Επιστροφή στο Forum : Asus Dsl n12e
Serafeim Karakostas
14-02-17, 23:30
Καλησπέρα. Αγόρασα το modem router του τίτλου σε προσφορά από το e-shop. Το σετάρισα αλλά, ενώ μου δείχνει στο μενού του ότι έχει συνθεθεί στο internet, δεν μπορώ να μπω στο διαδίκτυο. Υπάρχει κάποια ρύθμιση λογικά που μου ξεφεύγει. Τη βοήθειά σας, αν μπορείτε.
Αναβαθμησε λογισμικο αν δεν εχει, στο τελευταιο (οχι που υπαρχουν και πολλα για αυτο)
https://www.asus.com/Networking/DSLN12E/HelpDesk_Download/
Μετα κανε reset απο το κουμπακι πισω πατωντας το για 4-6 δευτερα
ΑΝ ηδη εχει το τελευταιο λογισμικο, τοτε κανε μονο reset
Βαλε το σωστο user name / pass (αυτο που ηρθε με text) δηλαδη ξανατσεκαρε το, βαλε το ξανα
Σιγουρεψου οτι εχεις τις σωστες παραμετρους vci/vpi 8/35, authentication pap, pppoe llc, dns auto, ip auto (στο advanced settings>wan>internet connection)
Serafeim Karakostas
15-02-17, 18:29
Τελικά σύμφωνα με το αυτοκόλλητο πάνω στη συσκευασία, που γράφει και το serial number, είναι το asus dsl n12e_c1. Το αναβάθμισα στην τελευταία έκδοση, ακολούθησα όσα μου είπες αλλά τίποτα. Οι ρυθμίσεις είναι αυτές της φωτογραφίας. Το ppp authentication άλλαξα μόνο σε pap (ήταν στο auto) αλλά λογικά δεν παίζει ρόλο. Η γραμμή είναι pstn, otenet και δουλεύει κανονικά πάνω της άλλο router (tp link 8960) που δοκίμασα.
νομιζω το username ειναι λαθος ... θελει kasera@otenet.gr
Serafeim Karakostas
15-02-17, 18:37
Το δοκίμασα και έτσι αλλά τίποτα...
Το δοκίμασα και έτσι αλλά τίποτα...
Νομιζω το λαθος πρεπει να ειναι στο username / password, λιγο δυσκολο να δινει ο οτε τετοιο ονομα, συνηθως βαζει και συμβολα και αριθμους οπως _0o κλπ, αντι για ενα απλο ονομα ... εκτος αν το αλλαξες εσυ μπαινοντας on line στο my otenet ... Ισως να ειμαι λαθος ... σιγουρα εχεις το σωστο username?
Ανεβασε τα logs (system log>genral log) αν δειξει κατι απο εκει, αλλιως θα μιλησεις με το support, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο εκτος το μη σωστο username / pass
Serafeim Karakostas
15-02-17, 18:47
Θα τα κάνω όλα από την αρχή και θα επανέλθω. Ευχαριστώ!
Στο administration dsl settings βαλε χειροκινητα Annex A, modulation adsl2+, κλεισε το dynamic line adjustment
Serafeim Karakostas
16-02-17, 19:01
Τελικά ok. Όντως υπήρχε πρόβλημα στο password (μετά από πολλές δοκιμές έφτασα στη λύση).
Μια άλλη ερώτηση: υπάρχει τρόπος να συγχρονίζει πιο ψηλά το router με κάποια ρύθμιση στο μενού του;
Δεν θυμαμαι αν το συγκεκριμενο ειναι meditak ή Realtek
στο advanced settings > administration > dsl settings , φαινεται εκει μια ρυθμιση που λεγεται stability adjustment?
AΝ ναι, βαζεις το stability sto 2,3,4 (θετικα νουμερα, οχι μειον) και μετα save/apply
Αν δεν φαινεται το stability adjustment τοτε θα ειναι Realtek που δεν υποστηριζεται ρυθμιση snr / ταχυτητας
βαλε μια φωτο απο αυτην την σελιδα αν δεν το βρισκεις
Serafeim Karakostas
16-02-17, 19:33
Ναι, υπάρχει το "stability adjustment". Επιλέγω μία από αυτές τις τιμές και κρατάω εκείνη με την οποία θα συγχρονίσει υψηλότερα;
ναι αλλα εχε υποψην οτι αυτη η ρυθμιση χαμηλωνει το snr γραμμης, που σημαινει οτι θα δεις πιο πολλα λαθη και πιθανον αποσυνδεσεις, δες ποσο συνχρονιζει πριν το πειραξεις και ανεβασε το για αρχη στο 2 με 3
Αν εχει και ρυθμιση dynamic line adjustment θα πρεπει να κλεισεις αυτη πρωτα και να μεινει μονιμα κλειστη αν ενεργοποιησεις το stability
Με αλλα λογια βαζεις θετικα νουμερα να συνχρονισει πιο ψηλα, για κερδος ταχυτητας (πιο πολλη ασταθεια στην γραμμη) αν δεις οτι εχεις αργο internet, buffering, κλπ αρχιζεις να χαμηλωνεις μεχρι να βρεις που ειναι καλυτερα για την γραμμη σου
Με μειον νουμερα ανεβαζει snr για πιο σταθεροτητα πχ αν καποιος εχει αποσυνδεσεις (αλλα κοστιζει χασιμο ταχυτητας)
Serafeim Karakostas
16-02-17, 20:07
Έκανα μια δοκιμή. Έβαλα τη ρύθμιση στα 8 dB και συγχρονίζει στα 14196 kbps από 11500 πριν και Current SNR Margin: 9.1 dB
Ανεβασες πολυ το snr και σου εδωσε λιγο ταχυτητα, κατα εμενα στο 8 που το εβαλες επρεπε να παρεις + 8 mbps, πηρες 3 (μια μοναδα στο modem μια στο snr γραμμης) ... μαλλον to profile που σε εχει ο παροχος ειναι μεχρι τοσο και δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο
Το κανουν σε πολλους, δες εδω 3η & 4η φωτο, που εγω παω μεχρι 16200 και μου ελεγαν οτι ειμαι σε 24αρι
http://www.adslgr.com/forum/threads/976816-DSL-AC88U?p=6108874#post6108874
Serafeim Karakostas
16-02-17, 20:21
Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου.
Mεγεια και επλιζω να μεινει σταθερο στα 14mbps, αν οχι, ειπαμε κατεβαζεις στο 7,6,5 μερχι να μην εχεις προβλημα αργου internet
@ ADSLgr.com All rights reserved.