PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξύλα για διακόσμηση εξωτερικού ακάλυπτου τοίχου

ArchAngel
22-03-17, 12:34
Μου έχουν περισσέψει κάτι ξύλα και σκέφτομαι να τα χρησιμοποιήσω για να διακοσμήσω έναν εξωτερικό ακάλυπτο τοίχο του γείτονα (που βρέχεται) , ο οποίος είναι φάτσα κάρτα κολλητά στον κήπο μου και αρκετά άσχημος.

Τα ξύλα είναι πάχους 2 εκ. και πλάτους 10 και απλάνιστα.

Θέλω να κάνω κάτι όπως αυτό 181506

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνω στα ξύλα; πχ γυαλοχαρτάρισμα, αστάρισμα, βερνίκι;

Θα κρατήσουν ή στον ένα χρόνο θα σαπίσουν και τζάμπα ο κόπος;

Γιατί βλέπω κάποιους πως παίρνουν ξύλα από παλέττες και τα κάνουν φράχτες. Άρα κρατάνε κάποιο διάστημα.

Επίσης γίνεται η δουλειά χωρίς τρύπες στον τοίχο; πχ κόλλημα κάθετων βοηθητικών ξύλων με κόλλα , σιλικόνη ή κάτι άλλο;

nyannaco
22-03-17, 13:22
Θα έλεγα γυαλόχαρτο και βερνίκι εμποτισμού.

Οσο για τη στερέωση, πιστεύω ότι το τρύπημα / upat και βίδες είναι μονόδρομος, οτιδήποτε άλλο δεν θα κρατήσει.

kerkiss
22-03-17, 13:39
Για μένα πρέπει :

α) Να κανονίσεις με τον γείτονα πρώτα ώστε να έχεις την άδειά του.

β) Να πας τις σανίδες σε ένα ξυλουργείο να στις κόψουν στην μέση (είναι πολύ φαρδιές) και να στις πλανήσουν

γ) Για την προστασία του ξύλου να χρησιμοποιήσεις βερνίκι νερού. Δουλεύεται εύκολα και προστατεύει.

δ) Για την στερέωση ότι γράφει ο nyannaco παραπάνω. Απλώς θα πρέπει να βαλεις ένα κομμάτι μεταλλικού σωλήνα στην πίσω μεριά της κατασκευής, εκεί που θα περνά η κάθε βίδα για να μην εφάπτεται στον τοίχο και κρατά υγρασία

ε) Αν είναι δυνατόν συνδύασε το με αναρριχώμενα φυτά

ArchAngel
22-03-17, 16:06
Καλά ότι θα έπαιρνα άδεια πρώτα εννοείται.

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι ίσως θα ήταν καλύτερα να σκάψω λίγο στο χώμα που είναι στο κήπο μου μπροστά από τον τοίχο και να ρίξω λίγο τσιμεντάκι και να στερεώσω 3 -4 μεταλλικούς στύλους και να βιδώσω τα ξύλα εκεί πάνω.

Έχω και άλλες σανίδες γύρω στο 1,2 εκ πάχους. Έλεγα να βάλω τις 2άρες για πιο "πλούσιο" αποτέλεσμα, αλλά τώρα που το λες και αυτές μια χαρά θα κάνουν.

Καμιά πρόταση για καμιά φτηνή και καλή γυαλοχαρτιέρα γιατί με το χέρι δεν παίζει να τρίψω τόσα ξύλα.

kerkiss
22-03-17, 23:38
Καλά ότι θα έπαιρνα άδεια πρώτα εννοείται.

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι ίσως θα ήταν καλύτερα να σκάψω λίγο στο χώμα που είναι στο κήπο μου μπροστά από τον τοίχο και να ρίξω λίγο τσιμεντάκι και να στερεώσω 3 -4 μεταλλικούς στύλους και να βιδώσω τα ξύλα εκεί πάνω.

Έχω και άλλες σανίδες γύρω στο 1,2 εκ πάχους. Έλεγα να βάλω τις 2άρες για πιο "πλούσιο" αποτέλεσμα, αλλά τώρα που το λες και αυτές μια χαρά θα κάνουν.

Καμιά πρόταση για καμιά φτηνή και καλή γυαλοχαρτιέρα γιατί με το χέρι δεν παίζει να τρίψω τόσα ξύλα.

Στο φάρδος (10εκ) αναφέρθηκα για να κόψεις στην μέση.
Αν δεν έχεις ξυλουργείο εκεί κοντά να στα πλανάρει άστα όπως είναι (φάε μόνο τις χοντράδες με ένα χοντρό γυαλόχαρτο που θα τυλίγεις σε ένα τακάκι) και πέρασέ τα δυό χέρια βερνίκι νερού, το πρώτο αραιωμένο και το άλλο όχι.
Να φροντίσεις να περάσεις και τους μεταλλικούς στύλους για την σκουριά

@ ADSLgr.com All rights reserved.