Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή από 30αρα σε 50αρα αλλά χειρότερη ταχύτητα!!
Καλημέρα , θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας είχα γραμμή vdsl 30 δυστυχώς τα stats δεν τα είχα κρατήσει αλλά κλείδωνα στα 30mbps. Μου έδωσαν στα ίδια χρήματα την vdsl 50 αλλά η ταχύτητα έκανε βουτιά έπεσε στα 24-26mbps. Μου είπνα ότι δεν γίνεται να πάει σε μεγαλύτερη ταχύτητα γιατί είμαι μακριά από το καφαο. Συγκεκριμένα είμαι περίπου 700-800 μέτρα από το καφαο. Είχα στο μυαλό μου ότι αν είσαι κάτω από 1000μ δεν έχεις θέμα ταχύτητας μαλλον κάνω λάθος. Πιστεύεται ότι μπορεί να είναι θέμα καλωδίου του σπιτιού η απλά η απόσταση είναι μεγάλη ??
Τα στατιστικά με την 50αρα γραμμή
DSL/Internet status Up/Up
Transmission mode VDSL2
Downstream 23636 kbps
Upstream 4999 kbps
SNR(Down/Up) 9.2/10.6 dB
Attenuation(Down/Up) 19.8/46.1 dB
CRC Errors(Down/Up) 23/0
FEC Errors(Down/Up) 0/0
Device Serial No. 268EG8JG3W13378
Software Version V1.0.0_OTET10P2A
Καλημέρα , θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας είχα γραμμή vdsl 30 δυστυχώς τα stats δεν τα είχα κρατήσει αλλά κλείδωνα στα 30mbps. Μου έδωσαν στα ίδια χρήματα την vdsl 50 αλλά η ταχύτητα έκανε βουτιά έπεσε στα 24-26mbps. Μου είπνα ότι δεν γίνεται να πάει σε μεγαλύτερη ταχύτητα γιατί είμαι μακριά από το καφαο. Συγκεκριμένα είμαι περίπου 700-800 μέτρα από το καφαο. Είχα στο μυαλό μου ότι αν είσαι κάτω από 1000μ δεν έχεις θέμα ταχύτητας μαλλον κάνω λάθος. Πιστεύεται ότι μπορεί να είναι θέμα καλωδίου του σπιτιού η απλά η απόσταση είναι μεγάλη ??
Transmission mode VDSL2
Downstream 23636 kbps
Upstream 4999 kbps
SNR(Down/Up) 9.2/10.6 dB
CRC Errors(Down/Up) 23/0
FEC Errors(Down/Up) 0/0
η απόσταση πάλι δεν δικαιολογεί..
κάνε μια μέτρηση εκεί που έρχεται το τηλεφωνικό του ΟΤΕ με απομονωμένο το σπίτι αν μπορείς. Αν και εκεί έχεις τα ίδια πρέπει να δηλώσεις βλάβη.
Δηλαδή προτείνεται να ακυρώσω την επιστροφή στα 30 και να πω να στείλουν συνεργείο του οτε?
Δηλαδή προτείνεται να ακυρώσω την επιστροφή στα 30 και να πω να στείλουν συνεργείο του οτε?
Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις την μέτρηση που σου είπα, αν δεν ξέρεις, ρώτα φίλο που γνωρίζει ή ηλεκτρολόγο. Αφού βεβαιώσεις οτι έχεις τα ίδια στοιχεία στον κατανεμητή δηλώνεις βλάβη, αν στον κατανεμητή έχεις φουλ συγχρονισμό τότε κάτι συμβαίνει στην καλωδίωση απο κατανεμητή μέχρι σπίτι.
sweet dreams
19-06-17, 17:35
Transmission mode VDSL2
Downstream 23636 kbps
Upstream 4999 kbps
SNR(Down/Up) 9.2/10.6 dB
CRC Errors(Down/Up) 23/0
FEC Errors(Down/Up) 0/0
Aν στο ADSL είχες γύρω στα 15dB Downstream Attenuation, δεν είσαι στα 700-800 μέτρα αλλά πάνω από χιλιόμετρο. Στα 20dB που έχεις τώρα δεν θα ανέβεις πάνω από 35~37 Mbps, άρα και πάλι είσαι χαμηλά, κάνε έλεγχο στην εσωτερική σου εγκατάσταση.
