Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 28
  1. #1
    Εγγραφή
    22-09-2003
    Μηνύματα
    81.688
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    HELLAS
    Δελτίο Τύπου:
    Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη τέλεση απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και πλαστογραφιών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας Οι συγκεκριμένες απάτες διαπράττονταν με τις μεθόδους « Sim Swapping » (αλλαγή – αντικατάσταση κάρτας κινητού τηλεφώνου) και « Phishing » (ηλεκτρονικό ψάρεμα στοιχείων) Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής συνολικά (9) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και (2) «αρχηγικά» της στελέχη Το τρίτο «αρχηγικό» στέλεχος της οργάνωσης είναι έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης του Εξωτερικού, ενώ ένα ακόμη μέλος της είχε συλληφθεί πρόσφατα στην Κέρκυρα Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, έχουν ταυτοποιηθεί επιπλέον (22) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (34) περιπτώσεις απάτης – πλαστογραφίας και (3) απόπειρες, ενώ η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των (419.695) ευρώ Κατασχέθηκαν πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών Sim , ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρηματικό ποσό, πληθώρα ανδρικών ρολογιών μεγάλης αξίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δίκυκλη μοτοσικλέτα, σκάφος, τραπεζικές κάρτες κλώνοι, πλαστικοποιητές, σφραγίδες Υπηρεσιών αμφιβόλου γνησιότητας κ.α.

    Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξαρθρώθηκε πολυμελής διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη τέλεση απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και πλαστογραφιών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

    Η αποδόμηση της σπείρας, είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης, ανάλυσης και αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα, ενώ αναπτύχθηκε συνεργασία και με αστυνομικές Αρχές Ευρωπαϊκών χωρών.

    Σε ευρεία – συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε χθες (08-06-2021) το πρωί, σε περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και δύο (2) «αρχηγικά» της στελέχη.

    Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς και τέσσερις ημεδαπούς, εκ των οποίων τρεις άνδρες και έξι γυναίκες.

    Όπως προέκυψε, στην συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση ανήκουν ακόμη ένας αλλοδαπός (τρίτο «αρχηγικό» στέλεχος), ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης του Εξωτερικού, καθώς και ένας αλλοδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και παραμένει κρατούμενος, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

    Επιπλέον, εκτός των ανωτέρω (11) μελών, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα (22) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οκτώ ημεδαποί και δεκατέσσερις αλλοδαποί.

    Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απατών και πλαστογραφιών, διακεκριμένη υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του 2020, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική τέλεση απατών και αφαίρεση χρημάτων από πολίτες, ανά την Ελληνική Επικράτεια, οι οποίοι ήταν κάτοχοι λογαριασμών « Internet Banking » σε διάφορα Ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα.

    Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης τους, τελούσαν απάτες ενεργώντας με δύο μεθόδους:

    • Απάτες που τελούνται με την μέθοδο SIM Swapping (αντικατάσταση/ αλλαγή κάρτας SIM κινητού τηλεφώνου) και

    • Απάτες που τελούνται με την μέθοδο που είναι γνωστή ως «Phishing» (ηλεκτρονικό ψάρεμα στοιχείων).

    Με τις συγκεκριμένες μορφές απάτης, τα μέλη της σπείρας προέβαιναν στην υποκλοπή και χρήση προσωπικών στοιχείων και δεδομένων των θυμάτων, όπως κωδικούς πρόσβασης Internet Banking, κωδικούς πρόσβασης θυρίδων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του θύματος κ.λ.π., με αποτέλεσμα την παράνομη πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και ακολούθως, εν αγνοία του θύματος, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών και καρπώνονταν το παράνομο οικονομικό όφελος.

    Συνολικά εξιχνιάσθηκαν (34) περιπτώσεις απάτης – πλαστογραφίας και (3) απόπειρες, σε βάρος πολιτών διαφόρων περιοχών της χώρας (Αττική, Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κέρκυρα Καβάλα, Ιτέα, Χαλκίδα, Πύργο Ηλείας, Κατερίνη, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Αμφιλοχία, κ.λ.π.).

    Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των (419.695) ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των (527.765) ευρώ.

    Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε (10) οικίες, ένα κατάστημα και άλλους χώρους των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • πληθώρα κινητών τηλεφώνων, καρτών Sim και ηλεκτρονικών υπολογιστών,

    • το συνολικό χρηματικό ποσό των (8.840) ευρώ,

    • πληθώρα ανδρικών ρολογιών, διαφόρων μαρκών, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,

    • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

    • δίκυκλη μοτοσικλέτα,

    • ταχύπλοο σκάφος,

    • τραπεζικές κάρτες – κλώνοι,

    • έγγραφα τραπεζών και ταυτοποίησης τρίτων προσώπων,

    • πλαστικοποιητές,

    • σφραγίδες Υπηρεσιών, αμφιβόλου γνησιότητας, κ.λ.π.


    Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομικής Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών από φαινόμενα εξαπάτησης, παραθέτει μεθοδολογία δράσης και χρήσιμες συμβουλές, για αποφυγή περιπτώσεων υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με τη χρήση τεχνικών «ηλεκτρονικού ψαρέματος» ( phishing ) .

    Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέθοδο, οι δράστες αποστέλλουν μαζικά emails προς τους πολίτες, με εμφανιζόμενο αποστολέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυδρομείου , επιχειρώντας να υποκλέψουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με διάφορες προφάσεις.

    Τα emails εμπεριέχουν συνδέσμους (links), που οδηγούν σε ιστοσελίδες στις οποίες πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία εισόδου σε online λογαριασμούς ( email , socialmedia , webbanking ), αλλά και καρτών πληρωμών .

    Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης του email συμπληρώσει τα στοιχεία που του ζητούνται, οι δράστες τα αξιοποιούν είτε για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς του θύματος, είτε για να προβούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς εξουσιοδότηση , με χρήση των υποκλαπέντων στοιχείων καρτών.

    Επισημαίνεται ότι τα emails αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής , καθότι παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή . Στο πλαίσιο αυτό οι χρήστες του Διαδικτύου που
    τα λαμβάνουν καλούνται:

    • να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους,

    • να μην απαντούν στα μηνύματα,

    • να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών, καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.


    Περισσότερες πληροφορίες για τη μεθοδολογία phishing παρουσιάζονται στον ιστότοπο: https://cyberalert.gr/phising/ της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση όλων των μορφών εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

    Πηγή : ΕΛ.ΑΣ.

  2. #2
    Εγγραφή
    02-04-2010
    Μηνύματα
    13.063
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Ακόμα θυμάμαι την ιστορία που μας περιέγραφε χρήστης και είχαν πέσει να τον φάνε, ότι λέει ψέμματα. Τώρα είναι κάτι συνηθισμένο.
    Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..

    Εθνικισμός και μετανάστες

    Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη

  3. #3
    Εγγραφή
    05-05-2003
    Περιοχή
    Λάρισα
    Μηνύματα
    8.868
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    CosmOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    FRITZ!Box 7590
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Zus Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακόμα θυμάμαι την ιστορία που μας περιέγραφε χρήστης και είχαν πέσει να τον φάνε, ότι λέει ψέμματα. Τώρα είναι κάτι συνηθισμένο.
    Δεν ήταν κάποιος από την οικογένεια;

  4. #4
    Εγγραφή
    30-09-2005
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    6.974
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Μετά απο 528 αναβολές θα γίνει η δίκη και θα φάνε 2 χρόνια με αναστολή. Για όλους φροντίζει ο παρασκευόπουλος και οι όμοιοι του.

  5. #5
    Εγγραφή
    24-01-2003
    Περιοχή
    αρβανιτοχωριον
    Ηλικία
    69
    Μηνύματα
    15.364
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    speedport entry 2i
    Επρεπε να πανε αυτοφωρο και να τους καταδικασουν ισοβια!

