Σελ. 43 από 46 ΠρώτηΠρώτη ... 2333384142434445 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 631-645 από 682

Θέμα: InaLan: HowTo

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Thanasakis11 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η εικόνα είναι παράδειγμα, δεν έχω πλέον το F670L αλλά μαντεύω ότι ο λόγος που σου βγάζει σφάλμα είναι επειδή η LAN IP είναι εκτός του DHCP range.

Ώρα να ξεφορτωθείς το κουβαδάκι της Inalan;
    Φαντάζομαι ναι αλλά θα λυθεί το θέμα αν λειτουργεί σαν bridge το zte?

Τραγικό να μην μπορούν να λύσουν κάτι τόσο απλό.
    VAMOS ARIS

Περιοχή
    Κυπριάδου
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    ↓330 Mbps / ↑290 Mbps
    ISP
    Inalan
    Router
    AVM Fritz!Box 4060
    Αν βάλεις το ZTE σε bridge θα λυθεί. Από την άλλη μην περιμένεις να σου λύσουν κάτι τέτοια από την Τ.Υ.
    Ούτε υποχρεωμένοι είναι ούτε ιδιαίτερα γνώστες γενικά (δεν έχω λειτουργικό IPv6 από την ημέρα που μου έβαλαν το ONT και η εξυπηρέτηση ακόμα τα ξύνει).
    Από την άλλη ότι πληρώνεις παίρνεις...
    My Speedtest:
    Spoiler:

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Αν βάλεις το ZTE σε bridge θα λυθεί. Από την άλλη μην περιμένεις να σου λύσουν κάτι τέτοια από την Τ.Υ.
    Ούτε υποχρεωμένοι είναι ούτε ιδιαίτερα γνώστες γενικά (δεν έχω λειτουργικό IPv6 από την ημέρα που μου έβαλαν το ONT και η εξυπηρέτηση ακόμα τα ξύνει).
    Από την άλλη ότι πληρώνεις παίρνεις...
    Ναι κάτι έχω καταλάβει. Την hcn αντίστοιχα δεν χρειάστηκε ούτε μια μέρα να την ενοχλήσω. Απλά επειδή δεν έχω τρελές απαιτήσεις δεν θα ήθελα να επενδύσω χρήματα σε ρουτερ, 2 πράγματα χρειάζομαι.

Μολις με πήραν από την τεχνική και μου λέει ξανά ότι δεν μπλοκαρεται από μας 100% και ότι πρέπει να δείτε αν έχετε εσείς πρόβλημα ή η πόρτα που προσπαθείτε να ανοίξετε
    VAMOS ARIS

Περιοχή
    Κυπριάδου
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    ↓330 Mbps / ↑290 Mbps
    ISP
    Inalan
    Router
    AVM Fritz!Box 4060
    Τα ZTE είναι λίγο χρέπια γενικά. Δεν φταίει η Inalan που το firmware για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ελλειπές και, για να τα λέμε με το όνομά τους, σε αφήνουν να κάνεις bridge πανεύκολα.
    Ιστορικά και από προσωπική εμπειρία πόρτες δεν μπλοκάρουν. Δυστυχώς αυτό που θες να κάνεις ο τενεκές που σου δίνουν μπορεί κάλλιστα να μην μπορεί να το κάνει, όσο απλό και να σου φαίνεται εσένα.
    My Speedtest:
    Spoiler:

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Τα ZTE είναι λίγο χρέπια γενικά. Δεν φταίει η Inalan που το firmware για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ελλειπές και, για να τα λέμε με το όνομά τους, σε αφήνουν να κάνεις bridge πανεύκολα.
    Ιστορικά και από προσωπική εμπειρία πόρτες δεν μπλοκάρουν. Δυστυχώς αυτό που θες να κάνεις ο τενεκές που σου δίνουν μπορεί κάλλιστα να μην μπορεί να το κάνει, όσο απλό και να σου φαίνεται εσένα.
    Απλά λέει ότι το κάνει?
    Όχι εντάξει, φταίει λίγο, δεν μπορεί να δίνει εντελώς χρεπια, τέλος πάντων.
    VAMOS ARIS

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2048/512
    ISP
    OTEnet
    Router
    USR9108
    SNR / Attn
    30(dB) / 28(dB)
    πιστεύετε έχει νόημα να κάνεις bridge αν είσαι σε CG-NAT ?

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FS_Onts/zte5G
    Αν δουλευει σωστα, οχι. Ενα nat λιγοτερο, θα το εκανα αν δεν ηταν ιδιαιτερη βαβουρα

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Inalan
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nikiforos Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλημερα, καταρχην για να μην γεμιζει το γενικο θεμα με ασχετα, πρεπει να το πας εδω το θεμα σου https://www.adslgr.com/forum/threads...n-HowTo/page43
    μετα πρεπει να μας πεις ποιο ρουτερ εχεις ακριβως, με τι τροπο παιρνει ιντερνετ απο της ιναλαν, DMZ, bridge mode κατι αλλο?
    τι ειδους vpn υποστηριζει? τι πρωτοκολλο?
    και το ποιο σημαντικο απο ολα να ΜΗΝ εισαι πισω απο CGNAT γιατι πορτες ΔΕΝ ανοιγουν! υπαρχουν αλλες λυσεις μετα.
    Απαντησε σε ολα αυτα στο αλλο θεμα και το βλεπουμε.
    @Nikiforos

1. Απο Ιnalan εχω το ZTE F670L.

2. Πανω του, εχω συνδεσει μεσω ethernet καλωδιο ενα TP-Link Archer C1200 το οποιο υποστηριζει OPENVPN Server. Οσον αφορα το πως περνει internet, ειναι απλα συνδεδεμενο με καλωδιο και το εχω θεσει σε router mode. Δεν εχω καταλαβει αν αυτο ορίζεται ως bridge mode ή κατι αλλο.

Συνημμένο Αρχείο 264250

3. Πως καταλαβαινω αν ειμαι πισω απο CGNAT? Πηγαινοντας στις ρυθμισεις το ZTE, βλεπω οτι εχει 2 WAN Connection Status profiles. Αν θελεις μπορω να σου στειλω σε PM screenshot απο το ZTE για να μην φαινεται δημοσια η IP μου.
    i. omci_ipv4_dhcp_1
    ii.omci_ipv4_dhcp_2

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Καλησπέρα στο forum, είχα χρόνια να μπω αν κ πολύ παλιός χρήστης κ αυτό γιατί έμαθα κ έλυνα τα προβλήματα μου μόνος μου. Θα χρειαστώ τα φώτα σας γιατί ούτε η inalan ούτε το chatgpt ούτε το Google με έχει βοηθήσει. Διάβασα αρκετά στο νήμα αυτό αλλά δεν ξέρω τι από όλα αυτά χρειάζεται να κάνω...

Λοιπόν έχω nordvpn κ θέλω να το βάλω στο router.

Το zte F670L V9.0.11P1N75 της inalan δεν έχει openvpn client. Προμηθευτηκα λοιπόν ένα asus RT-AC66U_B1 που υποστηρίζει vpn server κ client με open vpn όπως το nord.

Συνδέω στο lan1 του zte, καλώδιο με το wan port του asus, κ από το lan 1 του asus καλώδιο στο pc. Εχω κανονικά ενσύρματο internet κ wifi κ από τους δύο ρουτερ σε 2.4ghz κ 5ghz. Κλείνω το WiFi του zte. Ως εδώ όλα καλά.

Μπαίνω nord κατεβάζω openvpn αρχείο από ένα σέρβερ που μου άρεσε (συνολικά δοκίμασα 6 σέρβερ σε udp κ tcp) παίρνω τους (σωστούς) κωδικούς κ πάω στο vpn του asus. Vpn client, openvpn, upload complete το αρχείο του nord, όνομα, κωδικούς κ όταν πατάω activate κολλάει να φορτώνει το connection status. Ελέγχω μήπως είναι bug κ έχω συνδεθεί, μέσω whatsimyip, δεν έχω μπει στο vpn.

Δοκίμασα αρκετούς σέρβερ όπως είπα, πήγα στο zte κ έκανα portforward την 1194 στην εσωτερική ip 192.168.1.x κ τη mac adress του asus, τίποτα. Δοκίμασα μετά κ σε μια άλλη IP που υποτίθεται ήταν κ αυτή του asus με βάση το chatgpt (94.x.x.x κάπου εκεί...) