Όλα ξεκίνησαν όταν ο 500αρης seagate sata II άρχισε να κάνει νερά.Στην αρχή έβγαζαν τα windows ότι η εγγραφή στο d:\$MFT απέτυχε και έλεγε ότι και καλά έχασα όλα τα δεδομένα(μερικά που έλεγξα ήταν οκ). Μετά άκουγα από τον σκληρό ένα "τικ τικ τικ" λες και κολλούσαν οι κεφαλές..Μετά έναν ήχο σαν να κολλούσαν οι πλάκες και να μην γυρνούασν. Σε κάποια στιγμή κόλλησε και όλο το pc δείχνοντας μου την οθόνη με γραμμές τύπου matrix αλλά μετά από ένα καλό χτυπηματάκι στο tower έστρωσε και επανήλθε χωρίς την χρήση του reset. Μετά απο δίαφορες συμβουλές από το ADSLgr ενεργοποίησα και το SMART, κατέβασα και πολλά προγράμματα τα οποία απέτυχαν ολοσχερώς...
Στο O&O Drive LED δεν μπορούσα να ενεργοποιήσω το SMART
Στο WD Diagnostics :
Όταν πήγαινα να ελέγξω τον 500αρη Seagate
Στον έλεγχο του WD 250( 2 partition: 70giga για Win XP SP2 GR και 150 για αρχεία)
Και το πιο τρελό από όλα στο HDD Health ένα απ'τα καλύτερα προγράμματα του είδους του μου έβγαζε άρες μάρες κουκουνάρες...
Κοιτάχτε το μέγεθος που δείχνει στους δίσκους... Ο WD είναι 250gb και ο Seagate 500gb...
Μπας και έχει πρόβλημα όλο το pc μου;; Από τροφοδοτικό μέχρι m/b(sata controllers) ή απλά δεν δουλέυει το SMART;;; Ο σκληρός μου(Seagate) λέτε να τα παίζει; Να πάω για άλλον;;;
ΥΓ.: Το SMART το έχω ενεργοποιήσει απ'το BIOS πριν την εγκατάσταση των προγραμμάτων...
Thanks in advanced και συγγνώμη για το μέγεθος του θέματος...
Εμφάνιση 1-15 από 25
-
21-06-08, 18:22 Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vangelistm : 21-06-08 στις 19:28.
-
21-06-08, 18:26 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #2
Πολύ σωστό και ενημερωτικό το post σου
Δοκίμασες τον 500άρη σε άλλο μηχάνημα; Αν και μου φαίνεται από την περιγραφή σου και από τις εικόνες ότι μάλλον τα έχει φτύσει.
Αν δεν έχεις κρίσιμα δεδομένα, προσπάθησε να του κάνεις ένα format. Αν αποτύχει και αυτό το βλέπω για τον κάλαθο των αχρήστων (λέμε τώρα..)
-
21-06-08, 18:33 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #3
Όχι δεν τον δοκίμασα να σου πω την αλήθεια αλλά μάλλον θα γίνει αν πάρω καινούριο σκληρό διότι η m/b μου έχει μόνο 2 sata controllers και η μόνη λύση για αντιγραφή δεδομένων απ'τον έναν στον άλλον είναι απο Pc φίλου
Είναι γεμάτος ταινίες, εικόνες, μουσική και πάνω από όλα ταινιούλες απ'την dvd camera μου... Όποτε format δεν παίζει σε αυτήν την φάση. Αν πάρω καινούριο και πάρω όλα τα δεδομένα απ'τον υπάρχων, με το format θα δω αν ζει ακόμα;
Γιατί κανένα πρόγραμμα δεν διαβάζει το SMART κανενός απ'τους 2 σκληρούς;;;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vangelistm : 21-06-08 στις 18:41.
-
21-06-08, 18:43 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #4
Αν καταφέρεις και τραβήξεις τα δεδομένα σου (το ελπίζω) μπορείς να ασχοληθείς όσο θέλεις.
Προς το παρόν εγώ δεν θα τον πείραζα πολύ για να μη χειροτερέψει.
Υπάρχουν 2 περιπτώσεις βλάβης:
1. Μηχανικού τύπου: πχ χτύπησαν οι κεφαλές στα platters του δίσκου κλπ κλπ
2. Ηλεκτρονικού τύπου: κάποιο κύκλωμα από το board στο κάτω μέρος του δίσκου τα έχει φτύσει. Σε αυτήν την περίπτωση κάνεις αντικατάσταση με κάποιο άλλο από το ίδιο μοντέλο.
