Σελ. 10 από 17 ΠρώτηΠρώτη ... 58910111215 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 136-150 από 247
    Περιοχή
    Sofia/BG
    Downloads
    32
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    mtel/BG
    Router
    ZXV10 W300 IGD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από anon Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το θέμα ασφάλεια κατα 99,99% επιλύεται απο Windows2000pro ακόμη, με την χρήση λογαριασμών περιορισμένων δικαιωμάτων. Σε ενα οικιακό σύστημα αυτό ειναι δύσκολο να γίνει, γιατί ποτέ δεν υπήρξε η μενταλιτέ ύπαρξης λογαριασμού διαχειριστή συστήματος που τρέχει μόνο υπο ορισμένες συνθήκες στον χώρο των λειτουργικών της Microsoft. Ακόμα και εως σήμερα, μεγάλο πλήθος εφαρμογών θεωρεί ότι τρέχει με δικαιώματα administrator. Σε εταιρικό περιβάλλον, όπως πχ σε εμάς, όπου δεν μπορεί ο χρήστης να τρέξει σε περιβάλλον παρα μόνο με περιορισμένα δικαιώματα, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.
    Ακριβώς.

Και γι αυτό πολλοί οργανισμοί έχουν μείνει ακόμα με Windows 2000 και τα έχουν κάνει γαργάρα τα XP, ενώ τώρα αντιμετωπίζουν το θέμα Vista ή Windows 7 μόνο και μόνο για το active MS support.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΠΕΙΡΑΙΑ
    Router
    LINKSYS Wireless-G ADSL H
    SNR / Attn
    6(dB) / 26(dB)
    Το οτι τα σvista είναι καλο λειτουργικά απλά δεν το χρειάζεται η αγορά είναι άτοπο.

Το ίδιο ίσχυε όταν βγηκαν και τα XP μετά τα 2000 αλλά το θέμα είναι οτι τα XP πιάσανε...
    Αν εξερεσεις νευραλγικης σημασιας συστηματα που τρέχουν 2000 όλες οι επιχειρήσεις έχουν ΧΠ. Άσε που αν το συστημα ειναι νευραλγικης σημασιας βάζει UNIX.

Τα βιστα ειναι σκουπίδι, γιατι αγοράζοντας τα βίστα πρέπει να αγοράσεις και έναν ντιμακι ραμ?

Αν σκεφτείς το χρόνο που χρειάστηκαν και το μάρκετινγ που χρησιμοποίησαν ... είναι απογοητευτικο..

Το θεμα ειναι οτι το ελεύθερο λογισμικό κερδίζει συνεχώς έδαφος...!!!

Το avatar του μέλους Reb0rn
    Reb0rn Guest
    Τα vista αυτην την στιγμη αντιμετωπιζουν ενα πολυ μεγαλο προβλημα ....

συμβατοτητα και δεν αναφερομαι στις συσκευες για οδηγους αλλα στα λειτουργικοτητα και στην διαχειρηση των ενσωματωμενων προγραμματων της.

τι να το κανω εγω αν θελω να προσθεσω εναν iis και 1ον δεν ξερω πως να το κανω και 2ον οταν τον βρω και τον εγκαταστησω δεν ξερω πως να τον λειτουργησω , αφου εχουν αλλαξει ολο το μενου ?

αυτο που εγινε με τα vista ειναι αυτο που λεει και ο λαος : αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε την βρακα του αλλιως + dx10 .τιποτα αλλο

υ.ς. δεν θελω να αναφερθω σε αλλα προβληματα ( π.χ. trustedinstaller.exe , drm, huge memory usage ) που εχουν γιατι αρκετοι θα ισχυριστουν οτι το λειτουργικο ειναι πνευματικο δικαιωμα του κατασκευαστη αλλα θελω να υπογραμμισω οτι μπορει το λειτουργικο να ειναι πνευματικο δικαιωμα του κατασκευαστη ( εξ'ου και trustedinstaller.exe ) αλλα τα δεδομενα στον υπολογιστη ειναι πνευματικη περιυσια του χρηστη και δεν εχει κανενα δικαιωμα να τοποθετει σαν owner του σκληρου δισκου μια υπηρεσια/servise που ελεγχεται απο την ms

Περιοχή
    Sofia/BG
    Downloads
    32
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    mtel/BG
    Router
    ZXV10 W300 IGD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zeppelindsl Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το οτι τα σvista είναι καλο λειτουργικά απλά δεν το χρειάζεται η αγορά είναι άτοπο.
    Δε συμφωνώ, και μ αυτή τη λογική τα Windows ήταν πάντα καλύτερα των Unix/Linux!

