και εγώ είμαι του ενιαίου για ανεση, φως, αέρα, κλπ. Συνήθως ενιαίο χώρο θέλει ο / η αυτός/η που κάνει τις περισσότερες δουλειες στην κουζίνα και το καταλαβαίνω γιατί δεν είναι αποκλεισμένος από παρέα - αν υπάρχουν φίλοι ή κάθε μέρα όταν προετοιμάζει φαγητό. Αν δε υπάρχουν μικρά παιδιά ο ενιαίος χώρος είναι πολύ πιο βολικός με την έννοια ότι ρίχνεις μια ματιά στο φαγητό ταυτόχρονα.
Τα άπλυτα είναι ένα θέμα αλλά εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός, πχ. εμένα δεν είναι ανατρεπτικός λόγος αυτός
Εμφάνιση 16-30 από 59
-
30-05-18, 13:44 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #16
-
30-05-18, 14:30 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #17
35 τμ x 3μ x 10 φορές = 1050 m3/h.
Έχω έναν Teka (υποτίθεται) στα 800 m3/h (αξία περίπου ~€270) και κακά τα ψέματα σε μερικές περιπτώσεις (ψάρι ή άμα αρπάξει κάτι) ας τον έχεις στο full... η μυρωδιά παραμένει έντονα για ώρες, ΕΚΤΟΣ κι αν ανοίξεις για 10-20 λεπτά, αλλά τον ενιαίο χώρο δε τον αλλάζω σε μικρά διαμερίσματα. Όσον αφορά την ντουλάπα, άμα παραμένει την ώρα του μαγειρέματος κλειστή και μετά αεριστεί ο χώρος, δε νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 30-05-18 στις 14:36.
-
30-05-18, 15:31 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #18
Καταλαβαίνετε ότι εαν το σχέδιο προχωρήσει δεν υπάρχει πισωγύρισμα και πρέπει να πετύχει
Spoiler:
σας ευχαριστώ όλους και όλες για τις γνώμες σας, φωτίζονται πλευρές που δεν είχα σκεφτεί
-
30-05-18, 15:38 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #19
Έλα μωρέ, και οι δικηγόροι διαζυγίων κλέφτες θα γίνουν;
-
30-05-18, 15:40 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #20
Τα πιάτα μπορείς να τα κάνεις ενα γρήγορο ξέπλυμα και να τα αφήσεις στον νιπτήρα ή ακόμα καλύτερα να τα βάλεις στο πλυντήριο αν υπάρχει (των πιάτων έτσι
).
Φαγητό όχι, η στον φούρνο μέσα, ή όταν είναι κρύο στο ψυγείο, δεν είναι μόνο οι μυρωδιές αλλά και οι μύγες - διάφορα άλλα
το να ρίξεις λίγο νερό στο πιάτο όταν το αφήνεις θα σε γλυτώσει πολύ χρόνο μετά όταν θα θέλεις να το πλύνεις.
Μυρωδιές όλο και κάτι θα περάσει στο υπόλοιπο σπίτι, που κακά τα ψέματα κάποια στιγμή θα ανοίξεις την πόρτα της κουζίνας και θα περάσει και πάλι, αλλά συνήθως φεύγει γρήγορα.
-
30-05-18, 16:36 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #21
Εννοείται ενιαία σαλοκουζίνα.
Παίρνεις κοντοσούβλι και μοσχοβολά το σπίτι.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
30-05-18, 17:12 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #22
Εάν η γυναίκα μαγειρεύει κάθε μέρα, ξεχωριστή.
Εάν έχετε συχνά επισκέψεις, ξεχωριστή.
Εάν η γυναίκα μουρμούρά για την ακαταστασία στον νεροχύτη, ξεχωριστή.
Εάν βλέπεις μπάλα με φίλους και η γυναίκα μαγειρεύει, ξεχωριστή.
Εάν σε ενοχλούν οι μυρωδιές στα ρούχα σου, ξεχωριστή.
Εάν θέλεις λίγο την ηρεμία σου, ξεχωριστή.
Εάν έχεις μικρά παιδιά ή σκοπεύεις να κάνεις, ξεχωριστή.
Εάν δεν θέλεις ελικόπτερο στο σαλόνι σου όταν μαγειρεύει η γυναίκα, ξεχωριστή.
:-)
-
30-05-18, 19:05 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #23Υδραυλικός, φωτογράφος, εραστής και ποιητής...
http://www.flickr.com/photos/120411235@N06/
-
30-05-18, 19:09 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #24
-
31-05-18, 13:46 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #25
Εμείς δεν είχαμε καν ενιαίο χώρο, αλλά ένα μεγάλο πάσο, μέσω του οποίου επικοινωνούσε η κουζίνα με το σαλόνι/καθιστικό. Αρκετά γρήγορα έκλεισε το πάσο, καθώς μυρωδιές, λαδίλα, βρώμα κυκλοφορούσαν ανενόχλητες.
Ο ενιαίος χώρος είναι ωραίος, αλλά αρκετά προβληματικός, in the long run, που λένε.
Δεν θα τον πρότεινα, ιδιαίτερα αν το σπιτικό μαγείρεμα είναι κάτι συχνό, ή καθημερινό, ακόμη χειρότερα.
-
31-05-18, 14:06 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #26
αυτοι οι ΤΕΚΑ τελικα μεγαλη επιτυχια .
Ενα λαθος ομως που κανετε στον υπολογισμο και το ειδα και σε προηγουμενο ποστ.Ο αποροφητηρας δεν ειναι εξαεριστηρας,αλλη χρηση κανει ο ενας αλλη ο αλλος.
Εμεις δεν θελουμε να μας αφαιρει τον αερα απο τον χωρο που ειναι ο απορροφητηρας,θελουμε να μαζευει τους υδρατμους απο την κουζινα και να μην τους αφηνει να απλωνονται σε ολο το δωματιο.Αν απλωθουν σε ολο το δωματιο(δυστηχως δεν μενουν οι μυρωδιες σε αυτον τον χωρο πανε σε ολο το σπιτι) ο αποροφητηρας θα κανει λιγα πραγματα διοτι μαζευει τον αερα που βρισκεται χαμηλα(σε αντιθεση με τον εξαεριστηρα) και τον ανακυκλωνει .
-
03-06-18, 03:23 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #27
Κατά τη γνώμη μου ο μόνος τρόπος να αποφύγεις τις μυρωδιές σε ενιαία κουζίνα είναι να είσαι vegetarian που μισεί το μπρόκολο/κουνουπίδι.
-
03-06-18, 08:34 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #28
Χαχα, πήγα σε κάτι σπίτια vegetarian Ινδών και Κινέζων στην Αμερικη με κλειστή κουζίνα, όλο το σπίτι είχε μια ευωδία. Δικο μου συμπέρασμα, και σκόρδα πρεπει να αποφεύγεις, και κάρυ και πολλά άλλα. Το μπρόκολο καο τα λάχανα που λες μυρίζουν όσο τα μαγειρεύεις και μετα όσο μείνουν, αλλά δεν αφήνουν αποτύπωμα.
hnesne
-
03-06-18, 13:19 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #29
-
03-06-18, 14:56 Απάντηση: Ενίαια κουζίνα - καθιστικό #30
Αν ήμουν Θεσσαλονίκη ή γενικά Β. Ελλάδα ευχαρίστως, εδώ δεν παίζεται, ούτε οικονομικά ούτε από ποιότητα
hnesne
Παρόμοια Θέματα
-
2 Καναπέδες, Σκρίνιο/Βιβλιοθήκη, Γραφείο, Πάγκος, Κουζίνα Siemens
Από MessengerOfGood στο φόρουμ Προσφορά - Ανενεργές ΑγγελίεςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 14-12-22, 10:43 -
Ψηφιακή Ενιαία Αγορά Οι διαπραγματευτές της ΕΕ συμφώνησαν να δοθεί τέλος στον αδικαιολόγητο γεωγραφικό αποκλεισμό
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 25-11-17, 23:16 -
Ψηφιακή ενιαία αγορά: Οι διαπραγματευτές της ΕΕ συμφωνούν για την πρωτοβουλία WiFi4EU
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 11-06-17, 20:41 -
Έναρξη 9ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΤΤ: Ηλεκτρονικές επικοινωνίες & ταχυδρομικές υπηρεσίες στην ενιαία ψηφιακή αγορά
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 09-06-17, 15:28
Bookmarks