Login Form
IPv6 Ready
Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση 16-29 από 29
  1. #16
    Εγγραφή
    07-11-2005
    Περιοχή
    /dev/null
    Ηλικία
    35
    Μηνύματα
    1.590
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    Siemens CL-110
    SNR / Attn
    6(dB) / 12(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απαγορεύεται δια ροπάλου η goto σε κάθε στοιχειωδώς σοβαρό software.
    Σε καμία περίπτωση δεν έχει βάση αυτό που λες. Η goto είναι για συγκεκριμένες περιπτώσεις και επικράτησε το "απαγορεύεται" ώστε να μη γίνεται abuse.
    Richard Stallman: "I see you are being your usual friendly self ;-}."
    Theo de Raadt: "Yes, and you are being the usual slimy hypocritical asshole."

  2. #17
    Εγγραφή
    28-10-2003
    Ηλικία
    40
    Μηνύματα
    3.746
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ESP1982 Εμφάνιση μηνυμάτων


    Σε καμία περίπτωση δεν έχει βάση αυτό που λες. Η goto είναι για συγκεκριμένες περιπτώσεις και επικράτησε το "απαγορεύεται" ώστε να μη γίνεται abuse.
    Για καμία περίπτωση δεν είναι η goto. Απολύτως καμία. Θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τη γλώσσα και να απολύονται όσοι το χρησιμοποιούν ή όσοι το διδάσκουν με τη μία.

    Φιλε master δυστυχως δεν εχεις αρχισει να προγραμματιζεις σε C++, αλλα σε C και μαλιστα στην κακη μορφη της και με κακα εργαλεια.
    Αρχισε καλυτερα με ενα καλο βιβλιο με το σωστο τροπο.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος turboirc : 13-02-18 στις 20:31.

  3. #18
    Εγγραφή
    05-12-2008
    Μηνύματα
    2.290
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    ISP
    Not for public
    Σ'ευχαριστω φιλε μου για την συμβουλη. Αν θες δωσε μου σε παρακαλω μια προταση για βιβλιο για αρχαριους.

  4. #19
    Εγγραφή
    28-10-2003
    Ηλικία
    40
    Μηνύματα
    3.746
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    https://stackoverflow.com/questions/...guide-and-list

    + Visual Studio και με εκμαθηση σωστου debugging.

  5. #20
    Εγγραφή
    09-09-2005
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    780
    Downloads
    32
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    11500/750
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    US-Robotics 9108
    SNR / Attn
    9(dB) / 39.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ESP1982 Εμφάνιση μηνυμάτων


    Σε καμία περίπτωση δεν έχει βάση αυτό που λες. Η goto είναι για συγκεκριμένες περιπτώσεις και επικράτησε το "απαγορεύεται" ώστε να μη γίνεται abuse.
    Ο λόγος ύπαρξης είναι γιατί υπήρχε στην basic και fortran. Στην ουσία την ίδια δουλειά μπορείς να την κάνεις με τις if else while, continue, break. Η continue και break είναι παραλλαγές της goto απλά δεν έχουν ετικέτα και λένε ακριβώς τι κάνουν. Στην goto υπάρχει ο κίνδυνος ο προγραμματιστής να βάλει ετικέτα σε λάθος θέση παρόλα αυτά είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες γλώσσες. Δεν ενδεικνύεται η αλόγιστη χρήση και γενικότερα ο κώδικας είναι πιο ευανάγνωστος όταν δεν την χρησιμοποιείς. Προσωπικά την διδάσκω ως γνώση και μόνο.


    Φίλε masterfaster ολοκλήρωσε τα μαθήματα σου στη c προτού ανέβεις επίπεδο. Κατανόησε τον τρόπο σκέψης, μάθε τη χρήση των βασικών εντολών, πίνακες, μάθε καλά την χρήση των δεικτών, την χρησιμότητα της αναδρομής, μελέτησε τις δομές δεδομένων, μάθε την λογική της στοίβα, του σωρό, και τις απλής λίστας ώστε να έχεις ένα επίπεδο. C++, java ή άλλες γλώσσες τις μαθαίνεις αργότερα. Εξάλλου αυτές είναι αντικειμενοστραφείς όπου χρησιμοποιούνται κλάσεις κατά κύριο λόγο - απόγονοι των δομών δεδομένων -. Η c θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης. Την γραμματική της οποιαδήποτε γλώσσας την μαθαίνεις εύκολα. Αν έχεις σωστές βάσεις σε C προχωράς πιο εύκολα.
    ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

  6. #21
    Εγγραφή
    28-10-2003
    Ηλικία
    40
    Μηνύματα
    3.746
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από bazzil Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο λόγος ύπαρξης είναι γιατί υπήρχε στην basic και fortran. Στην ουσία την ίδια δουλειά μπορείς να την κάνεις με τις if else while, continue, break. Η continue και break είναι παραλλαγές της goto απλά δεν έχουν ετικέτα και λένε ακριβώς τι κάνουν. Στην goto υπάρχει ο κίνδυνος ο προγραμματιστής να βάλει ετικέτα σε λάθος θέση παρόλα αυτά είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες γλώσσες. Δεν ενδεικνύεται η αλόγιστη χρήση και γενικότερα ο κώδικας είναι πιο ευανάγνωστος όταν δεν την χρησιμοποιείς. Προσωπικά την διδάσκω ως γνώση και μόνο.


    Φίλε masterfaster ολοκλήρωσε τα μαθήματα σου στη c προτού ανέβεις επίπεδο. Κατανόησε τον τρόπο σκέψης, μάθε τη χρήση των βασικών εντολών, πίνακες, μάθε καλά την χρήση των δεικτών, την χρησιμότητα της αναδρομής, μελέτησε τις δομές δεδομένων, μάθε την λογική της στοίβα, του σωρό, και τις απλής λίστας ώστε να έχεις ένα επίπεδο. C++, java ή άλλες γλώσσες τις μαθαίνεις αργότερα. Εξάλλου αυτές είναι αντικειμενοστραφείς όπου χρησιμοποιούνται κλάσεις κατά κύριο λόγο - απόγονοι των δομών δεδομένων -. Η c θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης. Την γραμματική της οποιαδήποτε γλώσσας την μαθαίνεις εύκολα. Αν έχεις σωστές βάσεις σε C προχωράς πιο εύκολα.
    Η C++ δεν ειναι επεκταση της C και οταν λεμε να ασχοληθει με C++ δεν εννοουμε να κανει classes με τη μια. Εννοω να αποφυγει τις σουπερ απαρχαιωμενες και επικινδυνες τεχνικες της C οπως ειναι το goto που δεν πρεπει καν να αναφερεται σε ενα αρχαριο, για να γινει παραγωγικος.


    Το να κατσει να καταλαβει σε βαθος τι εστι pointer δεν προκειται, εκτος αν αποκτησει εμπειρια στα ενδοτερα του λειτουργικου, και στο μεταξυ θα τον χρησιμοποιει λανθασμενα και με απαρχαιωμενο τροπο.

    Η αγορα εργασιας ζηταει αλλα.

  7. #22
    Εγγραφή
    09-09-2005
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    780
    Downloads
    32
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    11500/750
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    US-Robotics 9108
    SNR / Attn
    9(dB) / 39.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από turboirc Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η C++ δεν ειναι επεκταση της C και οταν λεμε να ασχοληθει με C++ δεν εννοουμε να κανει classes με τη μια. Εννοω να αποφυγει τις σουπερ απαρχαιωμενες και επικινδυνες τεχνικες της C οπως ειναι το goto που δεν πρεπει καν να αναφερεται σε ενα αρχαριο, για να γινει παραγωγικος.


    Το να κατσει να καταλαβει σε βαθος τι εστι pointer δεν προκειται, εκτος αν αποκτησει εμπειρια στα ενδοτερα του λειτουργικου, και στο μεταξυ θα τον χρησιμοποιει λανθασμενα και με απαρχαιωμενο τροπο.

    Η αγορα εργασιας ζηταει αλλα.
    Μα δεν ανέφερα πουθενά ότι η C++ είναι επέκταση της C. Μαθαίνοντας την goto κατανοείς την δύναμη των άλλων εντολών ώστε να μπορείς να κατανοήσεις στη συνέχεια για πιο λόγο να μην την χρησιμοποιείς. Δεν αρκεί μόνο να λές σε κάποιον τι να μην κάνει. Θα πρέπει να του εξηγήσεις και για πιο λόγο δεν πρέπει να το κάνει. Επίσης ξεκινώντας από C και εμβαθύνοντας αργότερα στη C++ μαθαίνει τις αδυναμίες της προηγούμενης γλώσσας, πως να αποφεύγεις κάποια λάθη, πως ένα πρόγραμμα γίνεται πιο άτρωτο, τι νέο μου δίνει η γλώσσα που μελετώ. Έχεις μέτρο σύγκρισης.
    Το "δεν πρόκειται " τον προσβάλει, και δεν χρειάζεται εμπειρία στα ενδότερα του λειτουργικού για να καταλάβεις δείκτες, εκτός αν γράφεις drivers. Η χρήση των δεικτών γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν υπάρχει λάθος και σωστός. αν κάνεις κάτι λάθος απλά δεν δουλεύει. Και αν θέλει να εμβαθύνει περισσότερο τότε θα πρέπει να διαβάσει αρχιτεκτονική υπολογιστών.
    Όσο για την αγορά εργασίες, για την Ελλάδα ας μη μιλήσουμε. Στο εξωτερικό όμως απαιτείται εμπειρία. Το εφόδιο του προγραμματιστή δεν είναι αν ξέρει απ έξω 10 γλώσσες άλλα να ξέρει πως να σκέφτεται.
    ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

  8. #23
    Εγγραφή
    05-12-2008
    Μηνύματα
    2.290
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    ISP
    Not for public
    Παιδια χαλαρα, να με βοηθησετε ηθελα, οχι να αρχισετε να μαλωνετε. Το γραφω αυτο πριν γινει η αρχη και εκτροχιαστει το topic.

