PDA

Επιστροφή στο Forum : FritzBox 7490 Internet connection cleared.

Σελίδες : [1] 2 3 4 5

chrisd
05-05-17, 10:39
Καλημέρα.
Έχω το εξής πρόβλημα.καθε μερα μου ρίχνει την σύνδεση μία φορά και στο log μου βγάζει
Internet connection cleared.
Έχω κλικαρει την επιλογή Maintain permanently (recommended for flat rates)
Αλλά πάλι μια φορά κάθε μέρα κόβεται και ξανα έρχεται τον ΝΕΤ.
Ξέρει κανείς τι παίζει?

jkoukos
05-05-17, 11:54
Δες μήπως είναι επιλεγμένο το "Delay disconnection by provider to the period between".

chrisd
05-05-17, 12:25
Όχι δεν είναι ενεργοποιημένο.

gorath
12-05-17, 00:30
Και εμένα μου το κάνει κατά ριπάς ορισμένες φορές στο 7390. Έχω παρατηρήσει ότι το κάνει όταν κατεβάζει πάνω από 3 ταυτόχρονα download το PS4 ή ξεκινάει να κατεβάσει αρκετά torrent ταυτόχρονα το QNAP μέσω του transmission. Νόμιζα στην αρχή ότι είναι πρόβλημα του provider, μετά του PS4 και τελικά κατέληξα στο fritz... Ξέρει κανένας γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό ή πάμε για avm technical support???

ptoube
07-10-17, 22:36
Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ... Με το 7360, και το είχα και παλιότερα με το 7270... Μόλις ξεκινάω να κατεβάζω κάποιο μεγάλο αρχείο και φθάνει στα 13-15mb αρχίζει αποσυνδέσεις... Επειδή έχω κι ένα nas συνδεδεμένο για torrents και μου έκανε αποσυνδέσεις συνέχεια, εριξα την ταχύτητα στο torrent downloader (transmition) και εκεί δεν κάνει αποσυνδέσεις όταν κατεβάζει. Όμως αν πάω να κατεβάσω από το pc... Άστα. Κάθε 13 mb αποσύνδεση. Δε ξέρω πως μπορώ να ρίξω την ταχύτητα που κατεβάζει το Φριτζ όπως έκανα στο nas γιατί προφανώς αυτό φταίει.
Μου έχει περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να φταίει και κανένα τροφοδοτικό.
Επίσης στο καλώδιο του Υ που πάει στο τηλέφωνο έχω βάλει 2 φίλτρα γιατί αλλιώς έχω πολύ θόρυβο στα dect όταν τα συνδέω μέσω του Φριτζ.

K1m0n
07-10-17, 23:15
Άμα/όταν το βασανίζεις το fritzbox με πολύ traffic (packet storming, συνήθως λόγω p2p),
μόλις πάει στο 100% η γραμμή κάνει pppoe disconnections λόγω των timeouts του pppoe.
Bασικά δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον pppoe server και θεωρεί (λανθασμένα)
ότι έχει πέσει η σύνδεση οπότε κάνει clear/reconnect.
Μία εύκολη δοκιμή:
Δοκιμάστε να κατεβάσετε χωρίς περιορισμούς μια διανομή του linux
που έχει πολλά seeds (πχ debian).
Μόλις πάει 100% η γραμμή κάνει disconnect.
Είναι σχετικά κοινό πρόβλημα στους pppoe clients.
Δοκιμασμένο πολλές φορές, είχα κάνει και capture την σχετική κίνηση όταν το δοκίμαζα.
Και είναι κρίμα γιατί κατά τα άλλα δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με routing, πολλά connections, κλπ.
Είχα ενημερώσει παλιά τους φρίτσηδες αλλά δεν βλέπω να έχουν διορθώσει κάτι.
Άμα δε βαριέστε κάντε και εσείς ένα report,
αν διαμαρτυρηθούν αρκετοί μπορεί και να το φτιάξουν.
2 γραμμές κώδικας είναι.
Άλλη λύση από το να περιορίσει κανείς το traffic είτε από τον p2p client είτε από το QoS του Fritzbox
δεν έχω βρει.

darisg
09-10-17, 12:56
Εμενα στο 7490 μου το κάνει κάθε μέρα στις 03:20 το πρωι .... χωρις traffic .....

- - - Updated - - -

Δες μήπως είναι επιλεγμένο το "Delay disconnection by provider to the period between".

Σε εμένα ήταν επιλεγμένο τελικά, να γίνετε 03:00-04:00....

Σε τι βοηθάει αυτό?

K1m0n
09-10-17, 13:46
Εμενα στο 7490 μου το κάνει κάθε μέρα στις 03:20 το πρωι .... χωρις traffic .....

- - - Updated - - -

Σε εμένα ήταν επιλεγμένο τελικά, να γίνετε 03:00-04:00....