Adsl είχα στο σπίτι και δεν έπιανε πάνω από 4mbps και μετέφερα την γραμμή στο σπίτι του θείου μου για να είναι πιο κοντά και όντως με τα 30mbps ήμουν οκ. Θα προσπαθήσω να δω όσο πιο κοντά στην παροχή τι ταχύτητα βγάζει γιατί το σπίτι είναι παλιό και το καλώδιο το εσωτερικό δεν θα είναι και στα καλύτερα του
sweet dreams
19-06-17, 18:29
Δεν έχει σημασία που είναι η γραμμή, όταν πας σε VDSL ανεβαίνει περίπου το Downstream Attenuation 5~6dB, απλά αναφέρω το ADSL γιατί με το Downstream Attenuation από αυτό βρίσκουμε την απόσταση από το A/K-DSLAM.
Δεν έχει σημασία που είναι η γραμμή, όταν πας σε VDSL ανεβαίνει περίπου το Downstream Attenuation 5~6dB, απλά αναφέρω το ADSL γιατί με το Downstream Attenuation από αυτό βρίσκουμε την απόσταση από το A/K-DSLAM.
Μόλις σύνδεσα το modem πάνω στο κουτάκι που έχει ο οτε στην μονοκατοικία και τα στατιστικά είναι ίδια . Αξίζει να πάρω τους τεχνικούς του οτε να δουν και στο στύλο ??
- - - Updated - - -
Εδώ μπορείτε να καταλάβετε χονδρικά την απόσταση 184177
Αν το κουτάκι στο οποίο αναφέρεσαι είναι το πρώτο σημείο σύνδεσης επί της ιδιοκτησίας σου ναι...ίσως να άξιζε ένα τηλέφωνο στον OTE με δεδομένο ότι στα ~20dB όπως ειπώθηκε η τάση είναι ο μέσος όρος στις VDSL να δίνουν αρκετά πάνω από τα 30mbps.
sweet dreams
19-06-17, 20:47
ίδια ακριβώς είναι περίεργο, μήπως είσαι σε κάποιο κλειδωμένο προφίλ;;
Θα πρότεινα να γυρίσεις στο 30αρι εκτός αν θέλεις να το ψάξεις περισσότερο, αλλά μην περιμένεις να πας πολύ παραπάνω από τα 30.
Λέω να πω και στο συνεργειο να ερθει αν καταφέρω να πάρω τα 50 αφού μου τα δίνουν στην ίδια τιμή που έδινα για τα 30. Απλα σκέφτομαι οτι εκανα αμάν να φτάσω τα 30 σε λίγο θα δίνουν 50 και 100 μονο και θα είμαι κολλημένος στα 30.....
sweet dreams
19-06-17, 21:01
Αν είναι σωστό το Downstream Attenuation που δείχνει το ρούτερ δεν πας τόσο που λες, όλες οι συνδέσεις συμφορουμιτών που έχουμε δει είναι 30~35, ανέβασε το αν πας παραπάνω για να το έχουμε στο αρχείο μας.
Πωπω μου την έχει δώσει στα νεύρα πια με αυτό το ιντερνετ. Δηλαδή ποσο κοντά πια πρεπει να ειμαι...... Έδωσα όταν ήρθα στο σπίτι αυτό 300€ να μου βαλουν στηλους γιατί δεν είχε μετα η ταχύτητα ηταν χαλιά γιατί απο υπόγειο υο καλώδιο γινόταν εναέριο και τελικά μετέφεραν την γραμμή και εσκασα 140€ να κάνω ασύρματη ζεύξη απο ενα σπίτι που έχει ο θείος μου.
