Εμφάνιση 631-645 από 682
Θέμα: InaLan: HowTo
-
04-04-25, 13:28 Απάντηση: InaLan: HowTo #631VAMOS ARIS
-
04-04-25, 13:35 Απάντηση: InaLan: HowTo #632
Αν βάλεις το ZTE σε bridge θα λυθεί. Από την άλλη μην περιμένεις να σου λύσουν κάτι τέτοια από την Τ.Υ.
Ούτε υποχρεωμένοι είναι ούτε ιδιαίτερα γνώστες γενικά (δεν έχω λειτουργικό IPv6 από την ημέρα που μου έβαλαν το ONT και η εξυπηρέτηση ακόμα τα ξύνει).
Από την άλλη ότι πληρώνεις παίρνεις...My Speedtest:
Spoiler:
-
04-04-25, 13:59 Απάντηση: InaLan: HowTo #633
Ναι κάτι έχω καταλάβει. Την hcn αντίστοιχα δεν χρειάστηκε ούτε μια μέρα να την ενοχλήσω. Απλά επειδή δεν έχω τρελές απαιτήσεις δεν θα ήθελα να επενδύσω χρήματα σε ρουτερ, 2 πράγματα χρειάζομαι.
Μολις με πήραν από την τεχνική και μου λέει ξανά ότι δεν μπλοκαρεται από μας 100% και ότι πρέπει να δείτε αν έχετε εσείς πρόβλημα ή η πόρτα που προσπαθείτε να ανοίξετεVAMOS ARIS
-
04-04-25, 14:28 Απάντηση: InaLan: HowTo #634
Τα ZTE είναι λίγο χρέπια γενικά. Δεν φταίει η Inalan που το firmware για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ελλειπές και, για να τα λέμε με το όνομά τους, σε αφήνουν να κάνεις bridge πανεύκολα.
Ιστορικά και από προσωπική εμπειρία πόρτες δεν μπλοκάρουν. Δυστυχώς αυτό που θες να κάνεις ο τενεκές που σου δίνουν μπορεί κάλλιστα να μην μπορεί να το κάνει, όσο απλό και να σου φαίνεται εσένα.My Speedtest:
Spoiler:
-
04-04-25, 17:22 Απάντηση: InaLan: HowTo #635
-
04-05-25, 09:01 Απάντηση: InaLan: HowTo #636
πιστεύετε έχει νόημα να κάνεις bridge αν είσαι σε CG-NAT ?
-
04-05-25, 10:36 Απάντηση: InaLan: HowTo #637
Αν δουλευει σωστα, οχι. Ενα nat λιγοτερο, θα το εκανα αν δεν ηταν ιδιαιτερη βαβουρα
-
04-05-25, 11:23 Απάντηση: InaLan: HowTo #638
@Nikiforos
1. Απο Ιnalan εχω το ZTE F670L.
2. Πανω του, εχω συνδεσει μεσω ethernet καλωδιο ενα TP-Link Archer C1200 το οποιο υποστηριζει OPENVPN Server. Οσον αφορα το πως περνει internet, ειναι απλα συνδεδεμενο με καλωδιο και το εχω θεσει σε router mode. Δεν εχω καταλαβει αν αυτο ορίζεται ως bridge mode ή κατι αλλο.
Συνημμένο Αρχείο 264250
3. Πως καταλαβαινω αν ειμαι πισω απο CGNAT? Πηγαινοντας στις ρυθμισεις το ZTE, βλεπω οτι εχει 2 WAN Connection Status profiles. Αν θελεις μπορω να σου στειλω σε PM screenshot απο το ZTE για να μην φαινεται δημοσια η IP μου.
i. omci_ipv4_dhcp_1
ii.omci_ipv4_dhcp_2
-
04-05-25, 15:15 Απάντηση: InaLan: HowTo #639
Καλησπέρα στο forum, είχα χρόνια να μπω αν κ πολύ παλιός χρήστης κ αυτό γιατί έμαθα κ έλυνα τα προβλήματα μου μόνος μου. Θα χρειαστώ τα φώτα σας γιατί ούτε η inalan ούτε το chatgpt ούτε το Google με έχει βοηθήσει. Διάβασα αρκετά στο νήμα αυτό αλλά δεν ξέρω τι από όλα αυτά χρειάζεται να κάνω...
Λοιπόν έχω nordvpn κ θέλω να το βάλω στο router.
Το zte F670L V9.0.11P1N75 της inalan δεν έχει openvpn client. Προμηθευτηκα λοιπόν ένα asus RT-AC66U_B1 που υποστηρίζει vpn server κ client με open vpn όπως το nord.
Συνδέω στο lan1 του zte, καλώδιο με το wan port του asus, κ από το lan 1 του asus καλώδιο στο pc. Εχω κανονικά ενσύρματο internet κ wifi κ από τους δύο ρουτερ σε 2.4ghz κ 5ghz. Κλείνω το WiFi του zte. Ως εδώ όλα καλά.