Σε τι βοηθάει αυτό?

Κάποιοι isp κάνουν drop/reconnect την σύνδεση κάθε x ώρες uptime για να πάρει φρέσκια ip το cpe του συνδρομητή.
Συνήθως κάθε 24-48 ώρες.
Βασικά για να υποχρεώσουν τον πελάτη να πάρει πακέτο με στατική ip αν την χρειάζεται.
Και μπορεί το reconnect να συμβεί ακατάλληλη στιγμή.
Άν ο χρήστης προγραμματίσει το fritzbox να το κάνει το ίδιο κάθε 24h,
συνήθως κάποια στιγμή που δεν χρησιμοποιείται η σύνδεση,
αποφεύγουν την αποσύνδεση από τον isp σε κάποια στιγμή που η σύνδεση χρησιμοποιείται.
Εννοείται αν ο χρήστης δεν το χρειάζεται το απενεργοποιεί.

gorath
09-10-17, 22:30
Κάποιοι isp κάνουν drop/reconnect την σύνδεση κάθε x ώρες uptime για να πάρει φρέσκια ip το cpe του συνδρομητή.
Συνήθως κάθε 24-48 ώρες.
Βασικά για να υποχρεώσουν τον πελάτη να πάρει πακέτο με στατική ip αν την χρειάζεται.
Και μπορεί το reconnect να συμβεί ακατάλληλη στιγμή.
Άν ο χρήστης προγραμματίσει το fritzbox να το κάνει το ίδιο κάθε 24h,
συνήθως κάποια στιγμή που δεν χρησιμοποιείται η σύνδεση,
αποφεύγουν την αποσύνδεση από τον isp σε κάποια στιγμή που η σύνδεση χρησιμοποιείται.
Εννοείται αν ο χρήστης δεν το χρειάζεται το απενεργοποιεί.

Εγώ είχα επιλέξει τη συγκεκριμένη λειτουργία επειδή τον πρώτο καιρό του VDSL o ΟΤΕ εκανε την αποσύνδεση σε απίθανα διαστήματα. Πριν από 2 χρόνια που το είχα ξαναδοκιμάσει, ο ΟΤΕ την είχε κόψει την συγκεκριμένη αστειότητα οπότε και ρύθμισα το fritz να μην ξανακάνει αποσύνδεση.

gorath
18-10-17, 06:50
Άμα/όταν το βασανίζεις το fritzbox με πολύ traffic (packet storming, συνήθως λόγω p2p),
μόλις πάει στο 100% η γραμμή κάνει pppoe disconnections λόγω των timeouts του pppoe.
Bασικά δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον pppoe server και θεωρεί (λανθασμένα)
ότι έχει πέσει η σύνδεση οπότε κάνει clear/reconnect.
Μία εύκολη δοκιμή:
Δοκιμάστε να κατεβάσετε χωρίς περιορισμούς μια διανομή του linux
που έχει πολλά seeds (πχ debian).
Μόλις πάει 100% η γραμμή κάνει disconnect.
Είναι σχετικά κοινό πρόβλημα στους pppoe clients.
Δοκιμασμένο πολλές φορές, είχα κάνει και capture την σχετική κίνηση όταν το δοκίμαζα.
Και είναι κρίμα γιατί κατά τα άλλα δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με routing, πολλά connections, κλπ.
Είχα ενημερώσει παλιά τους φρίτσηδες αλλά δεν βλέπω να έχουν διορθώσει κάτι.
Άμα δε βαριέστε κάντε και εσείς ένα report,
αν διαμαρτυρηθούν αρκετοί μπορεί και να το φτιάξουν.
2 γραμμές κώδικας είναι.
Άλλη λύση από το να περιορίσει κανείς το traffic είτε από τον p2p client είτε από το QoS του Fritzbox
δεν έχω βρει.

Φίλε Κίμωνα τελικά είναι όπως ακριβώς τα λες. Τα ίδια μου κάνει και στο 7590 πλέον.

K1m0n
18-10-17, 14:25
Ναι, το κάνει συστηματικά και όταν κατεβαίνουν μεγάλα updates από το Windows Update (που είναι και p2p),
και στον updater του WoW, και σε ότι είναι p2p γενικά όσο δεν μπαίνουν περιορισμοί στο traffic.
Είναι πρόβλημα του fritzos, μόλις πάει 100% η γραμμή δεν επιστρέφουν τα ppp lc echo,
οπότε θεωρεί ότι έχει αποσυνδεθεί από τον isp και κάνει drop/reconnect.
Τεχνικά είναι σωστό, αλλά έπρεπε να ελέγχει μιά συνθήκη και να μην αποσυνδέει.
πχ
if traffic_counter > 0
set.connection.status: up
Χθες που κατέβαζα το fall creators update στα windows έκανε reconect κάθε 5'.
Τους ξανα-έκανα ένα report χθές αλλά δεν κρατάω την ανάσα μου.
Το ανέχομαι γιατί δεν θέλω να στήσω modem <-> router/firewall <-> pbx,
και γιατί όσο νάναι το fritzbox έχει ευκολίες που βολεύουν στο σπίτι (gmail sync & dect).
Ελπίζω σε κάποια στιγμή θα πάψουν να ασχολούνται με τις ομορφάδες του gui και θα το φτιάξουν.

gorath
18-10-17, 14:49
Επειδή έχω Fritz τουλάχιστον 3 χρόνια και δουλεύω το p2p full time ολα αυτά τα χρόνια, δεν θυμάμαι να είχα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα παρά πέρυσι κάποια στιγμή τέτοια εποχή που απέκτησα playstation και κατέβαζα τα κέρατά μου. Πιθανολογώ ότι έχει να κάνει από την αναβάθμιση σε 6.80 και μετά. Εσύ K1m0n είχες παρατηρήσει και πιο πριν κάτι αντίστοιχο?

ΥΓ. Εχει μία ρύθμιση στο Prioritization, που δεν ξέρω αν βοηθάει καθόλου ή είναι αυτή που δημιουργεί το θέμα. Παραθέτω screenshot

187175

K1m0n
18-10-17, 18:56
Το κάνει τουλάχιστον από την 6.20.
Η ρύθμιση που δείχνεις είναι για το guest network, που δεν χρησιμοποιώ,
και δεν έχει σχέση με την περίπτωση εκτός αν κατεβάζεις/συνδέεσαι από το Guest network.
Το QoSγενικά δεν μπορεί να "δει"/κατηγοριοποιήσει την p2p κίνηση αξιόπιστα, και δεν αναφέρομαι μόνο στο fritzbox.
Γενικά μιλώντας, για να "δείς" το p2p αξιόπιστα θες L7 traffic/pattern inspection (και αν) γιατί συχνά είναι encrypted,
ή/και συχνά χρησιμοποιούν πόρτες που τυπικά προορίζονται για άλλες υπηρεσίες (ακριβώς για να αποφύγουν το Traffic shaping & τα firewalls).
Και δεν θέλω/μπορώ να στήσω ένα palo alto στο σπίτι.
Με το QoS μπορείς να βάλεις έναν κανόνα που να βάζει σε low priority μια ip στο lan (το κατεβαστήρι),
και εκεί λύνεται (εν μέρει, γιατί δεν μπορείς να έχεις ουσιαστικό έλεγχο στα incomming πακέτα) το πρόβλημα αλλά έτσι ο κανόνας κατηγοριοποιεί όλη την κίνηση από/προς την συγκεκριμένη ip.
Εύκολο είναι να το τσεκάρεις, κάνε την δοκιμή που λέω στο post #6.
Δεν είναι πρόβλημα μόνο του fritzbox.
Όλα τα routers όταν η γραμμή θα είναι στο >100% θα κάνουν timeouts.
Το λάθος του fritzbox είναι ότι όταν δει τα timeouts θεωρεί ότι έχει πέσει η γραμμή και κάνει reconnect.

gorath
19-10-17, 00:39
Εχω βάλει low prioritization στις συσκευές που τραβάνε bandwidth, έχω περιορίσει το όριο κατεβάσματος στο Transmission και μέχρι στιγμής δείχνει οκ η κατάσταση. Έβαλα ταυτόχρονα 10 torrent να κατεβαίνουν από το NAS και επίσης ταυτόχρονα το PS4 να κατεβάζει 5-6 παιχνίδια της τάξεως των 50+GB το καθένα. Όλα καλά. Φίλε k1m0n με βοήθησε πολύ η αρχική σου επισήμανση για το QoS. Πιστεύω και ελπίζω να μην έχω ιδιαίτερα θέματα στο μέλλον.

k.m.
07-01-18, 12:19
Σε νέο 7590 με client sftp που φουλάρει τη γραμμή 50/5 στο down, το κάνει συνέχεια (και ξαναπαίρνει την ίδια ip)

23:45:58
Internet connection established successfully. IP address: ...
23:45:48
Timeout during PPP negotiation.
23:45:48
Internet connection cleared.

Πως μπαίνει rule σε ένα PC να πάει μέχρι τα 45 (για να αφήνει τα άλλα 5 κενά) ?

Υποθέτω πως με αυτό θα είναι οκ

- - - Updated - - -

Ανέβασα ένα ticket στο support τους. Για να δούμε. Ελπίζω να τα έγραψα κατανοητά

Internet connection cleared every 1 minute when downloading at max bandwidth, with the below message:

07.01.18 01:38:08 Internet connection established successfully. IP address: ...
07.01.18 01:37:58 Timeout during PPP negotiation.
07.01.18 01:37:58 Internet connection cleared.

