Δελτίο Τύπου:
Η Ουδετερότητα του Δικτύου, η παρακολούθηση της κάλυψης των κινητών υπηρεσιών και η διασφάλιση των αρμοδιοτήτων και της ανεξαρτησίας των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών, αναδεικνύονται σε σημαντικές προτεραιότητες για το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΒEREC), σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργασιών της 32ης Ολομέλειας του Σώματος.
Στο πλαίσιο αυτό, το BEREC ανακοίνωσε τα ακόλουθα:
- Την ανάπτυξη ενός προαιρετικού ("opt-in") εργαλείου μέτρησης της Ουδετερότητας του Δικτύου, που θα βοηθήσει τις Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές και τους τελικούς χρήστες να μετρούν την ποιότητα των υπηρεσιών σταθερής ή κινητής πρόσβασης στο διαδίκτυο και να ανιχνεύουν πιθανές αθέμιτες πρακτικές διαχείρισης της κίνησης, όπως το κλείδωμα ή ο περιορισμός συγκεκριμένων εφαρμογών. Επιπλέον, το Σώμα ενέκρινε τις μεθοδολογικές προτάσεις αξιολόγησης της Ουδετερότητας του Δικτύου, οι οποίες βασίστηκαν σε βέλτιστες ρυθμιστικές πρακτικές και σε προηγούμενες οδηγίες του BEREC όσον αφορά την παρακολούθηση της ποιότητας της υπηρεσίας πρόσβασης στο διαδίκτυο.
- Τη διενέργεια δημοσίων διαβουλεύσεων για: α) την έκθεση αναφορικά με τις επιπτώσεις των αγορών περιεχομένου και συσκευών σε σταθερή και κινητή αγορά υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, β) την προκαταρκτική έκθεση, ενόψει διατύπωσης Κοινής θέσης με την Ομάδα Πολιτικής για το Ραδιοφάσμα (RSPG), για την παρακολούθηση της κάλυψης κινητών υπηρεσιών, γ) το σχέδιο έκθεσης του BEREC και του RSPG σχετικά με τη διευκόλυνση της κινητής συνδεσιμότητας παντού και δ) το ετήσιο Πρόγραμμα Εργασιών του Σώματος για το 2018, σύμφωνα με το Σχέδιο Μεσοπρόθεσμης Στρατηγικής του BEREC για τα έτη 2018-2020.
- Με επίσημη σχετική δήλωσή του και υπό το πρίσμα των συζητήσεων για την αναθεώρηση του Πλαισίου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, το BEREC επισημαίνει την ανάγκη να διασφαλισθεί η ανεξαρτησία των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών (ΕΡΑ), για να υπάρξει ένα σταθερό και προβλέψιμο κανονιστικό περιβάλλον, το οποίο θα υποστηρίξει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και καινοτομίες. Το BEREC επιμένει στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι ΕΡΑ για την αποτελεσματική προώθηση της εσωτερικής αγοράς και στη σημασία ύπαρξης ενός ελάχιστου συνόλου αρμοδιοτήτων για την επίτευξη της προόδου.
Τα κείμενα που εγκρίθηκαν στις συναντήσεις της Ολομέλειας του BEREC είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του BEREC http://berec.europa.eu/. Επίσης, το BEREC δημοσίευσε video σχετικά με το ρόλο του στην εφαρμογή των κανόνων Ουδετερότητας Δικτύου.
Πηγή : ΕΕΤΤ
Εμφάνιση 1-1 από 1
-
17-10-17, 18:51 Ενημέρωση από την ΕΕΤΤ για τις αποφάσεις της 32ης Ολομέλειας του BEREC #1
- Εγγραφή
- 22-09-2003
- Μηνύματα
- 82.573
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Παρόμοια Θέματα
-
Επιβολή προστίμου 6,3 εκατ.€ από την ΕΕΤΤ στην εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
Από traderman στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 35Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-18, 22:50 -
Αποτελέσματα μετρητικής εκστρατείας 2016 της ΕΕΤΤ για τις κινητές επικοινωνίες
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 02-10-17, 22:21 -
Παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή προς την ΕΕΤΤ, για τις υψηλές και ανεπιθύμητες χρεώσεις των ΥΠΠ(5ψήφια)
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 46Τελευταίο Μήνυμα: 02-10-17, 22:19 -
Συστάσεις από την ΕΕΤΤ προς τους καταναλωτές:«Όσα πρέπει να γνωρίζω για τις κινητές συσκευές»
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 10-07-17, 18:31
Bookmarks