η μόνη περίπτωση να 'ανέβεις' ψηλότερα από τα 30 στην πράξη θα γίνει όταν ενεργοποιηθεί το vectoring στην καμπίνα από την οποία τροφοδοτείται η γραμμή σου...κατά το σενάριο αυτό βέβαια θα πρέπει να έχεις επιλέξει να παραμείνεις στην 50άρα, ή να αιτηθείς αλλαγή τον καιρό που θα γίνει η ενεργοποίηση ανάλογα με το αν και πότε προβλέπεται να γίνει αυτό σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν κυκλοφορήσει (δες ενότητα νέων της τελευταίας εβδομάδας για τα αρχεία). Το κακό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό προβλέπεται μέχρι και το Q2 του 2019 (!!), οπότε όπως καταλαβαίνεις ανάλογα και πάλι την περιοχή σου θα περάσει χρόνος.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και γενικότερα για την βοήθεια όλων μόλις έρθει το συνεργείο θα σας πω τι αποτελέσματα είχα!
- - - Updated - - -
Βρήκα πίνακες που αναφέρουν την Σύρο αλλά οι πιο πολλές περιοχές γράφουν πάνω από 80% τι σημαίνει αυτό ?
sweet dreams
19-06-17, 21:24
Για την Σύρο εδώ (https://www.adslgr.com/forum/threads/979551-%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%9F%CE%A4%CE%95-%CE%91%CE%95-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-VDSL-vectoring-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-(%CE%91-%CE%A6%CE%AC%CF%83%CE%B7))λέει για το 4ο τρίμηνο του 2017.
Αρα φέρνω το συνεργείο και βλέπουμε αν πάω κανενα 40αρι θα το κάνω αλλιώς θα το παω πάλι σε 30
Τελικά κανένα αποτέλεσμα ήρθε τεχνικός μου λέει δεν παει πανω απο 27 mbps η γραμμή. Του λέω καλά και με την 30αρα πως έπιαναν ονομαστικη ταχύτητα ? Καμια απάντηση απο μέρους του μονο το Πτι δεν φτανει. Τι να πω δεν ξέρω εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο το οτι πιάνει 30 και όταν βάλεις την 50 αρα δεν πιάνει ουτε 33mbps.....
Παιδιά καλημέρα ! Μολις με γύρισε ο ΟΤΕ σε 30Mbps και η ταχύτητα μου είναι ίδια όπως και στα 50 mbps δηλαδή κλειδωνω στα 25mbps. Τι να έχει γίνει αφού πριν ήμουν ακριβως στα 30mbps. Δεν έχω κανει καμια αλλαγή. Να φταίει αν έχουν πεσει στο καφαο και άλλοι συνδρομητές ????
- - - Updated - - -
Δεν ξέρω ρε παιδιά τι να κανω θα πάρω να το δηλωσω βλαβη και να πάω και εγώ στο σπίτι να δουμε δεν γίνεται κάτι γίνεται
sweet dreams
01-07-17, 09:17
Αν μπορείς να βρεις άλλο ρούτερ κάνε μια μέτρηση και μ' αυτό στον κατανεμητή και αφού έχεις αφαιρέσει την εγκατάσταση του σπιτιού, μόνο πάνω στο καλώδιο του ΟΤΕ.
Τελικά παιδιά θα με τρελάνουν. Μετά από νέα επικοινωνια με τον ΟΤΕ μου είπαν ότι το τελευταίο 2μηνο με την 30αρα γραμμή κλείδωνα από 24-27. Η αλήθεια είναι ότι το περισσότερο διάστημα του χειμώνα που έβλεπα κατα καιρούς την ταχύτητα έβλεπα ότι κλείδωνα 30mbps. Αυτή στον οτε μου είπε ότι είμαι 900 μέτρα από την καμπίνα που αυτό έχω καταλάβει και εγώ αλλά δεν ξέρω μήπως τελικά μπήκαν και άλλοι χρήστες στο καφαο και έπεσαν οι ταχύτητες ή δεν έχει σχέση αυτό?
@ ADSLgr.com All rights reserved.