζεις στα dsl settings με το stability adjustment (κλεινεις το DLA) και ενεργοποιεις το espn adsl

uncharted
05-04-17, 22:18
Για G.Fast στην Ελλαδα καλο 2020+... και μεχρι τοτε θα κοστιζει τα μισα λεφτα το εν λογω router.

babis3g
06-04-17, 12:41
Μολις πηρα την πληροφορια οτι θα προστεθουν (αργοτερα) μερικες dsl ρυθμισεις μεσα στο menu οπως
bitswap, sra, cominmgm, 24k, phyr, sos, κλπ (ηδη εχει snr tweak σε adsl)
182121
(επειδη δεν υπαχει προσβαση στο telnet)
Αναλογο εχει ο amod στα λογισμικα του (με τα netgear)
ετσι ωστε απο θεμα modem να υπαρχει δυνατοτητα σε μικρο ρυθμισεις για την γραμμη για τυχον σταθεροτητα (που για αυτο τα προτιμουν μερικοι)

Πρωτα ομως εχει κανονιστει να μπει το band limit (qos)

panos7
07-04-17, 15:18
http://www.pcworld.co.uk/gbuk/computing-accessories/networking/network-routers-and-switches/routers/asus-dsl-ac88u-wireless-adsl-vdsl-router-ac-3100-dual-band-10157995-pdt.html

διαθεσιμο απο το pcworld πλεον

Somnium9hgJ
10-04-17, 13:08

Υπαρχει κατι νεοτερο σχετικα με αυτο το "Φθηνοτερο" broadcom που σχεδιαζουν, ποτε προκειται να το κυκλοφορησουν (Φετος η του χρονου πχ) η αν εχουν στα σκαρια τιποτα αλλα μοντελα που θα βγαλουν αυτην την χρονια?

babis3g
12-04-17, 11:10
Υπαρχει κατι νεοτερο σχετικα με αυτο το "Φθηνοτερο" broadcom που σχεδιαζουν, ποτε προκειται να το κυκλοφορησουν (Φετος η του χρονου πχ) η αν εχουν στα σκαρια τιποτα αλλα μοντελα που θα βγαλουν αυτην την χρονια?
Σε ξεχασα να ρωτησω αμεσως. Tελικα το πιο φηνο broadcom μπορει και να μην βγει, Παντως κατα τελη καλοκαιριου θα υπαρχει mediatek 11AC

Somnium9hgJ
12-04-17, 19:57
Ευχαριστω. Φανταζομαι οτι αναφερεσαι στο Wireless Protocol 802.11ad (https://arstechnica.com/gadgets/2016/12/802-11ad-wifi-guide-review/) και οχι για το ac γιατι αυτο ηδη υποστηριζεται, εκτος αν κανω λαθος και εννοεις κατι αλλο.

babis3g
13-04-17, 10:11
μολις τσεκαρα για σιγουρια, ac11 θα ειναι, δεν θα βγαλουν συντομα ad11, οποτε τα σχεδια ειναι το dsl ac88u που θα ερθει συντομα, και κατα τελη καλοκαιριου αλλο ενα mediatek, αυτα τα 2

babis3g
18-04-17, 23:10
DSL-AC88U beta firmware v9.10.00_build351 now available
Reset μετα την αναβαθμηση
DSL-AC88U_v9.10.00_build351.zip
https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/88C65C262929464192DD8C42DC4D9250Y
changelog
1. Added Plusnet/ BT/ TalkTalk YouView Box IPTV support in QIS(Quick Internet Setup), new QIS option added “VDSL + YouView TV” for these UK ISPs.
2. Fixed ADSL PPPoA related issues.
3. Fixed possible UI access issue(shows blank page with IE/Edge/Safari etc, via macOS/ iOS).
4. Fixed possible reboot procedure could not be executed properly issue, after reset/software reboot.
5. Fixed various possible UI JavaScript errors.

christosjr1
28-04-17, 12:35
Καλημέρα, αυτό το αστέρι που το βρίσκω;;;;; Ελλάδα ή Ευρώπη;

babis3g
28-04-17, 13:31
Καλημέρα, αυτό το αστέρι που το βρίσκω;;;;; Ελλάδα ή Ευρώπη;
Mεχρι τωρα ολα τα γνωστα (στυλ eshop, plaisio κλπ) Αγγλικα μαγαζια το εχουν, ebay Αγγλιας ... σε Αγγλια ειναι σχεδον παντου (ειχα πει εκει θα πρωτο κυκλοφορησει) Ισως μερικα και Ολλανδια, Γαλλια, Γερμανια μεχρι τωρα, θα ερθει και Ελλαδα, αλλα αγνωστο ακομα ποτε (δεν νομιζω να αργησει πολυ)

babis3g
26-05-17, 21:56
Φιλος μου εδειξε (προφανως) το πρωτο μαγαζι να το εχει και Ελλαδα, απο τιμη σχεδον ιδια με Αγγλια (αν λαβετε υποψην οτι εκει εχουν λιρες)
https://www.lambda-tek.gr/ASUS-90IG02W1-BU9G10~sh/B7333927&relatedprods=y#product-view

babis3g
17-08-17, 23:58
καινουρια στατιστικα
(fec, hec, es errors added - system id, vendor id added)
185350

cpu / wifi temp added (η θερμοκρασια στο δωματιο ηταν 29 C οταν εβγαλα τη φωτο) σε συγκιση με την καρτα γραφικων του pc που εχει ανεμιστηρακι
185351