The Connection is VDSL over ISDN, 50 (down) /5 (up).

The connection should not be cleared when the line is active (active downloads), even the AVM 7950 cannot communicate with the PPoE Server (PPPoE timeouts).

- - - Updated - - -

Με QOS δεν κατάφερα κάτι. Έβαλα όλο το PC με any στα background app αλλά τίποτα. το κάνει πάλι.
Το WinSCP χωρίς περιορισμούς στα 5.5ΜΒ/sec συνέχεια δεν το κάνει.
Η άλλη εφαρμογή που έχω το ίδιο κάνει απλά ανοίγει 5 connections. Θα δοκιμάσω να το βάλω στο 1 (είναι η μόνη επιλογή που έχει).

k.m.
09-01-18, 21:23
Ανέβασα ένα ticket στο support τους. Για να δούμε. Ελπίζω να τα έγραψα κατανοητά

Internet connection cleared every 1 minute when downloading at max bandwidth, with the below message:

07.01.18 01:38:08 Internet connection established successfully. IP address: ...
07.01.18 01:37:58 Timeout during PPP negotiation.
07.01.18 01:37:58 Internet connection cleared.

The Connection is VDSL over ISDN, 50 (down) /5 (up).

The connection should not be cleared when the line is active (active downloads), even the AVM 7950 cannot communicate with the PPoE Server (PPPoE timeouts).

Απάντησαν

Dear Mr. *****,

Thank you very much for the enquiry you sent to our AVM support team.

The reported issue of frequent brief interruptions of the Interent access is not caused by the FRITZ!Box. Therefore, please contact your provider for a solution, as mentioned in this article:
• Brief interruptions of DSL Internet connection (https://en.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7590/knowledge-base/publication/show/675_Internet-connection-is-cleared-briefly/)

I am confident that your provider will be able to help you.

Best regards from Berlin,

και πάλι πίσω για να το ξαναδουν

Dear Mr. *****,

I have test the line with other 2 vdsl modems, and the line is stable with full speed download (with the same application and with the same source ftp site).

Only the 7950 has this behavior.

The 7950 detects a "fake" PPPoE time-out, and disconnects.

With "fake" because the line is up and downloading with 5.5MB/sec.

I am waiting for your response.

Best regards,

k.m.
10-01-18, 23:09
Μου απάντησαν ζητώντας ένα κάρο πληροφορίες και αναπαραγωγή με logs του router.

Τα έστειλα και περιμένω

chrisd
11-01-18, 12:19
Για πες μας όταν σου απαντήσουν γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα σε 7490 50αρα γραμμη.

k.m.
11-01-18, 20:02
Ανοιξτε κανένα ticket και εσείς να το πάρουν σοβαρά.

k.m.
12-01-18, 22:08
Hello ****,

Thank you very much for sending the requested information.

We will analyse it to determine the cause of your reported error.
I will contact you as soon as I have any new information for you.

Please have a bit of patience.

Sania
16-01-18, 01:26
Το αντιμετωπίζω και εγώ! Χρησιμοποιώ fritzbox για σχεδόν 10 χρόνια(7140, 7390), στην αρχή ήταν όλα οκ, μετά κάποια στιγμή έφτιαξαν το @oteipv6 suffix, το οποίο το χρησιμοποιούσα για χρόνια χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα, πέρυσι όμως ανακοίνωσαν την κατάργηση του @oteipv6 suffix, τότε γύρισα στο @otenet, και εκεί άρχισαν τα προβλήματα, με το που μόλις το άλλαζα πίσω στο @oteipv6 πάλι όλα μια χαρά δουλεύαν... επίσης το πρόβλημα δεν υπάρχει εάν κατεβάζεις από τον FTP του ΟΤΕ. Το είχα συζητήσει και στο παρακάτω θέμα https://www.adslgr.com/forum/threads/977374-ΠΡΟΒΛΗΜΑ-ΜΕ-SUFFIX-OTENET-GR

Είχα γράψει και εγώ ticket τον Απρίλιο του 2017, προσπαθούσα να τους περιγράψω όλες της λεπτομέρειες της οποίες είχα παρατήρηση, μου πήρε ώρες αυτό... Άλλα όλες η απάντησης τους ήταν σύντομες, μου φάνηκε πως δεν είχαν και πολύ ενδιαφέρον...

Τελικά σαν μια προσωρινή λύση, έφτιαξα traffic shaping με την χρήση του Freetz, όπως περιγράφεται στο παρακάτω link https://www.ip-phone-forum.de/threads/7390-downstream-qos.256939/ Δεν είναι τέλεια η λύση αυτή, πρώτον διότι δεν κατάφερα να βάλω το shaping σε ipv6 traffic, και έτσι αναγκαστικά να το κλείσω εντελώς, και δεύτερον την ώρα που κατεβάζει full και αρχίζει να δουλεύει το traffic shaping, τότε η χρήση του CPU του fritz πάει σε 100% και την στιγμή αυτήν δεν μπορώ να μπω στο interface του, κατά τα άλλα όμως συνεχίζει και δουλεύει μια χαρά... Όπως και να έχει, τώρα τουλάχιστον μπορώ να κατεβάζω και κανένα update, χωρίς να έχω καμιά αποσύνδεση.

ptoube
16-01-18, 19:38
Από ότι βλέπω ακόμα δεν έχει δωθεί λύση στο πρόβλημα. Ακόμα και το zte του ΟΤΕ δεν κάνει αποσυνδέσεις. Είναι κρίμα για μια τέτοια εταιρία.....
Εννοείτε ότι κι εγώ στο transmission έριξα την ταχύτητα και δεν κάνει αποσυνδέσεις. Τί γίνεται όμως αν θες να κατεβάσεις από το pc σου του drivers της nvidia για παράδειγμα ή κάποιο μεγάλο αρχείο;;;;; Την πάτησες!!!
Μου κάνει εντύπωση που το software δε δίνει τη δυνατότητα να ρίξεις την ταχύτητα....

k.m.
16-01-18, 19:46
άντε πάλι. θα το βρουν ?

Dear *****,

We are currently examing your issue and would like you to know in which way it actually influences the line so that we fully understand this behaviour.

So please test the following:

Reproduce the issue and when the connection is cleared, please perform a speedtest.

In this state, how does this actually influence the line?

Can the speedtest be performed successfully or do you receive any error messages such as DNS timeouts?

- - - Updated - - -

Από ότι βλέπω ακόμα δεν έχει δωθεί λύση στο πρόβλημα. Ακόμα και το zte του ΟΤΕ δεν κάνει αποσυνδέσεις. Είναι κρίμα για μια τέτοια εταιρία.....
Εννοείτε ότι κι εγώ στο transmission έριξα την ταχύτητα και δεν κάνει αποσυνδέσεις. Τί γίνεται όμως αν θες να κατεβάσεις από το pc σου του drivers της nvidia για παράδειγμα ή κάποιο μεγάλο αρχείο;;;;; Την πάτησες!!!
Μου κάνει εντύπωση που το software δε δίνει τη δυνατότητα να ρίξεις την ταχύτητα....

έχω custom sftp client πάνω σε http://www.paramiko.org/ και δεν δίνει τη δυνατότητα για upper limit.

αν το βάλω με μια σύνδεση δεν γεμίζει τη γραμμή, αν το βάλω με 5 disconnect.

Το WinSCP που ανοίγει μία δεν έχει θέμα.

ptoube
16-01-18, 19:55
Εγώ έχω πολύ χαμηλή σύνδεση εδώ που βρίσκομαι....Μόλις 4 mbit. Και με μία σύνδεση σε 300kbit downloading πέφτει καθε 15MB που κατεβάζει. Το πρόβλημα αυτό το έχω στο 7140, 7270, 7360 και θα σας πω σε λίγες μέρες και για το 7590....

k.m.
18-01-18, 20:30
τους έστειλα και τα νέα. απλα φοβάμαι ότι θα μου το γυρίσουν όπως είπαν αρχικά ότι είναι θέμα του ISP.

δεν ανοίγετε και εσείς ticket λέγοντας ότι τα άλλα modem που έχετε δεν έχουν θέμα για να το πάρουν πιο ζεστά ?

- - - Updated - - -

και Beta-testing

-----------------------------------------
We are still investigating your issue. So far we have not been able to find any causes on side of the FRITZ!Box.

I have just been notified that we will shortly offer a new beta-FRITZ!OS for the FRITZ!Box 7590 in our FRITZ! Lab section of which we expect a better behaviour in this situation. We would like you to test this version as soon as it is available (currently I cannot say when exactly).
You may downlaod and install the lab version as follows
....
Please report the result.
If the problem persists, compile another support file for further analysis.
-----------------------------------------

- - - Updated - - -

έβγαλαν beta και για 7490 και για 7590
https://en.avm.de/fritz-lab

έχει και διαδικασία επιστροφής μετά στο κανονικό.

Τhe download zip file will contain:
• an image file of the beta FRITZ!OS for the FRITZ!Box 7590
• a recovery tool for FRITZ!OS 6.83 for the FRITZ!Box 7590
• INFOLAB.TXT with instructions

Before applying the beta FRITZ!OS, you may save your current settings so that you may reimport these at a ltater stage, if necessary. The following support guide describes this procedure:
• https://en.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7590/knowledge-base/publication/show/4_Saving-the-settings-and-restoring-them-to-the-same-FRITZ-Box/

Pipis71
22-01-18, 12:32
Νέο firmware για το 7590. https://en.avm.de/fritz-lab/fritz-lab-for-fritzbox-7490/overview/

k.m.
22-01-18, 19:07
είναι το beta που λέω από πάνω. και για τα 2 έχει.
αν προλάβω sk θα δοκιμάσω το 7590.

