Σελ. 3 από 9 ΠρώτηΠρώτη 123458 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 31-45 από 121
    Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Εσυ θα αποφασισεις αν θελεις να δωσεις παραπανω χρηματα για λιγο καλυτερες επιδοσεις...

Τελος, σκεψου το ενδεχομενο να παρεις 2 x 500 GB για μεγαλυτερη ευελιξια, δυνατοτητα για raid 0 ή 1 κλπ .

Περιοχή
    Μαρούσι, Αττική
    Downloads
    15
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    Router
    ΖΤΕ 268Q
    SNR / Attn
    9(dB) / 35(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από iloxos Εμφάνιση μηνυμάτων
    @nikgr

Απο ταχύτητες πώς τα πάει;;; HD και παιχνίδια θα παίζει οκ;;

Σε σχέση με τον 7200/8400 είναι πολύ πίσω σε επιδόσεις;;;;

O 5600 τί λέει;;;;
    Aνάλογα με τις απαιτήσεις σου.. Για ΗD δεν το συζητάω πετάει ... Εγώ χρησιμοποιώ τον 5600 με μια ATI 3870 καi 2Gb 800άρας μνήμης και πέρα από την άριστη απόδοση σε HD μπορώ και παίζω το αρκετά απαιτητικό FSX χωρίς πρόβλημα με ολα τα settings σχεδόν στο high... Από κει και πέρα εαν θέλεις το μέγιστο καλύτερα να πάς σε κονσόλα αλλιώς σε βλέπω να δίνεις 500+ ευρώ μονο για κάρτες γραφικών...

Το avatar του μέλους iloxos
    iloxos Guest
    κάρτα μάξιμουμ αυτή.

λείπει επεξεργαστής και μητρική μόνο.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Καλησπερα.

Το συστημα θα το φτιαξεις μονος σου, θα το παρεις ετοιμο συναρμολογημενο, με λειτουργικο;
    Θα σε ενδιεφερε μια προταση απο διαφορα μαγαζια οπου θα το συναρμολογουσες μονος σου; (θα σε δυσκολεψει σε θεματα εγγυησης).
    Αν οχι, απο ποιο μαγαζι θελεις να ψωνισεις;

iloxos Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Patentman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα.

Το συστημα θα το φτιαξεις μονος σου, θα το παρεις ετοιμο συναρμολογημενο, με λειτουργικο;
    Θα σε ενδιεφερε μια προταση απο διαφορα μαγαζια οπου θα το συναρμολογουσες μονος σου; (θα σε δυσκολεψει σε θεματα εγγυησης).
    Αν οχι, απο ποιο μαγαζι θελεις να ψωνισεις;
    Καλησπέρα αρχηγέ,
    Με εξαίρεση τη κάρτα γραφικών για την ώρα όλα είναι απο το κίτρινο μαγαζί.
    Θα το φτιάξω μόνος μου αν και δεν έχω ξαακάνει σύνθεση μέχρι τώρα.
    τί σκέφτεσαι;;;

Downloads
    35
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    DSLAM
    Tellas - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Speedtouch 585
    SNR / Attn
    9,5(dB) / 9,5(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikgr Εμφάνιση μηνυμάτων

To έχω ψάξει αρκετά το θέμα, και περιμένω και τον δικό μου athlon4850 πάνω στην Gigabyte 780G
    ας ξεκινήσει κάποιος ένα topic με τα παραπάνω, θα φορεθει πολύ πιστεύω ο συνδιασμός και θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Τι μνημούλες βλέπουμε, τι κουτι και τι χαρακτήρα θα του δώσουμε κλπ..

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 mbps
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Router
    ASUS RT68U
    wireless_surfer θα κάνω εγώ φίλε αναλυτική παρουσίαση μόλις το παραλάβω.

Eίναι πιστεύω ο ιδανικός συνδυασμός για ένα φθηνό, αθόρυβο, κρύο, χαμηλώτατης κατανάλωσης μηχανηματάκι, που θα δουλευει όσες ώρες του ζητήσεις ως file server, matroska player, κατεβαστήρι και all-around σύστημα για οτιδήποτε πέρα απο παιχνίδια βέβαια.

Downloads
    35
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    DSLAM
    Tellas - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Speedtouch 585
    SNR / Attn
    9,5(dB) / 9,5(dB)

δεν ξέρω (και δεν νομίζω) για το Crysis και δεν με απασχολει, αλλα το Lineage έχω την (σθεναρή ) εντύπωση, οτι θα του δίνω και θα καταλαβαίνει
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wireless_surfer : 03-05-08 στις 01:31.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Μετά απο 5 χρονάκια ήρθε ο καιρός για μια νέα σύνθεση μαζί με μια οθόνη.
    5 χρονια. Αρα εισαι light user και non trendy (και καλα κανεις).
    Αρα παμε σε πιο σοβαρο συστημα, με προοπτικες αλλά χωρις φαμφαρες.

Αρχικά να πω τις ανάγκες μου και το χρηματικό:
    all around χρήση (internet, media player, games (όχι φανατικός - ARMA να παίζει...)),
    linux (καλά θα ήταν να έβαζα καμιά λεοπάρδαλη για δοκιμές)
    και λεφτά μέχρι 1200Ε με οθόνη

Βασικό: δεν θέλω να αλλάξω κάτι για 2-3 χρονάκια.
    Διπυρηνος ειναι μια χαρα τοτε. 2GB ειναι μια χαρα. Καρτα γραφικων μια μεσσαιας κατηγοριας.
    Αλλά μιας και βγαινει το ARMA 2 τοτε παμε σε κατι καλυτερο.

Αρχικά έχω μπερδευτεί με τις οθόνες. Βλέπω τα καλύτερα σχόλια για την EizoS1932 αλλά το μικρόβιο της Samsung 215tw ή των φτηνότερων Samsung 226bw και Samsung 226cw με τρώει. Τελικά να δώσω 500 για 19'' με S-panel ή 300 για 22' με TN-panel;;;;
    Για οθονη θα δεις εδω: Περί οθονών.. Μικρός οδηγός αγοράς
    Και με βαση το οικονομικο σου θα κρινεις αναλογα.
    Αν και ασχετος απο οθονες θα ελεγα οτι μου αρεσει η εγγυση (και οι τιμες) της LG αν και μου αρεσουν σε απεικονιση περισσοτερο οι οθονες της Samsung (και οπου δινει τα panel της).

Δεύτερον δεν έχω ιδέα τί επεξεργαστή να βάλω...έχω στο μυαλό μου για την ώρα τον 8400 και τον 9300 χωρίς να ξεχνάω τους 4πύρηνους της AMD
    Απο επεξεργαστες αυτοι που συμφερουν ειναι:
    E2220 - E7200 - Q6600
    X2 5200+
    O X2 4850E εχει απελπιστικα μικρη cache.
    Θα ελεγα ειτε τον E7200, ειτε τον Q6600, εξαρταται απο το χρηματικο τι μπορεις να αντεξεις. Αν κοψεις απο το κουτι (δες παρακατω) παιρνεις τον Q6600 που θα τον χαρεις καλυτερα απο τις λαμαρινες.

Απο μητρική - άντε γειά... Δεν έχω απολύτως ιδέα. Εδώ έχω και ερώτηση: Μπορώ να βάλω μια για μνήμες DDR2 η οποία να έχει και υποδοχές για DDR3 όπως η GA-EP35C-DS3R (S775, DDR2/3).
    Δεν συμφερει απο καμια αποψη να παρεις υβριδικη μητρικη. Μαπα μητρικες + οτι δεν θα σου χρειαστει να αναβαθμισεις αργοτερα σε DDR3, πεταμενα λεφτα θα ειναι μιας ετσι και αλλιως οι υβριδικες μητρικες εχουν χαλια υποστηριζομενες ταχυτητες σε DDR3.

MSI P35 NEO-3F για οικονομια και εφοσον δεν ηθελα το ICH9R αλλά και firewire, την MSI P35 NEO2-FIR ή την ASUS P5K PRO εφοσον ηθελα και αυτα τα δυο, και την ASUS P5K-E/WIFI-AP αν τα ηθελα ολα (η πληρεστερη).

Μνήμες βλέπω αυτές: Mushkin Ram 4GB Kit DDR2 800MHz 4-4-4-12.
    Overclocking δεν έχω κάνει ποτέ... Αν μπορούσα έστω και ελάχιστα δεν θα με χάλαγε αλλά φαντάζομαι θα θέλω πιο ζόρικες μνήμες...
    Καλη επιλογη. Aν και χρειαζεσε μονο 2GB δεν ειναι κακο να παρεις 4GB ωστε σε 3 χρονια να εισαι ενταξει.
    Για overclocking μην ασχοληθεις και πεταξεις χρηματα, οσο πανε αυτες.

Απο κουτί μ' αρέσει το NZXT LEXA RedLine Edition. Τροφοδοτικό δεν έχω ιδέα, κάτι στα 500-600W όπως αυτό - Chieftec 650W - 24Pin θα είμαι ενταξει;;;
    Το κουτι ειναι μια υποκειμενικη επιλογη μιας και σαφως παιζει ρολο η εμφανιση.
    Αν και ειναι ακριβο και ισως τα χρηματα επιαναν αλλου τοπο.
    Ενα chieftec aegis ειναι πολυ καλο σε ψυξη. Ακομα και ενα φθηνοτερο sharkoon rebel 9 ειναι καλο σε ψυξη (στα αλλα δεν μου αρεσει).
    Τροφοδοτικο ενα chieftec CFT-560 ή ενα 650 ειναι μια χαρα. Και το SEASONIC S12-550 μια χαρα ειναι στην τιμη αυτη.

Κάρτα γραφικών 9600GT ή 8800GT με 512; Υπάρχει κάποια μάρκα στη προτίμηση σας;;;
    Θα μπορώ να βλέπω HD video άνετα;;; (θέλω και 24'' οθόνη θα μπου πείτε...)
    Για το ARMA II μια 9600GT ή 8800GT με 512, οπως ειπες.
    Προτιμητεα η 8800GT, στα ~150.
    HD video θα βλεπεις με οποιαδηποτε καρτα. Οποτε δεν υπαρχει θεμα εκ του μη εχοντος.

Απο δίσκο Western Digital 500GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2) ή ξέρετε κάποιον πιο γρήγορο-αξιόπιστο;;;
    Απο δισκους μονο WD, μακρια απο Seagate.
    Ο WD5000AAKS ειναι καλος και με καλη τιμη.

Θελεις και ανεμιστηρες κουτιου, αναλογα το μεγεθος:
    Coolermaster Silent Fan 120mm SI1 [ R4-S2S-12AK-GP ] , ZALMAN ZM-F2 92MM

ΥΓ. φυσικα εφοσον θα το στησεις μονος σου να κανεις καλη αναζητηση τιμων, οπου μπορεις να βρεις ακομα και πολυ μεγαλες διαφορές.

iloxos Guest
    Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Μια ερώτηση σχετικά με τους επεξεργαστές:

Σε περίπτωση που δεν πάρω τον Q6600 απο τον 7200 και τον 5200+ ποιός είναι πιο καλός;;;

Ψύχτρα δεν θέλω ε;;;

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Μια ερώτηση σχετικά με τους επεξεργαστές:

Σε περίπτωση που δεν πάρω τον Q6600 απο τον 7200 και τον 5200+ ποιός είναι πιο καλός;;;

Ψύχτρα δεν θέλω ε;;;

Ο 7200 λιγο καλυτερος απο τον 5200+ ,αλλα ειναι και σχεδον 50% ακριβοτερος.. Περισσοτερο συμφερει ο Ε2220( πιο αργος απο τον 7200,αλλα και αισθητα φθηνοτερος) ή φυσικα απο AMD ο 5200+ και oι 4800+,4850e .

Ψυκτρα χρειαζεσαι αν θελεις να ειναι τελειως αθορυβο το μηχανημα σου...

(αν και η στοκ του 5200+ δεν κανει πολυ θορυβο,του 7200/E2220 πρεπει να κανει λιιιιιγο παραπανω)

Aποψη μου ειναι να μην δωσεις πολλα χρηματα για τον επεξεργαστη,αφου δεν χρειαζεσαι δυνατο.
    Καλυτερα δωσε λεφτα για 2 σκληρους,αν θελεις να εχεις πιο γρηγορο μηχανημα.(ή raid 1 για ασφαλεια)
    Ή ακομα μπορεις με τα λεφτα που εξοικονομησες φετος για τον επεξεργαστη,να παρεις του χρονου εναν γρηγορο τετραπυρηνο με τα λεφτα που εξοικονομησες φετος.

Οι επεξεργαστες των 70 ευρω ειναι πια πολυ γρηγοροι,δεν χρειαζεται να δωσεις παραπανω...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος haHa : 03-05-08 στις 17:23.

iloxos Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από haHa Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο 7200 λιγο καλυτερος απο τον 5200+ ,αλλα ειναι και σχεδον 50% ακριβοτερος.. Περισσοτερο συμφερει ο Ε2220( πιο αργος απο τον 7200,αλλα και αισθητα φθηνοτερος) ή φυσικα απο AMD ο 5200+ και oι 4800+,4850e .

Ψυκτρα χρειαζεσαι αν θελεις να ειναι τελειως αθορυβο το μηχανημα σου...

(αν και η στοκ του 5200+ δεν κανει πολυ θορυβο,του 7200/E2220 πρεπει να κανει λιιιιιγο παραπανω)

Aποψη μου ειναι να μην δωσεις πολλα χρηματα για τον επεξεργαστη,αφου δεν χρειαζεσαι δυνατο.
    Καλυτερα δωσε λεφτα για 2 σκληρους,αν θελεις να εχεις πιο γρηγορο μηχανημα.(ή raid 1 για ασφαλεια)
    Ή ακομα μπορεις με τα λεφτα που εξοικονομησες φετος για τον επεξεργαστη,να παρεις του χρονου εναν γρηγορο τετραπυρηνο με τα λεφτα που εξοικονομησες φετος.

