Το από κάτω υποθέτω;
- - - Updated - - -
Ενδιαφέρον αυτό... Δεν το ήξερα...
Μέχρι στιγμής είμαστε 5 εκ των 15 στο σπίτι στην Αθήνα..
Δεν έχω δει κάποια αλλαγή στα στοιχεία αυτά...
- - - Updated - - -
Εφ'όσον είναι εντός των ορίων που ορίζει το ρουτερ υποθέτω τίποτα...
Αν βγει εκτός ίσως μια ερώτηση στο πάροχο; Αν συνεχίζει να παίζει χωρίς προβλήματα...
Δεν ξέρω..
Εμφάνιση 12.886-12.900 από 20298
Θέμα: COSMOTE Fiber (FTTH)
-
22-08-23, 23:53 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12886-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
22-08-23, 23:54 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12887
Η γνωση ειναι δυναμη.
Ποιος μπορει να αποκλισει οτι μελλοντικα σε γεμισμα δεν μπορει να χρειαστει ανακατανομη των χρηστων , οπως ακριβως γινοταν στο vdsl οταν επηζε το dslam?
Οποιος ετρεχε μονιμο ping τα εβλεπε αυτα μεσω latency.
Στο ftth, ο συνδιασμος latency και gaps στο attenuuation, σιγουρα κατι λεει.
-
22-08-23, 23:56 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12888
Στο ftth πως βλέπεις τα gaps;
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
23-08-23, 00:00 Re: Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12889
-
23-08-23, 00:10 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12890
Δεν θα ασχοληθεί ο πάροχός σου, ακόμα και 128 χρήστες να βάλουν πάνω (όπως κάνει η Inalan). Εφόσον είσαι πάνω από ~ -28 dBm rx power (που δεν είναι attenuation) και ανάβει το PON, θα σου λέει όλα οκ είναι στο οπτικό δίκτυο.
-
23-08-23, 00:26 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12891
-
23-08-23, 00:35 Re: Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12892
Υπάρχει κάπιοα πλάγια οδός για την καταραμένη διαθεσιμότητα?
Θα εξηγήσω:
Εδώ και 4 περίπου βδομάδες έχει δώσει διαθεσιμότητα η Cosmote σε ουκ ολίγα σπίτια στην οδό μου, πχ στις 4 μεζονέτες + 2 μονοκατοικίες από την απέναντι πλευρά του δρόμου αλλά και σε πιο πέρα σπίτια στην οδό.
Για κάποιο λόγο όμως στον δίπλα μου και σε μένα στο tool της διαθεσιμότητας του site (με διεύθυνση) βγάζει ότι θέλει "περαιτέρω διερεύνηση" και στους 2 μας, ούτε καν 24αρα, ενώ έχουμε κι οι δυο μας 100αρα VDSL Cosmote. Η FTTC καμπίνα είναι στην γωνία του τετραγώνου.
Πριν μερικές μέρες άρχισε να βγάζει κι η Vodafone διαθεσιμότητα για FTTH, σε μας πάλι κουβά.
Τα έργα έγιναν την ίδια περίοδο σε όλους.
ΤΙ ΦΑΣΗ?!
Edit: Παραδόξως πριν από 10 μέρες περίπου πρόσεξα ότι στο MyCosmote app έχει βγει "προσφορά" για αναβάθμιση σε DP300_UNL. Δεν έχω δοκιμάσει τηλέφωνο αφού εμφανίστηκε η "προσφορά" για να ρωτήσω τι βλέπουν κι αυτοί, πιο πριν πάντως δεν έβλεπαν σίγουρα διαθεσιμότητα, ενώ οι απέναντι γείτονες κανονικά.
Γενικότερα έχουμε αρκετά θέματα με τool διαθεσιμότητας και πριν τα έργα, ενώ θα κλειδώνουμε για πλάκα 200Mbps VDSL λόγω μικρής απόστασης από την καμπίνα, δεν μας βγάζει διαθεσιμότητα, σε αντίθεση και πάλι με τους απέναντι που παίρνουν από την ίδια καμπίνα και δεν είχαν ποτέ τέτοιο θέμα.
Στην αναζήτηση με τηλέφωνο (και στους 2 μας) βγάζει αυτό:
Με διεύθυνση όπως έγραψα πιο πάνω, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση γενικότερα.
Προφανώς όλοι έχουμε "αναμονές" προς τα σπίτια μας.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ThReSh : 23-08-23 στις 00:57.
-
23-08-23, 01:09 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12893
Μαλλον προβλημα στο gis. Λαθος περασμενη διευθυνση.
Οποτε δεν ταιριαζει το κατασκευαστικο με τη διευθυνση που δινεις.
