Αναζήτηση:

Type: Posts; Χρήστης: tzitzikas2; Λέξη(εις) Κλειδιά:

Σελ. 1 από 6 1 2 3 4

Αναζήτηση: Η αναζήτηση ολοκληρώθηκε σε 0,16 δευτερόλεπτα

  1. Μηνύματα
    0
    Εμφανίσεις
    315

    bluetooth handsfree ως 15Ε για αυτοκίνητο?

    Καλησπερα. Ψαχνω ενα bluetooth handsfree ως 15Ε για αυτοκινητο. Κατι που να κραταει η μπαταρια και να ειναι σχετικα καλο σε ποιοτητα ηχου και ομιλιας. Αν εχετε κατι δοκιμασμενο παρακαλω πειτε μου. Κατα προτιμηση να μπορω να το αγορασω αμεσα απο Θεσσαλονικη (πλαισιο, e-shop κτλ και να αποφυγω αποστολες κτλ. Ευχαριστω!

    - - - Updated - - -

    τα Hoco τι λενε?
  2. πρόβλημα με μπλε γραμμή πλοήγησης στους χάρτες google

    καλησπερα. εχω το Huawei Y6 2017 και χρησιμοποιω τους χαρτες Google. αντιμετωπιζω το τελευταιο το εξης προβλημα με την εφαρμογη: αφου βαλω τον προορισμο (χωρις συνδεση) και πατησω εναρξη, δεν εμφανιζεται η μπλε γραμμη της διαδρομης πανω στο χαρτη ωστε να ειναι ευκολη η πλοηγηση. εμφανιζονται μονο καποια λευκα βελακια στα σημεια που πρεπει να στριψω, αλλα ειναι σχεδον δυσκολα να τα δεις, ιδιως με ηλιο. οποτε καταλαβαινετε οτι ειναι πολυ δυσκολη η πλοηγηση. Μερικες φορες εμφανιζεται η μπλε γραμμη μολις επιλεξω μια διαδρομη, αλλα λιγες φορες. Παλια δεν ειχα τετοιο προβλημα. Να σημειωσω οτι η εσωτερικη μνημη του κινητου (16GB) εχει φρακαρει απο τα updates των εφαρμογων, με αποτελεσμα να ειναι παντα μεταξυ 95-100% γεματη. Δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο. Ειχα στειλει και feedback μεσω της εφαρμογης στις αξιολογησεις, αλλα δεν μου απαντησαν. Εχετε καμια ιδεα πως θα διορθωθει? ευχαριστω!
  3. Μηνύματα
    8
    Εμφανίσεις
    863

    Απάντηση: οι θύρες usb δίνουν ρεύμα με κλειστό το pc

    Για τις θυρες USB καποια ρυθμιση υπαρχει στο BIOS, μπορει να ειναι κατι απο τα S(1-3-4-5) η καποια αλλη γιατι διαφερουν αναλογα τον κατασκευαστη.

    Τι προβλημα αντιμετωπιζεις στον τερματισμο;;

    - - - Updated - - -



    Στις δικες μου μητρικες και σε Αδρανοποιηση η Αναστολη λειτουργιας κλεινουν ποντικι και πληκτρολογιο.

    αν απενεργοποιησω το hibernate και το fast startup δεν τερματιζει σωστα. κλεινουν τα windows, ssd κτλ αλλα τα fan cpu και gpu συνεχιζουν να γυριζουν και το power led παραμενει αναμμενο.
  4. Μηνύματα
    8
    Εμφανίσεις
    863

    οι θύρες usb δίνουν ρεύμα με κλειστό το pc

    καλησπερα. εχω στησει ενα παλιο μηχανημα (Q6600 quad core, M/B AsRock G31-s). Το ερωτημα μου ειναι οτι με κλειστο το pc το led του mouse που εχει στο κατω μερος για την λειτουργια του παραμενει ανοικτο. Το εχω ρυθμισει σε hibernate mode στα windows 10 (οχι hybrid) γιατι χωρις hibernate mode on ειχε θεματα στον τερματισμο. Ειναι καποια ρυθμιση στο bios? δοκιμασα διαφορες ρυθμισεις αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. καμια ιδεα? ευχαριστω!
  5. Μηνύματα
    0
    Εμφανίσεις
    1.118

    Βάση παρμπρίζ για κινητό? με καλή βεντούζα

    Καλησπερα. Εχω αγορασει διαδοχικα τις 2 αυτες βασεις για παρμπριζ

    1) https://www.e-shop.gr/setty-u16-car-holder-p-TEL.034776

    2) https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/aksesouar-gia-kinita/vaseis-stiriksis/sentio-vasi-stiriksis-parmpriz-autokinitou-gia-gps_2436604

    η καθε μια κρατησε περιπου 1 χρονο. Η 1η μετα απο καποιο διαστημα, αρχισε να ξεκολαει η βεντουζα της (παρολο που την καθαριζα κτλ). Στο τελος εσπασε ο μηχανισμος της βεντουζας.

    Η 2η μου αρεσε γιατι εχει μεγαλο βραχιωνα. Μετα απο κανα χρονο ομως μαλακωσε η κολλα που εχει στην βεντουζα της και ξεκολλησε. Την καθαρισα, αλλα χωρις την κολλα δεν στεκεται.

    Υπαρχει περιπτωση να βρω ειδικη κολλα-pad να την ξανακολλησω. Παρατηρησα οτι ξεκολλησε τωρα με τον κορονοιο που ειχα ημερες να μπω στο αυτοκινητο και ισως απο την μονιμη ζεστη μαλακωσε και χαλασε. Μεχρι τωρα κραταγε πολυ καλα. Δοκιμασα να βαλω στην θεση της κολλας κολλητικη χοντρη λευκη ταινια διπλης οψης, η οποια κολλαγε ισχυρα στο τζαμι αλλα δεν κολλαει καλα στην βεντουζα. Η' να αφαιρεσω την βιδα που συγκρατει τον βραχειωνα στην βεντουζα και να βαλω νεα βεντουζα εφοσον πουλανε.

    Αν δεν γινεται κατι να την επιδιορθωσω τοτε θα ηθελα κατι παρομοιο, αλλα να κρατησει παραπανω. Δεν γινεται καθε χρονο να αλλαζω βαση. Εχετε να προτεινετε κατι σχετικα καλο με τιμη ως 10Ε? Παρομοια με αυτην που ειχα βρηκα αυτην https://www.e-shop.gr/logilink-aa0102-smartphone-windshield-car-mount-black-p-TEL.065484
    ευχαριστω!
  6. Μηνύματα
    12
    Εμφανίσεις
    482

    Απάντηση: Δεν εκκίνησαν τα Windows 10 πρόβλημα

    το pause της καταστασης εννοω. αυτο που εχεις με κοκκινο πλαισιο εννοω το hybrid sleep. Παντως εχοντας απενεργοποιημενο το fast startup και το hibernate mode απο το commant promp με την εντολη powercfg.exe /hibernate off, μολις ανοιξα το pc μου ανοιξε το μtorrent χωρις να εχω στις ρυθμισεις του επιλεγμενο το να ανοιγει με το boot των windows. πριν κανω τερματισμο το ειχα ανοικτο. Σαν να μπηκε δηλαδη σε κατασταση hibernate το pc και οχι κανονικου shutdown.
    Εκτος αν επειδη στα preferences δεν ειναι επιλεγμενο το start utorent when windows start, αλλα ειναι επιλεγμενη η απο κατω υπο-επιλογη start minimized. Το ξετσεκαρα και αυτο για να δω στο επομενο boot τι θα γινει, αν θα ανοιξει το utorrent. φυσικα στην διαχειριση εργασιων>εκκινηση δεν ειναι ενεργοποιημενο να εκκινει.
    Παρολο που επαναλαμβανω εχω πλεον απενεργοποιημενο το fast startup και το hibernate mode απο το commant promp. Υπαρχει περιπτωση αυτο να οφειλεται στο οτι πριν κανω powercfg.exe /hibernate off στο commant promp (με δικαιωματα διαχειριστη εννοειται) δεν ειχα αλλαξει την επιλογη "Allow hybrid sleep" απο ενεργο σε ανενεργο?. Τωρα δεν εμφανιζεται και στα advanced settings στο power options που δειχνεις στην εικονα. Για να εμφανιστει θα πρεπει να κανω στο commant promp με την εντολη powercfg.exe /hibernate on, μετα να εμφανιστει και να το απενεργοποιησω και μετα να ξαναδωσω εντολη powercfg.exe /hibernate off στο commant promp. Ευχαριστω

    σημειωση: οταν δινεις εντολη powercfg.exe /hibernate off το "Allow hybrid sleep" στα advanced settings στο power options, οπως και το "fast startup" στην επιλογη αλλαγη της συμπεριφορας των κουμπιων τροφοδοσιας>αλλαγη των ρυθμισεων που δεν ειναι διαθεσιμες εξαφανιζονται. μονο δινοντας powercfg.exe /hibernate on στο commant promp γινονται παλι ορατες σαν επιλογες.
  7. Μηνύματα
    12
    Εμφανίσεις
    482

    Απάντηση: Δεν εκκίνησαν τα Windows 10 πρόβλημα

    Hibernation Mode δεν χρειαζεται, ειναι περιττο κατα την γνωμη μου εφοσον εχεις SSD.

    καλημερα. αν ειναι ενεργοποιημενο το hibernate 'η/και το hybrid hibernate μπορει να δημιουργηθει καποιο προβλημα στον υπολογιστη? Πριν τον κανω τερματισμο κλεινω τις εφαρμογες και ετσι το αρχειο των windows που θα αποθηκευεται στην ram και στον ssd θα ειναι σχετικα μικρο.
  8. Μηνύματα
    12
    Εμφανίσεις
    482

    Απάντηση: Δεν εκκίνησαν τα Windows 10 πρόβλημα

    Για το hibernate mode εννοω ενεργοποιημενο με εντολη powercfg.exe /hibernate on στο command prompt. Για να εμφανιζεται επιλογη για γρηγορη εκκινηση στον πινακα ελεγχου σημαινει οτι ειναι ενεργοποιημενο το hibernate mode. Αν το κανεις off στο command prompt τοτε χανεται η επιλογη της γρηγορης εκκινησης (εκει που δειχνεις στην εικονα που ανεβασες). Την υβριδικη αναστολη λειτουργιας δεν ξερω αν ειναι καλο να την κανω ανενεργη απο ενεργη που ειναι τωρα στο πινακα ελεγχου στις επιλογες σχεδιου ενεργειας για προχωρημενους ρυθμισεις.
    Στο αλλο το παλιο PC που το εχω ενεργοποιημενο ( οπως και την γρηγορη εκκινηση) γιατι αλλιως δεν σβηνει το fan του cpu και το power led οταν κανω shutdown, δεν εχει εμφανιστει καποια επιλογη στο start σχετικη με αδρανοποιηση (hibernate). Οσον αφορα για την υβριδικη αναστολη λειτουργιας στο PC που μου εκανε το προβλημα σημερα. Ειναι ενεργο (στις επιλογες ενεργειας στο ρυθμισεις σχεδιου ενεργειας για προχωρημενους εκει που λεει στον πινακα ελεγχου). Στο παλιο PC εχω κανει ανενεργη την υβριδικη αναστολη λειτουργιας στο παλιο PC αν απενεργοποιησω το fast start εχει θεμα, δεν σβηνει σωστα οπως ανεφερα παραπανω. Οποτε αναγκαστικα την εχω ενεργοποιησει. Ισως θεμα με μητρικη η επεξεργαστη. Ισως δεν συνεργαζεται καλα ο SSD με την μητρικη.
    Στο καινουργιο PC που εκανε σημερα το θεμα στο boot για το οποιο ανοιξα το παρον θεμα, τα εχω κανει τωρα οπως στην εικονα που ανεβασες. Ευχαριστω
  9. Μηνύματα
    12
    Εμφανίσεις
    482

    Απάντηση: Δεν εκκίνησαν τα Windows 10 πρόβλημα

    Συνεχεια on στην δικη του τροφοδοσια τον εχω τον δισκο αυτον και πανω στο ups. Εχει δικο του pack για την τροφοδοσια. Δεν το κλεινω το pack γιατι ειναι μανουρα βαλε βγαλε. Τωρα κανει boot κανονικα 4 φορες που εχω δοκιμασει μεσα στη μερα. Εχω απενεργοποιησει την γρηγορη εκκινηση. Θα δειξει παντως το hibernate mode ειναι ενεργοποιημενο γιατι μου ανοιγει οποιο προγραμμα ειχα ανοικτο κατα τον τερματισμο. Τι hibernate on απο μονο του γραφει το image των Windows μονο στον ssd. Αν εχω active και το hybrid τοτε το κραταει και στην ram μετα το shutdown. Ευχαριστω
  10. Μηνύματα
    12
    Εμφανίσεις
    482

    Απάντηση: Δεν εκκίνησαν τα Windows 10 πρόβλημα

    Καλησπερα και σε ευχαριστω. Πανω εχω σε USB μονιμα σε εξωτερικη θηκη εναν HDD sata-2 δισκο 3.5inch που ειχα στο παλιο PC. Εχει partition και στο ενα τμημα εχει windows 7. Εκει εχω τα αρχεια μου. Μπορω να δοκιμασω format στο partition που ειναι τα Windows 7. Αν και δεν νομιζω να εχει καποια σχεση στο boot. Επισης εχω τον printer. 1η boot επιλογη εχω τον δισκο SSD. Να απενεργοποιησω και το hibernate απο το command prompt? Την επιλογη αποδοχης υβριδικης αναστολης λειτουργιας που ειναιενεργο να το απανεργοποιησω?
  11. Μηνύματα
    12
    Εμφανίσεις
    482

