Είναι ένα από τα πράγματα που ανέφερα και γω.
Και κυρίως ΔΕΝ ασχολούμαι. Αν δεν θες να ασχολείσαι το κάνει μόνο του και είναι έτοιμο στο επόμενο boot.
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.
- - - Updated - - -
Εδώ πιο παλιά
Εμφάνιση 211-225 από 254
Θέμα: Το thread του Fedora
-
09-11-22, 10:55 Απάντηση: Το thread του Fedora #211Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
09-11-22, 19:08 Απάντηση: Το thread του Fedora #212
Ναι πολύ στρωμένο. Κάποια μικροπροβληματάκια που χα και γω λύθηκαν με toolbox (πχ το να κάνω compile την Unreal Engine, και χωρίς να μολύνω το σύστημα μου). Το καλύτερο είναι οτι αν δεν σου αρκεί το toolbox υπάρχει και το distrobox. Έχω βάλει Ardour απο arch μέσω distrobox γιατί δεν είχε βγει η έκδοση 7 σε flatpak οταν το βαλα ακόμα. Και δούλευε τέλεια με πρόσβαση απο τα Applications κανονικά (χωρίς να χρειάζεται να ανοίξω κονσόλα).
Μοναδικό «κακό» που βλέπω είναι οτι πρέπει να κάνεις maintain τα *boxes ξεχωριστά, αλλα μπορείς να κάνεις update αραιά και που και δεν επηρρεάζει τη λειτουργία του συστήματος σου,
Σκέφτομαι να το περάσω και στο PC της δουλειάς όταν με το καλό βγεί επίσημα.
-
10-11-22, 11:27 Απάντηση: Το thread του Fedora #213
Την 37 εννοείς;
https://communityblog.fedoraproject....rblue-37-beta/
Σε περίπτωση θέματος με τα fusion
Spoiler:
Aν και έχει το tag beta είναι πολύ σταθερή (αναμενόμενο)Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
10-11-22, 20:43 Απάντηση: Το thread του Fedora #214
η silverblue ειναι πραγματικα πολυ καλη διανομη! οπως ειχε πει κι ο manosdoc, δεν σε απασχολουνε πλεον τα updates. οταν κι αν εμφανισει κατι στο gnome software center, τοτε αποφασιζεις αν θελεις να το κανεις. εννοειται οτι μπορεις και παντα να επιλεξεις ενα προηγουμενο rpm-ostree αν κατι παει κατι στραβα στο update. οσον αφορα τα codecs, το θεμα εχει ηδη επιλυθει απ'οσο ακουσα, διοτι τα rpm-fusion repos δεν εχουν βαση τις ΗΠΑ και δεν υποκεινται σην ιδια νομοθεσια.
-
15-11-22, 18:45 Απάντηση: Το thread του Fedora #215ديميتريس
-
16-11-22, 08:36 Απάντηση: Το thread του Fedora #216
Καλορίζικη!
-
21-11-22, 12:56 Απάντηση: Το thread του Fedora #217
ξερουμε ποτε θα βγει η silverblue? στο site δεν ειδα κατι
-
21-11-22, 13:20 Απάντηση: Το thread του Fedora #218
https://silverblue.fedoraproject.org/
Welcome to Fedora Silverblue 37!
by Team Silverblue – Nov 15, 2022
We are proud to announce the release of Fedora Silverblue 37. Please try it and tell us what you think!
-
21-11-22, 15:31 Απάντηση: Το thread του Fedora #219
-
11-12-22, 17:18 Απάντηση: Το thread του Fedora #220
καλησπερα παιδες!
λοιπον, πηγα να κανω rebase απο fedora silverblue 36 -> 37
μεσω του gnome software center ειχα απερνεργοποιησει ολα τα rpm-fusion repos, μιας
και δεν βρηκα τροπο να τα σβησω εντελως.
τρεχοντας λοιπον το upgrade μου βγαζει αυτο
Κώδικας:Resolving dependencies... done error: Could not depsolve transaction; 2 problems detected: Problem 1: conflicting requests - nothing provides system-release(36) needed by rpmfusion-free-release-36-1.noarch Problem 2: conflicting requests - nothing provides system-release(36) needed by rpmfusion-nonfree-release-36-1.noarch
ps: δεν θα επρεπε ολα αυτα να απενεργοποιουνται/επιλυνονται αυτοματα? μιας και μιλαμε για system images που κατεβαινουν "ολοκληρα" και το ενα να αντικαθιστα το αλλο?
κατι σαν το chrome os?
-
12-12-22, 10:10 Απάντηση: Το thread του Fedora #221
Καλημέρα.
Αν είχες ενεργοποιήσει τα rpm-fusion repos και είχες εγκαταστήσει προγράμματα μέσω αυτού, έπρεπε να τα αφήσεις ενεργοποιημένα ώστε να βρει και να κατεβάσει τις νέες εκδόσεις για την v37.
(έτσι βρίσκει και κατεβάζει πρώτα τα rpm - fusion repos για την v37 και στην συνέχεια βρίσκει και κάνει upgrade τα προγράμματα στην v37)
-
12-12-22, 12:42 Απάντηση: Το thread του Fedora #222
Σε περίπτωση θέματος με τα fusion
The fix:
Uninstall/re-install rpmfusion-free-release and rpmfusion-nonfree-release:
rpm-ostree update --uninstall rpmfusion-free-release --uninstall rpmfusion-nonfree-release --install rpmfusion-free-release --install rpmfusion-nonfree-release
Re-run the rebase:
rpm-ostree rebase fedora:fedora/37/x86_64/silverblue
Reboot:
systemctl rebootΤο δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
12-12-22, 22:00 Απάντηση: Το thread του Fedora #223
-
19-12-22, 17:58 Απάντηση: Το thread του Fedora #224
Αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα. Δεν έχει να κάνει 100% με το Fedora, αλλά μιας και υπάρχει ήδη θέμα ρωτάω εδώ. Έχω εγκατεστημένο το Fedora 37 και επίσης έχω περάσει τα αποθετήρια RPM Fusion. Εγκατέστησα το VirtualBox 7.04 από το rpm fusion, και επίσης εγκαταστάθηκε αυτόματα και η αντίστοιχη έκδοση του guest-additions. Από το κεντρικό παράθυρο του VirtualBox, πηγαίνοντας στο File --> Tools --> Extension Pack Manager φαίνεται επίσης όταν είναι εγκατεστημένο, οπότε όλα μια χαρά εδώ. Εγκαθιστώ σε ένα εικονικό μηχάνημα τα Windows 10 και όταν τελειώνει η εγκατάσταση επιλέγω insert Guest Additions Guest CD image για να το κάνω εγκατάσταση στο εικονικό μηχάνημα. Τότε όμως μου πετάει ένα μήνυμα που λέει ότι δεν μπορεί να βρει το συγκεκριμένο image και με ρωτάει αν θέλω να το κατεβάσω από το ίντερνετ. Επιλέγω να κατεβεί και τότε μου πετάει error χωρίς να το κατεβάσει. Επίσης κατέβασα χειροκίνητα το Guest Additions και το εγκατέστησα πάλι, παρόλα αυτά πάλι μου ζητάει να το κατεβάσω πετάγοντας κάποιο error. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να τρέχει;
-
18-04-23, 18:17 Απάντηση: Το thread του Fedora #225
Fedora 38 Released With GNOME 44 Desktop, GCC 13, Many New Features
https://www.phoronix.com/news/Fedora-38-Releasedديميتريس
Παρόμοια Θέματα
-
Το thread του KDE
Από ifaigios στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 1303Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-25, 17:58 -
Το thread του Raspberry Pi
Από ownagE_ στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 4946Τελευταίο Μήνυμα: 19-04-25, 20:22 -
Το thread του VirtualBox
Από WAntilles στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 1773Τελευταίο Μήνυμα: 30-01-25, 22:03 -
Το thread του Media Player Classic
Από WAntilles στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 1168Τελευταίο Μήνυμα: 07-03-24, 12:49 -
Το thread του Moto G (Αυτό με το Ραδιόφωνο)
Από paradox21 στο φόρουμ AndroidΜηνύματα: 336Τελευταίο Μήνυμα: 12-11-16, 12:00
Bookmarks