Δεν υπάρχει δυνατότητα να περαστούν μέσα από τοίχους όπως ο χαλκός; Υποθέτω ότι γίνεται αλλά θα πρέπει να φωνάξει κάποιος ηλεκτρολόγο που έχει εργαλία για οπτικές ίνες και γνωρίζει τι ακριβώς χρειάζεται, πριν έρθει το συνεργείο από το πάροχο για εγκατάσταση.
Εμφάνιση 12.766-12.780 από 20307
Θέμα: COSMOTE Fiber (FTTH)
-
16-08-23, 11:52 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12766
- Περιοχή
- UK & GR
- Downloads
- 15
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 2
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 900/900 & 300/150
- ISP
- Brighton Fibre & COSMOTE
-
16-08-23, 12:04 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12767
Υπαρχει δυνατοτητα, δεν ειναι θεμα εργαλειων, αλλα τροπου που γινονται οι κουρμπες καθως και το υλικο της σωληνας, ωστε να περασει μετα απο μεσα η ινα, Κοινως θελει σκαψιμο.
-
16-08-23, 12:05 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12768
Νομίζω πρόσφατα το είχα ξαναδιαβάσει αυτό..
Μάλιστα βλέπω το κάνανε και πιο παλιά!
https://www.adslgr.com/forum/threads...03#post6598803
-
16-08-23, 12:10 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12769
Ομολογώ δεν το θυμόμουν...
-
16-08-23, 12:13 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12770
- Περιοχή
- UK & GR
- Downloads
- 15
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 2
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 900/900 & 300/150
- ISP
-
16-08-23, 12:15 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12771
Μπααα... πολύ αμφιβάλω εάν μπορεί να περάσει η οπτική ίνα από ηλεκτρολογικά κουτιά εν χρήση..
Η οπτική δεν είναι για να την τραβάς ή να την ζορίζεις..
-
16-08-23, 12:18 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12772
Δεν είναι υλικό το οποίο να μπορεί να περαστεί εύκολα με ατσαλίνα μέσα από τους σωλήνες. Για να γίνει "εύκολα" η εγκατάσταση θα πρέπει να έχεις ανοιχτό σκαμμένο τον τοίχο, να έχεις ήδη περασμένη την ίνα μέσα από τον σωλήνα, και να περάσεις ολόκληρο τον σωλήνα μέσα στον τοίχο και μετά να σπατουλάρεις και να κάνεις τις δουλειές. Και όλα αυτά αν το δεχτεί το συνεργείο έτσι;
Από την άλλη επειδή είπαμε πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει λόγος να γίνει, προτιμάμε να μείνει η ίνα όσο το δυνατόν κοντά στην είσοδο μαζί με το ΟΝΤ και από εκεί να φύγει UTP προς το ρούτερ, το οποίο και περνάει μέσα από σωλήνες με ατσαλίνα, και δεν έχει τεράστιο πρόβλημα αν τσακίσει λίγο κτλ κτλ.
-
16-08-23, 12:30 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12773
- Περιοχή
- UK & GR
- Downloads
- 15
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 2
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 900/900 & 300/150
- ISP
Είναι και αυτό μια καλή λύση.
Δυστυχώς η είσοδος είναι σε περίεργο σημείο και δεν υπάρχει τίποτα να ακουμπήσουν, αλλά έχω ήδη cat6 μέσα στους τοίχους για να στείλω από ONT. Δεν είναι εφικτό να βάλουν το ONT (και αυτό αν δεν στείλουν το FritzBox που έχει πάνω πόρτα για ίνα) στην είσοδο. Δεν υπάρχει καν μπρίζα για ρεύμα. Απένταντι από την είσοδο ναι, αλλά θα πρέπει να περάσουν την οπτική με ένα από τους τρόπους που έχουν περιγραφεί εδώ (κανάλι ή με σιλικόνη). Και ακόμα και εκεί υπάρχει εντοιχισμένο έπιπλο. Γενικά δεν νομίζω ότι γλιτώνω κάποιες εργασίες, όποιες και αν είναι αυτές.
Έτσι όπως είναι η εγκατάσταση, θα προτιμούσα να έρθει η ίνα στο χώρο που καταλήγουν όλα τα cat6 από όλο το διαμέρισμα, το οποίο είναι σε ένα δωμάτιο στο κέντρο του διαμερίσματος.