Μπαίνω nord κατεβάζω openvpn αρχείο από ένα σέρβερ που μου άρεσε (συνολικά δοκίμασα 6 σέρβερ σε udp κ tcp) παίρνω τους (σωστούς) κωδικούς κ πάω στο vpn του asus. Vpn client, openvpn, upload complete το αρχείο του nord, όνομα, κωδικούς κ όταν πατάω activate κολλάει να φορτώνει το connection status. Ελέγχω μήπως είναι bug κ έχω συνδεθεί, μέσω whatsimyip, δεν έχω μπει στο vpn.
Δοκίμασα αρκετούς σέρβερ όπως είπα, πήγα στο zte κ έκανα portforward την 1194 στην εσωτερική ip 192.168.1.x κ τη mac adress του asus, τίποτα. Δοκίμασα μετά κ σε μια άλλη IP που υποτίθεται ήταν κ αυτή του asus με βάση το chatgpt (94.x.x.x κάπου εκεί...) Τίποτα. Έκανα portforward στο asus την 1194, έβαλα dns 1.1.1.1 κ 8.8.8.8... Τίποτα. Το asus είναι στο τελευταίο firmware (3/2025) όπως κ το zte που ζήτησα στην inalan κ μου έβαλε το τελευταίο. Έχω κάνει factory reset στο asus αρκετές φορές, reboot, turn off κ στα δύο ρουτερ... Τίποτα... Δοκίμασα να ανοίξω DMZ γιατί το πρότεινε το chatgpt (δε βρίσκω το λόγο, αλλά το έκανα)... Πάλι τίποτα... Έχω μιλήσει 3 φορές με τους τεχνικούς της inalan, η πρώτη ιδέα ήταν να κάνουν update, η δεύτερη να πληρώσω για static IP, χωρίς να ξέρω αν αυτό θα λύσει το πρόβλημα, η τελευταία ιδέα ήταν να βάλουν κ πρωτόκολλο ipv6. Πλέον δεν έχουν άλλες ιδέες. Να σημειωθεί ότι δεν ξέρουν πως να κάνουν bridge κ ότι είμαι πίσω απο cg-nat, όμως είπαν ότι κ να κλείσουν το cg-nat δεν ξέρουν αν θα διορθωθεί το ζήτημα.
Καταρχήν έχω πρόσβαση admin στο router της inalan (όχι απλού χρήστη). Μπορώ να κάνω εγώ το bridge (δεν γνωρίζω πώς...). Μπορώ να κλείσω το cg-nat?
Μπορώ γνκ να κάνω κάτι; Αν είναι λάθος αυτά που έχω κάνει διορθώστε με, κάνω factory reset κ όλο από την αρχή, δεν έχω θέμαΑπλά ότι ιδέες έχετε παρακαλώ βήμα βήμα μην κάνω καμιά πατάτα
αναμένω τα φώτα σας! Μήπως μέσω inalan δεν γίνεται καν;;
-
04-05-25, 15:16 Απάντηση: InaLan: HowTo #640
-
04-05-25, 15:21 Απάντηση: InaLan: HowTo #641
Μα μπορώ κ εγώ να δω το mac του router. Το γραφει από κάτω η συσκευή. Όχι; Ο τεχνικός δεν ήξερε πως να κάνει bridge ούτε αν αυτό θα βοηθήσει. Να ζητήσω κάποιον άλλο που να ξέρει να κάνει; Το bridge θα λύσει το πρόβλημα;
-
04-05-25, 20:01 Απάντηση: InaLan: HowTo #642
-
04-05-25, 20:14 Απάντηση: InaLan: HowTo #643
επειδή αντιλαμβάνομαι ότι θέλεις να στήσεις VPN client κι όχι server , δεν χρειάζεται ούτε το bridge , ούτε υπάρχει πρόβλημα που είσαι σε CG-NAT και δεν χρειάζεται να πληρώνεις για static
-
04-05-25, 21:34 Απάντηση: InaLan: HowTo #644
Συμφωνώ, το λέω γιατί αυτοί μου το πρότειναν. Όποτε το πρέπει να γίνει για να δουλέψει;
-
04-05-25, 21:45 Απάντηση: InaLan: HowTo #645
Εχει λιγο καιρο που το Port forw δεν δουλευει στην Ιναλαν και το εχουν αναφερει αρκετα παιδια.
Τωρα αν φταιει καμια νεωτερη αναβαθμιση στο 670 ή κατι αλλο μονο οι τεχνικοι της Ιναλαν το ξερουν.
Το βεβαιο ειναι οτι οταν ζητησουμε και κανουμε bridge κι εχουμε public ip στον εξοπλισμο μας παιζει 100% το port forw.
Παρόμοια Θέματα
-
Inalan
Από Daemon στο φόρουμ inalan FTTHΜηνύματα: 21986Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-25, 18:50 -
INALAN στην Κυψέλη Αθήνα
Από Nikiforos στο φόρουμ FTTHΜηνύματα: 2009Τελευταίο Μήνυμα: 25-01-24, 20:44 -
Inalan στην Δυτική Θεσσαλονίκη
Από whoami στο φόρουμ FTTHΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 08-07-18, 20:55 -
Inalan: Εντυπώσεις
Από gekoul στο φόρουμ FTTHΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 20-12-17, 09:49
Bookmarks