Τους ρωτησα αν η θερμοκρασια μπορει να μπει στα mediatek που εχουμε (n17, dsl ac52/56) ... αν γινεται θα το βαλουν και εκει :)

andresalonika
18-08-17, 15:05
Πιο πολύ actual rate από MAX rate έχεις!!! Ωραίος!! :p

babis3g
19-08-17, 01:15
εχει θεμα η γραμμη μου, η φωτο ηταν απο απογευμα που υπαρχει πιο πολυ θορυβος ... απο πρωι που εχει λιγοτερο θορυβο η γραμμη, το max rate ειναι πιο πανω (κατα ελαχιστα) και σε αυτο το modem

ενω το asus mediatek και τα περισσοτερα αλλα modem, εχουν το max rate πιο πανω στη γραμμη μου κατα 1-3 mbps, μονο αυτο δειχνει πιο χαμηλα οταν υπαρχει θορυβος και τρωει πιο ευκολα αποσυνδεσεις, παροτι ειναι συμβατο με το dslam ... πρεπει να χαμηλωσω το snr σε αυτο (στη φωτο δεν εχω πειραξει το snr για δοκιμη)

Μαλλον εχει θεμα η broadcom στα adsl/vdsl (μαζι) modems (σε adsl γραμμη ... vdsl ειναι οκ) ... δεν ειναι σαν τα παλια μονο adsl broadcom (billion 7800, tp link 8960, netgear 2200 κλπ που ηταν μονο adsl) ... κατα εμενα στα καινουρια broadcom adsl/vdsl θελει δουλεια το adsl τους ... εχουν δωσει βαση στο g.inp, vectoring, 35b, g.fast και εχουν ξεχασει το adsl
Δεν ειναι μονο το συγκεκριμενο asus σε adsl, και απο αλλους κατασκευαστες (tp link, netgear κλπ που εχουν adsl/vdsl broadcom) που παρακολουθω τα forums, εχουν ιδιο θεμα κατα εμενα

Polter
20-09-17, 21:54
Έχει φτάσει 20 Σεπτεμβρίου και ακόμα το DSL-AC88U είναι άφαντο εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Περίμενα με το λανσάρισμα στην Αυστραλία στις 12/09 να έφτανε και σε περισσότερες χώρες στην Ευρώπη αλλά πού..
Αν και είμαι σε VDSL over ISDN σκέφτομαι να το δοκιμάσω (έτσι κι αλλιώς δεν πέφτω ποτέ σε ADSL για να χρειαστώ ANNEX B), αλλά η υπομονή μου εξαντλείται. :-)
Έχουμε καμιά πληροφορία για πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην υπόλοιπη Ευρώπη;

babis3g
21-09-17, 11:20
Έχει φτάσει 20 Σεπτεμβρίου και ακόμα το DSL-AC88U είναι άφαντο εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Περίμενα με το λανσάρισμα στην Αυστραλία στις 12/09 να έφτανε και σε περισσότερες χώρες στην Ευρώπη αλλά πού..
Αν και είμαι σε VDSL over ISDN σκέφτομαι να το δοκιμάσω (έτσι κι αλλιώς δεν πέφτω ποτέ σε ADSL για να χρειαστώ ANNEX B), αλλά η υπομονή μου εξαντλείται. :-)
Έχουμε καμιά πληροφορία για πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Αν και τα παιδια που μιλαω δεν ξερουν απο το sales department θα προσπαθησω να μαθω (ελπιζω αυριο)
Υποψην υπαρχει και το dsl ac87vg που ειναι μονο annex B, εχουμε θεμα εδω στο ιδιο section

EDIT

Εδω δειχνει οτι το εχουν, δεν ξερω αν το στελνουν απο Αγγλια
https://www.adslgr.com/forum/threads/976816-DSL-AC88U?p=6181927#post6181927

- - - Updated - - -

Mου ειπαν οτι μολις δοθηκε εντολη να προχωρησει η αγορα και προς Ελλαδα μαζι με το Ν16 (τελειο για να γινει σκετο modem μαζι με ενα καλο router ή σαν εναλλακτικο / back up)
https://www.adslgr.com/forum/threads/895852-N%CE%B5%CE%BF-adsl-vdsl-Asus-DSL-N16?highlight=dsl+n16
Τωρα ποσο καιρο θα παρει και ποιο δικο μας μαγαζι θα δειξει ενδιαφερον, δεν ξερω :)

Polter
22-09-17, 00:24
Σ' ευχαριστώ πολύ Μπάμπη για τις πληροφορίες. Το σκεφτόμουνα σοβαρά το DSL-AC87VG, αλλά με προβληματίζει η υποστήριξη, καθώς δεν είναι και τόσο απλό να βγαίνουν συχνά updates για συσκευή που συνδυάζει τόσα πολλά.
Έτσι, είχα προσανατολιστεί προς το DSL-AC68U, αλλά σίγουρα αφενός το DSL-AC88U είναι πολλά υποσχόμενο και αφετέρου είμαι πιστός στην Broadcom από την εποχή που είχα USRobotics και θα προτιμούσα συσκευή με τέτοιο chipset. (Ειμαι και σε Broadcom DSLAM).

@ ADSLgr.com All rights reserved.