Στο BIOS φαίνεται σωστά ο τύπος και η χωρητικότητα του δίσκου;
Προσβαση έχεις στα δεδομένα για backup;
Στο HDD Health οι τιμές που "διαβάζει" φαίνονται "υγιείς" (αν και προβληματίζομαι για το αν είναι σωστές).
Κανονικά θα έπρεπε να αναφέρονται και τα threashold του δίσκου όπως τα όρισε ο κατασκευαστής
-
21-06-08, 19:25 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #5
Ο σκληρός δίσκος τώρα που μιλάμε κάνει συνέχεια αυτό το "τικ τικ τικ " σαν τρελός μόνο που και τα δεδομένα διαβάζει(κάποια που τσέκαρα δηλαδή) και το pc τρέχει κανονικά... Τι να πω...Ναι στο bios φαίνονται κανονικά και οι τύποι των σκληρών και τα δεδομένα...Μόνο σε αυτό το πρόγραμμα το έβγαλε αυτό...
Ο D:\ είναι ο Seagate και ο c:\ & e:\ ο WD
Για τις υγιείς τιμές,σε όλα τα προγράμματα τις βγάζει αλλά σε κανένα δεν βγάζει τα threasholds οπότε τα θεωρώ άκυρα τα νουμεράκια...
Αν ισχυεί το no2 μπορώ να πάω στο πλαίσιο πχ και να τους πω να μου το αλλάξουν;
-
21-06-08, 19:38 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #6
Ο ήχος που περιγράφεις είναι ανησυχητικός.
Αφού βλέπει τα αρχεία, προτείνω άμεσα backup και έφυγες στο πλαίσιο για αντικατάσταση, εφόσον είσαι εντός εγγύησης.
Ο WD δηλαδή είναι εντάξει ή και από εκεί ακούγονται ήχοι;
-
21-06-08, 19:48 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #7
O WD είναι μια χαρά!!! Αν πάθει τίποτα ο wd θα αυτοκτονήσω με τόσα δεδομένα που έχω μέσα...Έγγραφα,εργασίες της σχολής, μουσική, βίντεο και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς
Σκέφτομαι να πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303912 .Τι προτίνεις;
-
21-06-08, 19:55 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #8
Καλή επιλογή κυρίως για τα 3 χρόνια εγγύησης.
-
21-06-08, 20:01 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #9
Γι'αυτό το λόγο, τα πολύ σημαντικά δεδομένα τα κάνουμε backup 2 και 3 φορές. Των φρονίμων τα παιδιά...
Η εμπειρία μου με τους εξωτερικούς της WD... Είχα τον 500άρη MyBook αλλά:
1. Ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες στο κουτί του (55-60) ακόμα και χωρίς προσπέλαση δεδομένων (άνοιγμα θήκης, αφαίρεση δίσκου και σύνδεσή του εσωτερικά στον υπολογιστή με κέρδος -15 βαθμούς)
2. Θόρυβος: ενώ ο δίσκος δεν ακούγεται καθόλου αν έχεις τη θήκη στον αέρα, με το που ακουμπούσα τη θήκη στο γραφείο/πάτωμα άρχιζε και συντόνιζε με ένα πολύ χαμηλής συχνότητας βουητό. Είχα καταλλήξει να τον ανοιγοκλείνω για να μην ενοχλεί. Το πρόβλημα λύθηκε με το που τον έκανα εσωτερικό.
3. Ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής: η μέρα με τη νύχτα. Από 25ΜΒ/sec μέσω USB, σαν SATA τώρα αποδίδει τα διπλάσια και βάλε.
Αν δε σου χρειάζεται η "φορητότητα", έχω να προτείνω 2 τέτοιους. Με 44 ευρώ λιγότερα παίρνεις 240 "ταχύτερα" και ασφαλέστερα GB.
-
21-06-08, 20:06 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #10
Όχι δεν μου χρειάζεται η φορητότητα αλλά έχω μόνο 2 sata controllers και είναι κατηλλημένοι... Θα αλλάξω απλά τον σκληρό και ο Θεός βοηθός...Εν τω μεταξύ είναι η 3η φορά που χαλάει ο 500 Seagate. Τον έχω αλλάξει δλδ ήδη μια φορά για κεφαλές (ευτυχώς τότε ήταν αρχή και δεν έχασα σχεδόν τίποτα.)
Ερώτηση: Παίζει μεγάλο ρόλο η cache του σκληρού; Γιατί οι καινούροι seagate έχουν 32mb cache σε αντίθεση με τον WD που έχει 16mb...
-
21-06-08, 20:20 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #11
Παίζει, αλλά όχι τόσο όσο διαφημίζεται.
Περισσότερο στην ταχύτητα μετράει η πυκνότητα των platters. Oι συγκεκριμένοι WD έχουν την μεγαλύτερη με 320GB/platter (φαντάσου ότι χοντρικά στον ίδια απόσταση η κεφαλή "διαβάζει" περισσότερα δεδομένα σε σχέση με τα 250GB/platter του seagate)
Απο αξιοπιστία, δεν έχω "χάσει" ποτέ WD, να φανταστείς έχω μερικούς των 20GB που κάθονται, ενώ maxtor/seagate/lacie δεν την πάλεψαν.
Θα σου προτείνω να τον αποσυνδέσεις μέχρι να κάνεις το backup σου, για να μην τον ζορίσεις.
-
21-06-08, 20:23 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #12
βασικά εγώ πάντα ειχα προβλημα smart και sata σκληρων είτε είχαν προβλημα είτε ήταν υγιέστατοι. Μου δινόταν η εντυπωση στα εκαστοτε συστηματα που είχα ότι μόνο σε PATA σκληρους δουλευε καλα.
σχετικά με την ερωτηση για το ανα αξιζει 16 η 32 ΜΒ θα σου πω επειδη εχω 2 500ρηδες seagate και ειχα και γω την απορια.Μετρώντας με το Hdtach αυτος με τα 32 βγηκε σε όλα πιο γρηγορος και δικαιολογησε τα λεφτα του.Ωστοσο ο λογος που δεν αξιζει αυτος με τα 16 ειναι πως κανει θορυβο.ειδικά αν εχεις λειτουργικο επανω ειναι ενοχλητικος. ο32αρης απο την αλλη ειναι αθορυβος.Αν εχεις θορυβώδες κουτι μαλλον δε θα το προσεξεις καν.Αν εισαι ψείρας όμως ...
-
21-06-08, 20:35 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #13
Τον έχω αποσυνδέσει τον σκληρό.Θα τον κάνω back-up σε άλλον σκληρό και θα πάει για αλλαγή
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας
m3fisto μάλλον το smart δουλεύει σωστά με pata σκληρούς εντέλει... Γενικά έχω ένα πολυ ήσυχο κουτάκι, ανοικτό για να πέρνει αέρα λόγο του μικρού μεγέθους και 2 ανεμιστηράκια που είναι σαν να μην υπάρχουν! Όσο για τον 32αρη σου σύγκρινες 2 σκληρούς παλαιότερης και νεώτερης γενιάς μάλλον,οπότε τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα. Δες πάντως και αυτο...
http://www.xtremesystems.org/forums/...2&postcount=10Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vangelistm : 21-06-08 στις 22:03.
-
22-06-08, 18:01 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #14
Απο αξιοπιστία, δεν έχω "χάσει" ποτέ WD, να φανταστείς έχω μερικούς των 20
GB που κάθονται, ενώ maxtor/seagate/lacie δεν την πάλεψαν.
Εγώ πάλι,έχω χάσει 3 wd και κανένα maxtor-seagate...Αυτό δεν λέει τίποτα. Είναι καθαρή τύχη.Aργησα να ασχοληθώ με την τεχνολογία.
-
17-07-08, 15:27 Απάντηση: Σκληρός Δίσκος και S.M.A.R.T. #15
Ένας δίσκος seagate sata 160gb 2 εβδομάδων ,τα προγράμματα hdd health κτλ βγάζουν health 64%. Είναι λογικό κάτι τέτοιο?
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
http://slightlymagic.net
Παρόμοια Θέματα
-
Forthnet,ασυρματο,και σκληρος δισκος!!!
Από kokoyroy στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 10-10-07, 19:02 -
Σκληρός δίσκος και βοήθεια....
Από No-Name στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 21-07-07, 12:15 -
Σκληρος δισκος και S.M.A.R.T.
Από emmstra στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 06-01-07, 12:38 -
Σκληρος δισκος και εξ. θηκη
Από nikos1984 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 03-01-06, 14:49 -
Σκληρός δίσκος και partitions
Από Durdyn στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-05, 14:47
Bookmarks