    Δεν εκκίνησαν τα Windows 10 πρόβλημα

    Καλησπερα. Εχω εναν υπολογιστη με ryzen 3400g turbo-x. πατησα το κουμπι power on να ανοιξει σημερα και εβγαλε κανονικα το λογοτυπο του turbo-x και το menu για uefi, boot κτλ αλλα εμεινε εκει. Δεν εκανε boot στα Windows 10 home. Το led του SSD δεν αναβε καθολου. Εκανα επανεκκινηση με το κουμπι του κουτιου και παλι τιποτα. Μετα εκανα hard shutdown και μολις το πατησα ξανα το power on κουμπι ανοιξε κανονικα και μπηκε Windows. Τι μπορει να συμβαινει? Να σημειωσω εδω οτι στον πινακα ελεγχουν στις ρυθμισεις ενεργειας ειναι τσεκαρισμενη η επιλογη της γρηγορης εκκινησης (fast boot) οπως επισης ειναι ενεργη η αποδοχη υβριδικης αναστολης λειτουργιας.. Λετε να εχει καποια σχεση μια απο αυτες τις επιλογες με το προβλημα? Δλδ φαινοταν σαν να μην φορτωνε καθολου τα Windows. Ευχαριστω πολυ
  12. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.241

    Απάντηση: ερώτηση για FSB μητρικής 775 και επεξεργαστή

    καλησπερα και ευχαριστω. Το fast startup ειναι το Hibernation? αν ναι, αν το απενεργοποιησω δεν κλεινει σωστα και δεν σβηνει το power led και τo fan cpu. Με ενεργοποιημενο το Hibernation απο το command promp (εντολη powercfg.exe /hibernate on ) κλεινει κανονικα και σωστα, αλλα δεν ξερω αν ειναι καλο για τον υπολογιστη να ειναι ενεργοποιημενο.
    η εντολη powercfg.exe /hibernate on ειναι ιδια με την powercfg -h on ?? (και αντιστοιχα για disable με off στο τελος)
  13. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.241

    Απάντηση: ερώτηση για FSB μητρικής 775 και επεξεργαστή

    Καλησπερα. Bios update ,δεν μπορω να κανω γιατι στο smart στο bios δεν εμφανιζεται το utility που λεει στη σελιδα της μητρικης. Ειχα βαλει το USB stick με το ROM σε fat 32 αλλα δεν υπαρχει το utility. Το bios chip εχει αυτοκολλητα πανω του που γραφει το bios very 1.6. μηπως ειναι κλειδωμενο?

    Κανοντας enable το Hibernate στα Windows 10 απο το command prompt, κανει σωστα τερματισμο. Αλλα δεν θελω να ειναι ενεργοποιημενο και επισης δεν μπορω να μπω στο bios παρα μονο αν το απενεργοποιησω ξανα. Καμια; Ιδεα
  14. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.241

    Απάντηση: ερώτηση για FSB μητρικής 775 και επεξεργαστή

    Καλησπερα και σε ευχαριστω. Bios update δεν εκανα, λιγο το φοβαμαι μην παει στραβα τιποτα. δεν ειναι η πρωτη εκδοση bios, ειναι η 1.6 μερικες εκδοσεις μετα την 1η που κυκλοφορησε. Λογικα αν ηταν προβλημα θα το ειχαν διορθωσει. Καποια ρυθμιση σχετικη στο bios δεν ειδα. Αν εχεις λιγο χρονο ριξε μια ματια στο manual https://download.asrock.com/Manual/G31M-S.pdf
    Μηπως δεις κατι σχετικο. Ευχαριστω πολυ
  15. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.241

    Απάντηση: ερώτηση για FSB μητρικής 775 και επεξεργαστή

    βραχυκυκλωνοντας τα pin 2-3 στο jumper OC800 δουλεψε καλα μερικες φορες. Αλλα σημερα μου κανει τα ιδια. Δεν κλεινει το cpu fan μετα την απενεργοποιηση του υπολογιστη οπως και το πρασινο led power μενει ανοικτο (windows 10 64bit). δισκος ssd και οθονη σβηνουν. καμια ιδεα?? ειναι θεμα windows 10 η hardware?? ευχαριστω!
  16. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.241

    ερώτηση για FSB μητρικής 775 και επεξεργαστή

    καλημερα. εχω την μητρικη ASRock G31M-S (s-775) and Q6600 core 2 quad με FSB1066. https://download.asrock.com/Manual/G31M-S.pdf

    στην σελιδα 19 αναφερει για τα jumper OC800, FSB0 και FSB1 αλλα δεν λεει τι κανει το καθενα πλην του jumper OC800 οπου λεει αν θες να κανεις overclocking cpu με fsb800 σε fsb 1066 να το μετακινησεις στα 2-3 τον βραχυκυκλωτηρα.. Αρχικα ολα ηταν στο 1-2 και τα 3 jumpers. Το pc δεν boot-αρε σωστα ουτε εκλεινε σωστα. χρειαζοταν να πατησω την επανεκκινηση μετα το πατημα του power-on για να ξεκινησει και επισης στο κλεισιμο δεν εσβηνε το fan της cpu παρα μονο πατωντας το power-on για αρκετα δευτερολεπτα.

    Μετακινησα στο jumper OC800 τον βραχυκυκλωτηρα απο τα πιν1-πιν2 στα πιν2-πιν3 και απο τοτε δουλευει ρολοι. Δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο που εκανα, αν πρεπει να μετακινησω τον βραχυκυκλωτηρα στα πιν2-πιν3 για επεξεργαστη με FSB1066 η αν θα επρεπε να δουλευει σωστα στα πιν1-πιν2 και εχιε θεμα η μητρικη. επισης αν ειχα π.χ επεξεργαστη με FSB1333 δεν λεει τιποτα τι θα επρεπε να κανω.

    Στα windows και στο bios ο επεξεργαστης εχει την ονομαστικη συχνοτητα 2,4GHz.