Pipis71
23-01-18, 11:19
είναι το beta που λέω από πάνω. και για τα 2 έχει.
αν προλάβω sk θα δοκιμάσω το 7590.

Εχεις δίκιο,δεν το πρόσεξα.Ψάχνομαι να αγοράσω ενα modem-router που να αξίζει τα λεφτά του και να μπορώ να τα έχω όλα πάνω σε μια συσκευή.Το 7590 ίσως να είναι κάτι τέτοιο.Εχω αυτή την στιγμή ενα Asus (DSL-N17U)το οποίο είναι τίμιο για τα λεφτά του,αλλά με την αναβάθμιση σε vectoring μου παρουσιάζει προβλήματα.Έχω VDSL και είμαι πελάτης της Forthnet.
Εχω πάρα πολλά CRC errors στην γραμμή,το ρούτερ κολλάει, και απο την Forthnet που έχουν έρθει και στο σπίτι μου,δεν μπορούνε να καταλάβουν τι συμβαίνει.
Μου λένε πως όντως υπάρχει πρόβλημα,αλλά δεν ξέρουν το γιατί.Έχουν κάνει τα πάντα απο ελέγχους 2 φορές,αλλά δεν μπορούν να βρούνε το πρόβλημα.
Δεν ξέρω όμως εαν αγόραζα το 7590 αυτό θα βοηθούσε την κατάσταση.Στο 7590 αξίζει πολύ η δυνατότητα του Voip χωρίς το modem-router της εκάστοτε εταιρίας (Cosmote,Forthnet κ.τ.λ).
Εαν έχω καταλάβει σωστά μπορώ με το 7590 η κάποιο άλλο Fritz,να έχω και τηλεφωνία χωρίς το modem του παρόχου,αρκεί να πάρω τα απαραίτητα στοιχεία για την τηλεφωνία(κωδικό κ.τ.λ)απο τον πάροχο.

jkoukos
23-01-18, 13:33
Για να παίξει η VoIP τηλεφωνία σε άλλη συσκευή, χρειάζεται να γνωρίζουμε τους κωδικούς. Ο μόνος πάροχος που τους δίνει σε οικιακές συνδέσεις, είναι ο ΟΤΕ.

Pipis71
23-01-18, 14:50
Για να παίξει η VoIP τηλεφωνία σε άλλη συσκευή, χρειάζεται να γνωρίζουμε τους κωδικούς. Ο μόνος πάροχος που τους δίνει σε οικιακές συνδέσεις, είναι ο ΟΤΕ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

ptoube
24-01-18, 17:15
Δοκίμασε κάνεις το καινούριο firmware να δει αν διορθώθηκε το πρόβλημα; Λέω να τους στείλω κι εγώ ticket τους έγραψα 2 φορές μέσα από το menu του fritz...
Μίλησα και με τον ούτε και μου είπε ότι έχει πρόβλημα η γραμμή στον ένα κλάδο και ότι νόμιζε πως το είχαν φτιάξει....
Τους λέω ρε παιδιά 2 χρόνια γκρινιάζω και έχω αλλάξει 4 ρούτερ, με δουλεύεται... Θα σας καταγγέλλω. Και μου υποσχέθηκαν πάλι, ότι θα στείλουν τεχνικό να το δει. Ξέρουν ότι έχει πρόβλημα η περιοχή μόλις τους το είπα και κάνουν το κορόιδο γιατί λέει σε λίγο καιρό θα μπορεί voip, και δε θέλουν να το φτιάξουν....
Σε αυτή τη χώρα ζούμε.

k.m.
24-01-18, 18:15
Μόλις. Τίποτα σε 7590. Τα ίδια.

FRITZ!OS: 06.98-49686 BETA - (software up to date)
Labor-Version, Information and Feedback

- - - Updated - - -

Έχει home networking που δείχνει και MESH wifi (άλλο που δεν έχω συσκευές)

Θα το κρατήσω προς το παρόν.

Sania
24-01-18, 19:55
Μόλις. Τίποτα σε 7590. Τα ίδια.
Και εγώ όταν τους είχα γράψει, ήταν πριν βγει η έκδοση 6.83 για το 7390, μου είπαν να περίμενε λίγο, πως οπού νάνε βγαίνει η καινούρια έκδοση, να την δοκιμάσω και τότε να τους ξανά πω, εάν τελικά λύθηκε το πρόβλημα. Από τότε ήμουν σίγουρος πως και στην 6.83 ακόμη θα υπάρχει το πρόβλημα, διότι είναι εδώ και τόσα χρόνια... Μετά από 2 μήνες που επιτέλους βγήκε η 6.83, τίποτα, τα ίδια Τους ξανά γράφω, μου απαντάν πως θα το ψάξουν, άλλα δεν μπορούν να μου πουν ποτέ σίγουρα θα λήθη, δηλαδή το μόνο που έχω να κάνω τώρα είναι να περιμένω. Μετά από άλλους 4 μήνες, τον Αύγουστο του 2017 ανακοινώνουν πως το 7390 είναι end of life και δεν θα ξανά πάρει ανανεώσεις...

k.m.
24-01-18, 21:20
απλά αν ανοιξουμε όλοι ticket θα το δουν πιο ζεστα ίσως.

rozak
24-01-18, 21:57
Και εγώ όταν τους είχα γράψει, ήταν πριν βγει η έκδοση 6.83 για το 7390, μου είπαν να περίμενε λίγο, πως οπού νάνε βγαίνει η καινούρια έκδοση, να την δοκιμάσω και τότε να τους ξανά πω, εάν τελικά λύθηκε το πρόβλημα. Από τότε ήμουν σίγουρος πως και στην 6.83 ακόμη θα υπάρχει το πρόβλημα, διότι είναι εδώ και τόσα χρόνια... Μετά από 2 μήνες που επιτέλους βγήκε η 6.83, τίποτα, τα ίδια Τους ξανά γράφω, μου απαντάν πως θα το ψάξουν, άλλα δεν μπορούν να μου πουν ποτέ σίγουρα θα λήθη, δηλαδή το μόνο που έχω να κάνω τώρα είναι να περιμένω. Μετά από άλλους 4 μήνες, τον Αύγουστο του 2017 ανακοινώνουν πως το 7390 είναι end of life και δεν θα ξανά πάρει ανανεώσεις...

Κάπως έτσι και με εμένα.
Είχα το 7390 και είχα το πρόβλημα από τη μέρα που το πήρα μέχρι τη μέρα που το έδωσα. Το ίδιο και με το 7490 που πήρα μετά.
Τελικά πήρα Draytek και ησύχασα. Το 7490 δουλεύει πια μόνο για τηλεφωνία/fax/τηλεφωνητές/βάση dect. Σε αυτά παίζει σωστά.
Κρίμα γιατί το 7590 δείχνει πλήρες και future proof.
Τι να τα κάνεις όμως τα χαρακτηριστικά (profile 35b, γρήγορο wifi κλπ) αν δεν μπορεί να κρατήσει τη γραμμή όταν αυτή τερματίζει;

k.m.
24-01-18, 22:48
Εγώ ελπίζω να πάω σε μερικούς μήνες στην InaLan οπότε εκεί θα μπει ως router πίσω από το οπτικό με το WAN port.

Απλά είπα να κάνω την προσπάθεια να το διορθώσουν. Κρίμα είναι ...

ptoube
26-01-18, 08:32
Χθες ήρθαν από τον ΟΤΕ.
Μέτρησαν έξω στο καφαο.
Μέτρησαν μέσα στο σπίτι.
Η γραμμή είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν. Είμαι μόνος πάνω στον κεντρικό διανομέα εδώ που μένω.
Κάθισαν στον υπολογιστή και είδαν το γίνεται καθώς και τα log files του fritz.
Μετά πήγαν στο κεντρικό διανομέα λίγο παρακάτω και άλλαξαν λέει τις κάρτες. Πράγματι το έκαναν. Άλλαξαν και την πύλη.
Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει αλλά τώρα απολύει τη γραμμή στα 50mb και καμιά φορά στα 150mb που κάνω download. Δηλαδή πολύ καλύτερα.
Τι είπαν
Ότι η γραμμή παθαίνει φίμωση και για αυτό το μόντεμ απολύει τη γραμμή. Τι πρόβλημα υπάρχει και κάτι φταίει. Δεν το απέδωσαν στο μόντεμ.
Θα μιλήσουν με την cosmote στην Αθήνα για παρόμοια περίπτωση και μου άφησαν το κινητό τους θα είμαστε σε επικοινωνία.
Δεν έχουν πρόβλημα όλοι με τα fritz, μόνο εμείς άρα πρέπει να φταίνε οι γραμμές μας. Κάτι κοινό έχουν που είναι λάθος και ΠΡΈΠΕΙ να βρεθεί.

k.m.
27-01-18, 17:41
Τι βλάβη τους δήλωσες για να το ψάξουν τόσο ?

Το ζήτημα είναι αν το παθαίνουν και άλλα modem.

- - - Updated - - -

Περισσότερο το ρωτάω γιατί το 1ο που θα θεωρούσα ότι θα πουν είναι βάλε πάνω το speedport και πες μας αν το κάνει (που δεν το κάνει). Αν βγάλεις άκρη πες μας τεχνικές λεπτομέρειες για ότι μάθεις για να πάμε εδώ στους δικούς μας με λεπτομέριες.

ptoube
30-01-18, 02:20
Βασικά τους είπα ότι το πρόβλημα είναι 2 χρόνια, και με το δικό τους μόντεμ... Και ότι αν δε το φτιάξουν θα καταγγέλλω τη σύμβαση και θα πάω σε άλλη εταιρεία.
Δε νομίζω να φοβήθηκαν αλλά μάλλον τους φάνηκε περίεργο γιατί οι αποσυνδέσεις γίνονται στον καλύτερο κόμβο τους που έχει μόνο ένα τηλέφωνο... Το δικό μου.
Και όλα του νοσοκομείου...
Άρχισαν να μου λένε κάτι περι αναβάθμισης σε voip κλπ... Και τότε θα λυθούν τα προβλήματα, αλλά τους είπα ότι εγώ θέλω να δω το απόγευμα netflix σήμερα.
Θα τους πάρω τηλέφωνο σε κανα δυο μέρες να δω τι θα πουν...

k.m.
30-01-18, 21:51
Σε εμένα με το speedport 2i δεν το κάνει. Οπότε θα μου πουν βάλε πάνω το δικό μας και ότι είναι θέμα του fritz.

ditheo
07-02-18, 14:20
Να σας ρωτήσω κατι; Η γραμμή σας είναι γυρισμένη σε fast;

k.m.
07-02-18, 20:03
που φαίνεται αυτό ?

jkoukos
07-02-18, 20:29
Στα Fritz αν η σύνδεση είναι Fastpath, στο Latency εμφανίζει την ένδειξη "fast" διαφορετικά έχει κάποια τιμή σε Interleaved.

191175 191176

k.m.
07-02-18, 23:44
receive: 10ms
send: fast

dimacos
08-02-18, 10:34
Εμένα μου το άλλαξαν από fast σε 14ms μετά από επικοινωνία που είχα (με τον ΟΤΕ) σε μια προσπάθεια να βρούμε λύση, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Πάλι μόλις πικάρει η γραμμή το κάνει...

k.m.
08-02-18, 11:00
η AVM μου ειπε να δοκιμάσω με ipv6 αν το κάνει με το betaOS, αλλα βάζω IPv6 και πάλι ipv4 συνδέεται.

τι θέλει για να μπει με ipv6 ?

jkoukos
08-02-18, 14:56
receive: 10ms
send: fast
Σε Interleaved είσαι. Μόνο το Up είναι fast, όπως γίνεται συνήθως.

k.m.
08-02-18, 15:26
Δοκιμές με IPv6. Τα ίδια ...

Με IPv6 βλέπω αυτά στα log. Τις περισσότερες φορές μετά δεν έχω IPv6 σύνδεση (μόνο IPv4). Αλλά την τελευταία έχω και τις 2 παρά το error

08.02.18 13:56:19 IPv6 internet connection error: DHCPv6 error because of 8 ()
08.02.18 13:56:04 IPv6 internet connection established successfully. IP address: *******
08.02.18 13:56:00 Internet connection established successfully. IP address: *******, DNS server: 212.205.212.205 and 195.170.0.1, gateway: 80.106.108.112, broadband PoP: nion-asr9kb
08.02.18 13:55:50 Timeout during PPP negotiation.
08.02.18 13:55:50 Internet connection cleared.

08.02.18 13:55:50 IPv6 internet connection was cleared; prefix no longer valid.
08.02.18 13:54:05 IPv6 prefix obtained successfully. New prefix: *******
08.02.18 13:54:03 IPv6 internet connection established successfully. IP address: *******
08.02.18 13:54:00 Internet connection established successfully. IP address: *******, DNS server: 212.205.212.205 and 195.170.0.1, gateway: 80.106.108.112, broadband PoP: nion-asr9kb
08.02.18 13:53:50 Timeout during PPP negotiation.
08.02.18 13:53:50 Internet connection cleared.

08.02.18 13:52:26 IPv6 internet connection error: DHCPv6 error because of 8 ()
08.02.18 13:52:10 IPv6 internet connection established successfully. IP address: *******
08.02.18 13:52:06 Internet connection established successfully. IP address: *******, DNS server: 212.205.212.205 and 195.170.0.1, gateway: 80.106.108.112, broadband PoP: nion-asr9kb
08.02.18 13:52:02 DSL is available (DSL synchronization exists with 50000/4996 kbit/s).

jkoukos
08-02-18, 15:59
Πήγαινε στο Account Information > Internet Connection στα Connection Settings > Internet Connection και απενεργοποίησε το "Delay disconnection by provider to the period between". Μόνο το "Maintain permanently (recommended for flat rates)" να είναι ενεργό.

191204

k.m.
08-02-18, 16:14
έτσι το έχω (μου το είχες ξαναπει).

IPv6 ενεργοποίσα χθες (επειδή μου το ζητησε η AVM) και είδα αυτά τα errors

@ ADSLgr.com All rights reserved.