Αγαπητοι φίλοι,
Θελω τα φωτα σας !!!
Θέλω να μεταφέρω συνεχή εικονα απο εξωτερική ασυρματη κάμερα (WiFi), τοποθετημένη σε εργοτάξιο, σε αποσταση 4 χλμ περίπου (με απόλυτη οπτικη επαφη μεταξυ των δυο σημείων) οπου βρισκεται το γραφειο του εργοταξιου. Τάση 230 VAC υπαρχει και στα δυο σημεία.
Σας παρακαλώ να μου πείτε ποια συγκεκριμένα υλικά πρεπει να προμηθευτώ ωστε να βλεπω την εικονα απο την καμερα σε 1 monitor απο υπολογιστή ή αν εχετε να μου προτεινεται καποια αλλη λυση. Δεν με ενδιαφερει να γινεται καταγραφή, απλα να βλεπω απο το γραφειο μου στο εργοτάξιο την εικόνα της κάμερας απο το σημείο Β στα 4χλμ. Επισης δεν υπαρχει Internet και router στο εργοταξιο και με ενδιαφερει μονο τοπικα να υπαρχει προβολη.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων.
Εμφάνιση 1-15 από 23
-
15-01-18, 14:41 Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Icehal : 15-01-18 στις 14:48.
-
15-01-18, 14:53 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #2
Για την ασύρματη ζεύξη θα χρειαστείς 2 εξωτερικά Access Point (π.χ. LiteBeam AC Gen2). Δεν χρειάζεται καν σύνδεση στο διαδίκτυο για να δουλέψουν. Απλά συνδέονται μεταξύ τους ασύρματα και θα είναι σαν να είχες περάσει καλώδιο.
Αν η κάμερα έχει δυνατότητα μόνο για ασύρματη σύνδεση, αναγκαστικά θα χρειαστείς εκεί μια επιπλέον συσκευή (Αccess Point) που θα συνδέεται ενσύρματα με την 1η κεραία και ασύρματα με την κάμερα.
Στην άλλη κεραία, αυτή θα πρέπει να συνδεθεί με κάποιον τρόπο στο monitor. Που συνδέεται τώρα αυτό;
-
15-01-18, 15:02 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #3
-
15-01-18, 15:20 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #4
Σε ευχαριστώ για την αμεση απαντηση.
Αυτη την στιγμη δεν εχω προμηθευτεί τιποτα.
Αν καταλαβα καλα, μου λες να αγορασω 1 Wifi camera εξωτερικου χώρου και 2 συσκευες access point.
Η μια συσκευή access point θα συνδεθεί ενσυρματα με την καμερα και η αλλη συσκευή access point θα συνδεθει και παλι ενσυρματα απ ευθειας στον υπολογιστη????
Οσον αφορα το συγκεκριμενο access point που μου προτεινεις, μπορεί να καλυψει την αποσταση των 4 χλμ??
Το εχεις δοκιμάσει σε αυτη την απόσταση??
Απο την πλευρα του υπολογιστή, το καλωδιο απο το access point θα συνδεθεί απευθείας στην καρτα δικτυου του υπολογιστη??
Σε ευχαριστώ.
- - - Updated - - -
Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
- - - Updated - - -
Μηπως εχεις να μου προτεινεις καποια καλής ποιότητας καμερα για την συνδεσω στο access point?
- - - Updated - - -
Μηπως εχεις να μου προτεινεις καποια καλής ποιότητας καμερα για την συνδεσω στο access point?
-
15-01-18, 16:26 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #5
Τα εξωτερικά ΑΡ που ανέφερα, δουλεύουν μια χαρά και αξιόπιστα χωρίς πρόβλημα, σε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση από τα 4 χλμ.
Δεν σου λέω να αγοράσεις WiFi κάμερα, αλλά ότι αν πάρεις τέτοια, τότε αναγκαστικά θα χρειαστείς και άλλη συσκευή, μέσω της οποίας θα συνδέεται το εξωτερικό ΑΡ με την κάμερα (και αυτό διότι το εξωτερικό ΑΡ παίρνει την εικόνα ενσύρματα για να την στείλει ασύρματα στην άλλη θέση).
Για κάμερες κλπ, δεν έχω εμπειρία, οπότε περίμενε κάποιο άλλο μέλος.
-
15-01-18, 16:40 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #6
-
15-01-18, 17:45 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #7
Για το λινκ ειναι μια χαρα τα συγκεκριμενα. θα σε καλυψουν μια χαρα. ΑΡΚΕΙ να εχεις οντως οπτικη επαφη.
Για την καμερα να προσεξεις τα χαρακτηριστικα φακος 2.8 ή 3.6 , για ποσα μετρα ειναι , αδιαβροχη ή οχι , αναλυση και τελος με ποσα LUX δουλευει το βραδυ.
-
15-01-18, 19:32 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #8
Σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφοριες.
