εχω αναλαβει μια διπλωματικη εργασια η οποια εχει ως θεμα το ελευθερο λογισμικο στην μηχανολογια, δηλαδη το κατα ποσο υπαρχουν εφαρμογες που μπορουν να καλυψουν εναν μηχανολογο, τοσο σε φοιτητικο, ερευνητικο αλλα και καθαρα επαγγελματικο επιπεδο. απ οσο ειδα δεν ειμαι ο μονος μηχανολογος εδω μεσα
θα μου ηταν απιστευτα χρησιμο, αν οι μηχανολογοι του forum μας,. αλλα και αλλοι μηχανικοι σε προγραμματα γενικοτερης φυσης, εκαναν μια μικρη αναφορα στις εφαρμογες που χρησιμοποιουν, στο κατα ποσο καλυπτονται απ αυτες.
Εμφάνιση 1-7 από 7
-
30-05-07, 14:31 ελευθερο λογισμικο και μηχανολογια #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος allergic : 30-05-07 στις 14:32.
-
30-05-07, 15:08 Απάντηση: ελευθερο λογισμικο και μηχανολογια #2
Καλό θα ήταν για την εργασία σου (απ' ότι κατάλαβα τουλάχιστον) να φτιάξεις ένα είδος ερωτηματολογίου. Θα σε βοηθούσε να δεις κατά ποσό υπάρχουν εφαρμογές και σε τι δουλειές χρησιμοποιούνται. Βέβαια εγώ μηχανολόγος δεν είμαι απλώς μία ιδέα ρίχνω.
-
30-05-07, 15:12 Απάντηση: ελευθερο λογισμικο και μηχανολογια #3
θα γινει αυτο που λες
-
31-05-07, 00:18 Απάντηση: ελευθερο λογισμικο και μηχανολογια #4
- Downloads
- 2
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 5
Σε ερευνητικό επίπεδο ένας από τους βασικότερους στόχους σου είναι η ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας για την εργασία σου. Αν κάνεις κάτι και μετά κάτσεις επάνω του και κανένας δεν το μάθει, απλά χαράμισες το χρόνο σου.
Ο αποτελεσματικότερος τρόπος μέχρι στιγμής είναι η επικοινωνία με ένα επιστημονικό περιοδικό όπου άλλοι επιστήμονες θα διαβάσουν το άρθρο σου, θα δουν από «πού μπάζει» θα σου προτείνουν διορθώσεις και τέλος θα το δημοσιεύσουν ως επιστημονική γνώση που θα υποστεί περεταίρω κριτική.
Για να φτάσεις σε αυτό το στάδιο, οφείλεις να γράψεις στη βάση προδιαγραφών. Με τα χρόνια αυτές οι προδιαγραφές γραψίματος συνοψίστηκαν σε μία τυπογραφική γλώσσα την TeX που μέσω του LaTeX μας έδωσε το LyX στο linux και το bibTeX για οργάνωση βιβλιογραφίας στην οποία αναφέρεσαι.
Χρησιμοποιώντας το αντί να κάθεσαι να «νταντεύεις» τυπογραφικές λεπτομέρειες, γράφεις αυτό που σκέφτεσαι σα να συμπληρώνεις ένα έντυπο και στο τέλος βρίσκεσαι με ένα τέλεια στοιχειοθετημένο (τυπογραφικά) άρθρο.
Οπότε, ένα βασικό ερευνητικό εργαλείο ανοικτού κώδικα είναι το TeX/LaTeX/bibTeX/LyX/Pybliographer. Την πτυχιακή σου να την γράψεις με αυτό και να κάνεις τα σκιτσάκια ή απλά 2D σχέδια με open office Draw. Πάναπλος τρόπος, συνταρακτικά «δυνατό» και ΓΡΗΓΟΡΟ αποτέλεσμα.... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
31-05-07, 00:28 Απάντηση: ελευθερο λογισμικο και μηχανολογια #5
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. σε πρωτη φαση αυτο που με ενδιαφερει αμεσα, ειναι προτασεις για free software που πιθανον εσεις οι μηχανολογοι ηδη χρησιμοποιειτε
-
31-05-07, 01:47 Απάντηση: ελευθερο λογισμικο και μηχανολογια #6
Δεν έχω καμμία σχέση με μηχανολογία, αλλά από τα ελάχιστα που ξέρω, η ugs βγάζει τα καλύτερα;
-
31-05-07, 01:55 Απάντηση: ελευθερο λογισμικο και μηχανολογια #7
- Downloads
- 2
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 5
Ως μηχανολόγος αυτοματισμών γράφω δικά μου προγράμματα για αυτόματο έλεγχο πάνω σε πλατφόρμα linux. Για υπολογισμούς διαφόρων μαθηματικών/στατιστικών χρησιμοποίησα κατά καιρούς matlab για linux και octave gnuplut scientific library της C.
edit: αναφορικά με το θέμα του CAD. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Autocad κυρίως για αρχιτεκτονικά σχέδια. Αν αποφασίσεις να διαφοροποιηθείς, πρέπει να σκεφτείς και τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο επαγγελματικά. Η άποψή μου για το autocad είναι ότι είναι καλό για 2D, έτσι κι έτσι για 3D και όχι το πλέον κατάλληλο για μηχανολογικό σχέδιο ειδικά αν κάποιος θέλει να κάνει FEA.
Για 2D θα χρησιμοποιούσα οτιδήποτε μπορώ να εξάγω αρχεία autocad (το autocad μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά στην ελλάδα τα αρχεία του είναι θεσμός).
Για 3D θα πήγαινα σε Varicad (το οποίο είναι εμπορικό, αλλά με 80 δολλάρια σου δίνει φοιτητική άδεια και το κατεβάζεις τσάμπα για 30 μέρες.)
Για 3D + FEA θα πήγαινα σε ANSYS, γιατί και αυτό είναι «θεσμός» στην Ελλάδα.
Το ProEngineer δυστυχώς σταμάτησε την υποστήριξη του Linux.
Επίσης, φημολογείται ότι κάποια στιγμή το Blender 3D θα γίνει και CAD.
Σε open source υπάρχουν διάφορα FEA, μάλιστα κάπου υπάρχει και ένα γαλλικό livecd με διάφορα προγράμματα, αλλά δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και στη θέση σου δεν έμπαινα στη διαδικασία να «ψήσω» τον εργοδότη μου να βάλει open source alternatives και μετά να χρεωθώ το ξεβόλεμα ΟΛΩΝ των άλλων σε ένα γραφείο.
Μπορεί να βάλει Linux και να τρέξει εμπορικά πακέτα σχεδίασης, όπως κάνουν πολλές εταιρείες στο κόσμο.
Σημείωση: για απλά σκιτσάκια και εργασίες σχολής, δεν χρειάζεται ούτε autocad ούτε τίποτα, πάρε το qcad και παίξε μπάλα (έχει τα ίδια shortcuts μάλιστα). Σε εργασιακό περιβάλλον ειδικά πολιτικού μηχανικού, η αναφορά του έχει ως αποτέλεσμα εκπαραθύρωση.
Συμπέρασμα: στην ΕΛΛΑΔΑ, όταν μιλάμε για CAD, μιλάμε ή για autocad (που δεν τρέχει σε Linux) ή για ANSYS που τρέχει σε Linux, έχει αντιπρόσωπο και μάλιστα αν το μάθεις, μπορεί να έχεις και δουλειά με αυτόν.
My 2¢!
υ.γ. αν το δει κάποιος από την ANSYS Hellas, δεν μου στέλνει κάνα pm για educator's license;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelasgian : 31-05-07 στις 13:51.
... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
Παρόμοια Θέματα
-
e-business forum: 3ο Συνέδριο για το Ελεύθερο Λογισμικό
Από NeK στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 22-05-08, 17:16 -
Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα
Από nmakry στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 24-06-07, 04:08 -
Ecuador: Ο νέος πρόεδρος στοχεύει στο Ελεύθερο Λογισμικό
Από esquellot στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-06, 22:13 -
Έχετε δωρίσει λεφτά σε ελεύθερο λογισμικό;
Από GoofyX στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 46Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-06, 10:03 -
Το Ελεύθερο Λογισμικό κερδίζει δικαστική διαμάχη
Από katafitos στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-06, 22:53
Bookmarks