Σελ. 674 από 680 ΠρώτηΠρώτη ... 654664669672673674675676679 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 10.096-10.110 από 10197

Θέμα: Speedport Plus

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Mikrotik 5009
    Μου προεκυψε ενα κουφο προβλημα κι αν εχεις κανεις καμια ιδεα τον παρακαλω να μου απαντησει.

Speedport plus wifi

συνεδεονται κανονικα ολα τα τηλεφωνα, λαπτοπ κλπ

εκτος απο ενα Samsung A55 κινητο που συνεδεται μεν αλλα χωρις ιντερνετ (το γραφει στη συνδεση)

Εκανα reset το κινητο , εσβυσα ολα τα wifi, εβαλα στατικη ip, αλλαξα dns, αλλαξα wpa2 κλπ

Κανενα αποτελεσμα εκει μουλαρωσε.

Στο τελος εκανα reset και το speedport αλλα και παλι το ιδιο προβλημα.

Να σημειωσω οτι το κινητο συνδεται παντου μια χαρα εκτος απο το συγκεκριμενο δικτυο με οτι ssid και να βαλω.

Πειτε ρε παιδια καμια ιδεα γιατι δε ξερω τι να σπασω το κινητο ή το speedport

Περιοχή
    Πευκοχώρι Χαλκιδικής
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109999/10000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ
    Router
    Speedport Plus
    SNR / Attn
    (dB) / 18(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BillyVan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου προεκυψε ενα κουφο προβλημα κι αν εχεις κανεις καμια ιδεα τον παρακαλω να μου απαντησει.

Speedport plus wifi

εκτος απο ενα Samsung A55 κινητο που συνεδεται μεν αλλα χωρις ιντερνετ (το γραφει στη συνδεση)

Εκανα reset το κινητο , εσβυσα ολα τα wifi, εβαλα στατικη ip, αλλαξα dns, αλλαξα wpa2 κλπ

Να σημειωσω οτι το κινητο συνδεται παντου μια χαρα εκτος απο το συγκεκριμενο δικτυο με οτι ssid και να βαλω.

Channel width 20 ή 40mhz;

Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    10999/110092
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
    Router
    ZTE H288A
    SNR / Attn
    29(dB) / 4,7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BillyVan Εμφάνιση μηνυμάτων

Speedport plus wifi

για παίξε και με τα κανάλια
    VARAJOHN

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Mikrotik 5009
    Το εκανα και δεν.

Συνδεση εχει και παιρνει ip αλλα τι να πω δε ξερω.

Περιοχή
    Κρήτη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    Cosmote
    Router
    Fritz! Box 5530 AX
    Δοκίμασε με άλλο WiFi σουτέρ για να βεβαιωθείς πως δεν έχει πρόβλημα το WiFi του κινητού

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Mikrotik 5009
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από parex Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δοκίμασε με άλλο WiFi σουτέρ για να βεβαιωθείς πως δεν έχει πρόβλημα το WiFi του κινητού
    Δεν εχει το κινητο προβλημα συνδεεται στα 1200 σε wifi 6 στο σπιτι μου.

Σε οτι hotspot εχω κανει απο αλλα κινητα αλλα και σε Mikrotik wifi και αλλου.

Κατι το ενοχλει και το κοβει σε εκεινο το δικτυο και δεν μπορω να βρω τι.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Επιτελους μετα απο 1+ χρονο βρηκα συσκευη να συνδεσω ενσυρματα για να δω αν η αναπηρια που λεω με τις συνδεδεμενες συσκευες εινια και για τις ενσυρματες συνδεσεις! Ευτυχως οχι, αφορα μονο οτι εινια συνδεδεμενο ασυρματα.

Σε αλλα κουλα τωρα. Εχω το wifi των 2.4 μονο ενεργο, παρεμβολες απο πουθενα, το transmission mode σε b/g/n και το channel bandwidth σε 20/40. Σε ενα συστημα που εινια συνδεδεμενο ενσυρματα εκανα ενα network share για να μεταφερω μερικες δεκαδες gb απο ενα αλλο συστημα που εινια συνδεδεμενο ασυρματα (επειδη εχει χαλασει η ethernet του). Οι μεταφορα εγινε με την ασυλληπτη ταχυτητα των 2.5mb/s το πολυ!
    Μετα, εβαλα να κατεβασω κατι σε ενα αλλο λαπτοπ, συνδεδεμενο ασυρματα. Κατεβασε με το μεγιστο της 12αρας γραμμης μου, ~1.2mb/s, αλλα ταυτοχρονα επεσε η ταχυτητα στην αλλη μεταφορα στα ~1.3mb/s! Σαν να εχει δηλαδη το ρουτερ ενα μεγιστο οριο στην ασυρματη μεταφορα, τα 2,5mb/s (~25mbps) και τερμα! Γιατι? Ολες οι ασυρματες συσκευες ηταν μεσα στο ιδιο δωματιο και ειχανε οπτικη επαφη με το ρουτερ.
    ديميتريس

Περιοχή
    Πευκοχώρι Χαλκιδικής
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109999/10000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ
    Router
    Speedport Plus
    SNR / Attn
    (dB) / 18(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jim_p Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επιτελους μετα απο 1+ χρονο βρηκα συσκευη να συνδεσω ενσυρματα για να δω αν η αναπηρια που λεω με τις συνδεδεμενες συσκευες εινια και για τις ενσυρματες συνδεσεις! Ευτυχως οχι, αφορα μονο οτι εινια συνδεδεμενο ασυρματα.

Σε αλλα κουλα τωρα. Εχω το wifi των 2.4 μονο ενεργο, παρεμβολες απο πουθενα, το transmission mode σε b/g/n και το channel bandwidth σε 20/40. Σε ενα συστημα που εινια συνδεδεμενο ενσυρματα εκανα ενα network share για να μεταφερω μερικες δεκαδες gb απο ενα αλλο συστημα που εινια συνδεδεμενο ασυρματα (επειδη εχει χαλασει η ethernet του). Οι μεταφορα εγινε με την ασυλληπτη ταχυτητα των 2.5mb/s το πολυ!
    Μετα, εβαλα να κατεβασω κατι σε ενα αλλο λαπτοπ, συνδεδεμενο ασυρματα. Κατεβασε με το μεγιστο της 12αρας γραμμης μου, ~1.2mb/s, αλλα ταυτοχρονα επεσε η ταχυτητα στην αλλη μεταφορα στα ~1.3mb/s! Σαν να εχει δηλαδη το ρουτερ ενα μεγιστο οριο στην ασυρματη μεταφορα, τα 2,5mb/s (~25mbps) και τερμα! Γιατι? Ολες οι ασυρματες συσκευες ηταν μεσα στο ιδιο δωματιο και ειχανε οπτικη επαφη με το ρουτερ.
    Χρειάζεσαι AP με 5Ghz και MIMO (2x2, 4x4...) για να δεις σοβαρές ταχύτητες όταν το ένα άκρο ειναι συνδεδεμένο ασύρματα.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Οκ, συμφωνω. Αλλα με το 2i, που σιγουρα δεν εχει 5αρι ασυρματο και μονο 100αρι ενσυρματο, ειχα μεταφερει καποτε απο το pc με 11mb/s σε ενα λαπτοπ, ασυρματα. Και οχι στο nuc της ανηψιας μου που εχει μια απιστευτη καρτα της intel για ασυρματο, σε ενα χρεπι λαπτοπ 10ετιας, με ultra low end amd και ασυρματη καρτα του κιλου απο τη realtek! Ηταν μαλιστα στο ιδιο ακριβως σημειο που εινια τωρα το λαπτοπ το οποιο μπορει να συνδεθει μονο ασυματα και μονο στα 2.4.

Σε αλλα νεα, ενεργοποιησα το 5αρι για 1-2 μερες και οταν θα εχω χρονο θα μεταφερω απο το pc μου διαφορα να δω πως θα παει.

- - - Updated - - -

Μαλλον βρηκα τι φταιει. Πριν παω στα σημαντικα, να πω οτι στο λαπτοπ απο το οποιο γινεται η μεταφορα (αυτο που μπορει να συνδεθει μονο ασυρματα) το ασυρματο τσιπακι εινια ενα broadcom bcm43227, που υποστηριζει n. Σε αυτο γραφει "ταχυτητα συνδεσης (ληψη/μεταδοση) 144/54 (mbps)" και g για πρωτοκολλο.

Στο αλλο λαπτοπ, αυτο που ειναι συνδεδεμενο ενσυρματα για τη μεταφορα μονο, υπαρχει μια intel ax201 που υποστηριζει μεχρι ax! Παρολα αυτα, και αυτη συνδεεται σε g. Για το δικο μου λαπτοπ, ποu εινια με μια broadcom bcm43228, δεν μπορω να δω σε τι πρωτοκολλο συνδεεται (δεν υπαρχει τροπος να το δω σε λινουξ), αλλα λεει και εκει για 54mb/s, οποτε μαλλον σε g εινια και αυτο. Απο το λινουξ βεβαια μπορω να δω τις παρακατω συγκεντρωμενες πληροφοριες για το plus απο το "iw dev wlan0 scan".

https://paste.debian.net/hidden/38f5af2a/

Αρα μηπως δεν εκπεμπει σε n και μονο λεει οτι εκπεμπει εκει?

- - - Updated - - -

Αντιγραφη ενος αρχειου 100mb απο το λαπτοπ (ασυρματα) προς το pc (ενσυρματα) και αντιστροφα.
    Στα 2.4
    Κώδικας:
    $ scp jim@dell.local:/home/jim/test100Mb.db .
    jim@dell.local's password: 
    test100Mb.db                                  100%  100MB   2.4MB/s   00:42    
    $ scp test100Mb.db jim@dell.local:/home/jim/test100Mb.db 
    test100Mb.db                                  100%  100MB   3.4MB/s   00:29
    Στα 5
    Κώδικας:
    $ scp jim@dell.local:/home/jim/test100Mb.db .
    test100Mb.db                                  100%  100MB   2.4MB/s   00:41     
    $ scp test100Mb.db jim@dell.local:/home/jim/test100Mb.db 
    test100Mb.db                                  100%  100MB   2.7MB/s   00:36
    Εξακολουθει να λεει οτι συνδεθηκε στα 54mb/s ακομα και οταν το εχω στα 5.
    Κώδικας:
    Connected to (removed) (on wlan0)
    	SSID: Gamidi Internet 5g
    	freq: 5180.0
    	signal: -25 dBm
    	tx bitrate: 54.0 MBit/s
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 08-01-25 στις 13:38.
    ديميتريس

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Η κάρτα υποτίθεται ότι υποστηρίζει είπες ΑC/AX? Μπας και είναι θέμα driver στο linux και ενώ το βλέπει σαν 5άρι δεν δουλεύει σωστα για να υποστηρίξει μεγαλύτερη ταχύτητα;
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Εχεις δικιο, δεν το διατυπωσα καλα.

Το δικο μου λαπτοπ, αυτο που εχει λινουξ, εινια αυτο με την bcm43228, που (υποθετικα?) υποστηριζει* n. Τα αλλα 2 ειναι με windows και αυτο με την intel θα γυρισει στην κατοχο του αυριο. Το αλλο θα μεινει για ανταλλακτικα

* https://wikidevi.wi-cat.ru/Broadcom

- - - Updated - - -

Για δοκιμη, συνδεσα το λαπτοπ με την intel (αυτη με την ac/ax υποστηριξη) στο 2i του γειτονα. Σημα καμπανα παρα την αποσταση, συνδεση σε n και τα windows αναφερουν 162/150 (mbps) για down/up. Αυτη τη στιγμη το wu κατεβαζει την 24h2 τερματιζοντας τη συνδεση του (50αρα που πιανιε ~40 γενικα και 36 λογω υγρασιας αυτες τις μερες).

Τι δικαιολογια υπαρχει τωρα για το plus που δεν συνδεεται ουτε σε n?

---edit
    Εβγαλα το λαπτοπ εξω για να ειναι ακομα πιο κοντα στο 2i του γειτονα και εδειξε 270/270 στο down/up! Ομοιως, το αλλο λαπτοπ με την bcm43227 (οχι το δικο μου, το αλλο με τα windows) εδειξε 144/65!
    Κατεβασα ενα αρχειο 1gb και ξανακανα την μεταφορα, αλλα παει παλι με 2.5mb/s
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 09-01-25 στις 15:01.
    ديميتريس

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jim_p Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οκ, συμφωνω. Αλλα με το 2i, που σιγουρα δεν εχει 5αρι ασυρματο και μονο 100αρι ενσυρματο, ειχα μεταφερει καποτε απο το pc με 11mb/s σε ενα λαπτοπ, ασυρματα. Και οχι στο nuc της ανηψιας μου που εχει μια απιστευτη καρτα της intel για ασυρματο, σε ενα χρεπι λαπτοπ 10ετιας, με ultra low end amd και ασυρματη καρτα του κιλου απο τη realtek! Ηταν μαλιστα στο ιδιο ακριβως σημειο που εινια τωρα το λαπτοπ το οποιο μπορει να συνδεθει μονο ασυματα και μονο στα 2.4.

Σε αλλα νεα, ενεργοποιησα το 5αρι για 1-2 μερες και οταν θα εχω χρονο θα μεταφερω απο το pc μου διαφορα να δω πως θα παει.
    Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι κατάλαβα τι λες, αλλά το Entry 2i σχεδόν σίγουρα υποστηρίζει 5GHz, εφόσον είναι 802.11n.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    To 2i δεν υποστηριζει 5g. Το ειχα απο το Δεκεμβριο του 2016 μεχρι τον Σεπτεμβριο του 2023 που καηκε και ξερω απο πρωτο χερι.
    https://www.adslgr.com/forum/threads...dport-Entry-2i
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 11-01-25 στις 21:09.
    ديميتريس

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΡΟΔΟΣ
    Router
    linksys wrt3200acm
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι κατάλαβα τι λες, αλλά το Entry 2i σχεδόν σίγουρα υποστηρίζει 5GHz, εφόσον είναι 802.11n.
    Νομίζω το n υποστηρίζει μόνο 2.4 για να υποστηρίζει 5 θέλει ac πρωτόκολο.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Εχετε να προτεινετε powerline με wifi για ενα φιλο με plus που θελει καλυτερο σημα στον πανω οροφο του σπιτιου του?
    Δεν ειναι σιγουρο οτι εχει plus, ισως να εχει και 2i, αλλα για αυτον ειναι "ιδιο με το δικο μου".
    ديميتريس

Σελ. 674 από 680 ΠρώτηΠρώτη ... 654664669672673674675676679 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Χρήση Speedport 2i για VoIP Cosmote/ΟΤΕ με Mikrotik
    Από deniSun στο φόρουμ MikroTik
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-06-23, 14:21
  2. [Other] Οδηγός QoS για Speedport Entry 2i - ZTE H268 - και άλλα ZTE modem/routers
    Από globalnoise στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-21, 20:54
  3. Speedport Entry πίσω από D-Link DSL 3682 μόνο για VoiP
    Από searanger στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-04-18, 19:42
  4. Speedport Entry 2i + TP-LINK VR400 VDSL
    Από George21 στο φόρουμ COSMOTE VDSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-12-17, 19:54
  5. [Other] Speedport Entry 2i σαν modem και TP-Link W9980 σαν ρουτερ
    Από sotiris.bos στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-04-17, 22:15

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία