Καλησπέρα,
έχω έναν υπολογιστή i5 6200u/8gb ram/256 ssd/w10 ο οποίος μου κάνει μια χαρά τη δουλειά, αλλά είναι σχετικά βαρύς (2,2kg).
Από Οκτώβρη ξεκινάω μεταπτυχιακό στα πληροφοριακά συστήματα και ψάχνω να πάρω ένα λάπτοπ.
Δε γνωρίζω ακριβώς τις ανάγκες της σχολής από software, αλλά πιστεύω πως καλύπτομαι με παρόμοια χαρακτηριστικά μιας και δεν είναι coding oriented το μεταπτυχιακό, αλλά και να ήταν δεν είναι και τεράστιες οι ανάγκες για ισχύ για τα μικρά πρότζεκτ.
Ως εκ τούτου σκέφτομαι για ultrabook ώστε να συνδυάσω και το χαμηλό βάρος, την ποιότητα κατασκευής αλλά και την αυτονομία. Για το τελευταίο δεν καίγομαι, αλλά είναι ωραίο να μην έχεις ένα καλώδιο μόνιμα συνδεδεμένο.
Έτσι κοίταξα τα macbook και τα Dell xps 13. Επειδή είδα το macbook pro 13 2017 από κοντά, με κέρδισε η φοβερή του οθόνη και σκέφτηκα πως είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο δεν έχω εμπειρία από το οικοσύστημα της apple μιας και είμαι χρήστης windows και android.
Θα ήθελα, αν υπάρχει κάποιος χρήστης με παρόμοιες ανάγκες και εμπειρία σε mac να μου πει τη γνώμη του σχετικά με τις επιλογές και αν θα ήταν σοφό να πάω σε μια τέτοια λύση. Μόνη επιφύλαξη είναι ότι πολλά πράγματα είναι soldered και δεν ξέρω αν μπορούν να γίνουν replace από εμένα σε περίπτωση βλάβης, μιας και δυστυχώς η εγγύηση είναι μονοετής.
Τέλος, δεν βλέπω διαφορές στα μοντέλα 2016 με 2017, με τα πρώτα να έχουν και usbA 3.0 θύρες, ενώ τα δεύτερα περιορίζονται σε usb C.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Bookmarks