Από τις αρχές του 2017, τα κινητά με Android συλλέγουν τις διευθύνσεις των γειτονικών πύργων κινητής και στέλνουν τα δεδομένα στην Google, ακόμα και αν η επιλογή location services είναι απενεργοποιημένη.
Η πρακτική της Google εντοπίστηκε από την Quartz και μετά την ενημέρωση της Google, αυτή το παραδέχτηκε. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της, η συλλογή των δεδομένων ξεκίνησε με στόχο την καλύτερη διαχείριση της αποστολής μηνυμάτων και push notifications, αλλά πότέ δεν ενσωματώθηκε στις υπηρεσίες της.
Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, θα απενεργοποιήσει την λειτουργία με update των services της.
Πηγή : QuartzThe cell tower addresses have been included in information sent to the system Google uses to manage push notifications and messages on Android phones for the past 11 months, according to a Google spokesperson. They were never used or stored, the spokesperson said, and the company is now taking steps to end the practice after being contacted by Quartz. By the end of November, the company said, Android phones will no longer send cell-tower location data to Google, at least as part of this particular service, which consumers cannot disable.
“In January of this year, we began looking into using Cell ID codes as an additional signal to further improve the speed and performance of message delivery,” the Google spokesperson said in an email. “However, we never incorporated Cell ID into our network sync system, so that data was immediately discarded, and we updated it to no longer request Cell ID.”
Εμφάνιση 1-15 από 42
-
21-11-17, 20:33 Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
21-11-17, 21:04 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #2
πέφτω από τα σύννεφα!
-
21-11-17, 22:00 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #3
Προφανώς όλα αυτά δεν είναι τόσα αθώα όσο φαίνονται, και προφανώς δεν είναι απλή "πρωτοβουλία" της Google...
-
21-11-17, 22:30 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #4
Γιατί δεν εκπλήσσομαι;
Ξέρουμε ποιες εκδόσεις επηρεάζονται;. . .
:~$
"Anyone can build a fast CPU.
The trick is to build a fast system."
Seymour Cray...
-
21-11-17, 22:54 Re: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #5
το μόνο smartphone που εμπιστεύομαι είναι αυτό που του έχω βγάλει τη μπαταρία.
Και το SΛMSUNG Galaxy που τη βγάζει (OFF) μόνο του.
-
21-11-17, 23:03 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #6
Περιστέρια και πάλι περιστέρια
. . .
:~$
"Anyone can build a fast CPU.
The trick is to build a fast system."
Seymour Cray...
-
21-11-17, 23:08 Re: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #7
καλή ιδέα, και αντί για χαρτάκι θα τους βάζεις στικάκι ή κάρτα μνήμης.
Πόσο τρέχει το περιστέρι, θέλω να υπολογίσω το data transfer rate του καναλιού.
-
21-11-17, 23:17 Απάντηση: Re: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #8
-
21-11-17, 23:24 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #9
Γι αυτο δεν πηρα ποτε smart-phone. Γι αυτο δεν εφτιαξα ποτε facebook ( ζηταει υποχρεωτικα αριθμο κινητου τωρα για εγγραφη). Γι αυτο δεν χρησιμοποιω skype ( ζηταει κι αυτο υποχρεωτικα κινητο ). Γι αυτο δεν χρησιμοποιω microsoft account, gmail , smart-phone, facebook, κλπ κλπ
- - - Updated - - -
Φυσικα, η google η microsoft , το facebook και ολα τα παρομοια υπογραψαν υπακοη στην παγκοσμιοποιηση , στην ντπ και γενικα στην μασονια.
Υ.Γ. γι αυτο ειμαι εγγεγραμμενος εδω με ανυπαρκτο (διαγραμμενο) εμαιλ .... ε; ουπς τι ειπα τωρα.
-
21-11-17, 23:32 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #10
-
21-11-17, 23:35 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #11
-
21-11-17, 23:46 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #12
-
22-11-17, 00:21 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #13
Γι αυτό AOSP χωρίς Google play services.
Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
22-11-17, 00:33 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #14
Τι ειναι αυτο ? Μπηκα εδω αλλα δεν καταλαβα τιποτε
-
22-11-17, 00:36 Απάντηση: Το Android συλλέγει και στέλνει στην Google δεδομένα θέσης, ακόμα και με κλειστά τα location services #15
Για αυτό και εγώ δεν χρησιμοποιώ ρεύμα και νερό στο σπίτι, για να μην καταγραφώ στα αρχεία των αντίστοιχων υπηρεσιών, ούτε έχω αυτοκίνητο ή μηχανάκι, γιατί θα καταγραφώ από το υπουργείο μεταφορών, αλλά ούτε έχω και σπίτι, γιατί θα με καταγράψει η πολεοδομία. Ζω σε τσαντήρι και δεν με έχουν βαφτίσει καν για να μην έχω ούτε όνομα. Τους γονείς μου τους αποκλήρωσα, για να μην φαίνετε ότι έχω σχέση με κανέναν. Τώρα γιατί βρίσκομαι μέσα σε ένα site σαν αυτό, μη με ρωτάτε. Δεν μπορώ να σας πω, για να μην ανακαλυφθεί το μυστικό της μη ύπαρξής μου.
Παρόμοια Θέματα
-
H EE επιβάλλει στην Google πρόστιμο 2,42 δισ. ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει
Από sdikr στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 29Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-17, 13:52 -
Σοβαρή ευπάθεια σε επεξργαστές Intel vPro δίνει απομακρυσμένη πρόσβαση ακόμα και με τον υπολογιστή σβηστό
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-17, 22:57 -
Η Google σκέφτεται να δώσει το Android One και στην Αμερική
Από sdikr στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 19-01-17, 11:49 -
Οι υπηρεσίες Google Play θα σταματήσουν την υποστήριξη για το Android 2.3 και 3.0
Από sdikr στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 24-11-16, 15:10 -
Google προς ΕΕ: Το Android δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μονοπώλιο από την στιγμή που υπάρχει το iPhone
Από sdikr στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 72Τελευταίο Μήνυμα: 24-11-16, 09:58
Bookmarks