PDA

Επιστροφή στο Forum : FRITZ!Box WLAN 7050 reapeater σε Sagem 1500wg



Untouchable
19-05-07, 00:48
Παιδια, μια βοηθεια...πεδευομαι μερες και ακρη δεν βγαινει.

Υπαρχουν 2 router, 1 fritz 7050 και 1 Sagem 1500wg

To sagem ειναι συνδεμενο στο κεντρικο pc, δουλευει χωρις προβλημα.
Το fritz ειναι να μπει σε μια αποσταση 50-60 μετρα σαν repeater, δεν ειναι συνδεμενο με καλωδιο.

Αρχικα εγιναν οι ρυθμισεις στο Sagem και στο fritz για ελευθερη ασυρματη προσβαση, και μετα κλειδωνουμε αναλογα λεω.
Πηρα την ασυρματη MAC ADR του sagem και την εβαλα στο fritz αφου το εβαλα σε mode repeater. Ως εδω καλα, το fritz αναγνωρισε το sagem σαν base station με εξαιρετικο σημα.

Διαβασα προσεχτικα ακομα και το help του repeatet στο fritz, αλλα....0 data!!!

To προβλημα μαλλον εντοπιζετε στην ip και στην gateway.

To sagem το εχω δωσει ip "192.168.1.1" και ειναι καλωδιομενο με το 1ο pc.
O 1oς υπολογιστης που ειναι συνδεμενος πανω του, παιρνει το "192.168.1.20"
subnet "255.255.255.0"
gateway "192.168.1.1"
ολα καλα ως εδω.

Το fritz τωρα.
Ειναι σαν repeater με την ασυρματη mac adress του sagem "xx.xx.xx.xx.xx"
θελει αλλη ip απο του sagem στο ιδιο ευρος αλλα να μην ειναι στο ip adress pool.
Tου εδωσα λοιπον "192.168.1.10"
subnet "255.255.255.0"
gateway "192.168.1.1"

primary dns θελει την ip του sagem οποτε του εβαλα "192.168.1.1"
secondary dns θελει την secondary του isp οποτε του εβαλα "195.170.2.2"

Καπου υπαρχει λαθος και δεν ερχονται τα data......
που ειναι βρε παιδια??? για βοηθηστε με, κεφαλι εχω κανει να ψαχνω.

sdikr
19-05-07, 11:06
Δοκίμασε πρώτα αν μπορείς χωρίς ασφάλεια
Μετά δοκιμάσε αν τα έχεις ποιο κοντά
Και αν στο fritz έχεις dhcp ρυθμίσε το να είναι relay απο το 192.168.1.1

Untouchable
20-05-07, 00:16
@sdikr ευχαριστω για την αμεση απαντηση...

Οπως γραφω και πιο πανω ΔΕΝ υπαρχει καμια ασφαλεια στο δυκτιο στην κατασταση των δοκιμων, (WEP - WPA), αλλα παλι κανενα αποτελεσμα.

Οσον αφορα το αμα ειναι κοντα στο σεταρισμα.... ειναι αποσταση 1,5 - 2 μετρα!!!

Τελος αν στο 7050 θεσουμε το router σαν repeater, ως εξ ορισμου βγαζει το DHCP εκτος, αλλα κακλου κακου το ελεγχα παλι.

Τι αλλο να πω.
Οτι Ip και να βαλω στην ασυρματη καρτα ενω συνδεετε αμεσα δεν γινετε ανταλαγη data.
Aν δεν βαλω καθολου .... δεν συνδεετε.
Primary Dns απο οτι βλεπω στο help του fritz , μπαινει το Ip του SAGEM
Secondary Dns βαζω του OTE με τον οποιο εχω συνδεση.

Καμια λυση παιδια??????
Στο τελος θα τα συνδεσω με καλωδιο, μου φενεται.

sdikr
20-05-07, 00:27
Δοκίμασες να βάλεις και την Mac address της κάρτα εκεί που όρισες Mac address;

Μήπως σου είναι ευκόλο να δώσεις και μερικά screenshot;

Untouchable
21-05-07, 12:09
δεν γινετε να παρει 2 mac adr. Αν παρει την mac τις καρτας ΔΕΝ καταλαβαινει τιποτα.
αλλα απο οσο διαβασα και σε αλλα forums , βαζουμε την Mac του master router.
Παραθετο το help του fritz 7050 . Θα προσπαθησω να παρω screenshoots και να τα ανεβασω.
=======================================================
The FRITZ!Box supports WDS (Wireless Distributed System). In combination with one or more other WLAN access points that support WDS, you can use WDS to increase the range of your wireless network. The FRITZ!Box can be configured as a base station or as a repeater. As a base station it supports other repeaters; as a repeater it is supported by another WLAN access point.

Note: Please note that you can use WDS to increase the range for WLAN only if you use one or more other WLAN access points that also support WDS.

Enable support for WLAN repeater (WDS)
Check this checkbox to enable WDS support in this FRITZ!Box.

Base station
Select this setting if this FRITZ!Box is to be used to establish the Internet connection and support other WLAN repeaters. As a base station, FRITZ!Box supports up to four repeaters. Each repeater must be located within the range of the base station and must be configured as a repeater.

Repeater
Select this setting to define that this FRITZ!Box is to function as a repeater. In this case another WLAN access point must be configured as base station.

IP settings for repeater operation
If the FRITZ!Box is to be operated as a repeater, you must change the IP settings of this FRITZ!Box.

IP address
Enter here the IP address for this FRITZ!Box, taking the following into consideration:
The FRITZ!Box must have a different IP address than the base station.
The IP address must be from the IP address range of the base station.
The IP address may not come from the address pool of the DHCP server of the base station.
Note: To open the user interface of this FRITZ!Box in the future, you must enter the IP address entered here in the URL line of your web browser.
Subnet mask
Enter the value "255.255.255.0" in this field.
Default gateway
Enter the IP address of the base station here.
Primary DNS server
Enter the IP address of the base station here.
Secondary DNS server
Enter the IP address of a second DNS server here.

MAC addresses of the repeaters
When the "Base station" setting is selected, four fields are displayed here.
Enter in these fields the MAC addresses of the WLAN access points to be used by the FRITZ!Box as repeaters.

MAC address of the base station
When the "Repeater" setting is selected, one field is displayed.
Enter the MAC address of the WLAN access point that functions as the base station for this FRITZ!Box.


The MAC address is generally printed on a sticker on the base of the device. On a FRITZ!Box, the MAC address is located in the user interface, under "Local WLAN MAC address of this FRITZ!Box" in the "WLAN / Monitor" menu. Attention: Do not enter the MAC address of the FRITZ!Box you are currently configuring in this field.

Radio Channel

The base station and all repeaters must work on the same radio channel. The radio channel for the FRITZ!Box can be configured in the "WLAN / Radio Settings" menu.

Click the "Apply" button once you have finished with all of the settings.

bikey77
15-02-09, 13:47
Μήπως βρέθηκε λύση στο θέμα γιατί έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα?

Untouchable
19-03-09, 19:18
καλη ερωτηση...
απο εμενα τουλαχιστον δεν βρεθηκε, και στο τελος πηρα αλλο ενα 7050 και το εκανα repeater.

atom heart
13-04-09, 20:32
ασχετο αλλά μήπως γίνεται ρε παιδιά να μου στειλετε τα dns servers για το fritz box
ty!!

georgep138
15-04-09, 02:35
ασχετο αλλά μήπως γίνεται ρε παιδιά να μου στειλετε τα dns servers για το fritz box
ty!!

Αυτό το ty!! τι είναι και τι σημαίνει ;

atom heart
15-04-09, 21:31
http://www.acronymfinder.com/TY.html

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.