Καλησπέρα παιδιά. Κάτοχος του mini pc pipo x7. Στο οποίο με κάποιας λάθος ρύθμισης στο bios σταμάτησαν να λειτουργούνε οι θύρες usb. Οπότε καταλαβαίνεται ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα με αυτό. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κανείς πώς θα μπορούσα να κάνω reset το bios. Δοκίμασα να ξεsoldaro την μπαταρία από την μητρική και το άφησα και 1 μέρα ολόκληρη χωρίς ρεύμα αλλά με κανένα αποτέλεσμα. Το chip του bios από ότι βρήκα είναι το winbond w25q64fv. Δεν μπορώ να κάνω boot από κανένα usb εφόσον δεν δουλεύουν ούτε κάποιο flash το bios, ούτε καν να μπω στο bios γιατί δεν έχω και keyboard για αυτόν τον λόγω. Κάνει boot κανονικά και φτάνει στο login screen τον win 10, επίσης είναι και συνδεμένο στο wi fi οπότε είδα μήπως μπορώ να κάνω Κανά remote control αλλά δεν έχει ενεργοποιημένη την λειτουργία. Έστειλα και στην εταιρία αλλά ο κινέζος μου λέει αλλά ντάλα, για το πώς να κάνω firmware restore με usb το οποίο του λέω ξανά και ξανά ότι δεν δουλεύει.
Τον ρώτησα επίσης μήπως θα μπορούσα να βραχυκυκλώσω τίποτα pin στην μητρική αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνει γιατί μιλάω. Προφανώς δεν έχει τίποτα για clear cmos πάνω της η μητρική.
Σκέφτηκα και κάποια touch screen monitor αλλά βλέπω ότι θέλουνε και usb connection με το pc για να δουλέψουνε.
Νομίζω να είπα όλα.
Καμία ιδέα ρε παιδιά??
Εμφάνιση 1-13 από 13
-
23-03-18, 01:33 Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #1
-
23-03-18, 12:08 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #2
Η microSD port δουλεύει;
-
23-03-18, 19:35 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #3
δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θεωρό πως ναι! για πές τη θα μπορούσε να γίνει απο εκεί?
-
24-03-18, 12:32 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #4
Να κάνεις flash BIOS; Αν ο κινέζος σου είπε για BIOS, λογικά μπορείς να μπουτάρεις από εκεί. Αν θυμάμαι καλά, όταν είχα το x7, είχα φτιάξει μια καρτούλα WinPE με το Macrium Reflect για να πάρω backup όταν αναβάθμισα από 8.1 σε 10.
-
24-03-18, 20:39 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #5
να κάνω flash το bios μέσω sd? πώς θα μπορούσα να δώσω εντολή στο pc να κάνει flash το bios χωρίς keyboard? αν κάνω την καρτούλα winpe με το bios μεσα θα εκανε flash-boot απο την κάρτα μόνο του?
-
26-03-18, 12:46 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #6
το θέμα είναι και τι boot settings έχεις στο BIOS. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος είναι να βρεις κάποιο bluetooth πληκτρολόγιο. Και αυτά από όσο ξέρω, είναι πολύ λίγα που μπορούν να παίξουν από το BIOS.
-
26-03-18, 12:52 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #7
-
28-03-18, 16:02 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #8
ναι μακάρι να γινότανε να έχω I-O connection με το pc για να το κάνω αυτό. αλλά χωρίς mouse και keyboard δεν μπορώ να μπώ πουθενά ούτε κάν το login password να βάλω..
-
28-03-18, 19:15 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #9
-
29-03-18, 01:03 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #10
Η εταιρία δίνει κάποιο bios update; ή έστω το ίδιο με αυτό που έχεις;
Αν ναι σε τι μορφή το δίνει;
Συνήθως υπάρχουν δυο τρόποι για bios update ή κάποιο αρχείο bin το οποίο πρέπει να το τρέξεις σε περιβάλλον DOS ή κάποιο αρχείο exe το οποίο τρέχει μέσα από τα windows τα οποία σε κανονικές περιπτώσεις τα αποφεύγουμε, στην περίπτωσή σου όμως θα σε σώσει. Αυτά τα προγράμματα έχουν και ένα κουτά να τικ-άρεις που γράφουν restore factory default οπότε αν όλα πάνε καλά θα ενεργοποιηθούν οι usb .
To θέμα είναι πώς θα εγκαταστήσεις το exe χωρίς πληκτρολόγιο/ποντίκι ... χμμμ remote control είπες δεν είναι ρυθμισμένο; ίσως με κανένα bluetooth πληκτρολόγιο/ποντίκι αλλά και αυτό έπρεπε να το είχες ρυθμισμένο από πριν. Με τι δούλευες ως τώρα;
Εδώ δείχνει ότι μπαίνει στο bios χωρίς πληκτρολόγιο απλά πατώντας το power κάποια δευτερόλεπτα. Δεν δοκιμάζεις να μπεις έτσι μήπως καταφέρεις να κάνεις κάτι;
Ξερω ξέρω ακόμη και να μπεις πως θα περιηγηθείς θα μου πεις ...
Μήπως τυχόν έχει infrared και μπορείς να συνδέσεις κάποιο universal remote control ;
Εδώ υπάρχει μια εταιρία που δίνει ένα πρόγραμμα για network mouse (με ένα mouse δουλεύει 2 PC με δικτυακή σύνδεση) δες και αυτό.
Καλά PS2 αποκλείεται να έχει έτσι; σειριακή μήπως;
Εδώ επίσης ο τύπος λέει (με φωτογραφίες) ότι υπάρχει reset button και μια extra usb αλλά δεν είναι συνδεμένα
Σίγουρα το πρόβλημα σου είναι ιδιαίτερο και αυτά που λέω δεν είναι λύσεις απλά τροφή για σκέψη μήπως βρούμε κάτι που να σε βολέψειΤελευταία επεξεργασία από το μέλος stelios4711 : 29-03-18 στις 01:16.
-
29-03-18, 05:45 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #11
ααα εδώ όντος μου έχεις τροφή για πείραμα και για σκέψη. to bios έχει ένα .bin αρχείο παρόλα αυτά δοκίμασα να το βάλω σε μια sd αλλά δεν bootare, το remote ναι δεν το έχει ενεργοποιημένο, ps2 δεν έχει ούτε σειριακή, το άνοιξα πλήρως και reset η κάτι τέτοιο δεν βρήκα πουθενά, θα ψάξω για infrared και θα δοκιμάσω το network mouse. επίσης αυτό με το power δεν το είχα δει και προφανώς θα το δοκιμάσω μπας και. το bios που δίνει πιθανολογώ ότι είναι το ίδιο. μπορώ να παραθέσω το αρχείο να το κοιτάξεις αν θέλεις βέβαια. χίλια ευχαριστώ που ασχολήθηκες και μπέικες σε διαδικασία να γράψεις όλα αυτά.
- - - Updated - - -
-
29-03-18, 15:04 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #12Intel i7-9700F | Gigabyte Z370 HD3 | Be Quiet Dark Rock Pro 4 | HuperX Fury DDR4 2666 Mhz 16 GB (2x8GB) | Asus Radeon RX 6600 XT 8GB Dual OC | XFX TS 550W | Samsung 860 Evo 250GB | Seagate Barracuda 2TB | Be Quiet Pure Base 600
-
29-03-18, 16:33 Απάντηση: Pipo x7 mini PC usb-bios πρόβλημα. #13
Παρόμοια Θέματα
-
Αndroid TV Boxes & sticks
Από vladimir rus στο φόρουμ AndroidΜηνύματα: 2829Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-25, 13:40 -
Βοήθεια για επιλογή mini-pc
Από giorgiosb στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 06-09-17, 11:08 -
Overscan σε σύνδεση mini PC σε παλιά LCD TV
Από stelakis1914 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 10-08-17, 01:24 -
Πρόβλημα με ψυγείο mini-bar ESKIMO ESK-50MB
Από manosm87 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-17, 09:17
Bookmarks