Οι επεξεργαστες των 70 ευρω ειναι πια πολυ γρηγοροι,δεν χρειαζεται να δωσεις παραπανω...
    Εσύ προτείνεις δηλαδή τον Χ5200/4850 με 2ο δίσκο για raid0...

Καταρχήν δεν έχω ξανακάνει συστοιχία δίσκων...άσχετα όμως δεν έχω πρόβλημα να πάρω τον 5200/4850 αν μαζί με την 8800gt παίζει παιχνίδια.

Ισχύει αυτό;;;

Downloads
    189
    Uploads
    0
    ISP
    N/A
    Εσύ προτείνεις δηλαδή τον Χ5200/4850 με 2ο δίσκο για raid0...

Καταρχήν δεν έχω ξανακάνει συστοιχία δίσκων...άσχετα όμως δεν έχω πρόβλημα να πάρω τον 5200/4850 αν μαζί με την 8800gt παίζει παιχνίδια.

Ισχύει αυτό;;;
    Προτεινω επεξεργαστη των 70 ευρω πανω-κατω.

Τωρα αν θα ειναι amd 4800+, 4850e, 5200+ ή intel 2220 ειναι δικο σου θεμα...

Με τα λεφτα που περισσευουν παιρνεις 2ο δισκο για να εχεις ενα πιο γρηγορο και πολυ πιο αποκρισμο συστημα.Συστοιχια δεν ειναι τιποτα δυσκολο να κανεις,1-2 λεπτα υποθεση μεσα απο το bios του ελεγκτη πριν βαλεις τα windows ειναι.

Και δεν ειναι αναγκη να κανεις raid0.Μπορεις να κανεις raid 1 για ασφαλεια ή μπορεις να μην κανεις καθολου raid και να εχεις δυο δισκους ,οπου ομως με σωστο στησιμο θα εισαι πιο γρηγορος.

Πχ διαβασε εδω τον εξαιρετικο οδηγο του Patentman:
    Στήσιμο δίσκων, partition, για μέγιστη επίδοση στο σύστημα και πως επηρεάζει

Και οχι με τους amd 4800+, 4850e, 5200+ ή intel 2220 δεν θα εχεις προβλημα στα παιχνιδια..
    Αυτο που λενε ειναι οτι η καρτα γραφικων δεν θα πιανει τα μεγιστα,λογω οτι θα την περιοριζει λιγο ο επεξεργαστης.Μπορεις να χασεις πχ 10% στις επιδοσεις,αλλα μην ξεχνας οτι ενας πιο γρηγορος επεξεργαστης κοστιζει 50% πιο ακριβα.
    Εκει ειναι το παραλογο και για αυτο λεω οτι δεν αξιζει,ειδικα για την χρηση που το θελεις...
    Χιλιες φορες να πανε τα λεφτα σε δισκο,σε πιο αθορυβο συστημα,σε μπυρες ή να τα κρατησεις καβαντζα (με την εννοια οτι θα πεις του χρονου: να περυσι δεν εδωσα πολλα λεφτα, αρα μπορω φετος να κανω ενα δωρακι στον εαυτο μου) για να παρεις του χρονου εναν γρηγορο τετραπυρηνο.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    4096/256
    ISP
    OTEnet
    Router
    Sagem 800
    άσχετα όμως δεν έχω πρόβλημα να πάρω τον 5200/4850 αν μαζί με την 8800gt παίζει παιχνίδια.

Ισχύει αυτό;;;
    :-) καλέ αφου σου ειπα οτι σε win xp pro και ανάλυση 1280 χ 1024 , το crysis που θεωρειται πολύ απαιτητικο παιχνίδι παίζει μια χαρά σε High Settings με τον 4800 και την 9600 gt κάρτα. Γιατί να μην μπορεις να παιξεις παιχνιδια με καλύτερο επεξεργαστή (5200) και καλύτερη καρτα (8800) ?

iloxos Guest
    Γιατί πάω για οθόνη 21-22''...

Σελ. 3 από 9 ΠρώτηΠρώτη 123458 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. νεο pc. νεο psu?
    Από Amorfis στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-06-08, 21:42
  2. ηχεια-ενισχυτης/αυτοενισχυομενα.. heeeeeeelp!!!!
    Από pangeo11 στο φόρουμ Audio, Video και Φωτογραφία
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-08-07, 14:17
  3. Τι να πάρω; Το νέο Yaris ή το νέο Colt;
    Από teacake στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-05-06, 09:25
  4. Νέο GNOME, νέο Gedit
    Από shadowman στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-06, 04:29

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές