Δεν είναι απίθανο να γίνει κάποτε, απλά δεν το φαντάζομαι πριν το 2035.
Εμφάνιση 8.041-8.055 από 20339
Θέμα: COSMOTE Fiber (FTTH)
-
26-05-22, 09:57 Re: COSMOTE Fiber #8041
-
26-05-22, 10:25 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8042
-
26-05-22, 10:33 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8043
Ρεαλιστικά για να γίνει η μετάβαση σε ίνες από χαλκό πρέπει να υπάρχει ήδη η κεντρική εγκατάσταση fiber με κουτάκια στους ορόφους σε όσους το ζητήσουν υποχρεωτικά, δε γίνεται να σου πει τράβα καν'τη μονος σου την εγκατασταση σε ολοκληρη πολυκατοικια. Το θεμα ειναι οτι μοιραία κάποια στιγμή όλο κ περισσότεροι θα χρειάζονται γρήγορες γραμμές στα σπίτια, ειδικά αν δουλεύουμε κ περισσότεροι από το σπίτι πια ανεξαρτήτως COVID. Σε πολλές πολυκατοικίες γνωστών μου έχει ήδη γίνει η εγκατάσταση από κάποιον γείτονα κ τώρα αυτοί αν κ όποτε θέλουν, σε 6 μήνες, σε 1 χρόνο, σε 2 χρόνια, όποτε, απλά θα τραβήξουν ίνα από το κουτάκι του ορόφου στα διαμερίσματά τους. Εγώ μ'αυτούς που έμπλεξα δεν θα μπορώ να έχω οπτική ίνα ακόμη κ αν πληρώσω μόνος μου συνεργείο να την περάσει μόνο στο διαμέρισμά μου.
"Computer games don't affect kids ; I mean if Pac-Man affected us as kids,we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music" Kristian Wilson, Nintendo Inc. 1989
-
26-05-22, 10:36 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8044
-
26-05-22, 10:53 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8045
Εσύ, δεν μπορείς να καταλάβεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις, ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος,
όπως είναι η Ελλάδα, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, δηλαδή δεν μπορεί ο κάθε πάροχος:
Να καταργεί τηλεφωνικές παροχές αυθαίρετα και μονομερώς.
Να μπαίνει μέσα σε κτήρια και να κατασκευάζει κατακόρυφα δίκτυα. (Ποιος θα του ανοίξει την πόρτα ?)
Να μπαίνει μέσα στα διαμερίσματα (κάνοντας διάρρηξη ?) και να τοποθετεί οπτικές πρίζες και ont.
Στην μετάβαση από PSTN/ISDN σε VoIP, η αλλαγή εξοπλισμού,
έγινε με την συγκατάθεση και την συμφωνία του πελάτη - συνδρομητή.
-
26-05-22, 11:08 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8046
επίσης με το VOIP σου έλεγε από εδώ κ ύστερα παρέχουμε μόνο VOIP τηλεφωνία με νέο εξοπλισμό οπότε αν δεν τη θέλετε πηγαίνετε σε άλλο πάροχο, δεν μπορούμε να σας κρατήσουμε σαν πελάτη. Από τη στιγμή που θα λήξει το συμβόλαιο μπορούν να μην στο ανανεώσουν αν δεν είναι η σύνδεση με fiber κ να πας να βρεις άλλο πάροχο που ακόμα υποστηρίζει χαλκό. Για να φτάσει σε τέτοιο σημείο βέβαια μιλάμε θα χει βάλει κ η κουτσή μαρία fiber κ θα υπάρχουν ήδη κουτάκια στους ορόφους παντού, ίσως 5-10 χρόνια από τώρα (ήδη ο νόμος του 2017 είναι 5 χρόνια).
"Computer games don't affect kids ; I mean if Pac-Man affected us as kids,we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music" Kristian Wilson, Nintendo Inc. 1989
-
26-05-22, 11:13 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8047
Δε νομίζω ότι εννοούσε αυθαίρετη εγκατάσταση από τους παρόχους.. Απλά είπε να σταματήσουν να δίνουν μέσω χαλκού (ή να ειδοποιήσουν ότι καταργούν το χαλκό) και να αναγκάζονται οι πελάτες να προχωρήσουν τις διαδικασίες εγκατάστασης οπτικής ίνας με δική τους χρέωση γιατί τότε που τους το έκαναν τσάμπα, κάποιοι κάναν το βαρύ πεπόνι.