Υποθέτω οτι μιας καλης ποιότητας ενσυρματη ΙΡ εξωτερικου χώρου κάμερα (με υποδοχή Εthernet) θα με καλύψει.
Ας περιμένω ομως τις αποψεις των ειδικών.
- - - Updated - - -
Σε ευχαριστω για τις πληροφορίες.
Εχεις να μου υποδειξεις μια καλης ποιότητας ενσύρματη ΙΡ κάμερα εξωτερικου χώρου??
- - - Updated - - -
Καταλαβα!!!....Σε ευχαριστω
Μιλάω παντα για καμερα εξωτερικου χώρου
-
15-01-18, 19:48 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #9Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD
Albert Einstein
-
15-01-18, 20:07 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #10
Αν παει σε Hikvision θα ανεβει το κοστος αφου η πιο φτηνη ΙΡ που μπορει να ειναι στα 65 € και μια με καλυτερα χαρακτηριστικα μπορει να φτασει τα 150€
@sweetdreams Το λινκ στο σκρουτζ για τις Hikvision οδηγει σε ΙΡ καμερες ΑΛΛΑ ειναι λαθος το φιλτρο του site και βγαζει και τις φτηνες που δεν ειναι ΙΡ.
Καλυτερα να κανει μια περιγραφη του χωρου ο φιλος ή ακομα να ανεβασει και φωτο για να καταλαβουμε τι θελει να κανει και μετα να προτεινουμε αναλογα.
-
15-01-18, 20:11 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #11
-
15-01-18, 20:15 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #12
Βγηκε λαθος συμπερασμα.
Η 2η γραμμη του ποστ ηταν για σενα.Δεν εννοουσα οτι του προτεινες κατι.
Εννοειται πως ειναι ενδεικτικα απλα ισως μπερδευοταν ο φιλος και πηγαινε να αγορασει μια που δεν θα ηταν ΙΡ.
-
15-01-18, 21:07 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #13
Σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθειά σας.
Τελικα αποφάσισα να αγοράσω 2 τεμ. LiteBeam AC Gen2 οπως μου υποδειξε ο φιλος jkoukos.
και 1 καμερα Hikvision DS-2CD2055FWD-I Bullet IP κάμερα Η.265+ 5Mpixels Poe WDR 4mm, που μου υποδειξε αλλος φιλος, εκτος forum.
Ετσι μονο που με απασχολει τώρα, ειναι το πως θα ευθυγραμμισω απο μια αποσταση 3χλμ περιπου, τα 2 access point.!!!
Δεν εχω ξανακανει αυτη την ευθυγραμμιση!!!
Καμμια ιδεα για το τελευταιο μου προβλημα??
-
15-01-18, 21:48 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #14
H ευθυγράμμιση των κεραιών είναι εύκολη, αρκεί να υπάρχει καθαρή οπτική επαφή.
Γυρίζεις την καθεμιά να κοιτά κατευθείαν προς την άλλη θέση. Λογικά γνωρίζεις που είναι στον ορίζοντα η άλλη πλευρά, ώστε να την περιστρέψεις προς εκείνο το σημείο.
Καλό είναι όλες οι ρυθμίσεις (κεραιών και κάμερας) να γίνουν μαζί και εφόσον δουλεύουν όλα όπως πρέπει, κατόπιν τα τοποθετείς στην τελική τους θέση. Έτσι θα είναι έτοιμες και θα έχεις να κάνεις μόνο μικρορυθμίσεις
-
16-01-18, 00:08 Απάντηση: Ασύρματη δικτύωση κάμερας χωρίς internet #15
Απλα αν τις ρυθμισεις μαζι...... προσοχη μην ειναι πολυ κοντα και τερμα η ισχυς. μπορει να καψεις το wireless λογο μεγαλης ισχυς.
καλο θα ειναι να μην κοιταει η μια την αλλη η να βαλεις κατι αναμεσα.
- - - Updated - - -
Απλα αν τις ρυθμισεις μαζι...... προσοχη μην ειναι πολυ κοντα και τερμα η ισχυς. μπορει να καψεις το wireless λογο μεγαλης ισχυς.
καλο θα ειναι να μην κοιταει η μια την αλλη η να βαλεις κατι αναμεσα.
Παρόμοια Θέματα
-
10 μέρες χωρίς internet, κάποιες ερωτήσεις και κάποιες συμπτώσεις
Από giwrgosth στο φόρουμ Nova VDSLΜηνύματα: 17Τελευταίο Μήνυμα: 24-12-17, 21:53 -
Ρύθμιση του iOS αφήνει όλες τις εφαρμογές με άδεια χρήσης της κάμερας, να καταγράφουν εικόνα και video στα κρυφά
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 30-10-17, 11:46 -
ασύρματη σύνδεση router για μεταφορά internet
Από tempo στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-17, 10:17 -
VDSL ενεργό ναι αλλα χωρίς internet
Από LOUKAS32 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 48Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-17, 18:00
Bookmarks