καλημερα.μια γνωστη εχει κατι ενοικιαζομενα διαμερισματα σε σημειο που δεν υπαρχει τηλεφωνο.ο οτε δεν τραβαει γραμμες εκει και δεν βαζει στυλους.οποτε εχει βαλει δορυφορικο ιντερνετ για να παρεχει προσβαση στους πελατες στο διαδικτυο.το προβλημα ειναι οτι επειδη το δορυφορικο εχει περιορισμο στο μηνιαιο bandwidth ψαχνω ενα ρουτερ ωστε να μπορεσει να μπλοκαρει κυριως την προσβαση σε σελιδες με βιντεο.στην ουσια να επιτρεπει σερφαρισμα email και im.δεν μ`ενδιαφερει καποια συγκεκριμενη μαρκα αρκει να κανει αυτο που θελω.καποιοι θα προτεινετε Microtik.αν εχουν και ετοιμο το setup για αυτα που θελω δεν εχω προβλημα να παρω και τετοιο.ξερω οτι δεν ειναι και τα ποιο απλα στη χρηση τους.δεν με πειραζει να ειναι καποιο ρουτερ που να εχει λειτουργια guest αρκει να κανει αυτα που θελουμε και να δουλευει το guest σε μια lan τουλαχιστον ωστε να μοιραστει με καλωδιο στα δωματια.υποψιν το νεο ρουτερ θα μπει πανω στο δορυφορικο μοντεμ και στο ρουτερ πανω θα συνδεθει και το ρουτερ του παροχου ωστε να δουλευει και η τηλεφωνια που εχει.οποτε guest η περιορισμοι οχι σε ολες τις lan.το μεγιστο να ειναι 10 ατομα συνδεμενα ταυτοχρονα οποτε δεν μιλαμε για ιδιαιτερο φορτο εργασιας του ρουτερ.
Εμφάνιση 1-15 από 20
-
14-03-18, 13:07 router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #1
-
15-03-18, 21:26 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #2
-
16-03-18, 00:30 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #3
εγώ νομίζω ότι δεν είναι εύκολο (ίσως να κάνω και λάθος, δεν είμαι ειδικός), η συζήτηση πάντως έχει ενδιαφέρον
@denisun : έχεις κάποιο link που λέει πως γίνεται με mikrotik;
@astrea966
μία λύση θα ήτανε ίσως να χρησιμοποιήσεις κάποια διανομή firewall router όπως pf sense κλπ, αλλά πάλι θέλει ψάξιμο
στο δικό μου sophos XG, με ένα tongle switch μπορεί να κόψει το bandwith heavy browsing,
το δοκίμασα και στον υπολογιστή οι σελίδες με video ή δεν ανοίγανε καθόλου
ή (πχ youtube) ανοίγανε αλλά δεν έδειχνε τα βίντεο ούτε καν τα thumbnails
επίσης επιλέγοντας από μια λίστα μπορείς να καθορίσεις τι θα περιλαμβάνει το " bandwith heavy browsing "
ωστόσο στο κινητό της κόρης, τα βίντεο παίζανε,
υποθέτω ότι επειδή περνάνε μέσω του QUIC του android, οπότε δεν τα παίρνει χαμπάρι;
μπορώ βέβαια με άλλη επιλογή να κόψω το QUIC, οπότε τα δεδομένα για το κινητό να έχουν πιο "νορμάλ" μορφή
απλά για να δείξω ότι το θέμα με την encrypted κυκλοφορία έχει γίνει πολύ δύσκολο στη διαχείρισή του,
και για αυτό ίσως μόνο εξελιγμένα firewall routers καταφέρνουν να κάνουν εν μέρει αυτά που θεςΤελευταία επεξεργασία από το μέλος cranky : 16-03-18 στις 01:10. Αιτία: Μεγάλα γραφικά.
-
16-03-18, 01:01 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #4
Ούτε κινητή υπάρχει εκεί... 3g.... 4g... ???
-
16-03-18, 10:43 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #5
ειχα ενα mikrotik παλιοτερα για να παιζω στο σπιτι και για μενα προσωπικα δεν ηταν και το ποιο ευκολο.δεν εχω προβλημα να προτεινω την αγορα του αλλα σιγουρα θα χρειαστει η βοηθεια με τις ρυθμισεις στο firewall και λεγοντας βοηθεια εννοω να τις ανεβαζει καποιος για να τις περναω.(χωρις παρεξηγηση).ξερω οτι μια φορα να στηθει δεν χρειαζεται να ξαναμπει χερι το βαζεις και παιζει. βεβαια δοκιμες θα γινουν απο εμενα για να βεβαιωθει η σωστη λειτουργια του πριν το στειλω στην κοπελα να το βαλει στα διαμερισματα της.οσον αφορα τη διανομη firewall θα χρειαστει και ενα pc με τουλαχιστον 2 lan οποτε ξεφευγουμε λιγο στο θεμα τιμης.για κινητη τηλεφωνια εχει 3g αν θυμαμαι καλα αλλα δεν ξερω για 4g.της ειπα να αλλαξει την καρτα της σε 4g και να κανει δοκιμες με το κινητο.αν εχει θα της προτεινα να παει σε onenet της vodafone αλλα δεν ξερω αν και αυτη εχει απεριοριστο bandwidth.μην μεινει εφησυχασμενη και καποια στιγμη φαει πορτα.τουλαχιστον το δορυφορικο δεν κοβει την προσβαση.απλα χαμηλωνει την ταχυτητα
-
16-03-18, 11:30 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #6
θα ανέβει κάπως το κόστος αλλά όχι πολύ,
αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος να το κάνεις
ρίχνοντας μια ματιά στο ίντερνετ, βλέπω προτάσεις για mikrotik, αλλά συνήθως γράφουν ότι δεν είχανε αποτέλεσμα,
και άντε και καταφέρνεις να κόψεις τα βίντεο (που το βλέπω χλωμό χωρίς εξελιγμένο firewall),
σου έρχεται οικογένεια σουηδών με 4 iphone και 2 ipad, και επειδή έβγαλε update στο ios, πατάνε αναβάθμιση,
και σου τρώνε χαλαρά 8-9 Gb,
με ένα firewall, είναι μια απλή επιλογή από μενού, να κόψεις πρόσβαση στο appstore,
και το κυριότερο έχεις εκτεταμένα logs, που θα δεις τι άλλο άφησες ανοικτό και τρώει πολλά gb
με ρούτερ, εναλλακτικά,
αυτό που θα μπορούσες να κάνεις θα ήταν να περιορίσεις στους guests τη χρήση στα 500 Kbps πχ,
δεν βλέπω άλλον τρόπο
-
16-03-18, 11:32 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #7
για πόσα δωμάτια μιλάμε.. ή μάλλον για πόσους χρήστες?
-
16-03-18, 15:41 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #8
4 διαμερισματα.δεν πιστευω να εχει πανω απο 10-12 ατομα online
-
16-03-18, 17:44 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #9
νομίζω το siplefi WIND μετά την κατανάλωση των 30GB σε 4G σε αφήνει να συνεχίσεις μέχρι τα 60 με 3G..... το δορυφορικό σε περιορίζει πάρα πολύ απόσο ξέρω... και για voip δεν κάνεις πχ skype... viper κτλ. ή αν έχει 4G η cosmote... βάζει σε κάποια άλλη σύνδεσή της το booster και το παίρνεις εκεί...
αλλά μόνο δορυφορικό για τουριστικό.. θα έχεις θέμα...RB3011 & RB LHGG & ZTE MC8020 | ucm6202 | fritzbox 7390 | HP microserver gen8 | Raspberry pi 2 tvserver | ....και αρκετά ακόμη...
-
16-03-18, 21:40 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #10
το ξερω.3 χρονια τωρα το εχει ετσι και απλα προσπαθουσε να κανει τη δουλεια της.εγω ειμαι μακρια και δεν μπορω να βαλω χερι εκει.ειμαι κρητη και ειναι παργα οποτε προσπαθω οσο μπορω να την βοηθησω απο εδω και να τη συμβουλευσω σε τυχον θεματα που προκυπτουν.3g σιγουρα δεν εχει καλυψη στο σημειο που ειναι απ`οτι μου ειπε.της ειπα να ελεγξει για 4g να δουμε
-
30-04-18, 22:55 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #11
-
30-04-18, 23:11 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #12
-
30-04-18, 23:17 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #13
το ρούτερ μου είναι !!!
(sophos XG εγκατεστημένο σε miniPC)
- - - Updated - - -
περιμένω να δω ποιος θα έρθει πρώτος να ρωτήσει τι συμβαίνει,
αλλά δεν βλέπω κανέναν
μάλλον επειδή, "δουλεύει" το υπόλοιπο νετ, θα νομίζουν ότι "έπεσε" το fb
-
30-04-18, 23:21 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #14
-
30-04-18, 23:55 Απάντηση: router για μπλοκαρισμα υπηρεσιων και ιστοσελιδων #15
σε μισή ώρα έκοψε
62 hits του messenger και 1760 (!!) του facebook
- - - Updated - - -
αν έχεις κάποιο παλιό pc που κάθεται, πάει όσο σου χρεώνει η ΔΕΗ,
αλλοιώς όσο μπορείς να βρεις ένα mini PC, που να έχει 2 intel NICS συμβατά με linux,
η διανομή είναι ΔΩΡΕΑΝ για προσωπική χρήση και με τον περιορισμό ότι θα χρησιμοποιεί 4 cores και 6 Gb RAM (ακόμη και αν έχεις περισσότερα)
(υπόψην ότι αλλοιώς θέλεις πολλά $$$ και για αγορά και για συνδρομή)
- - - Updated - - -
Παρόμοια Θέματα
-
Ποιος είναι ο καλύτερος ADSL router για να αγοράσω ?
Από cmos στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 5579Τελευταίο Μήνυμα: 20-09-20, 11:26 -
[Other] Adsl router για πολλούς clients & load balancing σε 2 γραμμές
Από dal_kos στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-19, 15:20 -
[Other] Ποιο είναι το καλύτερο modem/router για Wind VDSL μέχρι 200 ευρώ;
Από nikos82 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 11-04-19, 12:11 -
[Other] αλλαγη router για να μην εχω αποσυνδεσεις;
Από mattbarlow στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 17-12-17, 23:21 -
ασύρματη σύνδεση router για μεταφορά internet
Από tempo στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-17, 10:17
Bookmarks