    Οπως ειπα ειμαι αρχαριος και μαθαινω μονος μου. Θελω και ακουω τις προτασεις σας, τις συμβουλες σας και τις γνωσεις που εχετε λογω εμπειριας, και θα προσπαθησω να τις εφαρμοσω.

    Δεν γινεται απο τη μια στιγμη στην αλλη να γινω σουπερ προγραμματιστης. Θα κανω και τραγικα λαθη και κουφα, αλλα σιγα σιγα θα βελτιωθω.

    Χαλαρα παιδια. Please help me to learn how to program.

    Σας ευχαριστω πολυ.


  9. #24
    Εγγραφή
    09-09-2005
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    780
    Downloads
    32
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    11500/750
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    US-Robotics 9108
    SNR / Attn
    9(dB) / 39.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από masterfaster Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδια χαλαρα, να με βοηθησετε ηθελα, οχι να αρχισετε να μαλωνετε. Το γραφω αυτο πριν γινει η αρχη και εκτροχιαστει το topic.

    Οπως ειπα ειμαι αρχαριος και μαθαινω μονος μου. Θελω και ακουω τις προτασεις σας, τις συμβουλες σας και τις γνωσεις που εχετε λογω εμπειριας, και θα προσπαθησω να τις εφαρμοσω.

    Δεν γινεται απο τη μια στιγμη στην αλλη να γινω σουπερ προγραμματιστης. Θα κανω και τραγικα λαθη και κουφα, αλλα σιγα σιγα θα βελτιωθω.

    Χαλαρα παιδια. Please help me to learn how to program.

    Σας ευχαριστω πολυ.

    χαχαχα. ποιος τη χάρη σου. Σφαζόμαστε στην ποδιά σου... τώρα καταλαβαίνεις πόσo άτιμη είναι η goto
    ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

  10. #25
    Εγγραφή
    16-06-2014
    Περιοχή
    Σκιά του Αθως
    Μηνύματα
    394
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Μην με παρεξηγήσετε αλλα θα πώ ότι η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού για εμπορικές εφαρμογές και εφαρμογές μισθοδοσίας ήταν η COBOL παλιά. Οι εφαρμογές αυτές δεν χρειάζοταν πολύπλοκους αλγόριθμους ούτε όλα αυτά τα εργαλεία που έχουν οι σύγχρονες γλώσσες.
    Ειχα σπουδάσει προγραμματισμό στην ΕΣΟΕ Κοντολέφα στην πλατεία Κάνιγγος (COBOL, FORTRAN, RPG, Assembly) το 1981-82.
    Δούλεψα σε εταιρεία που υλοποιούσαμε τέτοιες εφαρμογές όταν τελείωσα την σχολή (μεταξεταστέος ). Τα παράτησα όλα μετά απο πολύ λίγα χρόνια (2 ίσως και λιγότερα) γιατί ήθελα να ασχοληθώ με κάτι άλλο .
    Ο προιστάμενος (project manager?) έπαιρνε τότε 30.000 δρχ κι εμείς απο 7.000 μέχει 15.000 δρχ ανάλογα την παραγωγή και χωρίς ασφάλεια.
    Και για να πώ και την αλήθεια δεν θυμάμαι και πολλά απο εκείνη την "μακρινή" εποχή .
    Sorry για την παρέμβαση αλλά αυτό που θέλω να πώ είναι ότι οι γλώσσες προγραμματισμού είναι προφανώς "εξειδικευμένες" και αναλόγως του τι θέλει κάποιος να κάνει.
    Δεν ξέρω αν έχω δίκηο ή άδικο αλλά πιστεύω ότι έτσι είναι.
    ....μην με πάρετε απο τα μούτρα την μικρή μου εμπειρία κατέθεσα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gsan : 14-02-18 στις 21:49.

  11. #26
    Εγγραφή
    09-09-2005
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    780
    Downloads
    32
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    11500/750
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    US-Robotics 9108
    SNR / Attn
    9(dB) / 39.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gsan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μην με παρεξηγήσετε αλλα θα πώ ότι η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού για εμπορικές εφαρμογές και εφαρμογές μισθοδοσίας ήταν η COBOL παλιά. Οι εφαρμογές αυτές δεν χρειάζοταν πολύπλοκους αλγόριθμους ούτε όλα αυτά τα εργαλεία που έχουν οι σύγχρονες γλώσσες.
    Ειχα σπουδάσει προγραμματισμό στην ΕΣΟΕ Κοντολέφα στην πλατεία Κάνιγγος (COBOL, FORTRAN, RPG, Assembly) το 1981-82.
    Δούλεψα σε εταιρεία που υλοποιούσαμε τέτοιες εφαρμογές όταν τελείωσα την σχολή (μεταξεταστέος ). Τα παράτησα όλα μετά απο πολύ λίγα χρόνια (2 ίσως και λιγότερα) γιατί ήθελα να ασχοληθώ με κάτι άλλο .
    Ο προιστάμενος (project manager?) έπαιρνε τότε 30.000 δρχ κι εμείς απο 7.000 μέχει 15.000 δρχ ανάλογα την παραγωγή και χωρίς ασφάλεια.
    Και για να πώ και την αλήθεια δεν θυμάμαι και πολλά απο εκείνη την "μακρινή" εποχή .
    Sorry για την παρέμβαση αλλά αυτό που θέλω να πώ είναι ότι οι γλώσσες προγραμματισμού είναι προφανώς "εξειδικευμένες" και αναλόγως του τι θέλει κάποιος να κάνει.
    Δεν ξέρω αν έχω δίκηο ή άδικο αλλά πιστεύω ότι έτσι είναι.
    ....μην με πάρετε απο τα μούτρα την μικρή μου εμπειρία κατέθεσα.
    Αυτή την γλώσσα την λάτρεψα. Ήταν η πρώτη γλώσσα που έμαθα μαζί με την pascal. Κάθε γλώσσα έχει τις δικές τις χάρες. Δεν υπάρχει καλή και κακή.
    ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

  12. #27
    Εγγραφή
    28-10-2003
    Ηλικία
    40
    Μηνύματα
    3.746
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Πολυ ρομαντικα ολα αυτα παιδια. Δυστυχως οι εποχες αλλαζουν πιο γρηγορα και απο τον ανεμο.
    Εκτος αν καποιος το εχει για χομπυ να περναει την ωρα του, αλλιως πρεπει να προσαρμοζομαστε στην πραγματικοτητα.

  13. #28
    Το avatar του μέλους WAntilles
    Το μέλος WAntilles δεν είναι συνδεδεμένο Ελληνική Σοβιετική Συριζαϊκή Δημοκρατία aDSLgr Honouree
    Εγγραφή
    02-11-2003
    Περιοχή
    40-65N 22-9E
    Ηλικία
    42
    Μηνύματα
    54.972
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    ZTE Speedport Entry 2i
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από bazzil Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...αν κάνεις κάτι λάθος απλά δεν δουλεύει...
    Αυτό ισχύει μόνο για τις γλώσσες που έχουν ισχυρό syntax checking (και συνήθως είναι οι OOP γλώσσες, C#, Java, Object Pascal κλπ.).

    Ειδικά στην C, ΔΕΝ ισχύει αυτό.

    Γι' αυτό έχει γεμίσει ο τόπος και ο πλανήτης από buffer overflow vulnerabilities.

    Επειδή κάποιοι θεωρούν αυτό το "απλά δεν δουλεύει".
    Με τους πάντες διορισμένους στο δημόσιο, για πάντα, ακούνητους, για μια ζωή, και "δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν".

  14. #29
    Εγγραφή
    28-10-2003
    Ηλικία
    40
    Μηνύματα
    3.746
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό ισχύει μόνο για τις γλώσσες που έχουν ισχυρό syntax checking (και συνήθως είναι οι OOP γλώσσες, C#, Java, Object Pascal κλπ.).

    Ειδικά στην C, ΔΕΝ ισχύει αυτό.

    Γι' αυτό έχει γεμίσει ο τόπος και ο πλανήτης από buffer overflow vulnerabilities.

    Επειδή κάποιοι θεωρούν αυτό το "απλά δεν δουλεύει".
    Το απλά δε δουλεύει κυρίως το θεωρούν ώς πρόβλημα των άλλων, όχι ΚΑΙ δικό τους.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

  1. προγραμμα για μιξη τραγουδιων
    Από teodgeor στο φόρουμ Audio, Video και Φωτογραφία
    Μηνύματα: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-11-17, 15:16
  2. ΑΝΑΖΗΤΩ: Πρόγραμμα για audio streaming
    Από Marios.v στο φόρουμ Software γενικά
    Μηνύματα: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-07-17, 11:16
  3. Πρόγραμμα για μαζικό download αρχείων (pdf)
    Από Anapiastos στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίες
    Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-17, 21:11
  4. Κανενα καλο προγραμμα για θερμοκρασιες
    Από kimiraik στο φόρουμ Software γενικά
    Μηνύματα: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-17, 15:46
  5. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-03-17, 20:30

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας