Εμφάνιση 1-7 από 7
  1. #1
    Το avatar του μέλους allergic
    allergic Guest
    εχω αναλαβει μια διπλωματικη εργασια η οποια εχει ως θεμα το ελευθερο λογισμικο στην μηχανολογια, δηλαδη το κατα ποσο υπαρχουν εφαρμογες που μπορουν να καλυψουν εναν μηχανολογο, τοσο σε φοιτητικο, ερευνητικο αλλα και καθαρα επαγγελματικο επιπεδο. απ οσο ειδα δεν ειμαι ο μονος μηχανολογος εδω μεσα

    θα μου ηταν απιστευτα χρησιμο, αν οι μηχανολογοι του forum μας,. αλλα και αλλοι μηχανικοι σε προγραμματα γενικοτερης φυσης, εκαναν μια μικρη αναφορα στις εφαρμογες που χρησιμοποιουν, στο κατα ποσο καλυπτονται απ αυτες.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος allergic : 30-05-07 στις 14:32.

  2. #2
    Εγγραφή
    22-09-2005
    Περιοχή
    Triandria City - Salonika!
    Ηλικία
    39
    Μηνύματα
    2.134
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    14490/1019
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΤΟΥΜΠΑΣ
    Router
    USR9108A
    SNR / Attn
    6.8(dB) / 33(dB)
    Καλό θα ήταν για την εργασία σου (απ' ότι κατάλαβα τουλάχιστον) να φτιάξεις ένα είδος ερωτηματολογίου. Θα σε βοηθούσε να δεις κατά ποσό υπάρχουν εφαρμογές και σε τι δουλειές χρησιμοποιούνται. Βέβαια εγώ μηχανολόγος δεν είμαι απλώς μία ιδέα ρίχνω.

  3. #3
    Το avatar του μέλους allergic
    allergic Guest
    θα γινει αυτο που λες

  4. #4
    Εγγραφή
    19-04-2004
    Μηνύματα
    6.372
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Σε ερευνητικό επίπεδο ένας από τους βασικότερους στόχους σου είναι η ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας για την εργασία σου. Αν κάνεις κάτι και μετά κάτσεις επάνω του και κανένας δεν το μάθει, απλά χαράμισες το χρόνο σου.

    Ο αποτελεσματικότερος τρόπος μέχρι στιγμής είναι η επικοινωνία με ένα επιστημονικό περιοδικό όπου άλλοι επιστήμονες θα διαβάσουν το άρθρο σου, θα δουν από «πού μπάζει» θα σου προτείνουν διορθώσεις και τέλος θα το δημοσιεύσουν ως επιστημονική γνώση που θα υποστεί περεταίρω κριτική.

    Για να φτάσεις σε αυτό το στάδιο, οφείλεις να γράψεις στη βάση προδιαγραφών. Με τα χρόνια αυτές οι προδιαγραφές γραψίματος συνοψίστηκαν σε μία τυπογραφική γλώσσα την TeX που μέσω του LaTeX μας έδωσε το LyX στο linux και το bibTeX για οργάνωση βιβλιογραφίας στην οποία αναφέρεσαι.

    Χρησιμοποιώντας το αντί να κάθεσαι να «νταντεύεις» τυπογραφικές λεπτομέρειες, γράφεις αυτό που σκέφτεσαι σα να συμπληρώνεις ένα έντυπο και στο τέλος βρίσκεσαι με ένα τέλεια στοιχειοθετημένο (τυπογραφικά) άρθρο.

    Οπότε, ένα βασικό ερευνητικό εργαλείο ανοικτού κώδικα είναι το TeX/LaTeX/bibTeX/LyX/Pybliographer. Την πτυχιακή σου να την γράψεις με αυτό και να κάνεις τα σκιτσάκια ή απλά 2D σχέδια με open office Draw. Πάναπλος τρόπος, συνταρακτικά «δυνατό» και ΓΡΗΓΟΡΟ αποτέλεσμα.
    ... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
    改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
    Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
    δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
    ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux

  5. #5
    Το avatar του μέλους allergic
    allergic Guest
    ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. σε πρωτη φαση αυτο που με ενδιαφερει αμεσα, ειναι προτασεις για free software που πιθανον εσεις οι μηχανολογοι ηδη χρησιμοποιειτε

  6. #6
    Εγγραφή
    10-06-2006
    Μηνύματα
    3.964
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    SNR / Attn
    31(dB) / 30(dB)
    Δεν έχω καμμία σχέση με μηχανολογία, αλλά από τα ελάχιστα που ξέρω, η ugs βγάζει τα καλύτερα;
    Από το «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», στο «Η εταιρία έχει πάντα δίκιο».
    Επιλογή linux διανομής.
    Αγγλικά <- Απορίες για το Slack; Διάβασε -> Ελληνικά. Οδηγίες εγκατάστασης από imitheos
    Θησαυρός πληροφοριών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ διανομής GNU/Linux.

  7. #7
    Εγγραφή
    19-04-2004
    Μηνύματα
    6.372
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Ως μηχανολόγος αυτοματισμών γράφω δικά μου προγράμματα για αυτόματο έλεγχο πάνω σε πλατφόρμα linux. Για υπολογισμούς διαφόρων μαθηματικών/στατιστικών χρησιμοποίησα κατά καιρούς matlab για linux και octave gnuplut scientific library της C.

    edit: αναφορικά με το θέμα του CAD. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Autocad κυρίως για αρχιτεκτονικά σχέδια. Αν αποφασίσεις να διαφοροποιηθείς, πρέπει να σκεφτείς και τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο επαγγελματικά. Η άποψή μου για το autocad είναι ότι είναι καλό για 2D, έτσι κι έτσι για 3D και όχι το πλέον κατάλληλο για μηχανολογικό σχέδιο ειδικά αν κάποιος θέλει να κάνει FEA.

    Για 2D θα χρησιμοποιούσα οτιδήποτε μπορώ να εξάγω αρχεία autocad (το autocad μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά στην ελλάδα τα αρχεία του είναι θεσμός).

    Για 3D θα πήγαινα σε Varicad (το οποίο είναι εμπορικό, αλλά με 80 δολλάρια σου δίνει φοιτητική άδεια και το κατεβάζεις τσάμπα για 30 μέρες.)

    Για 3D + FEA θα πήγαινα σε ANSYS, γιατί και αυτό είναι «θεσμός» στην Ελλάδα.

    Το ProEngineer δυστυχώς σταμάτησε την υποστήριξη του Linux.

    Επίσης, φημολογείται ότι κάποια στιγμή το Blender 3D θα γίνει και CAD.

    Σε open source υπάρχουν διάφορα FEA, μάλιστα κάπου υπάρχει και ένα γαλλικό livecd με διάφορα προγράμματα, αλλά δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και στη θέση σου δεν έμπαινα στη διαδικασία να «ψήσω» τον εργοδότη μου να βάλει open source alternatives και μετά να χρεωθώ το ξεβόλεμα ΟΛΩΝ των άλλων σε ένα γραφείο.

    Μπορεί να βάλει Linux και να τρέξει εμπορικά πακέτα σχεδίασης, όπως κάνουν πολλές εταιρείες στο κόσμο.

    Σημείωση: για απλά σκιτσάκια και εργασίες σχολής, δεν χρειάζεται ούτε autocad ούτε τίποτα, πάρε το qcad και παίξε μπάλα (έχει τα ίδια shortcuts μάλιστα). Σε εργασιακό περιβάλλον ειδικά πολιτικού μηχανικού, η αναφορά του έχει ως αποτέλεσμα εκπαραθύρωση.

    Συμπέρασμα: στην ΕΛΛΑΔΑ, όταν μιλάμε για CAD, μιλάμε ή για autocad (που δεν τρέχει σε Linux) ή για ANSYS που τρέχει σε Linux, έχει αντιπρόσωπο και μάλιστα αν το μάθεις, μπορεί να έχεις και δουλειά με αυτόν.

    My 2&#162;!

    υ.γ. αν το δει κάποιος από την ANSYS Hellas, δεν μου στέλνει κάνα pm για educator's license;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelasgian : 31-05-07 στις 13:51.
    ... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
    改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
    Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
    δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
    ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-05-08, 17:16
  2. Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα
    Από nmakry στο φόρουμ Software γενικά
    Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-06-07, 04:08
  3. Μηνύματα: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-06, 22:13
  4. Έχετε δωρίσει λεφτά σε ελεύθερο λογισμικό;
    Από GoofyX στο φόρουμ Software γενικά
    Μηνύματα: 46
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-06, 10:03
  5. Μηνύματα: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-06, 22:53

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας