Σελ. 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 70
 1. #1
  Εγγραφή
  11-07-2014
  Μηνύματα
  269
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ISP
  COSMOTE
  HELLAS
  Με γνώμονα τη δημιουργία δικτύων NGA που θα μπορούν άμεσα να αναβαθμιστούν για να παρέχουν ταχύτητες σύνδεσης στο internet 1 Gbps και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα διατεθούν τα κουπόνια ενίσχυσης της ζήτησης για ευρυζωνικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το σχεδιασμό της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) για τη δράση Superfast Broadband (SFBB) προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ (ΕΣΠΑ 2016 – 2020).

  Εκτός από το τεράστιο βήμα που θα κάνει η χώρα όσο αφορά τις ταχύτητες σύνδεσης, η δράση SFBB έχει το χαρακτηριστικό της μόχλευσης κεφαλαίων, καθώς μέσω των κουπονιών που θα ωφελήσουν 1,2 με 1,5 εκατ. χρήστες, οι πάροχοι δύναται να κινητοποιήσουν και επιπλέον κεφάλαια, πέρα και από αυτά που έχουν μέχρι σήμερα προγραμματίσει, κάτι που προφανώς συνδέεται και με τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας. Η δράση SFBB λειτουργεί συμπληρωματικά στις επενδύσεις των τριών μεγάλων παρόχων ΟΤΕ, Vodafone και Wind, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του κανονισμού της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για τα NGA, όμως, δύναται να συμμετέχουν όλοι οι πάροχοι (δηλαδή και οι Forthnet, Cyta ακόμα και αν δεν υλοποιήσουν υποδομές) αφού ο χρήστης για να πάρει το κουπόνι θα απευθύνεται στον πάροχο που παρέχει την υπηρεσία.

  «Πολλοί λίγοι στη χώρα μας γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση των ευρυζωνικών δικτύων στην Ελλάδα» τονίζει σχετικά στο InfoCom.gr ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας και επισημαίνει: «Χρόνια οικονομικής κρίσης αλλά και πάνω από μία δεκαετία επενδυτικής άπνοιας έχουν φέρει τη χώρα μας στη θέση να ανταγωνίζεται στις ευρυζωνικές υποδομές και σε ταχύτητες προσφερόμενων υπηρεσιών, στον πάτο της κατάταξης, χώρες όπως η Μαυριτανία, η Κένυα, το Ομάν, η Αλβανία και η Γκάνα, που ειρήσθω εν παρόδω βρίσκονται σε υψηλότερες θέσεις από εμάς.

  Αυτή η πραγματική και αδιαμφισβήτητη κατάσταση φέρει βαρύ τίμημα στην ελληνική οικονομία αλλά και στις υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες όσον αφορά τα ευρυζωνικά δίκτυα. Η αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης είναι πρώτη μέριμνα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Οι σχεδιασθείσες δράσεις έχουν ως σκοπό, μέσω της ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων, να δημιουργήσουν επιτέλους και στη χώρα μας την πιο σύγχρονη υποδομή που έχει ανάγκη η οικονομία μας και οι πολίτες.

  Η ολοκλήρωση της υλοποίησης αυτών των δράσεων θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ευρυζωνικών υποδομών να αναπτύξουν νέες καινοτόμες υπηρεσίες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ώστε να βρεθεί η χώρα μας ξανά στις λίστες των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τα δίκτυα νέας γενιάς.»

  Ειδικότερα, το κουπόνι SFBB θα καλύπτει μέρος του εφάπαξ και του μηνιαίου κόστους σύνδεσης του χρήστη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να λάβουν μια νέα SFBB υπηρεσία λιανικής (ή να αναβαθμίσουν μια υφιστάμενη) από οποιονδήποτε πάροχο SFBB υπηρεσιών, σε μια περιοχή (κτήριο) όπου παρέχεται προϊόν χονδρικής πρόσβασης SFBB από οποιονδήποτε πάροχο υποδομών SFBB. Το κουπόνι SFBB θα εξαργυρώνεται από τον δικαιούχο σε οποιοδήποτε πάροχο υπηρεσιών SFBB.

  Υπηρεσία SFBB θεωρείται οποιαδήποτε τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία λιανικής, απλή ή συνδυαστική (2play, 3 play, 4 play) η οποία περιλαμβάνει ως συστατικό της μέρος ένα προϊόν χονδρικής πρόσβασης SFBB (πρακτικά η οπτική ίνα θα πρέπει να φθάνει έως το κτήριο ή το σπίτι FTTH – FTTB) διαθέτει πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps και είναι άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1 Gbps. Η αναβάθμιση πρέπει να μπορεί να γίνει έως 3 εργάσιμες μέρες, χωρίς άλλες εργασίες στο χώρο του τελικού χρήστη πέραν ίσως από την αντικατάσταση του τερματικού εξοπλισμού αν αυτό είναι απαραίτητο. Η ταχύτητα καθόδου θα μετριέται μέσω συγκεκριμένου εργαλείου μέτρησης (πιθανότατα του Υπερίων της ΕΕΤΤ).

  Ο πάροχος υπηρεσιών SFBB θα πρέπει να εγγραφεί στο μητρώο που θα δημιουργηθεί. Ο πάροχος της υπηρεσίας μπορεί να διαθέτει ο ίδιος την απαραίτητη υποδομή (δηλαδή να είναι και ο ίδιος πάροχος υποδομών SFBB) είτε να αγοράζει κάποιο προϊόν χονδρικής πρόσβασης SFBB από πάροχο SFBB υποδομών. Είναι υπεύθυνος για την επιλογή, παραγγελία και παρακολούθηση υλοποίησης του όποιου προϊόντος χονδρικής απαιτείται για την παροχή της SFBB υπηρεσίας και την επιβεβαίωση ότι καλύπτονται οι όροι επιλεξιμότητας για το κουπόνι (πραγματική ταχύτητα και αναβαθμισιμότητα).

  Ο πάροχος υποδομών SFBB θα πρέπει να εγγραφεί επίσης στο μητρώο παρόχων υποδομών αποδεχόμενος το σχετικό πλαίσιο συνεργασίας (code of conduct – κώδικας δεοντολογίας) και να ενημερώνει για κάθε κύκλο υλοποίησης υποδομών για τις περιοχές κάλυψης όπου προτίθεται να δραστηριοποιηθεί. Θα έχει την υποχρέωση υιοθέτησης τεχνικών λύσεων που θα επιτρέπουν την ανοιχτή διάθεση των ιδιωτικών υποδομών.

  Με το πλαίσιο συνεργασίας θα καθορίζονται μεταξύ άλλων οι διαδικασίες για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των παρόχων SFBB υποδομών καθώς και μεταξύ αυτών και των παρόχων SFBB υπηρεσιών υπό την εποπτεία της ΕΕΤΤ.

  Τα πρώτα βήματα που θα γίνουν είναι η λεπτομερής χαρτογράφηση των ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων, με σκοπό να προσδιοριστούν οι περιοχές που ήδη εξυπηρετούνται, ή σχεδιάζεται να εξυπηρετηθούν μέσω ιδιωτικών επενδύσεων με χρονικό ορίζονται τα 3 έτη, η συγγραφή του πλαισίου συνεργασίας και η εγγραφή των παρόχων στα μητρώα.

  Η χαρτογράφηση θα χωρίζει τις περιοχές ανάλογα με το δίκτυο που υπάρχει ή θα δημιουργηθεί με τις επενδύσεις των παρόχων. Εκτιμάται ότι ο σχεδιασμός είναι αρκετά φιλικός ως προς το να καλυφθούν με οπτική ίνα οι περιοχές περιμετρικά των αστικών κέντρων (ακτίνα 500 μέτρων). Τα κτήρια στις μητροπολιτικές περιοχές της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, των πόλεων με μητροπολιτικά δίκτυα (ΜΑΝ) και των πρωτευουσών νομών που δεν διαθέτουν ΜΑΝ θα κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με το αν η οπτική ίνα φθάνει στο καφάο, αν υπάρχει η τεχνολογία vectoring κ.λ.π. και έτσι θα καταρτιστεί το πλάνο με το ποιες περιοχές θα ανοίξουν και πότε στη διανομή του κουπονιού.

  Στο ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα προβλέπεται τον Δεκέμβριο φέτος να γίνει η ανάρτηση των προτεινόμενων περιοχών κάλυψης για τα έτη 2018 – 2019 και στις αρχές του 2018 να ξεκινήσει η επιλεξιμότητα του κουπονιού SFBB για τους χρήστες των περιοχών κάλυψης του έτους αυτού και αντίστοιχα το ίδιο για το 2019. Τον Δεκέμβριο του 2019 θα γίνει η ανάρτηση των προτεινόμενων περιοχών κάλυψης των ετών 2020 – 2022 με το κουπόνι να ξεκινά στις αρχές του κάθε έτους.

  Θα θεσπιστεί και διαδικασία αξιολόγησης της αξιοπιστίας των παρόχων υποδομών SFBB, ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη – βάσει προγραμματισμού εξυπηρέτηση των περιοχών κάλυψης. Σειρά ελέγχων, είτε κατά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, είτε δειγματοληπτικά στη συνέχεια θα διασφαλίζουν ότι τηρούνται οι προδιαγραφές όσο αφορά την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο που θα έχει ο κάθε χρήστης που λαμβάνει το κουπόνι.

  Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη δράση του Εθνικού Ευρυζωνικού, Regional Broadband Extension (RBE) στην οποία θα διατεθούν 60 εκατ. ευρώ, αφορά στην παροχή υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικών υπηρεσιών NGA μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το διαγωνιστικό πλαίσιο της δράσης θα βασιστεί στο μοντέλο υλοποίησης του προηγούμενου σε εξέλιξη έργου Rural Broadband με τις κατάλληλες προσαρμογές. Δικαιούχοι θα είναι εταιρείες ειδικού σκοπού (SPVs). Μέσω της δράσης RBE θα επιτευχθεί η δυνατότητα σύνδεσης με τουλάχιστον 100 Mbps – downlink στην συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού (τουλάχιστον 95% κάλυψη) των περιοχών που δεν έχουν (και δεν πρόκειται να αποκτήσουν βάσει των ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων) γρήγορη ευρυζωνική κάλυψη.

  Στο ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί για τη δράση RBE προβλέπεται να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το τεύχος προκήρυξης τον Απρίλιο του 2018 με το διαγωνισμό να ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και τη φάση κατασκευής στο τέλος του τρέχοντος ΕΣΠΑ με δυνατότητα πρόωρης έναρξης των εμπορικών υπηρεσιών. Στους αναδόχους των έργων θα διατεθούν προς διαχείριση και εκμετάλλευση τα ΜΑΝ που έχουν κατασκευαστεί και σήμερα τα περισσότερα είναι ανενεργά και αυτή θα είναι και η μοναδική συμμετοχή του δημοσίου στα ΣΔΙΤ (προσφορά σε είδος).

  Πηγή

 2. #2
  Εγγραφή
  22-09-2003
  Μηνύματα
  81.807
  Downloads
  218
  Uploads
  48
  Άρθρα
  6
  Τύπος
  VDSL2
  Ταχύτητα
  204800/20480
  ISP
  Wind
  Router
  Technicolor DGA4130
  SNR / Attn
  6(dB) / 2.8(dB)
  Path Level
  Interleaved
  Και αν εγώ πχ, έχω ήδη πάει σε νέα υπηρεσία, και η περιοχή μου αναρτηθεί το 2018, δικαιούμαι το κουπόνι ή θα μείνω στον αέρα ?
  We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
  I forgot that I might see, so many Beautiful things
  everything that has a beginning has an end
  See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

 3. #3
  Εγγραφή
  05-03-2008
  Ηλικία
  52
  Μηνύματα
  91
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  Τύπος
  VDSL2
  Ταχύτητα
  43000/4996
  ISP
  ΟΤΕ Conn-x
  DSLAM
  ΟΤΕ - ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
  Router
  TL-WR1043ND / OpenWRT
  SNR / Attn
  14.6(dB) / 14.3(dB)
  Path Level
  Interleaved
  Αρα θα δώσουν κουπόνια σε 1.2-1.5 εκ χρήστες εντός Ελλάδας για να πάρουν φτηνότερα υπηρεσίες 1Gbps οι οποίοι ήδη καλύπτονται με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι τους ή έστω μέχρι την πολυκατοικία? Ρε παιδιά πότε μπήκαν οπτικές ίνες σε 1+ εκ άτομα εδώ στην Ελλάδα και δεν το πήρα χαμπάρι? Η μόνη άλλη εναλλακτική που σκέφτομαι είναι να μένουν 500.000 Αθηναίοι στο κτήριο της Κωλέττη, αλλιώς τα νούμερα δε μου βγαίνουν.

 4. #4
  Εγγραφή
  30-04-2008
  Μηνύματα
  8.650
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  Βρε ας ερθει η ινα στην πορτα μας πρωτα (ζησε Μαη μου) και αγοραζουμε και χωρις κουπονι...

 5. #5
  Εγγραφή
  12-11-2005
  Μηνύματα
  20.049
  Downloads
  12
  Uploads
  0
  Τύπος
  VDSL2
  Ταχύτητα
  200+100 vdsl
  ISP
  COSMOTE VDSL 200+50
  Router
  Speedport plus
  Path Level
  Interleaved
  Παιδια, Περιστερι πότε;
  PC1:12400f, 4070ti, 32GB, z690, PC2:8600k, 3060ti, 32GB, z370, PC3:2700k, GTX 1070, 16GB, P67
  PC4:4770k, RX 6600, 16GB, Z97, PC5:2500k, R9 290 X, 16GB, P67, PC6:Lenovo Thinkcentre M71E
  Spares: HD7950, HD5850, HD3870, Work PC, 13500, GTX 970, 32GB, B660
  Reviews: ATI 4870X2, ΑΤΙ 4850,test GTX 970 σε 3 CPUs

 6. #6
  Εγγραφή
  20-02-2007
  Μηνύματα
  4.433
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  Χρειαζομαστε μια...'περιληψη'....5 γραμμες με την ουσια...

 7. #7
  Εγγραφή
  05-04-2012
  Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
  Ηλικία
  39
  Μηνύματα
  3.025
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Τύπος
  FTTH
  Ταχύτητα
  500/50
  ISP
  Nova
  Router
  HG8145V5
  Path Level
  Interleaved
  Σιγά μη γίνει κάτι τέτοιο στα κοντά
  [IMG][img]//kat.cr/userbar/giannhs1985.png[/img][/IMG]

 8. #8
  Το avatar του μέλους emeliss
  emeliss Guest
  Να το πάρουν αμέσως πίσω και να κόψουν μαζί και το τέλος στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης. Ένας δεν βρέθηκε να ρωτήσει τον κ. Μαγκλάρα γιατί επέβαλαν επιπλέον τέλος 6% σε ένα τόσο σημαντικό προϊόν την στιγμή που είμαστε σαν την Γκάνα και ζητάμε την ανάπτυξη;

  Άχρηστοι...
  Τελευταία επεξεργασία από το μέλος emeliss : 01-08-17 στις 09:17.

 9. #9
  Εγγραφή
  05-11-2004
  Ηλικία
  33
  Μηνύματα
  3.758
  Downloads
  44
  Uploads
  0
  Άρθρα
  30
  Τύπος
  FTTH
  Ταχύτητα
  200/200 Mbps
  ISP
  Inalan
  Router
  EdgeRouter™ X
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από emeliss Εμφάνιση μηνυμάτων
  Να το πάρουν αμέσως πίσω και να κόψουν μαζί και το τέλος στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης. Ένας δεν βρέθηκε να ρωτήσει τον κ. Μαγκλάρα γιατί επέβαλαν επιπλέον τέλος 6% σε ένα τόσο σημαντικό προϊόν την στιγμή που είμαστε σαν την Γκάνα και ζητάμε την ανάπτυξη;

  Άχρηστοι...
  *** 5%
  OK boomer

 10. #10
  Εγγραφή
  20-02-2007
  Μηνύματα
  4.433
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  Αφου βαρανε φορους στο 'δοξα πατρι'
  (τελευταιο κρουσμα τα tablets),
  και μολις περυσι ενα 5% στην σταθερη τηλεφωνια,
  τωρα ερχονται να μιλησουν για κουπονια...

 11. #11
  Εγγραφή
  01-02-2003
  Περιοχή
  Άνοιξη
  Ηλικία
  52
  Μηνύματα
  238
  Downloads
  12
  Uploads
  0
  Τύπος
  VDSL2
  Ταχύτητα
  49998/4996
  ISP
  Vodafone
  DSLAM
  HOL - ΑΝΟΙΞΗ
  Router
  ZXHN H267A V1.0
  SNR / Attn
  6,3(dB) / 13,5(dB)
  Path Level
  Interleaved
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από globalnoise Εμφάνιση μηνυμάτων
  *** 5%
  6,2% για την ακρίβεια, αφού έχει και ΦΠΑ 24%
  ________________________________________

  'Nuff said.

 12. #12
  Το avatar του μέλους emeliss
  emeliss Guest
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από globalnoise Εμφάνιση μηνυμάτων
  *** 5%
  +ΦΠΑ=6%

 13. #13
  Εγγραφή
  14-09-2005
  Μηνύματα
  1.262
  Downloads
  34
  Uploads
  0
  Ταχύτητα
  24576/1024
  ISP
  Forthnet
  κενυα αλβανια γκανα σε ψηλοτερες θεσεις και κουπονια

 14. #14
  Εγγραφή
  12-12-2007
  Μηνύματα
  704
  Downloads
  11
  Uploads
  0
  Τύπος
  VDSL2
  Ταχύτητα
  102400/10240
  ISP
  Nova
  Path Level
  Interleaved
  Εξευτελίζετε την Ελλάδα μέρα με τη μέρα και τώρα πουλάτε κουπόνια για το ίντερνετ, δίκην βοηθήματος? Ελεεινοί....Φύγετε μόνοι σας, άχρηστοι πια!
  Ελεύθερος.

 15. #15
  Εγγραφή
  18-12-2009
  Περιοχή
  Athens
  Ηλικία
  44
  Μηνύματα
  740
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  Ταχύτητα
  24576/1024
  ISP
  Forthnet
  DSLAM
  ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
  Router
  Netgear
  Κάθε αναβάθμιση είναι ευπρόσδεκτη
  Αν συνοδευτεί κι από εκπτωτικό πακέτο ακόμα καλύτερα.
  Θεωρώ βέβαια ότι θα ήταν καλύτερα να δώσουν προτεραιότητα σε επιχειρήσεις και βιομηχανικές περιοχές. Σε μια επιχείρηση το γρήγορο ίντερνετ είναι πολύ πιο σημαντικό από 1 σπίτι που το 90% των χρηστών απλά περνάει την ώρα του ή στη τελική βολεύεται με adsl και vdsl.
  Πάντως ειλικρινά δεν νομίζω ότι άμα πάμε στη Γκάνα κλπ θα βρούμε πιο γρήγορο ίντερνετ.. λίγο υπερβολικές οι δηλώσεις.. Δεν ξέρω τι σκοπό εξυπηρετούν.

Σελ. 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. Μηνύματα: 30
  Τελευταίο Μήνυμα: 12-08-22, 13:34
 2. Μηνύματα: 10
  Τελευταίο Μήνυμα: 12-07-17, 14:21
 3. Μηνύματα: 12
  Τελευταίο Μήνυμα: 27-06-17, 16:34
 4. Μηνύματα: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 07-03-17, 15:57
 5. Μηνύματα: 56
  Τελευταίο Μήνυμα: 22-11-16, 14:46

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
 •  
 • Τα BB code είναι σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
 • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
 • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας