Επιστροφή στο Forum : Τροχός με μπαταρία Einhell
http://www.e-shop.gr/goniakos-troxos-mpatarias-te-ag-18-li-solo-xoris-mpataria-fortisti-4431110-p-TLS.051106
Τον έχει δοκιμάσει κανείς για να μου πεί εντυπώσεις;
Πρόσεξε, είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή -πωλούνται ξεχωριστά.
Πρόσεξε, είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή -πωλούνται ξεχωριστά.Ναι το είδα
Για τι χρήση προορίζεται?
Να ξέρεις πάνω στους 12 μήνες θα χρειαστείς μπαταρία.
Για αυτο τα αποκλείω τα επαναφορτιζόμενα.
Δές και τροχούς ρεύματος Dewalt ή Bosch. Εχω της Bosch 5 χρονια την πράσινη σειρά , κανένα πρόβλημα.
Γενικά τα εργαλεία μπαταρίας για μένα έχουν νόημα μόνο όπου δεν υπάρχει ρεύμα, κι αυτό γιατί είναι πιο αδύναμα, και γιατί η μπαταρία έχει την κακή συνήθεια να σε αφήνει στη μέση της εργασίας. Και καλά να είναι λιθίου, να μπορείς να τη βάζεις στο φορτιστή και ενδιάμεσα. Με τις NiCd όμως, όπως είναι η συγκεκριμένη, αυτό δεν γίνεται γιατί μειώνει δραματικά τόσο τη χωρητικότητά της όσο και τη διάρκεια ζωής της, λόγω φαινομένου μνήμης. Πρέπει να πριμένεις να σε αφήσει στη μέση, και μετά να τη φορτίσεις (γι'αυτό κάποια πάνε με διπλή μαπαταρία). Προσωπική μου άποψη, μακριά από επαναφορτιζόμενα με NiCd.
Για τι χρήση προορίζεται?
Να ξέρεις πάνω στους 12 μήνες θα χρειαστείς μπαταρία.
Για αυτο τα αποκλείω τα επαναφορτιζόμενα.
Δές και τροχούς ρεύματος Dewalt ή Bosch. Εχω της Bosch 5 χρονια την πράσινη σειρά , κανένα πρόβλημα.
Η χρήση δεν είναι ούτε για κόψιμο, ούτε για τρόχισμα, μόνο για γυάλισμα. Επειδή στα σημεία που θέλω δεν υπάρχει ρεύμα και πρέπει να κουβαλάς 100m μπαλαντέζα σκέφτομαι μια τέτοια λύση.
@nyannaco έχεις κάποιον άλλον τροχό υπόψη?
@nyannaco έχεις κάποιον άλλον τροχό υπόψη?Επαναφορτιζόμενο, όχι.
sweet dreams
19-03-17, 12:55
Mε τα λεφτά για μηχάνημα+μπαταρίες (2 για να μην μένεις)+φορτιστή, παίρνεις μια μικρή γεννήτρια και βάζεις και ότι εργαλείο θέλεις (ανάλογα τα WATT βέβαια).
Ή ένα αξιοπρεπές ηλκετρικό εργαλείο και δύο πενηντάρες μπαλαντέζες (που δεν πάνε και χαμένες) με λιγότερα.
Για γυάλισμα (=συνεχόμενη χρήση) πιστεύω ότι με επαναφορτιζόμενο δεν γίνεται δουλειά, λόγω περιορισμένης αυτονομίας της μπαταρίας.
sweet dreams
19-03-17, 13:22
Σωστό κι' αυτό, παίρνει έναν Makita και 2 μπαλαντέζες 50αρες 3Χ2.5.
Προσωπικά για ερασιτεχνική χρήση δεν θα έπαιρνα Makita, είναι overkill. Μάλλον θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο (http://www.skroutz.gr/s/327577/Skil-9030AA.html).
sweet dreams
19-03-17, 16:41
Αν είσαι ερασιτέχνης που πιάνουν τα χέρια σου καλό είναι να έχεις εργαλεία για μια ζωή, αν είναι να το χρησιμοποιήσεις μια-δυο φορές και αυτό που αναφέρεις είναι overkill. :)
@ ADSLgr.com All rights reserved.