    επισης τα jumper FSB0 και FSB1 δεν αναφερει τι κανουν και ποτε τα μετακινεις στο 2-3. Γνωριζει καποιος? Ευχαριστω!
  17. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.623

    Απάντηση: Περίεργα πρόβλημα με boot s775

    δεν δουλευει με υπερχρονισμο ο επεξεργαστης. Στα 2,4Ghz δουλευει τωρα που ειναι και η ονομαστικη του συχνοτητα. στο εγχειριδιο της μητρικης γραφει:
    Note: If you want to overclock the FSB800-CPU (e.g. Cel400, E1000, E2000, E4000,
    E5000, E6000 series CPU) to FSB1066 on this motherboard, you need to adjust
    the jumpers. Please short pin2, pin3 for OC800 jumper. Otherwise, the CPU may
    not work properly on this motherboard. Please refer to below jumper settings.
    δηλαδη ενας επεξεργαστης π.χ ο Intel® Celeron® Processor E1500 που εχει 800 MHz FSB για να ανεβασεις το FSB σε FSB 1066 πρεπει να βραχυκυκλωσεις τα πιν 2-3 της μητρικης. Φανταζομαι οτι και για εναν επεξεργαστη με FSB1066 οπως ο Q6600 core 2 quad θα πρεπει να ειναι βραχυκυκλωμενα τα πιν 2-3 της μητρικης ωστε και ο fsb της μητρικης να ειναι 1066. Ας με διορθωσεις καποιος αν κανω lαθος.
    Αν δεις εδω https://www.youtube.com/watch?v=91LXgFV4BqE στο 3:22'' αναφερει οτι οσο πιο μικρος ειναι ο λογος FSB(CPU) / FSB(μητρικης) τοσο πιο αποτελεσματικα δουλευει ο επεξεργαστης. Αρα μετακινωντας τον βραχυκυκλωτηρα απο τα πιν 1-2 στα πιν 2-3, η μητρικη απο FSB800 αποκταει FSB1066, με αποτελεσμα ο παραπανω λογος (κλασμα) να παιρνει την μικροτερη δυνατη τιμη δηλαδη το 1. Αρα ο επεξεργαστης δουλευει σωστα.
    Απο την αλλη ειναι ελειπης η ενημερωση στο manual. π.χ αν θες να βαλεις ενας επεξεργαστη αναλογα με το fsb του δεν λεει τι ενεργειες πρεπει να κανεις (π.χ cpu με fsb 1333).
    τα αλλα 2 Jumper: FSB0 και FSB1 δεν βλεπω πουθενα να αναφερει τι ρολο παιζουν και ποτε τα πειραζεις.
    https://download.asrock.com/Manual/G31M-S.pdf
    αν γνωριζει κανεις ας μου πει. ευχαριστω
  18. Μηνύματα
    13
    Εμφανίσεις
    5.851

    Απάντηση: Ποια ειναι η σωστη τοποθετηση των ανεμιστηρων

    σε ευχαριστω πολυ!
  19. Μηνύματα
    13
    Εμφανίσεις
    5.851

    Απάντηση: Ποια ειναι η σωστη τοποθετηση των ανεμιστηρων

    καλημερα. ετρεξα ενα stress test (100% φορτιο) με το heavyload για 13 λεπτα περιπου. Οι θερμοκρασιες στους πυρηνες μετα απο 13 λεπτα στο 100% ηταν απο 52-56. οι 3 ειχαν 52 και ο πυρηνας 0 ειχε 56oC. γιατι αυτη η διαφορα? οι πυρηνες ειναι χωρισμενοι πανω στον επεξεργαστη οποτε αν δεν πηγε παστα καλα εκει στο χωρο που ειναι ο πυρηνας 0 δεν εχει τοσο καλη απαγωγη θερμοτητας η δεν ισχυει αυτο περι χωρικης κατανομης των πυρηνων πανω στον χωρο? Καλες δεν ειναι οι θερμοκρασιες?
    σε idle 39-43oC. φορτωνω και την φωτο με το τεστ. ευχαριστω!
  20. Μηνύματα
    6
    Εμφανίσεις
    1.711

    Απάντηση: εγκατάσταση windows 10 σε νέο δίσκο SSD

    καλημερα. ετρεξα ενα stress test (100% φορτιο) με το heavyload για 13 λεπτα περιπου. Οι θερμοκρασιες στους πυρηνες μετα απο 13 λεπτα στο 100% ηταν απο 52-56. οι 3 ειχαν 52 και ο πυρηνας 0 ειχε 56oC. γιατι αυτη η διαφορα? οι πυρηνες ειναι χωρισμενοι πανω στον επεξεργαστη οποτε αν δεν πηγε παστα καλα εκει στο χωρο που ειναι ο πυρηνας 0 δεν εχει τοσο καλη απαγωγη θερμοτητας η δεν ισχυει αυτο περι χωρικης κατανομης των πυρηνων πανω στον χωρο? Καλες δεν ειναι οι θερμοκρασιες?
    σε idle 39-43oC. φορτωνω και την φωτο με το τεστ. ευχαριστω!
  21. Μηνύματα
    13
    Εμφανίσεις
    5.851

    Απάντηση: Ποια ειναι η σωστη τοποθετηση των ανεμιστηρων

    Σε ευχαριστω. Θα συνδεσω εναν στην υποδοχη της m/b και εναν σε molex του τροφοδοτικου. Καποιος που ειδε σε φωτο του κουτι ειπε οτι ειναι 80mm fans (8 εκατοστα). Απο τρυπα για βιδα μεχρι την διπλανη τρυπα για βιδα μετρησα αποσταση 7,2 εκατοστα στο κουτι. Αυτο σιγουρα αντιστοιχει σε 80mm fan σιγουρα.? Ευχαριστω!
  22. Μηνύματα
    13
    Εμφανίσεις
    5.851

    Απάντηση: Ποια ειναι η σωστη τοποθετηση των ανεμιστηρων

    καλησπερα σας. Εχω το παλιο κουτι που σας δειχνω στην φωτο. ειναι ενα παλιο μηχανημα που εστησα για να το εχω σαν 2ο. Επεξεργαστη εβαλα τον Q6600 core 2 guad 2,4GHz G0 (95w TDP), ψυκτρα την Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 https://www.arctic.ac/eu_en/freezer-7-pro.html που ειχα και παστα την deepcool z3.λ δεν ξερω αν εχω βαλει και την σωστη ποσοτητα παστας παρολο που ειδα πολλα βιντεο. ποσοτητα μπιζελιου ελεγαν αλλα οταν εβαλα τοσο σε εναν core 2 duo ξεχειλησε και οταν τον ελυσα ειχε παει στα πινς, οποτε εβαλα λιγοτερο στον q6600. Σε idle βλεπω θερμοκρασια κοντα 45oC. νομιζω πολλα δεν ειναι για την εποχη? (θερμοκρασια δωματιου 20-22oC). Επισης στον ssd το crystaldiskinfo δειχνει 37oC. πολυ δεν ειναι?
    Το κακο ειναι οτι η ψυκτρα cpu κοβει την εισοδο αερα του psu, αλλα δεν γινεται κατι για αυτο. Θα ηθελα οποτε μπορεσω να προσθεσω εναν η δυο ανεμιστηρες 8mm (σκεφτομουν αυτους https://www.skroutz.gr/s/7592151/Arctic-F8-Silent.html#reviews ) εναν πισω και πανω να βγαζει αερα προς τα εξω και εναν μπροστα και κατω να βαζει αερα. θα μπορουσα να βαλω και 2ο φαν το οποιο αφου δεν εχει θεση 2η η motherboard για case fan να το συνδεσω στο τροφοδοτικο? αλλα μολις κλεινω τον υπολογιστη να κλεινει και αυτο. Σε πιο κοννεκτορα του τροφοδοτικου θα μπορουσα να το συνδεσω? θα χρειαστει καποιος ανταπτορας?
    κατι τετοιο δηλαδη
    https://www.skroutz.gr/c/674/case-fans/f/602971_602977/80-4-Pin-Molex.html
    https://www.skroutz.gr/s/2274312/Xilence-Red-Wing-80.html
    αλλα μολις τερματιζω τα windows να κλεινει και αυτο.
    αν τελικα βαλω εναν ανεμιστηρα να προτιμησω αυτον που βγαζει αερα πισω και πανω η αυτον που βαζει αερα μπροστα και κατω? ευχαριστω
  23. Μηνύματα
    6
    Εμφανίσεις
    1.711

    Απάντηση: εγκατάσταση windows 10 σε νέο δίσκο SSD

    καλημερα. το εστησα το μηχανημα με τον ssd και windows 10. Σας στελνω καποιες φωτο απο εφαρμογες για τον ssd και το συστημα. Θα ηθελα την γνωμη σας. Περασα και εναν παλιο HDD Seagate 320GB. πως σας φαινεται. θα τα φτυσει? θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με το trim του ssd αν ειναι ενεργοποιημενο. Και η εντολη στο comand promp βγαζει αποτελεσμα 0, αρα λογικα ειναι (αλλα διπλα οπως θα δειτε μου γραφει ενα disabled σε παρενθεση) και το crystal disk info το αναφερει. o ssd ειναι ο Crucial BX 500 240GB αλλα σε παλια μητρικη σε sata 2 (σε IDE mode οχι Achi που δεν εχει η m/b). ευχαριστω!
    παντως ανοιγει πολυ γρηγορα για παλιο επεξεργαστη, sata 2 και ram 4gb ddr2.
    * μην σας παραξενευει η ταχυτητα του επεξεργαστη στο cpu-z, εχω ενεργοποιημενο το speedstep της intel στο bios. οταν ανοιγω προγραμματα φτανει τα 2,4Ghz και αναλογα το cpu usage παιζει η ταχυτητα
  24. Απάντηση: δεν δίνει σήμα η μητρική στην οθόνη-δεν κλείνει ο υπολογιστής

    Καλησπερα. Το εστησα το μηχανημα με Windows 10. Εκανα καποιες ρυθμισεις στο apearence and performance, δλδ ξετσεκαρα τα πιο πολλα και τωρα εχω 1,5gb/4gb ram usage σε idle κατασταση. Ξετσεκαρα να μην εκκινουν εφαρμογες στο boot που δεν χρειαζομαι. Γενικα παει στρωτα το μηχανημα με τον q6600. Ακομα και AutoCAD 2017 σε σχεδιο 2D ετρεξα και Firefox μαζι και ειχα ακομα αποθεμα ram. Υπαρχουν αλλες ρυθμισεις για να κατεβασω κι αλλο την ram usage? Ευχαριστω!
  25. Απάντηση: Πρόβλημα με ανάλυση οθόνης μετά από σύνδεση επέκτασης καλωδιου οθόνης

    Το λογοτυπο turbo-x που εχει τωρα μεγαλυτερες γραμματοσειρες, βγαινει οταν κανει ποστ το PC και δειχνει τις επιλογες uefi και boot. Σας να εχει αλλαξει η αναλυση μεσα απο το uefi. Υπαρχει περυ να αλλαξε κατι στο uefi? Υπαρχει επιλογη εκει για την αναλυση και αν ναι τι τιμη βαζω? Ευχαριστω εκ των προτερων

    - - - Updated - - -

    εβγαλα απο το ρευμα την οθονη μεχρι να στραγγιξει, την ξανασυνεδεσα και ολα οκ. πιθανον ειχε χασει και τους drivers των γραφικων γιατι τωρα που δουλεψε ειχα συνδεσει και το ιντερνετ. το μονο θεμα ειναι οτι μετα την επαναφορα συστυματος δεν δουλευε ο chrome και ο opera. δλδ πατουσα το εικονιδιο και δεν ανοιγε τιποτα. μυστηρια πραγματα..... τα ξαναπερασα και οκ.

    - - - Updated - - -

    εβγαλα απο το ρευμα την οθονη μεχρι να στραγγιξει, την ξανασυνεδεσα και ολα οκ. πιθανον ειχε χασει και τους drivers των γραφικων γιατι τωρα που δουλεψε ειχα συνδεσει και το ιντερνετ. το μονο θεμα ειναι οτι μετα την επαναφορα συστηματος δεν δουλευε ο chrome και ο opera. δλδ πατουσα το εικονιδιο και δεν ανοιγε τιποτα. μυστηρια πραγματα..... τα ξαναπερασα και οκ.
  26. Πρόβλημα με ανάλυση οθόνης μετά από σύνδεση επέκτασης καλωδιου οθόνης

    Καλησπερα. Εβαλα μια επεκταση rgb καλωδιο στο PC και χαλασε η αναλυση. Μεγαλωσαν και τα εικονιδια στην επιφανεια εργασιας και αλλαξαν θεση ακομα και το logo του turbo-x κατα το boot εχει μεγαλα γραμματα. Δοκιμασα να αλλαξω σε μεγαλη αναλυση απο το λογισμικο Radeon (εχω ryzen 5 3400g) και τοτε εγινε χαμος η οθονη εγραφε οτι δεν υποστηριζεται αυτη η αναλυση και δεν μπορουσα να εχω εικονα με τιποτα ουτε πατωντας ESC κ.α, ουτε με επανεκκινηση, ωστε να αλλαξω ξανα την αναλυση. Αναγκαστικα να κανω επαναφορα συστηματος απο boot DVD με windows 10 και δουλευει αλλα η αναλυση ειναι χαλια παλι. Εχετε καμια ιδεα μην καν παλι καμια πατατα? Ευχαριστω
  27. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.623

    Απάντηση: Περίεργα πρόβλημα με boot s775

    καλησπερα. τελικα ηταν το jumper OC800 της μητρικης που επρεπε απο το default pin1-2 να παει στα pin2-3. ολα καλα τωρα και στην εκκινηση και στον τερματισμο
  28. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.623

    Απάντηση: Περίεργα πρόβλημα με boot s775

    Καλησπερα και ευχαριστω. Για fsb1066 cpu οπως ειναι ο q6600 που εχω, το oc800 jumper πρεπει να εχει short τα pin1&2 η τα pin2&3? Ξερεις σιγουρα?
  29. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.623