Αλλά ούτε και αυτό μπορεί να γίνει, όπως ανέφερα κι εγώ παραπάνω...Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
26-05-22, 11:44 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8048
Ενα ωραιο σεναρiο θα ηταν να ερχοταν ο παροχος να εβαζε υποχρεωτικα εκει που ειναι η ρεκλετα της πολυκατοικιας τις αναμονες FIBER.
Μετα ενημερωση οτι σε πχ 24μηνες να εχετε φροντισει να βαλετε αναμονες στα διαμερισματα σας γιατι θα αφαιρεθει ο χαλκος.
Οποιος δεν κανει την συνδεση θα μεινει χωρις παροχη.
Να τρεχουν ολοι σαν παλαβοι μετα.
Και οσοι δεν θελουν μερεμετια κτλ να φερουν δικο τους συνεργειο να τους περασει οπτικη απο το διαμερισμα εως την ρεκλετα
Ουτε floorbox ουτε τιποτα,
ΥΓ.Το ποιος θα τους ανοιξει την πορτα εδω δεν στεκει γιατι στα καλωδια στην ρεκλετα πρεπει να παρεχουμε προσβαση στον παροχο οπως στα ρολογια της ΔΕΗ.KOYKAKI : Τρύπα στην γεωγραφία των ευρυζωνικών συνδέσεων!!
-
26-05-22, 11:51 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8049
Πιστεύω ότι ακόμη και στον χρονικό ορίζοντα που η μεγάλη πλειοψηφία των κτιρίων της Ελλάδας θα διαθέτει εγκατάσταση οπτικών ινών, ας πούμε σε δέκα χρόνια από σήμερα, οι μεγάλοι πάροχοι θα το σκεφτούν πολύ πριν βγάλουν οριστικά εκτός λειτουργίας το χάλκινο δίκτυο. Και εννοώ ότι μπορούν να το κρατάνε σε ύπνωση και να το ενεργοποιούν σε καταστάσεις ανάγκης.
Ας μην ξεχνάμε το πόσο ευάλωτες είναι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις οπτικών ινών που γίνονται στα κτίρια. Ένας μουρλός με ένα ψαλίδι μπορεί να ξεκινήσει από το ισόγειο και να κόψει την κεντρική παροχή, και μετά να ανεβαίνει έναν έναν τους ορόφους και να κόβει όλες τις παροχές από τα floor boxes στα διαμερίσματα, αφήνοντας τους πάντες στο κτίριο χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ! Πόσες μέρες λέτε ότι χρειάζονται για να επισκευαστούν όλα αυτά; Και σκεφτείτε ότι ο ίδιος μουρλός μπορεί να κόψει ξανά όλες τις οπτικές ίνες την επόμενη μέρα μετά από την επισκευή.
Σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις, αν υπάρχει σαν backup το χάλκινο δίκτυο, θα μπορούσαν οι περισσότεροι χρήστες να συνδέουν το παλιό τους ρούτερ και να έχουν ξανά υπηρεσίες, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τις οπτικές ίνες. Στη δική μου περίπτωση π.χ., ούτε το ZTE δεν μου ζήτησε πίσω η Wind. Μέσα σε ένα λεπτό θα μπορούσα να βγάλω το Zyxel και να βάλω το ΖΤΕ και να έχω ξανά υπηρεσίες σαν VDSL 100άρα γραμμή.
Αλλά επειδή είμαι άσχετος από τα τεχνικά θέματα, όπου κάνω λάθος και τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτά για τεχνικούς λόγους, διορθώστε με...
-
26-05-22, 11:59 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8050
Εκεί θα πάμε. Από το 2012 ο κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων προβλέπει ότι σε όλες τις νέες οικοδομές υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για υποδομή νέων δικτύων τηλεπικοινωνιών.
Πράγματι τώρα στο σύνολο σχεδόν περνούν UTP καλωδίωση αντί του παλαιού ραζίμ, ωστόσο χρειάζεται τροποποίηση ή αναλυτική επεξήγηση που να αφορά και τις οπτικές ίνες.
Θεωρώ ότι θα γίνει και για τις παλιές οικοδομές έρχεται το νέο πρόγραμμα επιδότησης μέρους της εγκατάστασης σε όλη την οικοδομή.
Ωστόσο θεωρώ ότι για τα επόμενα 5-10 χρόνια, ακόμη και αν η περιοχή έχει κάλυψη οπτικής ίνας, δεν θα προχωρήσουν στην κατάργηση του χαλκού, τουλάχιστον έως ότου υπάρχει FTTH στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
-
26-05-22, 12:02 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8051
Αυτα ειναι ακραια φαινομενα.
Ο ιδιος παλαβος θα μπορουσε να ανοιξει την ρεκλετα της πολυκατοικιας και απλα να τραβηξει ή να κοψει ολα τα καλωδια.
Εκει να δεις χαος αμα δεν γραφουν που παει το καθενα.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι σε καποια φαση θα ξηλωθει ο χαλκος οπου ειναι τεχνικα εφικτο.
Μιλαμε για χιλιομετρα καλωδιου που στοιχιζει εκατομμυρια που εαν δεν τα ξηλωσει ο ΟΤΕ θα το κανουν οι "οπαδοι της ΡΟΜΑ."KOYKAKI : Τρύπα στην γεωγραφία των ευρυζωνικών συνδέσεων!!
-
26-05-22, 12:42 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8052
Ετσι από περιέργεια, όσοι μένετε σε πολυκατοικία, και έχετε πρόβλημα με τον διαχειριστή πως τον ορίσατε διαχειριστή, δεν ξέρατε τι ρολο παίζει, αλλά αμα κρίνει ,κάνεις πως επιλέγουμε αυτούς, που είναι να στείλουμε στην βουλή, δεν χρειάζεται και πολλα να καταλάβεις, πως επιλέγουμε σε μια πολυκατοικία, αυτόν που θα είναι διαχειριστής
-
26-05-22, 12:51 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8053
για το τελευταίο που λες ναι συμφωνώ
αλλά θέλω παράλληλα να έρθω και στην θέση του φίλου μας που έχει στα χέρια του την επιδότηση από το sfbb.gr που δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμη για τους υπολοίπους και λόγω του "ηλίθιου" διαχειριστή που αρνείται να γίνουν οι εργασίες γιατί θα χαλάσουν την πρόσοψη ενδέχεται να χάσει την επιδότηση γιατί έχει περιθώριο έως 30/09/2022 μετά τέλος.
εκεί τι κάνεις?
- - - Updated - - -
άσε εμένα αν καταλαβαίνω ή όχι
για πες μου εσύ που τα καταλαβαίνεις όλα και είσαι σωστός μιας και λες ότι ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος πως θα προστατέψει τον φίλο μας που έχει κουπόνι από το sfbb.gr (το οποίο έχει τελειώσει για τους περισσότερους) και λόγω του "ηλίθιου" διαχειριστή που δεν θέλει να γίνει η εγκατάσταση FTTH για να μην χαλάσει η εξωτερική όψη του κτιρίου ο φίλος μας κινδυνεύει να χάσει την επιδότηση μιας και έχει περιθώριο έως 30/09.
-
26-05-22, 14:11 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8054
Σε πολλες πολυκατοικιες βαση του κανονισμου διαχειριστης πρεπει να ειναι ιδιοκτητης και οχι ενοικιαστης.(ακομα δεν ξερω τον λογο)
Επειδη σε πολλες περιπτωσεις του ανηκουν και 2-3 ακομα διαμερισματα βγαινει ο μπαρμπας της πολυκατοικιας διαχειριστης.
Πας και εσυ να νοικιασεις και βλεπεις οτι απεκτησες και νταβατζη.KOYKAKI : Τρύπα στην γεωγραφία των ευρυζωνικών συνδέσεων!!
-
26-05-22, 14:30 Απάντηση: COSMOTE Fiber #8055
Η διαχείριση της οικοδομής συναποφασίζεται από τους ιδιοκτήτες αυτής βάσει των ποσοστών που έχει ο καθένας και ανάλογα τι προβλέπει ο κανονισμός της.
Δεν χωρά αμφισβήτηση ότι οποιοσδήποτε ένοικος που δεν είναι ιδιοκτήτης, δεν έχει λόγο εκτός αν υποδειχθεί ως εκπρόσωπος ενός ιδιοκτήτη και εγκριθεί στην γενική συνέλευση.
Από εκεί και πέρα ο διαχειριστής βγαίνει με απλή πλειοψηφία και όχι βάσει των ποσοστών που έχει ο ίδιος στην οικοδομή, ενώ κάλλιστα μπορεί να παυθεί αν δεν εκτελεί τα καθήκοντά του βάσει των νόμων.
Bookmarks