Καλήμερα , προσπαθώ να σετάρω openvpn server στο ΜΤ έτσι ώστε να συνδεθεί μια yealink συσκευή που υποστηρίζει openvpn , έχω κολλήσει στο κομμάτι του vpn client (προσπαθώ με pc πρώτα) ενώ επιτυνχάνεται σωστά η σύνδεση δεν έχω σωστό routing. Βλέπω δηλαδή στην μεριά του Server μόνο το MT και τίποτα άλλο απο το client pc που συνδέεται, ισως αυτό να λυθεί βάζοντας κάποιο route μεσα στο client config αλλά δε θέλω να το κανω ετσι θέλω να είναι όλη η παραμετροποίηση στο ΜΤ.
Επίσης ΔΕΝ θέλω να έχω διαφορετικό Subnet στον vpn client για να αποφύγω άσκοπα ΝΑΤ και να δουλέψει σωστά η τηλεφωνία.
Any Help ?
Εμφάνιση 1-13 από 13
Θέμα: OpenVpn & Sip Phone
-
06-12-17, 11:03 OpenVpn & Sip Phone #1That's All Folks!...
-
06-12-17, 12:24 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #2
Να υποθέσω με αυτά που λες ότι παίρνεις κανονικά ΙΡ από τον dhcp και μπορείς να κάνεις ping στο ΜΤ.
Από εκεί και ύστερα... έχεις δρομολόγηση προς τα έξω;
πχ σε διεύθυνση εκτός τοπικού δικτύου.
Δοκίμασε εκτός από domain να δώσεις απευθείας την ΙΡ στα ping/traceroute.
Επίσης... με κλειστό fw δοκίμασες;| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
06-12-17, 14:36 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #3
Ναι σωστά υποθέτεις, παίρνει σωστά από το pool του dhcp και κάνω ping το MT (την διεύθυνση που έχω δηλωμένη στο Local Address του PPP profile κάνω ping βασικά)
intenet παίρνω κανονικά μέσα απο το tunnel στον client το βλέπω απο το whatismyip.com
το FW το έχω δίχως κανόνες βασικά όποτε ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Κάπου στο routing είναι το πρόβλημα θεωρώ η στο NAT/Mangle ? δεν ξέρω πρώτη φορά πιάνω MT στα χέρια μου...ουτε στο ΝΑΤ ουτε στο mangle εχω δηλώσει κάτι..That's All Folks!...
-
06-12-17, 14:51 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #4
Δεν έχω καταλάβει καλά το κομμάτι που περιγράφεις με client / server.
Μπορείς να δώσεις ένα σχήμα;
Και από που προς που θέλεις να έχεις πρόσβαση.| "Anyone can build a fast CPU.
-
06-12-17, 15:31 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #5
-
06-12-17, 16:37 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #6
| "Anyone can build a fast CPU.
-
07-12-17, 12:01 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #7
Σωστά , το τηλέφωνο να μιλάει με το PBX το ΜΤ είναι ο vpn server... το switch ειναι L3 αλλα δεν ειναι εκει το θέμα πιστεύω είναι κάποια ρύθμιση στο ΜΤ, δες την φωτογραφία όποια ΙΡ βάλω στο local address αυτήν βλέπω και κάνω ping απο τον vpn client αν βάλω όπως το έχω τώρα στο μηδέν ετσι ώστε θεωρητικά να μπορώ να βλέπω όλο το απέναντι δίκτυο τότε βλέπω μόνο το ΜΤ και τίποτα άλλο.
That's All Folks!...
-
07-12-17, 20:50 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #8
Αντί να ορίζεις τις ΙΡ (που νομίζω λάθος τις ορίζεις) κάνε ένα Pool.
Όρισε ένα ΙP > Pool πχ openvpnpool με address 192.168.222/31 (/31 το έχω εγώ εσύ δώσε ότι θέλεις ανάλογα με το δίκτυό σου).
Στο profile δώσε δώσε για local/remote το openvpnpool που όρισες ποιο πάνω.| "Anyone can build a fast CPU.
-
08-12-17, 01:45 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #9
-
08-12-17, 10:40 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #10
Βάζοντας την ΙΡ του MT τότε βλέπω μόνο το ΜΤ και τίποτε άλλο δεν γνωρίζω αν απαιτείτε κάποιο έξτρα routing/nating
That's All Folks!...
-
08-12-17, 16:10 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #11
-
08-12-17, 16:53 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #12
Ναι εβαλα ελα pool δεν αλαξε κατι το ιδιο κανει.
That's All Folks!...
-
08-12-17, 17:18 Απάντηση: OpenVpn & Sip Phone #13
Δοκίμασε να στήσεις τον server με αυτό το script
The 3 most dangerous things in the world are a computer technician with a software patch, a programmer with a screwdriver and a customer with an idea....
Εγκατάσταση Ubuntu και Joomla
Παρόμοια Θέματα
-
Mikrotik OpenVPN Server με Android Client
Από deniSun στο φόρουμ MikroTik ADSL modems, routers & routerBOARDsΜηνύματα: 386Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-23, 11:30 -
Τι μάρκα SIP Voip phone να πάρω, για το Freepbx μου;
Από Telchinios στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax HardwareΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 14-07-17, 13:19 -
openvpn server & client on same machine
Από atux_null στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 03-04-17, 09:10 -
openvpn & mint 18
Από seatakias στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-17, 15:27 -
Προβλήματα με τα Asterisk SIP Settings, τον tlscipher και το registration ενός trunk με TLS&SRTP
Από dimangelid στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) SoftwareΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-16, 03:47
Bookmarks