    Περίεργα πρόβλημα με boot s775

    Καλησπερα. Εστησα ενα μηχανημα με την μητρικη ASRock G31M-S s775, την οποια την αγορασα μεταχειρισμενη. Περασα SSD, εναν παλιο HDD και dvd-rw. Ram 2x2gb ddr2 800mhz. Εβαλα και windows 10 στον SSD. Καρτα γραφικων Nvidia 210 1gb. Επεξεργαστης core 2 quad q6600 g0. Το προβλημα ειναι οτι οταν παταω το κουμπι να ανοιξει συνηθως δεν ανοιγει παρα μονο αναβει το πρασινο led power στο κουτι (το κοκκινο του ssdειναι τελειως σβηστο). Αν ομως πατησω το reset φορτωνει παντα bios και windows. Το ιδιο κανει και αν κρατησω πατημενο το on-off για να σβησει και το ξαναπατησω μετα. Τοτε ανοιγει. Τι μπορει να συμβαινει?? Δοκιμασα να δουλεψω τις μνημες και σε 667mhz αλλα δεν αλλαξε κατι. Τι θα προτεινατε? Ευχαριστω

    Υ γ μερικες φορες μου εκανε το ιδιο και με την παλια μητρικη που ηταν και αυτη ASRock (αλλο παλιοτερο μοντελο)

    - - - Updated - - -

    δεν εχει το τελευταιο bios. Εχει το 1.6. και το version εχει φτασει μεχρι το 2.1. στο 2.00 αναφερει εδω https://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-S/#BIOS

    " Update RtcPwrOn module.". Δεν ξερω αν εχει καποια σχεση και αν διορθωνει καποιο προβλημα. Το ψιλοφοβαμαι να κανω bios update μην προκυψει κανα προβλημα σοβαρο.

    Το psu ειναι ολοκαινουργιο ( Seasonic Power Supply 520W ATX 24 pin S12II-520 Active-PFC Retail P ) δεν νομιζω να ειναι αυτο.

    - - - Updated - - -

    επισης στην σελιδα του manual 19 γραφει:

    OC 800 / FSB0 / FSB1 Jumper (το default ειναι με το jumper να ειναι βραχυκυκλωμενα τα πιν 1-2)

    πιο κατω γραφει:

    Note: If you want to overclock the FSB800-CPU (e.g. Cel400, E1000, E2000, E4000,
    E5000, E6000 series CPU) to FSB1066 on this motherboard, you need to adjust
    the jumpers. Please short pin2, pin3 for OC800 jumper. Otherwise, the CPU may
    not work properly on this motherboard. Please refer to below jumper settings.

    Για τον core 2 quad q6600 g0 που εχει 1066 MHz FSB θα πρεπει δηλαδη να βραχυκυκλωσω τα πιν 2-3 στο εν λογω jumper? η οχι? μηπως ειναι αυτο το προβλημα? ευχαριστω

    - - - Updated - - -

    επισης παρατηρησα το εξης. οταν κλεινω το pc τα windows κλεινουν κανονικα, αλλα το fan του επεξεργαστη συνεχιζει να δουλευει, οπως επισης και το power led (πρασινο) ειναι συνεχεια ανοικτο. διαβασα οτι μπορει να ειναι θεμα εκδοσης intel managment engine interface στη διαχειριση συσκευων, αλλα δεν εχει κατι τετοιο σε εμενα στη διαχειριση συσκευων
  30. Μηνύματα
    1
    Εμφανίσεις
    1.998

    σετάρισμα Bios ASRock G31M-S

    καλησπερα. Σεταρω ενα παλιο μηχανημα με την ASRock G31M-S

    https://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-S/#Manual

    Θα ηθελα την γνωμη σας για τις παρακατω ρυθμισεις στο Bios τι να επιλεξω

    Chipset Configuration

    1) Memory Remap Feature (επιλογες: and . The default value is ) για 64bit λειτουργικο διαβασα οτι πρεπει να ειναι Enabled

    2) Flexibility Option (επιλογες: The default value of this option is . It will allow better tolerance for
    memory compatibility when it is set to .)

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ACPI Configuration

    1) Suspend to RAM
    This field allows you to select whether to auto-detect or disable the
    Suspend-to-RAM feature. Select will enable this feature if the
    system supports it

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    IDE Configuration

    1) S.M.A.R.T.
    Use this item to enable or disable the S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis,
    and Reporting Technology) feature. Configuration options: , ,
    . <--- για αυτο διαβασα να το εχω στο Enabled
    2) 32-Bit Data Transfer
    Use this item to enable 32-bit access to maximize the IDE hard disk data
    transfer rate. <--- για αυτο διαβασα να το εχω στο Enabled αν και για SATΑ δισκους δεν παιζει ρολο διαβασα.

    *** ο δισκος θα ειναι ssd SATA

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    USB Configuration

    1) Legacy USB Support
    Use this option to select legacy support for USB devices. There are four configuration options: , , and .

    The default value is . Please refer to below descriptions for the details of these four options:
    - Enables support for legacy USB.
    - Enables legacy support if USB devices are connected.
    - USB devices are not allowed to use under legacy OS and BIOS setup when is selected. If you have USB compatibility
    issue, it is recommended to select to enter OS.
    - USB devices are allowed to use only under BIOS setup and Windows / Linux OS.

    φυσικα δεν πρεπει να επιλεξω Disabled, αλλα να προτιμησω Enabled, Auto η BIOS Setup Only?

    ευχαριστω!
  31. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.187

    Απάντηση: RAM DDR2 800MHz φαίνεται 667MHz στο bios

    αρα χειροκινητα να βαλω τιμη 800Mhz στην επιλογη Chipset Configuration>DRAM Frequency και βλεπω πως παιζει μολις περασω και τα windows σωστα? Λογικα το 800Μhz θα πρεπει να δουλευει σταθερα αφου δεχεται τετοιες μνημες η μητρικη (στα 800Mhz). Μεταξυ 667 και 800 mhz βλεπεις καποια διαφορα στην ταχυτητα/επιδοσεις? η δεν αξιζει τον κοπο?
    στο Flexibility Option βαζω disabled η enabled για 800Mhz? DRAM Voltage στο auto? (οι τιμες ειναι , , , , , , and . The default value of this feature is )
  32. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.187

    Απάντηση: RAM DDR2 800MHz φαίνεται 667MHz στο bios

    σε ευχαριστω. Γιατι να μην ειναι σταθερο αφου η μητρικη δεχεται 667 και 800 mhz ram χωρις OC κτλ.? Στην επιλογη auto δεν θα επρεπε να τρεχουν στα 800mhz?
  33. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.187

    Απάντηση: RAM DDR2 800MHz φαίνεται 667MHz στο bios

    αρα για να μην μπλεξω καλυτερα λες να τις αφησω ετσι?
  34. Μηνύματα
    7
    Εμφανίσεις
    2.187

    RAM DDR2 800MHz φαίνεται 667MHz στο bios

    καλησπερα. Εχω αγορασει μια μεταχειρισμενη motherboard ASRock G31m-s η οποια συνoδευοταν απο επεξεργαστη core 2 duo και 2 modules ram 2GB εκαστο. Ανοιγοντας το bios (δισκο δεν εχω περασει ακομα) οι μνημες φαινονται 667MHz. Διαβαζοντας ομως τα χαρακτηριστικα τους ο τυπος τους ειναι 2 GB VDATA VD2800002GOU VDQVF1B16 και γραφουν επανω DDR2 800 και βλεπω οτι ειναι 800Mhz. Πριν κανω εγκατασταση τον επεξεργαστη που ειχα core 2 quad Q6600 ειχα βγαλει την μπαταρια του bios για κανα 10λεπτο, οποτε θεωρω οτι εχουν επανελθει οι αρχικες ρυθμισεις του bios. Για ποιο λογο φαινονται 667MHz ενω ειναι 800Mhz?
    επισυναπτω φωτο απο τις ram (απο οτι βλεπω και το πισω module γραφει το ιδιο με το μπροστα απο οτι μπορω να διακρινω) και απο το bios.
    η ram που την googla-ra ειναι αυτη
    https://ram-co-shop.de/2-GB-DDR2-RAM-240-pin-PC2-6400U-non-ECC-CL6-VDATA-VD2800002GOUVDQVF1B16_1
    https://gebruiktgeheugen.nl/shop/desktop/vdata-2gb-pc2-6400u-vd03/
  35. Μηνύματα
    6
    Εμφανίσεις
    1.711

    Απάντηση: εγκατάσταση windows 10 σε νέο δίσκο SSD

    σε ευχαριστω!
  36. Μηνύματα
    6
    Εμφανίσεις
    1.711

    εγκατάσταση windows 10 σε νέο δίσκο SSD

    καλησπερα. Εχω παραγγειλει εναν δισκο SSD CRUCIAL CT240BX500SSD1 BX500 240GB 3D NAND SATA 3. Θα τον περασω σε παλιο μηχανημα με μητρικη AsRock G31m-s ddr2 με sata 2 (lga775). Χρειαζεται να κανω καποιο φορματ αρχικα στον ssd η/και καποια αλλη διαδικασια/ρυθμιση σηγκεκριμενη απο το bios η κατευθειαν (αφου πρωτα τον συνδεσω στη μητρικη και στο psu) απλα συνδεω το usb με το iso των windows 10, boot-αρω απο το usb και περναω τα windows? Μπορω να τον κανω μετα την εγκατασταση partition για να αποθηκευω και δεδομενα (σε περιπτωση που θελω να ξαναπερασω με φορματ τα windows 10 μελλοντικα) η για αποθηκευση να χρησιμοποιησω HDD? ευχαριστω!
  37. Μηνύματα
    16
    Εμφανίσεις
    1.025

    Απάντηση: μερικές φορές παγώνει το mouse (windows 10)

    ουτε αυτο βρισκε ιπροβλημα. γραφει οτι η κατασταση ειναι τελεια. μαρκα δεν βγαζει και αυτο αρα μαλλον καμια μαιμουδια θα βαλανε....
  38. Μηνύματα
    16
    Εμφανίσεις
    1.025

    Απάντηση: μερικές φορές παγώνει το mouse (windows 10)

    του δισκου περασα αλλα δεν βρισκει στοιχεια. ποιος ξερει τι ssd βαλανε.....
  39. Μηνύματα
    16
    Εμφανίσεις
    1.025

    Απάντηση: μερικές φορές παγώνει το mouse (windows 10)

    και στο firefox το εκανε τωρα
  40. Μηνύματα
    16
    Εμφανίσεις
    1.025

    Απάντηση: μερικές φορές παγώνει το mouse (windows 10)

    καλησπερα. το ξαναεκανε παρολο που ειχα αλλαξει usb το mouse. το εκανε ενω δουλευα σε autocad οταν πηγα στο opera να ανοιξω μια σελιδα. δεν δουλευει ουτε το πληκτρολογιο, ουτε ο τερματισμος απο το κουμπι on-off. μονο το hard reset και hard τερματισμος. μπορω με καποιο προγραμμα να τρεξω διαγνωστικο για τον ssd? αν ειναι δισκος η ram την κατσαμε. δεν εχω και δυνατοτητα να τον αφησω μερες για ελεγχο στο πλαισιο που ειναι στην εγγυηση γιατι εργαζομαι καθημερινα με αυτο.
  41. Μηνύματα
    16
    Εμφανίσεις
    1.025

    Απάντηση: μερικές φορές παγώνει το mouse (windows 10)

    προς το αρον εκανα τραμπα πληκτρολογιο-ποντικι στις θυρες.Θα δειξει, γιατι δεν το κανει συχνα. ειναι σε usb 2.0 το ποντικι και το πληκτρολογιο, για να μην χαλαω θυρα απο τις 3.0 του pc
  42. Μηνύματα
    16
    Εμφανίσεις
    1.025

    Απάντηση: μερικές φορές παγώνει το mouse (windows 10)

    υπαρχει περιπτωση αυτο το παγωμα του mouse να ειναι κατι σαν BSOD?
  43. Μηνύματα
    16
    Εμφανίσεις
    1.025

    Απάντηση: μερικές φορές παγώνει το mouse (windows 10)

    καλησπερα. δηλαδη το παταω λιγοτερο απο ενα δευτερολεπτο για να κλεινει σωστα? σας push button δλδ? για δες ετσι ειναι τωρα. σωστα δεν ειναι?
  44. Απάντηση: δεν δίνει σήμα η μητρική στην οθόνη-δεν κλείνει ο υπολογιστής

    1. Μετρα τις αποστασεις απο τις βιδες.

    2. Τα Win10 θα τα σηκωσει αφου εχει 4GB RAM. Επισης ο SSD θα βοηθησει παρα πολυ.

    3. Ο πισω ανεμιστηρας πρεπει να βγαζει αερα (οπως στο βιντεο). Ο μπροστα βαζει.

    Οπως και να εχει και ο μπροστα και ο πισω θα εχουν τον ιδιο προσανατολισμο, δηλαδη το logo "F9 PWM PST" βλεπει προς την ιδια κατευθυνση και για τους δυο.

    Ο καθε ανεμιστηρας εχει 8 τρυπες για βιδες. Αν πουμε οτι το μπροστα μερος του ανεμιστηρα ειναι αυτο που βλεπεις το logo "F9 PWM PST" και τα πτερυγια του ανεμιστηρα, ο τυπος στο βιντεο χρησιμοποιει τις 4 τρυπες του πισω μερους του ανεμιστηρα για να τον στερεωσει στο κουτι. Ετσι ο ανεμιστηρας ρουφαει τον ζεστο αερα και τον βγαζει εκτος κουτιου.

    Αν ομως τοποθετησεις (προαιρετικα) εναν ανεμιστηρα στο μποστινο μερος του κουτιου, τοτε θα χρησιμοποιησεις τις 4 τρυπες του μπροστινου τμηματος του ανεμιστηρα.

    Σημειωση: Βαλε πρωτα τον πισω ανεμιστηρα (ξεχνα τον μπροστα, δεν ειναι απαραιτητος, για την ωρα). Νομιζω οτι με την ψυκτρα που εχεις και τον F9 PWM PST θα εισαι ok απο θερμοκρασιες. Ισως ακομα να μπορεσεις να υπερχρονισεις και τον επεξεργαστη και να εχεις καλες θερμοκρασιες.

    καλησπερα και σε ευχαριστω. στο βιντεο ο ανεμιστηρας εχει το αυτοκολλητο προς τα μεσα (προς το εσωτερικο του κουτιου). Αν δεν κανω λαθος τα fans φυσανε αερα προςτα εκει που ειναι το αυτοκολλητο. αρα αν το βαλω ετσι θα βαζει αποεξω αερα προς το εσωτερικο του κουτιου. διορθωσε με αν κανω λαθος. μπροστα ανεμιστηρα ποιον εννοεις.? στο πλαινο του κουτιου που αφαιρειται?
  45. Μηνύματα
    16
    Εμφανίσεις
    1.025

    Απάντηση: μερικές φορές παγώνει το mouse (windows 10)

    το θεμα ειναι οτι μετα αναγκαζομαι να το κλεισω απο το κουμπι πατωντας το μερικα δευτερολεπτα και το φοβαμαι μην παθει τιποτα δισκος κτλ
  46. Απάντηση: δεν δίνει σήμα η μητρική στην οθόνη-δεν κλείνει ο υπολογιστής

    ευχαριστω. πως θα σιγουρευτω για το τυπο του ανεμιστηρα? να μετρησω τις αποστασεις αναμεσα στις τρυπες για τις βιδες? να παραγγειλα και 3.5" to 2.5" tray. θα τα σηκωνει λες τα 10αρια 64bit η θα σερνεται?? ευχαριστω
    https://www.youtube.com/watch?v=7k4xxOKogn8 ετσι οπως συνδεει τον ανεμιστηρα βαζει αερα μεσα στο κουτι σωστα? μηπως θα πρεπει να τον βαλω αναποδα απο οτι στο βιντεο? δλδ ο ανεμιστηρας θα πρεπει να δινει αερα στο κουτι η να τραβαει απο το κουτι προς τα εξω αερα?
  47. Μηνύματα
    16
    Εμφανίσεις
    1.025

    μερικές φορές παγώνει το mouse (windows 10)

    καλησπερα. εχω στο καινουργιο υπολογιστη μου windows 10 home 64bit. Μερικες φορες (π.χ μια-2 φορες τον μηνα) μπορει να παγωσει ξαφνικα το mouse και δεν κινειται, και αναγκαστικα κανω τερματισμο απο το κουμπι και ξανανοιγω το pc. Συνηθως συμβαινει αν εχω πολυ ωρα να χρησιμοποιησω το opera και πανω να δω κατι. τι μπορει να φταιει? ευχαριστω!
  48. Απάντηση: δεν δίνει σήμα η μητρική στην οθόνη-δεν κλείνει ο υπολογιστής

    καλησπερα. προχωραει το build. εβαλα τελικα μητρικη Asrock G31M-S ddr2 με 4GB ram 667Mhz και εβαλα και τον Q6600 Core 2 quad. Φαινεται να δουλευει καλα. Η μητρικη ηρθε πακετο με τις ram, εναν επεξεργαστη Core 2 duo E7400 2,8Ghz και ψυκτρα με ανεμιστηρα. Δυστυχως ενω γραφει ο κατασκευαστης οτι δεχεται ως 4gb/slot ddr2 (εχει 2 slots) , δεν βρισκεις στην αγορα sticks 4gb ddr2 παρα μονο σε εξωφρενικες τιμες. Αν βαλω 2 sticks 2GB 800Mhz αντι για τα 667Mhz, θα δω καμια σημαντικη διαφορα η να μην ασχοληθω?
    Εγω εβαλα τον Q6600 Core 2 quad με την artict 7 pro rev.2 ψυκτρα που ειχα.
    Μετα δοκιμασα να βαλω και μια καρτα pci usb hub (4 usb 2.0), αλλα το πληκτρολογιο δεν δουλευε στην pci usb hub μεσα στο bios. Δεν ξερω γιατι και αυτο θα ηθελα να σας ρωτησω. Μηπως δεν δουλευει εντος bios αλλα μονο μεσα στα windows αυτη η καρτα. Την ειχα στη προηγουμενη συνθεση και δουλευε εντος windows, μεσα στο bios δεν την ειχα δοκιμασει. H ψυκτρα δεν μου αρεσει που κλεινει την εισαγωγη αερα του τροφοδοτικου (seasonic).
    Ακομα δεν εχω δισκο, θα παρω εναν μικρο ssd να περασω τα windows 10 και εχω και εναν 320GB HDD που θα τον περασω και αυτον. φωτο
    υ.γ λαμακια για να κλεισω πισω το κουτι εκει που ειναι για τις καρτες pci που δεν εχω που μπορω να βρω?
  49. Μηνύματα
    33
    Εμφανίσεις
    4.052

    Απάντηση: Αγορά ups...πόσα VA/Watt;

    καλησπερα. εστειλα μαιλ στην Cyberpower για ενα μοντελο που ενδιαφερομαι (UT1050EG) και μου απαντησαν μεταξυ των αλλων οτι αν εχω active pfc psu τοτε πρεπει να παρω pure sinewave ups διαφορετικα δεν θα δουλεψει με active pfc psu στην λειτουργια μπαταριας. Μαλιστα το τονισε αρκετα εντονα. Το μοντελο τους Cyberpower CP900EPFCLCD που προτεινε ως το entry-level pure sinewave εχει τιμη > 150Ε. Ξερετε αλλη μαρκα (κοντα στα 1000VA) pure sinewave με χαμηλοτερη τιμη? Ευχαριστω!
  50. Μηνύματα
    20
    Εμφανίσεις
    6.971

    Απάντηση: UPS για Τροφοδοτικό pc 450 W

    αρα αν ειναι Active PFC ενα modified sinewave ups δεν δουλευει?
    προσφατα αγορασα αυτο το τροφοδοτικο https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=41252&cat=17&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=7
    το οποιο οντως γραφει Active-PFC και μελλοντικα σκεφτομαι να το περασω στον κανονικο υπολογιστη (προσωρινα θα το βαλω σε αλλο μηχανημα). αρα παω για Pure Sine Wave λες ε?
Εμφάνιση 1-50 από 285
Σελ. 1 από 6 1 2 3 4