Εμφάνιση 16-30 από 6450
-
25-11-17, 18:35 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #16Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
-
25-11-17, 19:08 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #17
Τί δεν καταλαβαίνετε πια;
Αν "επιλέξεις" μηχανή από το drop-down τότε ξεκινά την αναζήτηση άμεσα εκεί(αν έχεις γράψει κείμενο) ή φορτώνει την κεντρική της σελίδα(αν δεν έχεις γράψει κείμενο). Δεν σε αφήνει να γράψεις πρώτα σε αυτήν και μετά να ψάξει. Ούτε σε αφήνει να το έχεις ενεργό για ψάξιμο μέσω δεξί κλικ σε επιλεγμένο κείμενο.
Μάλλον είστε νέοι στον firefox και δεν ξέρετε/θυμάστε τον παλιό τρόπο αναζήτησης πριν το Australis(?).
Old:
New:
Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?
-
25-11-17, 19:21 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #18
Το πρώτο που λες γίνεται είτε απο την address bar είτε απο την search bar και αν έχεις απενεργοποιήσει τα search suggestions μικρή διαφορά έχει απο τον παλιό τρόπο.
Γράφεις τον όρο αναζήτησης και μετά κάνεις κλικ με ποια μηχανή θες να ψάξει.
Το δεύτερο δεν γίνεται αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μην μπει στα πλαίσια feature request.
-
25-11-17, 19:50 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #19
Οι αλλαγές που φέρνει ο Firefox 57 προφανώς είναι καλοδεχούμενες (αν και άργησαν) και πιστεύω θα ωφελήσουν να τον επιλέξουν νέοι χρήστες που δεν χρειάζονται αρκετά add-ons και ίσως αργότερα να ξαναγυρίσουν οι παλιοί όταν ωριμάσει η κατάσταση με τα add-ons. Προς το παρόν, κάποιοι add-ons developers ζουν στην άρνηση (ανθρώπινο, το ίδιο θα κάναμε αρκετοί από εμάς στη θέση τους, εάν έπρεπε να σπαταλήσουμε άπειρες ώρες και να ξαναγράψουμε κάτι που... δούλευε), κατηγορούν την Mozilla και αρνούνται να ξαναγράψουν τα add-ons ή κάποια συγκεκριμένα features από XUL σε Web Extensions, με διάφορα επιχειρήματα (α. δε γίνεται πλέον αυτό το feature σε Web extension ενώ υπάρχει σε Chrome extension με ακριβώς αυτό το feature -αν και κρατώ μια επιφύλαξη μήπως έχουν δίκιο και η Mozilla το παρακάνει σε περιορισμούς-, β. δεν έχω χρόνο όποιος θέλει ας συμμετάσχει στον κώδικα, γ. είναι λάθος κίνηση η μετάβαση προτιμήστε ESR 52 ή Pale moon). Αρκετοί ευτυχώς το παλεύουν αλλά θα χρειαστεί χρόνος να επανέλθουν κάποια add-ons σε πλήρη λειτουργικότητα όπως ήταν πριν.
Προσωπικά ο Firefox 57 στάθηκε η αφορμή να αλλάξω default browser μετά από 13+ χρόνια που ήμουν -σχεδόν φανατικός- Firefoxάκιας (ξεκινώντας από Firefox 0.92, Ιούλιος 2004), ύστερα από 3-4 προηγούμενες αποτυχημένες μεταβάσεις σε Chrome (δείτε στο ΥΓ σχετικό νήμα), αφότου επιβεβαίωσα απευθείας από add-ons authors που χρησιμοποιώ ότι δε θα λειτουργήσουν πλήρως σύντομα σε Web extension για FF 57+. Πέρα από την γρήγορη ανταπόκριση του Chrome (σε σχέση με FF 56, διότι ο FF 57 δε μου είναι λειτουργικός λόγω των add-ons), συμβιβάστηκα με κάποια extensions του Chrome που είναι λίγο διαφορετικά, αλλιώς θα έπρεπε να συμβιβαστώ σε κάτι χειρότερο... είτε outdated Firefox 56 (ESR 52 & Pale moon δεν παίζουν σωστά κάποια add-ons που παίζει ο 56), είτε χωρίς καθόλου αυτά σε Firefox 57+ μειώνοντας αισθητά την ευχρηστία του browsing για προσωπική/επαγγελματική χρήση. Άμα ωριμάσει η κατάσταση στα νέα add-ons του FF, βλέπουμε.... για την ώρα ο Chrome με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό.
ΥΓ. Το 2011 είχα ανοίξει σχετικό νήμα τι με απέτρεπε να βάλω Chrome: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 25-11-17 στις 20:04.
-
25-11-17, 20:52 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #20
-
25-11-17, 20:54 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #21
-
25-11-17, 21:01 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #22
-
25-11-17, 21:09 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #23
-
25-11-17, 21:17 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #24
-
25-11-17, 21:21 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #25
-
25-11-17, 23:43 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #26
-
26-11-17, 11:08 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #27
Ενδιαφέρον αλλά θέλει λίγη δουλειά.
Ναι το κάνει, δεν είναι αυτό το πρόβλημα όμως. Το αντίστροφο δεν γίνεται.
Δεν νομίζω. Αυτή η αλλαγή έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Απλά μέσω του Classic Theme Restorer μπορούσες να το αλλάξεις, μαζί και άλλα.
Για όσους τους ενδιαφέρουν παρόμοιες αλλαγές μπορούν να τσεκάρουν εδώ, αυτό το project:
https://github.com/Aris-t2/CustomCSSforFx/issues/2/
Γενικά σαν browser είναι πολύ καλύτερος. Ακόμα και στο Android βελτιώθηκε πάρα πολύ σε ταχύτητα.
Απλά προσωπικά έχω κολλήσει σε 2 πράγματα που μου λείπουν πολύ. Το ένα αυτό με τη search engine, το δεύτερο με τις αλλαγές που μπορούσα να κάνω στο context menu (δεξί κλικ).
Το 2ο ψιλοσυνηθίζεται, το 1ο είναι χωρίς λόγο παραπάνω δουλειά για τη δική μου χρήση γιατί πρέπει να κάνω κάθε φορά κλικ-επιλογή search engine.No one flirts like a Malkavian
-
26-11-17, 15:05 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #28
Τι κόλλημα και αυτό με το Classic Theme Restorer...
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
26-11-17, 20:54 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #29
-
26-11-17, 21:27 Απάντηση: Το νήμα του Firefox, Episode IV - Quantum #30
Και εγώ μια χαρά το έχω συνηθίσει (από εποχής μάλιστα Australis).
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
Bookmarks