Δοκιμασε να τους πεις οτι εχει γινει το σκαψιμο.
Δωστους και διπλανη διεθυνση που βγαζει.
Αν δεχτουν να στειλουν για αυτοψια κατασκευης, σωθηκες
-
23-08-23, 01:12 Re: Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12894
-
23-08-23, 01:15 Απάντηση: Re: Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12895
Αν και εκτός θέματος εγώ είχα παρόμοιο θέμα. Πολύ κοντινη απόσταση απο καμπίνα. Μου έλεγαν στο τηλέφωνο δεν δείχνει διαθεσιμότητα μόνο μέχρι 100. Εγώ τους λέω κάποιοι γείτονες από την ίδια καμπίνα τους δείχνει 200. Πάρε το αίτημα για 200 και αν δεν γίνει δεν υπάρχει πρόβλημα. Εν τέλη μετά αρκετά τηλεφωνα , ήρθε τεχνικός σπίτι , πήρε τηλέφωνο , κλείδωσα κανονικά 200 άνετα!
Το αποτέλεσμα, στη διαθεσιμότητα με τηλέφωνο δείχνει 200 ενώ με διεύθυνση μέχρι 100!
-
23-08-23, 01:16 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12896
Καλά και σε μένα ήρθε τεχνικός κι ενεργοποιήθηκε κανονικά η 100αρα VDSL, το θέμα όμως έιναι ότι συνεχίζει το ίδιο και στις FTTH, διότι δεν ενδιαφέρομαι να πάω σε 200 VDSL από την στιγμή που έχω από αρχές Ιουνίου αναμονή οπτικής μπροστά στο σπίτι.
Εκεί μάλλον θα πρέπει να πέσει πρήξιμο για να γίνει αυτό που έγραψε ο netblues.
-
23-08-23, 01:57 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12897
Κάτι παρόμοιο είχα και εγώ...
Σε περιοχή Νόβα...
Η πολυκατοικία έχει διπλό αριθμό...
Του στυλ χχχ-χχχ.
Κάποια λοιπόν φιντανια το είχαν περάσει στις λίστες με το διπλό νούμερο και είχα πρόβλημα με τις διαθεσιμότητες...
Το μόνο εργαλείο που δεχόταν μόνο αλλά και διπλό αριθμό διεύθυνσης ήταν της κοτε που έδειχνε διαθεσιμότητα για οπτική κανονικά...
Το ίδιο και της Νόβα πριν ενωθούν με την άνεμο...
Της wind που ήταν και η υποδομή δεν δεχόταν διπλό αριθμό και ως εκ τούτου έβγαζε μόνο 24 και δεν μπορούσε να δεχτεί το αίτημα....
Φανταστείτε φάση, του παρόχου υποδομής το εργαλείο να έχει μπλέξει τα μπ@τια του και αλλού βλεπε κοτε να βγάζει διαθεσιμότητα κανονικά...
Η βοντα αφήστε τότε δεν έδινε σε άλλες υποδομές διαθεσιμότητα... Πέταγε χαρταετό...
Πώς ξεκόλλησε η όλη φάση;
Αναγκαστικά ξεκίνησα αίτηση με κοτε και ήμουν αποφασισμένος να πάω εκεί με κουπόνι για κατοσταρα... Μετά που ενώθηκαν οι united group και βγήκε η 500αρα προσφορά έριξα Χ στη κοτε που δεν είχε ενεργοποιηθεί και προχώρησα με τη Νόβα... Θυμίζω ότι η διαθεσιμότητα της Νόβα έβγαζε κανονικά διαθέσιμη οπτική... Ευτυχώς που υιοθετήθηκε το εργαλείο διαθεσιμότητας της Νόβα που με έβρισκε και προχώρησε η αίτηση και όχι της wind...
Θέμα ολόκληρο αλλά τέλος καλό όλα καλά...
Και ας μας βγήκε ολίγον το λάδι... (Έχει ανεβει και αυτό στο Θεό.... Άσχετο...)-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
23-08-23, 02:06 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12898
Ερώτηση: Σε σενάριο όπου ο πελάτης έχει ΟΝΤ και έχει βάλει δικό του router, έχει κάποιος να προτείνει ασύρματο IP τηλέφωνο όπου μπορεί να περάσει εκεί απευθείας τους κωδικούς της VOIP τηλεφωνίας;
-
23-08-23, 02:54 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12899
Οποιοδήποτε sip τηλέφωνο κανονικά πρέπει να δουλέψει.
Εγώ θα πήγαινα σε κάποιο μοντέλο της yealink, https://www.yealink.com/en/product-l...ter=dect-phone
-
23-08-23, 09:39 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #12900
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
Bookmarks