Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ισλανδικής εταιρείας ενέργειας HS Orka, η κατανάλωση ενέργειας από την εξόρυξη Bitcoin στην χώρα, θα ξεπεράσει αυτήν που χρησιμοποιείται στα σπίτια των κατοίκων της.
Η Ισλανδία έχει μόλις 340 χιλιάδες κατοίκους, αλλά τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται σε αυτήν όλο και περισσότερα Data Centers τα οποία αξιοποιούν την "πράσινη"ενέργεια της, μιας και σχεδόν το 100% του ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας, παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η ετήσια κατανάλωση ρεύματος, φτάνει στις 700 Γιγαβατώρες, ενώ η εκτίμηση είναι πως η αντίστοιχη κατανάλωση λόγω της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, θα φτάσει τις 840 Γιγαβατώρες μέσα στην χρονιά.
Δεν αποκλείει μάλιστα την έλλειψη ενέργειας, αν περισσότεροι κάτοικοι της χώρας αρχίσουν να εξορύσσουν Bitcoins.
Πηγή : BBC
Εμφάνιση 1-15 από 48
-
12-02-18, 20:01 Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #1
- Εγγραφή
- 22-09-2003
- Μηνύματα
- 81.132
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
12-02-18, 20:19 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #2"If you pay peanuts you get monkeys"
------------------------------------------------------------------------------------
Άλλοι καταλαβαίνουν ότι διαβάζουν και άλλοι διαβάζουν ότι καταλαβαίνουν
------------------------------------------------------------------------------------
Η αλήθεια που δεν σας λένε, i7 2600K vs i7 8700K σημειώσατε Χ
-
12-02-18, 20:55 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #3
Πως ξέρουν το ποσοστό mining ανά data center; Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να ξέρεις αυτά τα νούμερα.
-
12-02-18, 21:01 Re: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #4
Τσακαλώτο δεν έχουν εκεί να τους φορολογήσει τα μηχανάκια?
PSU, CPU, VGA θα δηλώνονται στο E9 και θα προσμετρώνται με συντελεστή στο τεκμαρτό εισόδημα.
-
12-02-18, 21:04 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #5
Αφού "πιστόλιασαν" το χρέος, κι έχουν κι "εθνικό νόμισμα".
Δεν είναι όλα τέλεια εκεί;
Τί;
Δεν είναι;
ΥΓ: Δεν μπορούν να "κόψουν" - "τυπώσουν" bitcoin.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
12-02-18, 21:13 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #6
-
12-02-18, 21:31 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #7
-
12-02-18, 21:44 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #8
-
12-02-18, 22:43 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #9
Είναι μια καλή προοπτική για την ανάκαμψη της οικονομίας όταν καταλάβουμε το νομισματοκοπείο, να αντικαταστήσουμε τα εκτυπωτικά μηχανήματα με APUs και με το πάμφθηνο ρεύμα που θα έχουμε από το κρατικό πλέον εθνικό φορέα ενέργειας, να βγάζουμε cryptocurrencies! Έτσι θα αποπληρώσουμε το χρέος και θα γίνουμε και παγκόσμια υπερδύναμη εξόρυξης!
-
12-02-18, 23:07 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #10
-
12-02-18, 23:49 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #11
Ο τίτλος είναι λάθος set to = αναμένεται.
Δεν ξέρω αν είναι τέλεια, αλλά τελευταία φορά που ενημερώθηκα από κόσμο που πήγε, ήταν πολύ καλύτερα από εδώ.
https://www.denverpost.com/2018/02/1...itcoin-mining/
"Genesis Mining, founded in **Germany**, moved to Iceland in 2014 when the price of bitcoin fluctuated from $350 to $1000."
Pirate Party legislator McCarthy has questioned the value of bitcoin mining for Icelandic society, saying residents should consider regulating and taxing the emerging industry.
“We are spending tens or maybe hundreds of megawatts on producing something that has no tangible existence and no real use for humans outside the realm of financial speculation,” he said. “__That can’t be good.__”
Και εδώ το βραβείο τρομπαρίας (από άλλον).
“How much energy is needed for credit card transactions and internet research? Cryptocurrencies have the same global impact,” he said.
-
13-02-18, 01:59 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #12
Και εγώ νόμιζα οτι θα αποπληρώναμε το χρέος μας με την εξόρυξη πετρελαίου, χρυσού, χαλκού, νικελίου και όλα τα άλλα τα καλά που έχει σε άπειρες ποσότητες η Ελλάδα.
Τελικά όμως η λύση είναι να εξορύσουμε..... νομίσματα και όχι απλά να τυπώνουμε δραχμές (παλιομοδίτικη μέθοδος).
-
13-02-18, 03:31 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #13
Τζάμπα ενέργεια έχουν απο τη γεωθερμία και τζάμπα ψύξη λόγω θέσης. Μια χαρά χώρα είναι για data center οποιουδήποτε είδους. Ειδικά για mining που δεν χρειάζεται και καμια σοβαρή σύνδεση στο internet σε αντίθεση με άλλα data center.
Τώρα σε τι θα ευνοήσει αυτό τη χώρα δεν ξερω. Εντάξει θα πουλήσουν παραπάνω ρεύμα αλλά σίγα το έσοδο. Όπως λένε και οι Κινέζοι, το bitcoin mining δεν φορολογείται και γι αυτό (μεταξύ άλλων) το διώχνουν. Σε μια τόσο μικρή χώρα βέβαια ακόμα και οι θέσεις εργασίας στα "ορυχεία" μπορεί να είναι σημαντικές.
-
13-02-18, 03:32 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #14
-
13-02-18, 03:50 Απάντηση: Η Ισλανδία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για εξόρυξη Bitcoin παρά για οικιακή χρήση #15
Παρόμοια Θέματα
-
Η Samsung μπαίνει στην παραγωγή ASICs για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 36Τελευταίο Μήνυμα: 23-02-18, 10:07 -
Linux για οικιακη χρηση
Από KostakisK στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 30-01-18, 21:39 -
Αγορά πολυμηχανήματος για οικιακή χρήση
Από nti_na στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 20-01-18, 21:49 -
Server για οικιακή χρήση
Από gekampo στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσειςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 18-05-17, 12:44 -
Επιλογη φορητου για απλη χρηση 15 ή 17 ιντσες
Από villasg στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 26-03-17, 10:15
Bookmarks