    Τι θα απογινουμε χωρις νομο παρασκευοπουλου, τωρα τουλαχιστον εχουμε καποιον να του φορτωνουμε την ανικανοτητα σωφρονισμου και την διαφθορα της καθε εξουσιας που σχετιζεται με την επιβολη του νομου...
    Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
    Αγανάκτηση
    , Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.

    Μένανδρος:
    Όσοι δεν έχουν
    δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.

  6. #6
    Εγγραφή
    20-09-2009
    Μηνύματα
    440
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    112600/11260
    ISP
    OTE
    SNR / Attn
    10(dB) / 18(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aiolos.01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Μετά απο 528 αναβολές θα γίνει η δίκη και θα φάνε 2 χρόνια με αναστολή. Για όλους φροντίζει ο παρασκευόπουλος και οι όμοιοι του.
    Σαράντα χρόνια φούρναρης.... αλλα για όλα τα "λάθη" φταίει ο παραγιός που προσέλαβα χθές.....
    Από το Οκτώβρη του 2019.... αν δεν το έμαθες... άλλαξε ο ο ποινικός κώδικας και ισχύει ο Ν. 4637/2019 και με αυτόν θα δικαστούν...
    Αν διατήρησαν διατάξεις του παλιού νόμου ενώ είχαν την δυνατότητα να τις αλλάξουν.... είναι ευθύνη αυτών που τις διατήρησαν.
    Μην φορτώνουμε όλες τις παθογένειες απο την ίδρυση του Ελληνικού κράτους ... όπου μας βολεύει...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TeoT : 10-06-21 στις 14:43.

  7. #7
    Εγγραφή
    18-10-2009
    Μηνύματα
    624
    Downloads
    1
    Uploads
    1
    ISP
    ΟΤΕ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TeoT Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σαράντα χρόνια φούρναρης.... αλλα για όλα τα "λάθη" φταίει ο παραγιός που προσέλαβα χθές.....
    Από το Οκτώβρη του 2019.... αν δεν το έμαθες... άλλαξε ο ο ποινικός κώδικας και ισχύει ο Ν. 4637/2019 και με αυτόν θα δικαστούν...
    Αν διατήρησαν διατάξεις του παλιού νόμου ενώ είχαν την δυνατότητα να τις αλλάξουν.... είναι ευθύνη αυτών που τις διατήρησαν.
    Μην φορτώνουμε όλες τις παθογένειες απο την ίδρυση του Ελληνικού κράτους ... όπου μας βολεύει...

  8. #8
    Εγγραφή
    28-05-2014
    Ηλικία
    37
    Μηνύματα
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Fritzbox 7581
    μεσα στο τελευταίο μήνα με έχουν πάρει τηλέφωνο και πήρα πίσω αριθμοί απο ελληνικά κινητα. Όταν το σηκωναν μου έλεγαν πως και αυτοι με πηραν γιατί είδαν κλήση απο εμένα, κάτι που δεν έκανα ποτέ απο το τηλέφωνο μου. Να το πω στη κοσμοτέ;, δε μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να έχουν κάνει sim swapping, μέσω κάποια εφαρμογής στο κινητο ;

  9. #9
    Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από brandley Εμφάνιση μηνυμάτων
    μεσα στο τελευταίο μήνα με έχουν πάρει τηλέφωνο και πήρα πίσω αριθμοί απο ελληνικά κινητα. Όταν το σηκωναν μου έλεγαν πως και αυτοι με πηραν γιατί είδαν κλήση απο εμένα, κάτι που δεν έκανα ποτέ απο το τηλέφωνο μου. Να το πω στη κοσμοτέ;, δε μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να έχουν κάνει sim swapping, μέσω κάποια εφαρμογής στο κινητο ;
    Στην περίπτωση του sim swap δεν θα είχες την δυνατότητα να κάνεις κλήση ή να σε καλέσουν.

    Μπορεί να έχουν κάνει caller id spoof

  10. #10
    Εγγραφή
    16-01-2006
    Μηνύματα
    37
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    768/192
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
    Router
    Linksys WAG354G
    Το ίδιο συνέβη και σε μένα, το τελευταίο δεκαήμερο είχα 2 κλήσεις σε καρτοκινητό cosmote από κινητά αγνώστων που ισχυρίζονται ότι τους έκανα αναπάντητη κλήση.
    Μάλιστα όταν τους είπα ότι ίσως κάλεσαν λάθος αριθμό μου είπαν ότι απλά έκαναν επανάκληση της αναπάντητης.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορεί να έχουν κάνει caller id spoof
    Ποιο το όφελος για αυτούς που το κάνουν;

  11. #11
    Το avatar του μέλους Zer0c00L
    Zer0c00L Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TeoT Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σαράντα χρόνια φούρναρης.... αλλα για όλα τα "λάθη" φταίει ο παραγιός που προσέλαβα χθές.....
    Από το Οκτώβρη του 2019.... αν δεν το έμαθες... άλλαξε ο ο ποινικός κώδικας και ισχύει ο Ν. 4637/2019 και με αυτόν θα δικαστούν...
    Αν διατήρησαν διατάξεις του παλιού νόμου ενώ είχαν την δυνατότητα να τις αλλάξουν.... είναι ευθύνη αυτών που τις διατήρησαν.
    Μην φορτώνουμε όλες τις παθογένειες απο την ίδρυση του Ελληνικού κράτους ... όπου μας βολεύει...
    Συγνώμη που θα διαφωνήσω αλλά το αποτέλεσμα μετράει

    Δεν μετράει ποια κυβέρνηση έκανε το λάθος και άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα

    Δεν έχει σημασία για εμένα αν η κυβέρνηση ήταν ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ή ΝΔ

    Σημασία έχει ότι αυτοί την στιγμή που μιλάμε η Δικαιοσύνη βάση του Ποινικού Κώδικα οποίος ισχύει εφαρμόζει ποινές που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της οποιαδήποτε εγκληματικής πράξης που διαπράττει ο εκάστοτε εγκληματίας/κακοποιός έτσι ενώ η αστυνομία συλλαμβάνει τους εγκληματίες/κακοποιούς (δεν έχει σημασία το έγκλημα που διέπραξαν) η δικαιοσύνη θα εφαρμόσει το νόμο έτσι όταν με το καλό γίνει η δίκη (μετά από κάμποσες αναβολές) ή θα φάνε την ελάχιστη ποινή ή θα αφεθούν ελεύθεροι ώστε να διαπράξουν το επόμενο έγκλημα τους.

    Άρα το αποτέλεσμα μετράει αγαπητέ μου φίλε

    Έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι απατεώνες απλά δεν θα τιμωρηθούν θα έχουν άπλετο χρόνο να σκεφτούν το επόμενο έγκλημα που θα διαπράξουν.

  12. #12
    Εγγραφή
    24-01-2003
    Περιοχή
    αρβανιτοχωριον
    Ηλικία
    69
    Μηνύματα
    15.364
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    speedport entry 2i
    Εγω δεν απανταω καν σε αγνωστους αριθμους, απλα μετα ελεγχω - ψαχνω ποιος καλεσε ειτε μεσω cosmote ειτε στο google - whitepages.gr Δεν λεμε ΝΑΙ, οταν για καποιο λογο, απαντησουμε...
    Σε email ποτέ ακομη κι αν μοιαζουν με καποιας τραπεζας, ετσι κι αλλιως μονον με εθνικη εχω συναλλαγες και αυτοι δεν ζητανε προσωπικα στοιχεια - pin -κωδικους.
    Καρτα sim οταν χρειαστηκε να αλλαξω απο χαζο σε ζμαρτφον εγινε αυθωρον και επι τοπου στο Γερμανο, φυσικα παρακολουθω για μια στα χιλια υποπτη κινηση λογαριασμων στο web-banking/τωρα και σε mobile...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manoulamou : 10-06-21 στις 16:24.
    Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
    Αγανάκτηση
    , Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.

    Μένανδρος:
    Όσοι δεν έχουν
    δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.

  13. #13
    Εγγραφή
    17-09-2005
    Περιοχή
    ATHGR
    Μηνύματα
    2.528
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    ISP
    4G+
    μπράβο στην ασφάλεια Λαμίας για τη σημαντική αυτή επιτυχία!
    Υπαρκτότατο το πρόβλημα του σωφρονισμού με βασική παράμετρο το κόστος. Επί σημιτοπασοκ ουσιαστικά ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι, διατάξεις περί πρόωρων αποφυλακισεων, υφ όρων παραγραφές+παύση ποινικών διώξεων για δυνητικα μικρές ποινές κτλ που ευλαβικά συνεχίστηκε και απ' όλους τους επόμενους. Το παρασκευοπουλεικο ήταν απλά η επιτομή της υπερβολής καθότι έδωσε τη δυνατότητα πρόωρης απόλυσης σε σημαντικά περισσότερες κατηγορίες (ποινής+αδικήματος) κρατουμένων.

  14. #14
    Εγγραφή
    20-09-2009
    Μηνύματα
    440
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    112600/11260
    ISP
    OTE
    SNR / Attn
    10(dB) / 18(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Zer0c00L Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συγνώμη που θα διαφωνήσω αλλά το αποτέλεσμα μετράει

    Δεν μετράει ποια κυβέρνηση έκανε το λάθος και άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα

    Δεν έχει σημασία για εμένα αν η κυβέρνηση ήταν ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ή ΝΔ

    Σημασία έχει ότι αυτοί την στιγμή που μιλάμε η Δικαιοσύνη βάση του Ποινικού Κώδικα οποίος ισχύει εφαρμόζει ποινές που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της οποιαδήποτε εγκληματικής πράξης που διαπράττει ο εκάστοτε εγκληματίας/κακοποιός έτσι ενώ η αστυνομία συλλαμβάνει τους εγκληματίες/κακοποιούς (δεν έχει σημασία το έγκλημα που διέπραξαν) η δικαιοσύνη θα εφαρμόσει το νόμο έτσι όταν με το καλό γίνει η δίκη (μετά από κάμποσες αναβολές) ή θα φάνε την ελάχιστη ποινή ή θα αφεθούν ελεύθεροι ώστε να διαπράξουν το επόμενο έγκλημα τους.

    Άρα το αποτέλεσμα μετράει αγαπητέ μου φίλε

    Έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι απατεώνες απλά δεν θα τιμωρηθούν θα έχουν άπλετο χρόνο να σκεφτούν το επόμενο έγκλημα που θα διαπράξουν.

    Δεν θα διαφωνήσω για τη απόδοση δικαιοσύνης... και μάλιστα θα μιλήσω για πραγματική δικαιοσύνη και για ισονομία... πραγματική ισονομία....
    Οχι ό Α να δικάζετε για 3 μήνες χωρίς αναστολή και κάποιος Β για 5-7 χρόνια με αναστολή
    Εκεί που διαφωνώ είναι να φορτώνουμε όλες τις παθογένειες της δικαιοσύνης από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους στον συγκεκριμένο νόμο/ποινικό κώδικα (δεν ξέρω ποια είναι η σωστή έκφραση) και στον συγκεκριμένο τέως υπουργό ακόμη και από αυτούς που είχαν ευθύνη και την δυνατότητα να τον αναθεωρήσουν/τροποποιήσουν.... αλλα δεν το έκαναν.....

  15. #15
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    4.521
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
    Router
    Speedport Entry 2i
    Path Level
    Interleaved
    Ενας απλος κανονας υπαρχει για να εισαι ασφαλης. Καμια τραπεζα/υπηρεσια δεν θα σου ζητησει ποτε μα ποτε κωδικους με οποιονδηποτε τροπο.

    Mια απορια εχω εγω. Πως ειναι δυνατον το 2021 ανθρωποι να βαζουν τα στοιχεια τους σε τετοια mail.
    No Justice - No Peace

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας