Εμφάνιση 151-165 από 254
Θέμα: Το thread του Fedora
-
30-04-20, 10:32 Απάντηση: Το thread του Fedora #151
-
30-04-20, 10:56 Απάντηση: Το thread του Fedora #152
-
30-04-20, 11:55 Απάντηση: Το thread του Fedora #153
Έχω και γω τέτοια Workstation με Ryzen αλλά το Software LIS που χρησιμοποιώ δεν υποστηρίζεται ακόμη σε Linux...
Κρίμα..Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
29-05-20, 11:35 Απάντηση: Το thread του Fedora #154
τώρα θα κάνουμε update firmware και σε windows με το ίδιο εργαλείο.
https://github.com/fwupd/fwupd/releases
η βάση μεγαλώνει και όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μετέχουν:
Linux Vendor Firmware Service
The Linux Vendor Firmware Service is a secure portal which allows hardware vendors to upload firmware updates.
This site is used by all major Linux distributions to provide metadata for clients such as fwupdmgr and GNOME Software.
There is no charge to vendors for the hosting or distribution of content. Consulting companies can offer advice
-
12-09-20, 00:48 Απάντηση: Το thread του Fedora #155
εβγαλε η lenovo τα πρώτα μηχανήματα με Fedora preinstalled:
-
30-09-20, 12:34 Απάντηση: Το thread του Fedora #156
κυκλοφόρησε η Fedora 33 Beta.
https://fedoramagazine.org/announcin...edora-33-beta/
Τα τελευταία χρόνια τα beta είναι σταθερά και συνήθως κάνω την αναβάθμιση πριν την κανονική κυκλοφορία.
Όποιος θέλει btrfs (butter fs) ενώ ήταν πριν σε ext4 μάλλον πρέπει να πάει σε καθαρή εγκατάσταση.
-
30-09-20, 12:49 Απάντηση: Το thread του Fedora #157
Υπάρχει το btrfs-convert για μετατροπή.
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
30-09-20, 15:04 Απάντηση: Το thread του Fedora #158
Αν κάποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει, καλό είναι να ψάξει σε φόρα και σε wiki να δει αν υπάρχουν προβλήματα.
Το btrfs-convert θυμάμαι είχε πλασαριστεί σαν πολύ καλό και βολικό και το είχα δοκιμάσει και εγώ σε VM και έδειχνε να παίζει τζάμι. Από ένα σημείο και μετά άρχισα να διαβάζω πολλά μηνύματα με προβλήματα. fs που δεν γίνονταν mount μετά από κάποιο διάστημα ή από διακοπή ρεύματος, enospc προβλήματα, κτλ με μόνο κοινό συνθετικό ότι όλα τα fs προήλθαν από ext4 convert. Όχι φυσικά ότι δεν εμφανίζονταν enospc και γενικά προβλήματα σε άλλους χρήστες αλλά αυτά ήταν ας πούμε ειδικές υποκατηγορίες με λίγο διαφορετικές συμπεριφορές που γίνονταν trigger μόνο σε converted fs. Δεν είμαι σίγουρος αλλά έχω την εντύπωση ότι στην maliling list είχαν φτάσει να κολήσουν την ταμπέλα harmful και να αποθαρρύνουν τους χρήστες από το να το χρησιμοποιήσουν.
Έχω καιρό να το παρακολουθήσω οπότε ίσως να λύθηκαν τα προβλήματα και να δουλεύει τζάμι απλά το λέω για όσους δεν έχουν διαβάσει τίποτα για btrfs και τους φανεί βολικό το convert και πάνε αέρα και το κάνουν."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
Γα.... την πολιτική ορθότητα.
-
30-09-20, 17:44 Απάντηση: Το thread του Fedora #159
Σίγουρα η καλύτερη και πιο εγγυημένη λύση είναι η καθαρή εγκατάσταση, αυτό που βαριέμαι είναι να ξαναβάζω διάφορες εφαρμογές και να ξανακάνω μερικές system-wide ρυθμίσεις.
Το backup μου είναι το home/user + όλος ο δίσκος σε Acronis True Image που προφανώς δεν γίνεται restore από ext4 σε btrfs. Το βέβαιο είναι ότι θα κάνω κάποια στιγμή την καθαρή εγκατάσταση όταν βγεί τελικά το Fedora 33
-
10-12-20, 13:21 Απάντηση: Το thread του Fedora #160
πρόβλημα με hibernate σε laptop (fedora 33)
Κώδικας:sudo systemctl hibernate
Κώδικας:"Failed to hibernate system via logind: sleep verb "hibernate" not supported
και τα 2 συστήματα έχουν 16G ram και 12G swap
επίσης έχουν τα ίδια απείραχτα conf σε /etc/logind.conf και sleep.conf
Επιπλέον πως γίνεται να γίνεται αυτόματα hibernate όπως γίνεται με το suspend μετά από τον ορισμό χρονικού διαστήματος σε GNOME;
update: μαλλον βρήκα τον φταίχτη.
kernel lockdown policy inhibits hibernation when Secure Boot is enabled
https://pagure.io/fedora-workstation...ationstatus.mdΤελευταία επεξεργασία από το μέλος shadowman : 10-12-20 στις 14:13.
-
10-12-20, 15:14 Απάντηση: Το thread του Fedora #161
Το πρώτο πράγμα που απενεργοποιώ.
Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
10-12-20, 17:56 Απάντηση: Το thread του Fedora #162
κάνει και άλλα προβλήματα, πχ δεν παίζει το virtualbox στο Fedora
Γενικά το πρόβλημα είναι με τα windows που επίσης περιέχει το λαπτοπ και υπάρχουν 2 λύσεις:
A) απενεργοποίηση του bitlocker και χρήση veracrypt
B) οριστική διαγραφή των windows 10 pro.
Αν και τα έχω πληρώσει κλείνω προς το Β
-
03-01-21, 12:29 Απάντηση: Το thread του Fedora #163
Things to do after installing Fedora 33 (Apps, Settings, and Tweaks)
https://mutschler.eu/linux/install-g...-post-install/
αν θες να βάλεις pop_OS theme σε desktop και firefox + πολλά άλλα με ενδιαφέρον
-
27-02-21, 15:17 Απάντηση: Το thread του Fedora #164
Αυτή τη περίοδο δοκιμάζω το Fedora σε εικονικό μηχάνημα. Παρατήρησα ότι κάποιες εφαρμογές δεν τις έχει στο αποθετήριο, ενώ σε άλλες διανομές όχι μόνο υπάρχουν στα αποθετήρια τους αλλά έρχονται και προεγκατεστημένες (πχ το ffmpeg). Ψάχνοντας έπεσα στο αποθετήριο RPMFusion που από ότι κατάλαβα πλασάρει εφαρμογές ανοιχτού και μη κώδικα πακεταρισμένες ειδικά για το Fedora. Τώρα το εγκατέστησα το συγκεκριμένο αποθετήριο στο εικονικό μηχάνημα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο προτείνεται να το χρησιμοποιήσω σε περίπτωση που τελικά καταλήξω να χρησιμοποιήσω το Fedora στα φυσικά μου μηχανήματα, είναι αξιόπιστο;
-
27-02-21, 16:11 Απάντηση: Το thread του Fedora #165
Ναι, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
Παρόμοια Θέματα
-
Το thread του KDE
Από ifaigios στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 1303Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-25, 17:58 -
Το thread του Raspberry Pi
Από ownagE_ στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 4946Τελευταίο Μήνυμα: 19-04-25, 20:22 -
Το thread του VirtualBox
Από WAntilles στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 1773Τελευταίο Μήνυμα: 30-01-25, 22:03 -
Το thread του Media Player Classic
Από WAntilles στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 1168Τελευταίο Μήνυμα: 07-03-24, 12:49 -
Το thread του Moto G (Αυτό με το Ραδιόφωνο)
Από paradox21 στο φόρουμ AndroidΜηνύματα: 336Τελευταίο Μήνυμα: 12-11-16, 12:00
Bookmarks