Καλησπέρα μπορεί κάποιος να μου πει εάν υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσω δίσκο τον οποίο έχω κλειδώσει με το bitlocker αλλά δεν μπορώ να το ξεκκλειδώσω και χρειαζομαι τα δεδομένα?
Ευχαριστώ
Εμφάνιση 1-15 από 17
-
04-12-17, 22:05 Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #1
-
05-12-17, 20:52 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #2
-
03-04-19, 22:16 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #3
Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα.
Εχω ενα δισκο HDD κλειδωμενο ο οποιος ηταν σε ενα pc που του εβαλα ενα καινουργιο ssd.
Βρίσκω το key απο τον υπολογιστη(ο οποιος εχει τον ssd) και παιρνω απο εκει το recovery key
και το πληκτρολογω στον παλιο δισκο?(τον εχω συνδεσει εξωτερικα σε αλλο pc)
-
03-04-19, 23:05 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #4
και στον ίδιο να τον βάλεις θα σου ζητησει password ή recovery key
https://www.howtogeek.com/263561/how...crypted-drive/
- - - Updated - - -
https://www.m3datarecovery.com/bitlo...d-crashes.html
-
03-04-19, 23:09 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #5
Αμα βαλω τον δισκο πισω στον υπολογιστη, θα κανει boot ?
-
04-04-19, 23:31 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #6
ναι και στο βοοτ θα σου ζητήσει το recovery key
Στον ίδιο υπολογιστή που ήταν δεν θα τον βάλεις ? γιατί να μην κάνει ?
αλλά μπορείς να τον βάλεις και ως 2ο δίσκο
Αν είναι άλλος, έχει TPM (Trusted Platform Module) o υπολογιστής για να μπουτάρει από εκεί ?
-------------
You can check if your computer has a TPM module by executing the command “tpm.msc,” entering it in the Run field:
• Press Windows + R.
• tpm.msc
• In the window “TPM Management on Local Computer” you will see if this computer has a compatible Trusted Platform Module, if it is enabled and ready to use.
------------
-
05-04-19, 10:48 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #7
Κατσε γιατι δεν καταλαβα και σορυ που το ξαναρωταω.
Aν βαλω τον παλιο δισκο(τον κλειδωμενο), πανω στο λαπτοπ που ηταν εξαρχης, θα μου ζητησει παλι κωδικο?
Δεν βλεπει με καποιο τροπο οτι αυτος ηταν ο αρχικος υπολογιστης?(αρα να bootarei χωρις κωδικο)
TPM δεν πρεπει να εχει το λαπτοπ, καθως ειναι μια πολυ οικονομικη σειρα της Dell.
-
05-04-19, 18:18 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #8
Αν τον βάλεις όπως ήταν λογικά θα παίξει, αφού έτσι ήταν και έπαιζε πριν.
Δεν έχεις αλλάξει κάτι άλλο σε hardware στο laptop για να καταλάβει διαφορά.
Τον δίσκο που τον έχεις τώρα εξωτερικά σε άλλο PC τι σου βγάζει ? Δεν σου δίνει επιλογή να βάλεις password ή recovery key ?
-
05-04-19, 20:46 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #9
μου δινει την επιλογη να βαλω key, αλλα δεν το ξερω.
-
05-04-19, 21:51 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #10
Ο ιδιοκτήτης πως έμπαινε;; για να μπει αυτόματα θα έπρεπε να έχει συνδέσει στο PC το USB Stick αποκατάστασης αλλιώς θα του ζητούσε κωδικό.
Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD
Albert Einstein
-
05-04-19, 22:01 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #11
Δεν έμπαινε ουτε με κωδικο , ουτε με τιποτα. Local account
-
05-04-19, 22:26 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #12
Μάλλον έχουμε μπερδευτεί, είναι κλειδωμένος ο δίσκος με Bitlocker ή με κωδικό μέσα από τα Windows;; γιατί οι οδηγίες πιο πάνω είναι
How to Recover Your Files From a BitLocker-Encrypted DriveImagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD
Albert Einstein
-
05-04-19, 23:10 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #13
Δεν καταλαβαίνω τελικά ποιο ειναι το σενάριο και τι έχεις κάνει και τι είναι υποθετικές ερωτήσεις
1. Έχεις το αρχικό λαπτοπ και του εβγαλες το δίσκο και έβαλες νέο SSD ?
2. Δεν τον έχεις βάλει ακόμα πουθενά τον παλιό ή τον έβαλες σε άλλο υπολογιστή ως εξωτερικό δίσκο και όχι boot (και αν ναι σου ζήτησε password ή το recovery key) ?
3. Τον έχεις βάλει πάλι στο αρχικό λαπτοπ και δεν λειτούργησε αυτόματα ?
4. Είναι όντος με bitlocker που υπέθεσα ?
Επιβαιβεωσε μας για να καταλαβουμε.
Όσο αφορά το τελευταιο για το local account, όταν τον κάνεις encrypt δίνεις ένα password και σου φτιάχνει το recovery key πακέτο. Στον υπολογιστή που το κάνεις (στο profile που είσαι) το κάνει auto-mount/decrypt.
Όταν το βάλεις αλλού μπορείς και εκεί να του πεις να το θυμάται αν θέλεις για να μην δίνεις password, αρκεί να είναι ασφαλής ο υπολογιστής και όχι κοινόχρηστος.
Για αυτό λογικά δεν ζητούσε pass όταν έμπαινες στον αρχικό υπολογιστή με τον αρχικό local χρήστη.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος k.m. : 05-04-19 στις 23:16.
-
05-04-19, 23:51 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #14
Το γραφω απο την αρχη αναλυτικα...
Εβγαλα ενα μηχανικο δισκο απο το λαπτοπ ενος φιλου μου, και του εβαλα ενα ssd.
Οταν συνεδεσα τον μηχανικο δισκο εξωτερικα, στον ΔΙΚΟ μου υπολογιστη, τον εμφανιζει με ενα κιτρινο λουκετο (bit locker)
Ρωτουσα, αν μπορω να το ξε-κλειδωσω καπως γιατι το παιδι εχει αφησει καποια αρχεια μεσα.
Απο οτι διαβασα ομως δεν γινετε.
Η επομενη ερωτηση μου ηταν, αν συνδεσω το μηχανικο δισκο εξωτερικα στο λαπτοπ του φιλου μου,
και βαλω το λαπτοπ να κανει boot απο εκει, θα ξεκινησει κανονικα ή θα ζηταει παλι κωδικο;
Και απανταω στις ερωτησεις
1)Το λαπτοπ ειναι του φιλου μου, δεν το εχω τωρα μαζι μου. Θα τον δω αυριο
2)τον έβαλα σε άλλο υπολογιστή ως εξωτερικό δίσκο και όχι boot και μου ζητησε recovery key οταν εκανα διπλο κλικ να τον ανοιξω απο το my computer)
3)Δεν το εχω δοκιμασει ακομα, καθως δεν εχω το λαπτοπ
4)Ειναι με bitlocker.Οχι windows password
-
06-04-19, 00:57 Απάντηση: Ξεκλείδωμα δίσκου που έχει κλειδώθει με password #15
Η μόνη ελπίδα είναι να μπει όπως ήταν ακριβώς.
όταν υπάρχει bitlocker και αλλάζει το hardware πρέπει να γίνει πρώτα suspend και μετα resume. Αλλιώς θέλει τα κλειδιά. Σαν αλλαγή hardware είναι σίγουρα η αλλαγή μητρικής αλλά δεν ξέρω και τι άλλο πιάνεται.
https://www.dell.com/support/article...cement?lang=en
https://docs.microsoft.com/en-us/win...-upgrading-faq
Παρόμοια Θέματα
-
Φωτογραφιες που εχετε τραβηξει με το Android σας
Από blade_ στο φόρουμ AndroidΜηνύματα: 2165Τελευταίο Μήνυμα: 26-04-25, 08:07 -
Απατεώνας μάστορας που έχει πάρει προκαταβολή!!
Από yyy στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 33Τελευταίο Μήνυμα: 30-07-22, 19:40 -
σε λογαριασμο που εχει κοπει λογο μη εξοφλησης εχουν σταματησει να στελνουν επομενους λογαριασμους. ειναι φυσιολογικό ?
Από geioannou στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 14-05-17, 15:37 -
Μπορεί να βγει η ηχητική μπάντα που έχει μπει καπέλο πάνω στην original,σε μία ταινία;
Από Theodore41 στο φόρουμ P2PΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-17, 10:03 -
Ποιος είναι υπεύθυνος από διαρροή νερού σε μπάνιο για το από κάτω μπάνιο που έχει υγρασία;
Από TIM SIDIROPOULOS στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-17, 09:50
Bookmarks