Πολύ αναρωτιέμαι και πώς θα τη φέρουν και στο κτήριο. Οι αναμονές που έχουν βάλει είναι στην υπάρχουσα ξύλινη κολόνα τηλεφώνου και τα καλώδια εναέρια.
-
16-08-23, 12:36 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12774
Να ζητησεις να ερθει η ινα εκει που καταληγουν ολα. Αυτη ειναι η σωστη λυση. Ολα τα αλλα ειναι πατεντες.
Φριτζολα μονο σε γιγαμπιτ.
Εναερια με λασο θα ερθουν οπως ερχεται και το τηλεφωνικο καλωδιο
-
16-08-23, 17:50 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12775
Νέα ερώτηση!
Οι τεχνικοί τοποθετούν στην είσοδο της πολυκατοικίας κάποιο κατανεμητή; Αυτός χρειάζεται ρεύμα; Εννοώ από το κοινόχρηστο; Ρωτάω για να δω τι γίνεται σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. ..
-
16-08-23, 17:57 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12776
Η εγκατάσταση είναι παθητική, συμπεριλαμβάνοντας και την καμπίνα. Ρεύμα χρειάζονται μόνο τα δύο άκρα (OLT από την πλευρά του παρόχου, ONT από την πλευρά του χρήστη).
Σε μεγάλες πολυκατοικίες μπορεί να συναντήσεις έναν μικρό "κατανεμητή", αλλά κατά βάση κάθε όροφος έχει το δικό του floor box. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη πρόβλεψη στην είσοδο.
-
16-08-23, 18:34 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12777
Εγώ όπως είπα είχα περάσει μόνο μου τα κανάλια και σε σημεία όπου χρειάστηκε τρύπες στους τοίχους, τις άνοιξα μόνος μου.
Δεν τους ήταν δύσκολο να περάσουν την ίνα μετά.
Στα σημεία όπου υπήρχε σκάψιμο στον τοίχο, πέρασαν πρώτο μονοσωλήνιο για προστασία αλλά και ευκολία διέλευσης της ίνας.| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
16-08-23, 18:53 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12778
Ευχαριστώ!
Τζίφος λοιπόν. Επειδή εκεί που θέλω να καταλήξει είναι πολύ μακριά από την είσοδο, σκεφτόμουν να τραβήξω ethernet μέχρι την είσοδο (σαλόνι) και να αφήσω εκεί αναμονή για το ΟΝΤ αλλά αμα πέσει το ρεύμα πάπαλα. Και στο σαλόνι ups δεν μπαίνει θα με σφάξει η γυναίκα μου
Αυτό θα κάνω και εγώ. Αφ' ενός γιατί προτιμώ κανάλια αφ' ετέρου γιατί στη διαδρομή που θέλω να περάσει μεσολαβεί και πατάρι που οι ίδιοι αποκλείεται να δεχθούν να το φτιάξουν αυτοί.
Μάλιστα σκέφτομαι να πάρω ένα SC-APC καλώδιο, να το περάσω κιόλας, να αφήσω αναμονή να τους κάνω τη ζωή πιό έυκολη...
-
16-08-23, 20:03 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12779
αγορια ριξτε και μια ματια στις οδηγιες-"προδιαγραφες" που δινει ο ΟΤΕς και μετα να δουμε τι και ποιος κανει σωστα την δουλεια του....!
https://www.cosmote.gr/pdf/OPTIKI_KALODIOSI_KTIRIOY.pdf
-
16-08-23, 21:28 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12780
Θα το πάνε όπου τους πεις αλλά με τον δικό τους τρόπο.
Ο τερματισμός της γραμμής πρέπει να γίνει σε πρίζα.
Εγώ τους έδωσα σημείο όπου θα μπει η πρίζα
και από εκεί και μετά πάλι με κανάλι δικό μου, τράβηξα δική μου ίνα μέχρι εκεί που ήθελα το ΟΝΤ.
ΥΓ
Ήθελα σε διαφορετικό σημείο την πρίζα και σε διαφορετικό το ΟΝΤ.| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
Bookmarks