Καλησπερα,
Θα ηθελα τις συμβουλες σας για προβληματα ιντερνετ που αντιμετωπιζω στην κοσμοτε.

Πριν λιγο διαστημα αλλαξαμε το ονομα στη συνδεση μας στη cosmote απο της κοπελας μου στο δικο μου και ταυτοχρονα καναμε και ανανεωση συμβολαιου που ειχε ληξει. Να σημειωσω
μενουμε εκτος Θεσσαλονικης, σε κωμοπολη που δεν εχει fiber to the home.
Αφου εγινε η αλλαγη η ταχυτητα μας στο ιντερνετ επεσε απο ~38 σε τεστ στο fast.com και γυρω στο 40 στο cosmote app σε 5-6 και αργοτερα σταματησε να δουλευει τελειως.
Μιλησα με τη κοσμοτε και ανοιξαν τεχνικο θεμα. Με εβαλαν και εκανα εργοστασιακες το ρουτερ (ενα μαυρο, νομιζω λεγεται entry). Εδω αν θυμαμαι καλα αρχισε να πιανει γυρω στα 15.

Την ιδια μερα επικοινωνησα με εναν γνωστο μου που ειναι τεχνικος στη κοσμοτε και κατι εκανε και καταφερα να πιασω γυρω στο 32.
Την επομενη μερα η κοσμοτε εκλεισε και το τεχνικο θεμα.

Μια-δυο μερες αργοτερα η ταχυτητα αρχισε παλι να πεφτει και να ξεσυνδεεται πληρως.
Ξανακαλουμε λοιπον κοσμοτε και ανοιγει αλλο θεμα. Αυτη τη φορα ηρθε τεχνικος στο σπιτι, ανεβηκε πανω στον οροφο και μετρησε με ενα μηχανημα πανω στο ρουτερ.
Ειδε οτι του γραφει attainable 41 αλλα κλειδωνε στα 33.

Μου πηρε το entry και μου εδωσε ενα μαυρο speedport plus 2 και ειπε πως μαλλον οταν αλλαξαμε ονομα μας αλλαξε η "πορτα".
Ειπε πως θα παει να κανει κατι (μαλλον στο καφαο, δεν πολυκαταλαβα). Αφου εκανε οτι εκανε εκλεισε το τεχνικο θεμα.
Τελος παντων, απο οταν εγινε αυτο πιανω 29-30, με 25 ping στο fast.com - Νομιζω πριν εκει ειχα 5-6 αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Στα παιχνιδια ειμαι αρκετα πιο laggy παντως και επειδη εργαζομαι και απο το σπιτι εχω απηυδησει.

Πραγματικα εχω αρχισει να σκεφτομαι να πληρωσω τεχνικους δικτυων να μου εγκαταστησουν κεραια starlink στην ταρατσα
και να κατεβασουμε καλωδιο στο διαμερισμα και μετα καπως (με ειδικο ρουτερ?) να τρεχω οτε και σταρλινκ ταυτοχρονα.

Τι αλλο μπορω να κανω; Να ανοιγω συνεχεια τεχνικα θεματα μεχρι καποιος να καταφερει να με παει στα 38 που ημουνα;
Μπορω να ζητησω απο τεχνικο να κανει κατι συγκεκριμενο;
Παρακαλω ειμαι ανοικτος σε καθε συμβουλη.