Καλησπερα σε ολους, εχω το εξής προβλημα: εχω μια μητρικη και εχω στησει επανω 2 δισκους (160GB ο ενας) σε raid 0 (δηλαδη stripe) οποτε τους βλεπει σαν ενα. το προβλημα ειναι το εξης: αν χαλάσει η μητρικη η ο raid controller και θες να παρεις τους δισκους να τους βαλεις σε ενα αλλο μηχανημα, η στην πιο απλη περιπτωση αλλαξεις τη μητρικη, τοτε τι γινεται?? πως μπορω να ξαναδω το array που ειχα φτιαξει και να παρω ολα τα data μου?? οσοι εχουν καποιες γνωσεις επι του θεματος plz let me know. και επισης αν εχει καποιος μητρικη gigabyte GA 7N400PRo η μητρικη με silicon image raid controller. σας ευχαριστω πολυ
Εμφάνιση 1-6 από 6
-
28-05-07, 15:46 Πρόβλημα με raid controller και δισκους #1When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
-
28-05-07, 22:08 Απάντηση: Πρόβλημα με raid controller και δισκους #2
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Αν δεν κάνω λάθος παίζουν μόνο σε ίδια μητρική ή με ίδιο controller μόνο.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
28-05-07, 23:22 Απάντηση: Πρόβλημα με raid controller και δισκους #3
εψω την μητρικη που λες...
και ειχα πεσει σε παρομοια περιπτωση
απο προηγουμενη μητρικη πηγα να τα περασω σε καινουρια και σβηστικαν ολα...
-
29-05-07, 10:27 Απάντηση: Πρόβλημα με raid controller και δισκους #4
Αν θέλετε Raid και ασφάλεια δεδομένων είτε κάντε τακτικά backup είτε περάστε σε Raid level 5.
Edit: Ώπα βλακεία είπα. Απ' όσο ξέρω (για pci controller) αν βάλεις τους δίσκους σε ίδιο controller δεν έχεις πρόβλημα. Σε άλλο controller λογικά θα έχεις.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lou.nick : 29-05-07 στις 10:29.
-
11-07-07, 22:18 Απάντηση: Πρόβλημα με raid controller και δισκους #5
παιδια επειδη ελυσα το προβλημα και επειδη πολλοι μπορουν να εχουν βρεθει στην ιδια θεση. σας λεω το εξης και διαδωστε το παντου. υπαρχει προγραμματακι φοβερο και τρομερο που κανει παπαδες!! χωρις υπερβολες. ειχα 2 δισκους σε ραιδ-0 (στριπ) και ο ενας μαλιστα ειχε χασει τα παρτισιονς! και mbr. λοιπον βαζεις τους 2 δισκους οπου θες!! πραγματικα εγω εβαλα τον ενα σε usb και τον αλλο τον συνδεσα σε sata. τρεχεις το προγραμμα και του λες ποιοι δυο δισκοι ειναι αυτοι που ηταν σε ραιδ, και αυτο τους τσεκαρει σου βρισκει απο μονο του ποιος ηταν ο 1 και ποιος ο 2 (τη σειρα που ηταν συνδεδεμενοι δηλαδη) και μετα ξεκινα επανακτηση δεδομενων διαβαζοντας raw data απο την επιφανεια των δισκων (οποτε ακομα φορματ να χει φαει (quick) σου βρισκει τα παντα) και ετσι εγω γλυτωσα 320GB data!!! το Proggie λεγεται RAID Reconstructor πειτε το οπου μπορειτε, αχρειαστο βεβαια να ναι! σας ευχαριστω για την βοηθεια και τις γνωμες σας. τα ξαναλεμε
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
-
11-07-07, 22:24 Απάντηση: Πρόβλημα με raid controller και δισκους #6
Παρόμοια Θέματα
-
ψάχνω controller raid για sata2 δίσκους.
Από chillath στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-08, 14:04 -
RAID 0 ή κάτι άλλο για να βλέπω 2 δίσκους 1TB ως ένα???
Από [DSL]MANOS στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 02-04-08, 22:32 -
Προβλημα με RAID controller σε Ubuntu
Από ksipsi στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 31-05-07, 03:13 -
Silicοn Sil3114 raid 5 controller
Από boom123 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-07, 16:34 -
Raid Controller
Από krals στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-05, 15:58
Bookmarks