Εμφάνιση 16-30 από 52
-
01-07-07, 16:25 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #16Σεβασμός & Απειθαρχία
δεν αντέχετε το 50-50
δεν το αντέχετε
-
01-07-07, 16:26 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #17
-
01-07-07, 16:36 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #18
-
01-07-07, 18:09 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #19
Ποιοί? Αυτοί? Οι πρώην? Οι επόμενοι? Όλοι το ίδιο ανίκανοι θα είναι για το θέμα και όλοι την επανεκλογή τους την επόμενη 4ετία θα σκέφτονται... Καλύτερα λοιπόν ας ασχοληθούν με τις προσλήψεις στα νοσοκομία, κι ας αφήσουν τις τηλεπικοινωνίες, τα ναυπηγεία, τα διυλιστήρια, τα οχήματα και πολλά ακόμα (για να αναφέρω ορισμένες "άκρως επιτυχημένες" επιχειρηματικές δραστηριότητες του ελληνικού κράτους) σε αυτούς που ξέρουν 5 πράγματα... Όσο για την επιλογή "μη κομματικών ηγεσιών", αν δεν απογαλακτιστεί η νοοτροπία του δημοσίου σε έναν οργανισμό, και τον καλύτερο να βάλεις στη διοίκηση, δεν έχει ελπίδες...
To forum έχει χρήστες. Το forum είναι οι Χρήστες...
-
01-07-07, 18:12 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #20
Μπράβο!! Σήμερα είναι ο ΟΤΕ αύριο θα είναι η "Υγεία" μετά σειρά έχει η "Παιδεία" και αυτοί θα χαίρονται που ξεπουλιούνται όλα σε καλές τιμές. Αν είναι δυνατόν. Ο ΟΤΕ και ο κάθε κρατικός ΟΤΕ από την στιγμή που ευτυχώς ή δυστυχώς είναι μονοπώλιο θα μπορούσε να παραμείνει κρατικός και με χαρακτήρα ΔΕΚΟ και να βγαίνει κερδισμένο το κράτος από τα τεράστια έσοδά του και όχι να ξεπουληθεί. Αλλά δουλέυει καμιά κυβέρνηση για τα συμφέροντα του κόσμου; Δεν νομίζω. Αίσχος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος eliasveria : 01-07-07 στις 18:14.
-
01-07-07, 18:14 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #21
Επειδή κανένας δεν είναι πανγνώστης, δε θα σε διορθώσω, γιατί μπορεί και να μην κάνεις λάθος
Όμως, στο εξωτερικό, κολοσσοί με 10ετίες στην πλάτη τους, ως ζωή και στα χρηματιστήρια, και δεν έχουν μεγαλομέτοχο (ποιος είναι ο μεγαλομέτοχος στην ΙΒΜ ή στη general motorsΑς ξεφύγουμε από τη λογική του μαγαζιού μου και του μαγαζιού σου, που λίγο πολύ αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας (αυτή της "δικής μου" επιχείρησης) και ας συνειδητοποιήσουμε ότι άλλο ιδιοκτησία μιας εταιρίας και άλλο διοίκηση...
To forum έχει χρήστες. Το forum είναι οι Χρήστες...
-
01-07-07, 18:17 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #22
-
01-07-07, 18:49 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #23
- Εγγραφή
- 03-03-2004
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Ηλικία
- 40
- Μηνύματα
- 23.116
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Έχετε καταλάβει φαντάζομαι ότι η συζήτηση έχει γίνει καθαρά πολιτική και δεν αφορά τον ΟΤΕ πλέον.
Επομένως μην περιμένετε να πειστεί κάποιος ότι ο άλλος έχει δίκιο. Είναι καθαρά θέμα πεποιθήσεων.
Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη κίνηση, και ελπίζω τα λεφτά να πάνε 100% για τη μείωση του χρέους, και όχι για την κάλυψη ελλειμάτων και προεκλογικών παροχών.
-
01-07-07, 19:41 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #24
Δώστε στο κράτος τον έλεγχο της σαχάρας, και σε λίγο θα προβληματιζόμαστε για την έλλειψη άμμου.
ποτέ.
-
01-07-07, 19:46 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #25
Αυτοι οι αλητηριοι, που εχουμε για να κανουν πολιτικη στηνΕλλαδα, θυσιαζουν στο βωμο της απτης και του ρουσγετιου το μελλον των Ελληνων.
Πουλανε τα ασημικα για να βουλωσουν τις τρυπες του προυπολογισμου.Και τα λαφτα που θα παρουν, θα τα χρησιμοποιησουν για να διορισουν αχρηστους και αγραμματους υπαλληλους, εδω κι εκει.
Περμενετε μερικες χιλιαδες λεφουσια, να εισβαλουν στις Δημοσιες Υπηρεσιες οπυ ναναι.
ηδη, ξεκινησαν με μερικες χιλιαδες ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ! Και επεται η συνεχεια.
Αλλα εμεις, το μονο που κανουμε μεχρι στιγμης, ειναι να γκρινιαζουμε. Τιποτ αλλο.
Δεν δρουμε καθολου. Αρα, καλα να παθουμε.
Γιατι στην ακρη του μυαλου πααρα πολων εξ ημων, υπαρχει το σκουληκι του να βολεψουμε ο,τι αχρηστο υπαρχει στην οικογενεια. Γιατι ο,τι αξιζει, δεν χρειαζεται τον πολιτικο να καθαρισει.
Εχουμε λοιπον και παθαινουμε, ο,τι αξιζουμε.
Θοδωρος.
-
01-07-07, 20:28 Νέα εθελουσία στον ΟΤΕ #26
Νέα εθελουσία στον ΟΤΕ
Στοχευμένες εθελούσιες έξοδοι, προσπάθεια να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατόν η διαρροή πελατών προς τους ανταγωνιστές του, αλλά και «χέρι» στην κατηγορία των «άλλων εξόδων», τα οποία αντιπροσωπεύουν το 27% του κόστους λειτουργίας του Οργανισμού, είναι οι επόμενες κινήσεις του μάνατζμεντ του ΟΤΕ υπό τον κ. Π. Βουρλούμη, μετά την επιτυχή τελευταία μετοχοποίηση του ΟΤΕ.
«Αν μπορούσαν οι ξένοι θεσμικοί θα σήκωναν όλη την εταιρεία από το ταμπλό», αναφέρει τραπεζίτης, ο οποίος συμμετείχε στο βιβλίο προσφορών και βίωσε το ενδιαφέρον των funds για τις μετοχές του Οργανισμού. Η επιτυχία της έκδοσης πιστώνεται στον κ. Βουρλούμη, ο οποίος χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη του στρατηγικού επενδυτή να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι του και με τις ευλογίες του κ. Γ. Αλογοσκούφη θα επιχειρήσει νέες τομές στη λειτουργία του Οργανισμού, με στόχο να τον κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό, με έναν και μοναδικό στόχο: να φτιάξει ένα ελκυστικό πακέτο, ώστε έπειτα από ένα ή δύο χρόνια το κράτος να πωλήσει το σύνολο της συμμετοχής του. Υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο ελέγχει σήμερα το 28% του ΟΤΕ, ενώ εκκρεμεί η μεταβίβαση του 4% στο ασφαλιστικό ταμείο του Οργανισμού, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της εθελουσίας εξόδου.
Ακόμη όμως κι όταν γίνει αυτή η μεταβίβαση, το Δημόσιο θα διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου. Υπό τον έμμεσο έλεγχο του Δημοσίου βρίσκονται και μεγάλα πακέτα μετοχών του ΟΤΕ, τα οποία σήμερα ελέγχονται από μεγάλες κρατικές τράπεζες, όπως η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ ποσοστό άνω του 51% βρίσκεται στα χέρια ξένων θεσμικών.
* Η «απελευθέρωση» της διοίκησης
Προς το παρόν, η ολοκλήρωση της μετοχοποίησης του ΟΤΕ και η απομάκρυνση της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή - τουλάχιστον για το επόμενο δωδεκάμηνο, αφού μεσολαβούν οι βουλευτικές εκλογές - φαίνεται να «απελευθερώνουν» τη διοίκηση του οργανισμού.
Ο κ. Βουρλούμης έχει κυρίως να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα: τον ανταγωνισμό και τα συνολικά κόστη, τα οποία εκτιμώνται σε 2,4 δισ. ετησίως. Ηδη, ο ΟΤΕ έχει χάσει στη σταθερή τηλεφωνία μερίδιο αγοράς περί το 25%. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι πλέον οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν γίνει πιο επιθετικοί και προσφέρουν σύγκλιση των τεχνολογιών (φωνή, Ιντερνετ, video). Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με τα δικά τους πλέον δίκτυα, οι εναλλακτικοί πάροχοι θα ενισχύσουν περαιτέρω τα μερίδιά τους στην αγορά, αφού οι καταναλωτές δεν θα έχουν πλέον σχέση με τον Οργανισμό και δεν θα πληρώνουν ούτε πάγιο. Ετσι, ο Οργανισμός καλείται να ρίξει στην αγορά ελκυστικά προϊόντα, ώστε να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την (αναπόφευκτη) διαρροή πελατών του προς τον ανταγωνισμό.
Η προσπάθεια για τη μείωση στα κόστη θα επικεντρωθεί σε δύο τομείς: στις αμοιβές προσωπικού και στα «άλλα έξοδα», καθώς τα έξοδα προς τις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας είναι ανελαστικά. Στον πρώτο τομέα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρηθούν στοχευμένες εθελούσιες έξοδοι του προσωπικού του, οι οποίες θα αφορούν γύρω στα 200 με 300 άτομα και θα απευθύνονται σε υπαλλήλους οι οποίοι προσεγγίζουν τα όρια της συνταξιοδότησης. Η δύσκολη προσπάθεια όμως θα αφορά τα «άλλα έξοδα» (προμήθειες προς διανομείς, κόστος εξοπλισμού, συντήρηση τηλεπικοινωνιακού υλικού, προβλέψεις για επισφαλείς λογαριασμούς, διαφήμιση, έξοδα ταξιδιών, αμοιβές τρίτων κ.ά.), τα οποία στον ισολογισμό του 2006 αντιπροσώπευαν το 27% του συνολικού κόστους λειτουργίας ή 650 εκατ. ευρώ!
Αγνωστο παραμένει τι θα κάνει η διοίκηση με την Cosmote, στην οποία ελέγχει το 67%. Θα προχωρήσει σε απορρόφηση της θυγατρικής ή σε πλήρη εξαγορά της, ώστε να καρπούται το σύνολο των μερισμάτων και να μηδενίσει τα δικαιώματα μειοψηφίας; Επίσης, οι αναλυτές αναμένουν με ενδιαφέρον να δουν αν τελικά θα συγχωνευθεί το ΤΑΠ-ΟΤΕ με το ΙΚΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι εισφορές του Οργανισμού θα μειωθούν σημαντικά.
Αντιθέτως, πρωτοβουλίες αναμένονται στο μέτωπο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, η οποία αποτιμάται στο 1,2 δισ. ευρώ, ενώ ήδη η διοίκηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην απορρόφηση της OTEnet και να δρομολογήσει τις διαδικασίες πώλησης της θυγατρικής Infote, η οποία αποτιμήθηκε σε 176 εκατ. ευρώ.
* «Η κότα με τα χρυσά αβγά»
Η μετοχοποίηση του Οργανισμού σε ποσοστό 10,7% του μετοχικού κεφαλαίου (52,4 εκατ. μετοχές) ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη και τα πακέτα μεταβιβάστηκαν την Παρασκευή. Το βιβλίο προσφορών έκλεισε μέσα σε 75 λεπτά και η ζήτηση υπερκάλυψε την προσφορά κατά επτά φορές.
Η τιμή διάθεσης ορίστηκε στο ανώτατο εύρος τιμών (21,4 ευρώ), χωρίς να υπάρξει discount στην τιμή, όπως γινόταν σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Το γεγονός αυτό έδωσε ώθηση και στη μετοχή του Οργανισμού, η οποία την ημέρα του placement σημείωσε άνοδο 6,5%. Διοργανωτές του placement ήταν η UBS, η Credit Suisse και η Eurobank, ενώ ευρύ ήταν και το σχήμα συμμετοχής ελληνικών τραπεζών, το οποίο περιλαμβάνει την Εθνική, την Πειραιώς, την Alpha Finance και την IBG.
* Τροχοπέδη το μάνατζμεντ
Τα τελευταία 10 χρόνια, το ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει από τη διάθεση μετοχών του ΟΤΕ (δημόσιες εγγραφές, placements) 7,2 δισ. ευρώ. Μόνον από την τελευταία διάθεση μετοχών το Δημόσιο εισέπραξε 1,112 δισ. ευρώ. Πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να αναζητηθεί στρατηγικός εταίρος για να αποκτήσει ποσοστό στον ΟΤΕ, αλλά η διατήρηση του μάνατζμεντ από το κράτος, όπως αξίωνε ο πωλητής, αποτέλεσε σημαντικό πρόσκομμα στην προσπάθεια αυτή, για αυτό και στο τέλος επελέγη η διαδικασία του placement, καθώς έπρεπε πάση θυσία να καλυφθεί ο προϋπολογισμός του 2007, ο οποίος προέβλεπε έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 1,7 δισ. ευρώ.
Η προσπάθεια πώλησης του ΟΤΕ ξεκίνησε το 1992, επί πρωθυπουργίας του κ. Κ. Μητσοτάκη. Ιθύνων νους της πώλησης του Οργανισμού ήταν ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Στ. Μάνος. Τα σχέδια δεν ευοδώθηκαν, καθώς ως γνωστόν η τότε κυβέρνηση «έπεσε» και στις βουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν κέρδισε το ΠαΣοΚ. Από την εισαγωγή του Οργανισμού στο ΧΑ, τη σκυτάλη των μετοχοποιήσεων (σ.σ.: σοσιαλιστικός όρος, καθώς οι λέξεις ιδιωτικοποίηση ή αποκρατικοποίηση δεν ηχούσαν καλά στα αφτιά των συνδικαλιστών) πήραν οι κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ, οι οποίες όπως προκύπτει και στον πίνακα συχνά πυκνά ρευστοποιούσαν από ένα κομμάτι του ΟΤΕ, για να κλείσουν τις τρύπες των προϋπολογισμών και να μειώσουν το χρέος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον τα δύο κόμματα για το μόνο το οποίο κατηγορεί το ένα το άλλο είναι οι τιμές στις οποίες πωλούνται τα πακέτα και όχι αυτή καθεαυτή η πολιτική συρρίκνωσης της κρατικής περιουσίας.
Το ΒΗΜΑ, 01/07/2007 , Σελ.: D02
Κωδικός άρθρου: B15100D021
ID: 287604
http://www.tovima.gr/print_article.p...100&m=D02&aa=1
-
01-07-07, 20:36 Απάντηση: Οι Financial Times εκθειάζουν, κάποιοι Ελληνες... γκρινιάζουν #27
κύριοι νομίζω ότι παραβλέπεται τα βασικά. το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας. δεν υπάρχει μονοπώλιο στις τηλεπικοινωνίες. οι ΔΕΚΟ πέθαναν. προσοχή όμως, τα δίκτυα κι οι υποδομές θα παραμένουν κρατικά. οι εταιρείες θα πωληθούν μόνο. (μην πουλήσει κανείς ιδιώτης τα καλώδια και μείνουμε από ρεύμα και τηλέφωνο
)
όταν συνειδητοποιήσετε αυτά τα βασικά θα δείτε ότι διαμαρτύρεστε τσάμπα. θέλετε κι άλλες Ολυμπιακές; που είναι τώρα ο Ρουσόπουλος να πει ότι κοστίζει 1εκ. την ημέρα στον κόσμο; να φωνάξουν όλοι δωσ τη όχι αύριο, όχι σήμερα, τώρα! εκλογές έρχονται όμως και δεν κάνει να ακούγονται αυτά πια.
θέλετε κι άλλες εθελούσιες από ΟΤΕ και τράπεζες; με συντάξεις μεγαλύτερες του μισθού; θέλετε κι άλλα βολέματα;
μην κοροϊδευόμαστε, ο ΟΤΕ πρέπει να πωληθεί μέχρι τελευταίας. τουλάχιστον μέχρι ο εκάστοτε υπουργός να μη μπορεί να διορίσει ούτε καθαρίστρια. εάν μπορούσε να πουληθεί κι η ΔΕΗ θα τανε υπέροχο. να σπάσει κι αυτό το μονοπώλιο που μας κοστίζει βαρύ πρόστιμο κάθε χρόνο στην ΕΕ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος raspoutiv : 01-07-07 στις 20:38.
Σεβασμός & Απειθαρχία
δεν αντέχετε το 50-50
δεν το αντέχετε
-
01-07-07, 20:40 Απάντηση: Νέα εθελουσία στον ΟΤΕ #28Σεβασμός & Απειθαρχία
δεν αντέχετε το 50-50
δεν το αντέχετε
-
01-07-07, 20:42 Απάντηση: Νέα εθελουσία στον ΟΤΕ #29
-
01-07-07, 20:47 Απάντηση: Νέα εθελουσία στον ΟΤΕ #30
Παρόμοια Θέματα
-
"Όταν η μουσική είναι σχεδόν δωρεάν γιατί κάποιοι συνεχίζουν και κατεβάζουν από P2P;"
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 100Τελευταίο Μήνυμα: 14-03-08, 22:39 -
Επειδή κάποιοι εδώ δαιμονοποιούν την Αγγλία.
Από BlindG στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 23Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-06, 04:29 -
Αλλαγή πλεύσης από τη ΔΟΕ στην υπόθεση Κεντέρη-Θάνου αποκαλύπτουν οι Financial Times
Από maxcp στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 19-10-05, 08:38 -
Κάποιοι υπάλληλοι του ΟΤΕ έχουν και... δεύτερη δουλειά;
Από mrsaccess στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 31-08-04, 23:37 -
Κάποιοι μας άκουσαν!!!!!!!
Από Crosstalk στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 12-04-03, 06:40
Bookmarks