Κατά τη δική μου γνώμη, τα μόνα Windows που ήταν χειρότερα των προγενέστερών τους ήταν τα ... ME.
    Αντίθετα τα Vista τα θεωρώ καλύτερα των XP και των 2000.
    Και το ότι η αγορά (ήτοι οι μεγάλοι οργανισμοί με χιλιάδες τερματικά) δε δικαιολογεί το κόστος αναβάθμισής της σε αυτά, και απλά μεγάλο μέρος της "μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτά" εφόσον πήρε παράταση το XP support, δε σημαίνει ότι είναι χειρότερα των προγενέστερών τους λειτουργικών.

Περιοχή
    Cheyenne Mountain Complex
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Skynet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από YiannisM Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατά τη δική μου γνώμη, τα μόνα Windows που ήταν χειρότερα των προγενέστερών τους ήταν τα ... ME.
    Θεωρητικά, και τα ME ήταν καλύτερα από τα 98. Από wikipedia μόνο:

System Restore
    System File Protection
    New TCP/IP Stack
    Universal Plug and Play
    Windows Image Acquisition
    Automatic Updates
    ...

Αλλά η αγορά δεν τα ήθελε. Δεν την κατηγορώ, ούτε εγώ τα ήθελα. Αλλά ένας κολλητός μου ορκίζεται με ME (ήταν από τους τυχερούς που δεν είχε αστάθεια με τα ME).

Τα Vista, όπως και το linux, αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το ευρύ κοινό. Την αδράνειά του να μάθει κάτι διαφορετικό.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος c4lex : 26-06-08 στις 21:07.

Περιοχή
    Seattle US
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Reb0rn Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...τι να το κανω εγω αν θελω να προσθεσω εναν iis και 1ον δεν ξερω πως να το κανω και 2ον οταν τον βρω και τον εγκαταστησω δεν ξερω πως να τον λειτουργησω , αφου εχουν αλλαξει ολο το μενου...
    Να με συγχωρείς αλλά αν κάποιος δεν ξέρει πως να εγκαταστήσει το IIS, δεν ξέρει πως να τον λειτουργήσει και δεν ξέρει ούτε σε ποιο μενού θα τον βρεί τότε τι στην ευχή τον θέλει εξαρχής και τι σχέση έχει αυτό με τα Vista; Ο συγκεκριμένος άνθρωπος καλύτερα να μείνει στα τραγουδάκια και τα βιντεάκια του και ας αφήσει ήσυχους τον IIS, το μηχάνημά του και την εναπομείνουσα λογική μας.

αλλα τα δεδομενα στον υπολογιστη ειναι πνευματικη περιυσια του χρηστη και δεν εχει κανενα δικαιωμα να τοποθετει σαν owner του σκληρου δισκου μια υπηρεσια/servise που ελεγχεται απο την ms
    Από ποιόν είπατε ότι ελέγχεται; Ωχχ, ωχχ
    SSB

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17500/1024
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΟΝΟΣ
    Και το ότι η αγορά (ήτοι οι μεγάλοι οργανισμοί με χιλιάδες τερματικά) δε δικαιολογεί το κόστος αναβάθμισής της σε αυτά, και απλά μεγάλο μέρος της "μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτά" εφόσον πήρε παράταση το XP support, δε σημαίνει ότι είναι χειρότερα των προγενέστερών τους λειτουργικών.
    Μα εκει ειναι το θεμα , γιατι να τα δωσεις τα 200 ευρω (ΟΧΙ ΟΕΜ εκδοσεις) για τα vista
    Αφου ΔΕΝ κερδιζεις τιποτα
    Τα φρου φρου των sVista μπορεις να τα βαλεις ΚΑΙ στα XP
    Ασφαλεια: Ανουσια με τον τροπο που λειτουργουν τα Windows/NTFS filesystems

Εγω αναβαθμισα το λειτουργικο μου σε linux κ ξεμπερδεψα με τις μπουρδες/κοροϊδια της MS
    Οταν κ αμα βγαλει κατι που να αξιζει τοτε ΕΝΤΑΞΕΙ θα το αγορασω με χαρα
    αλλα τωρα με sVista εγω τουλαχιστον δεν θελω να ειμαι το κορόιδο της M$
    Κ η υποστηριξη στα XP να σταματησει εχω κ το lionux κ κανω καλα την δουλεια μου πια
    Κ πιστευω οτι αρκετος κοσμος θα ακολουθησει αυτο το παραδειγμα ΑΥΤΗ την φορα με τα sVISTA
    Χρησιμοποιώ Arch Linux. Εσύ; Δοκίμασε το δεν χάνεις και τίποτα :)
    Live CDs χωρίς να βγάλεις τα Windows: Ubuntu, OpenSUSE, Fedora.
    Για πιο ολοκληρωμένη άποψη συνιστάται εγκατάσταση και αρκετή χρήση. Το Linux ΔΕΝ είναι Windows :)
    Τί είναι το Linux ; δες εδώ και εδώ

Paintball team Last Chancers

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΠΕΙΡΑΙΑ
    Router
    LINKSYS Wireless-G ADSL H
    SNR / Attn
    6(dB) / 26(dB)
    Δε συμφωνώ, και μ αυτή τη λογική τα Windows ήταν πάντα καλύτερα των Unix/Linux!
    Εννούσα ότι μπορεί να μην τα χρειάζεται η αγορα αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και καλό λειτουργικό. Δλδ το ένα δεν σχετίζεται αυστηρά με το άλλο
    Επισης τα *nix χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές (σερβερσ κτλ) τα σβίστα δεν χρησιμοποιούνται πουθενά. Εδώ με το ζόρι χρησιμοποιούνται από ιδιώτες (desktop users κτλ)

Το θέμα είναι όπως το είπε και ο φίλος παραπάνω, τα windows, windows ήταν και windows θα είναι...

Δραματική αλλαγή ήταν απο το 98 στα 2000, τα οποία (2000) ήταν στην ουσια ΝΤ τα οποία προυπηρχαν αρκετό καιρό πρίν. Μετά τα 2000 (που εγώ θεωρώ την καλύτερη έκδοση) όλα τα υπόλοιπα ήταν φρου φρου...

Τεσπα, εγώ έχω ένα μηχάνημα 3-4 χρόνια και δουλευει μπόμπα με λινουξάκι (δεν το αναφέρω για συγκριση, αντί για linux θα μπορούσε να ηταν win2000 ή πειραγμένα XP) το οποίο είναι δωρεάν, έχει πολύ περισσότερα και ωραιότερα φρου φρου (βλέπε compiz) και δίνει (σε αντίθεση με τα βιστα που πέρνουν) επιπλέον χρόνο ζωής στο pc χωρίς αναβάθμισεις κτλ.

Περιοχή
    Sofia/BG
    Downloads
    32
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    mtel/BG
    Router
    ZXV10 W300 IGD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από c4lex Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θεωρητικά, και τα ME ήταν καλύτερα από τα 98. Από wikipedia μόνο:

System Restore
    System File Protection
    New TCP/IP Stack
    Universal Plug and Play
    Windows Image Acquisition
    Automatic Updates
    ...

Αλλά η αγορά δεν τα ήθελε. Δεν την κατηγορώ, ούτε εγώ τα ήθελα. Αλλά ένας κολλητός μου ορκίζεται με ME (ήταν από τους τυχερούς που δεν είχε αστάθεια με τα ME).

Τα Vista, όπως και το linux, αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το ευρύ κοινό. Την αδράνειά του να μάθει κάτι διαφορετικό.
    Τα ME ήταν καλύτερα μόνο θεωρητικά, και το πρόβλημά τους δεν ήταν μόνο η αδράνεια του κόσμου να τα μάθει.

Αντίθετα το πρόβλημα των Vista το εντοπίζω διαφορετικά:
    1) Πήρε παράταση το ΧP support ενώ ήδη συζητούνται τα Windows 7 (άρα μηδέν κίνητρο για τις επιχειρήσεις, ενώ εκείνες που το είχαν αποφασίσει πριν 1-2 χρόνια αλλά δεν έχουν προχωρήσει ακόμα τώρα το σκέφτονται)
    2) Περισσότερες security-μανούβρες (άρα αντικίνητρο για τους μέσους-και-κάτω και κυρίως τους οικιακούς χρήστες)

........Auto merged post: YiannisM πρόσθεσε 3 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zeppelindsl Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δραματική αλλαγή ήταν απο το 98 στα 2000, τα οποία (2000) ήταν στην ουσια ΝΤ τα οποία προυπηρχαν αρκετό καιρό πρίν.
    Συμφωνούμε. Η μεγάλη αυτή αλλαγή ξεκίνησε με τα NT4.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος YiannisM : 26-06-08 στις 21:16. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Cheyenne Mountain Complex
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Skynet
    Τα ME ήταν καλύτερα μόνο θεωρητικά
    Προσωπικά δεν διαφωνώ μαζί σου καθόλου σε αυτό. Εκείνη την εποχή είχα windows 2000.
    Απλά καταδεικνύω ότι feature-wise ήταν καλύτερα τα ME από 98.

Αντίθετα το πρόβλημα των Vista το εντοπίζω διαφορετικά:
    1) Πήρε παράταση το ΧP support ενώ ήδη συζητούνται τα Windows 7 (άρα μηδέν κίνητρο για τις επιχειρήσεις, ενώ εκείνες που το είχαν αποφασίσει πριν 1-2 χρόνια αλλά δεν έχουν προχωρήσει ακόμα τώρα το σκέφτονται)
    Σύμφωνοι.
    2) Περισσότερες security-μανούβρες (άρα αντικίνητρο για τους μέσους-και-κάτω και κυρίως τους οικιακούς χρήστες)
    Αυτό εννοώ αδράνεια.
    Είμαι ίσως από τους λίγους που βρίσκω το UAC καλό στοιχείο. Άσχετα αν ενδεχομένως το παρακάνανε (δεν τρέχω Vista σε καθημερινή βάση να έχω αντικειμενική άποψη).

Περιοχή
    Sofia/BG
    Downloads
    32
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    mtel/BG
    Router
    ZXV10 W300 IGD
    Με άλλα λόγια τα Vista είχαν και έχουν ακόμα περισσότερο τώρα σοβαρό πρόβλημα κινήτρου!

Και γι αυτό προβλέπω ότι θα πεθάνουν σχετικά σύντομα.
    Η όση παραπάνω τεχνολογία τους όμως δε θα πεθάνει, αφού θα κληρονομηθεί στα Win-7, κλπ.

........Auto merged post: YiannisM πρόσθεσε 4 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Αυτό εννοώ αδράνεια.
    Είμαι ίσως από τους λίγους που βρίσκω το UAC καλό στοιχείο. Άσχετα αν ενδεχομένως το παρακάνανε (δεν τρέχω Vista σε καθημερινή βάση να έχω αντικειμενική άποψη).
    Κι εγώ το θεωρώ χρήσιμο, αν και το έχω βλαστημήσω ουκ ολίγες φορές μέχρι να το συνηθίσω.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος YiannisM : 26-06-08 στις 21:26. Αιτία: auto merged post

Downloads
    8
    Uploads
    2
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Nova
    Router
    VMG8623-T50B & Debian
    (...)
    Το UAC θα σώσει πολύ κόσμο. Αρκεί να καταλάβει ο κόσμος ποιο είναι το όφελος του και να μην το απενεργοποιεί αμέσως μετά την εγκατάσταση "γιατί ενοχλεί". Και βέβαια, να γίνουν όλα τα προγράμματα συμβατά με το UAC.
    - Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
    - Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    ξεχνάτε κάτι. Οταν βγήκαν τα ΧΡ οι οικιακοί χρήστες είχαν στην καλύτερη περίπτωση WindowsMe. Οι πιο πολλοί είχαν 98 και 95. H διαφορά μεταξύ τους ήταν κολοσιαία. Τα 2000 (και τα ΝΤ) δεν ήταν οικιακό σύστημα. Ηταν για επαγγελματική εταιρική χρήση. Ετσι το πέρασμα σε ΧΡ ήταν και μονόδρομος. Τώρα δεν υπάρχει αυτό το δίλλημα. Τα Vista δεν έχουν να προσφέρουν παρα μόνο κάποιες λεπτομέρειες. Σκεφτείτε μόνο την διαφορά μεταξύ 98-ΧΡ και ΧΡ-Vista. Στο δεύτερο υπάρχουν διαφορες αλλά είναι μικρές, αυτό που βλέπει ο χρήστης ειναι ένα πιο φαντεζί περιβάλλον, οι υπόλοιπες διαφορές σαν σύστημα δεν ειναι τίποτε σημαντικό για έναν οικιακό χρήστη, ούτε καν για εταιρικό περιβαλλον. Σε μένα, σαν εταιρία, δεν μου προσφέρει τίποτα παραπάνω ένα σύστημα με Vista, αντιθέτως θέλει περισσότερους πόρους απο ότι με ΧΡ, που σημαίνει ότι μόνο σε νέα συστήματα (αναγκαστικά λόγω μη διάθεσης απο κάποια στιγμή των ΧΡ) θα έχω. Ξενίζει το κανονικό του περιβάλλον τους ήδη υπάρχοντες χρήστες Windows, ευτυχώς όχι τόσο όσο το Office2007, και αυτό σημαίνει πιο πολλά calls στο helpdesk στην αρχή, καθώς και ανάγκες εκπαίδευσης. Και όλα αυτά γιατί; Για να πουλήσει το νέο λειτουργικό της η Μικρομαλακή, χωρίς να προσφέρει τίποτε ενδιαφέρον ουσιαστικά. Η' τουλάχιστον που να αξίζει τον κόπο όλη αυτή η φασαρία...

Το ότι θα περάσει το δικό της θα περάσει. Οταν πουλάνε πλέον σχεδόν μόνο Vista και office2007 σημαίνει ότι θες δεν θες σε νέο σύστημα με άδεια DSP αυτό θα πάρεις. Και όλες οι εταιρίες, αναγκαστικα έτσι θα πάνε, γιατί η πιο οικονομική άδεια χρήσης είναι μέσω DSP. Οπότε σταδιακά με τις νέες προμήθειες καθώς τα παλαιά συστήματα πλέον δεν θα μπορούν να συντηρούνται/υποστηρίζονται, θα μπούν στα Βιστα. Ολοι. Και στα Windows7 ή 10 ή οτιδήποτε κυκλοφορήσει η μικρομαλακή. Απλά οσο οι εταιρίες και οι χρήστες δεν βλέπουν και δεν έχουν την ανάγκη αγοράς νέων συστημάτων, δεν θα το κάνουν. Και πλέον ένα σύστημα ακόμα και απο το 2001/2 είναι μια χαρά με Windows2000Pro και με λίγη μνήμη (128 ή ακόμα καλύτερα 256), παίζει μια χαρά για εφαρμογές γραφείου και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Δεν είμαστε στην δεκαετία του 90, που η κάθε χρονιά απο άποψη hardware και software ήταν μέρα με την νύχτα. Πλέον τα πράγματα και οι απαιτήσεις ειναι πιο ομαλά, και μόνο το bloatware και ένα σωρό σκουπίδια να τρέχουν ταυτόχρονα (έχω δεί systray να πιάνει όλη την κάτω μπαρα!!! ) μπουκώνουν συστήματα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anon : 26-06-08 στις 21:39.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    καλα να παθει η ms!xp are not dead!

Περιοχή
    Π. Φάληρο
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16.300/1023
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    On Telecoms - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Router
    Linksys WAG120
    SNR / Attn
    7(dB) / 23(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SSB Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αγαπητέ φίλε euklidis, μπορείς να συνεχίσεις να ισχυρίζεσαι τα παραπάνω, ωστόσο στη θέση σου θα αναθεωρούσα λίγο τα επιχειρήματά μου καθώς φαντάζουν λίγο ... ξέρεις κάπως, σε αυτούς που έζησαν "το χώρο" και το 2000 και πολύ πιο πριν.
    Kαλως η κακως ασχολουμαι με pc πολυ πριν το 2000 και ποτε σαν gamer. Παμε λοιπον. Ας ανοιξουμε την wikipedia

Windows 2000 (also referred to as Win2K) is a preemptive, interruptible, graphical and business-oriented operating system designed to work with either uniprocessor or symmetric multi-processor computers. It is part of the Microsoft Windows NT line of operating systems and was released on February 17, 2000.
    Οταν λεμε οτι ειναι business OS δεν εννουμε οτι ειναι το λειτουργικο που τρεχει ο λογιστης για παραδειγμα στο λαπτοπ του. Αναφερομαστε σε ενα λειτουργικο που ειναι σχεδιασμενο για επιχειρησεις. Ειτε για να διαχειριστει το δικτθο μιας επιχειρησης ειτε τις web εφαρμογες της (e-mail, web pages, ειτε σαν datacenter. για αυτο και οπως ειδαμε σε προηγουμενο ποστ μου οι εκδοσεις windows 2000 ειναι οι :

Four editions of Windows 2000 were released: Professional, Server, Advanced Server, and Datacenter Server.
    Φτιαχνεις λοιπον το σερβερακι σου, φτιαχνεις την βαση δεδομενων σου σε ενα σερβερακι, στηνεις το δικτυακι σου και τι αλλο μενει; Οι clients. Τι κανεις λοιπον; Αντι να αγορασεις αδεια για windows 2000 server που κοστιζει παραπανω απλα αγοραζεισ την εκδοση professional το οποιο δεν σημαινει οτι κανει τα παντα απλα ειναι για εππαγελματικο σκοπο και οχι σε σχεση με πληροφορικη αλλα για την χρηση των υπαλληλων της καθε εταιριας. Φυσικα οταν βγηκαν τα 2000 δεν θα βαζαν για client windows ME ή 98 οποτε κατι επρεπε να βγει για πιο επαγγελματικη χρηση.

Παμε στα ΧΡ λοιπον. Ναι σαφως και υπαρχει η εκδοση pro. Μπηκαν για τα καλα στη ζωη μας αρα επρεπε να υπαρχουν ρυθμισεις για αυτους που ηθελαν να συνεργαζονται με το δικτυο της εταιριας τους καλα, για να μπορει ο εργαζομενος να δουλευει με το λαπτοπ του ΚΑΙ στην εταιρεια. Αφου λοιπον καποιοι υποστηριζουν οτι με τα ΧΡ σηκωνεις και σερβερ τοτε το μονο που μπορω να πω ειναι αυτο... Το οτι σου δινουν την δυνατοτητα να φτιαξεις ενα dhcp σερβερ για το δικτυακι στο σπιτι του καθενως δεν σημαινει οτι κανουν και για κατι παραπανω. Δεν ειναι χαζη η MS να ανταγωνίζεται τα ιδια της τα λειτουργικα κυριως οταν σημειωνουν επιτυχια. Σαφως και τα XP pro μπορουν να δουλεψουν σαν clients σε καποιο δικτυο (αλλωστε για αυτο φτιαχτηκαν) και να σηκωσουν ενα μικρο οικιακο δικτυο αλλα μεχρι εκει. Σε καμια περιπτωση τα 2000 οπως και τα 2003 δεν ειναι για desktop χρηση. Καποια στιγμη δοκιμασα για κατι μηνες τα 2003. Δεν μπορουσα να περασω βασικες εφαρμογες γιατι απλα αυτες δεν χρειαζονται σε ενα μηχανημα που ΠΡΕΠΕΙ να εχει 2000 και 2003 ουτε καν συσκευες δεν δουλευαν γιατι ποτε δεν βγηκαν drivers. Τι να κανεις την καρτα tv σε σερβερ η ακομα και σε client; Ρε παιδια εχουμε τοσες σελιδες thread για κατι αυτονοητο. Η MS βγαζει λειτουργικα για οικιακη χρηση αντε και για χρηση στο γραφειο και λειτουργικα για το επιχειρησεις και μονο. Φανταστειτε το 2000 να βαζατε σαν client σε δικτυο pc με windows 98. Tο εκανα με ενα λαπτοπ, IP δεν καταφερα να παρω για αυτο και βγηκαν τα windows 2000 pro για να καλυψουν αυτο το κενο και οχι για να τα εχουμε σπιτια μας.

Συμπερασμα: Οταν ειπα οτι τα windows 2000 ειναι για σερβερ το εννοουσα και το πιστευω ακομα. Οι clients ειναι μερος του συστηματος server. Φανταστειτε ενα σερβερ χωρις clients σε ενα δικτυο επιχειρησης. Σας βγαζει νοημα; Ναι εχουμε dhcp σερβερ αλλα δεν εχουμε clients για να δουλεψουν με αυτο. Παντως εχει τελεια οθονη ο σερβερ μας.
    TechManiacs.gr για λάτρεις της τεχνολογίας
    Μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας!!!

Σελ. 10 από 17 ΠρώτηΠρώτη ... 58910111215 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-04-08, 16:14
  2. ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ???
    Από tuko στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-04-08, 23:17
  3. Intel Speedstep και Vista
    Από pan05 στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-09-07, 18:40
  4. ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΣΕ 536ι v6
    Από germanos στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routers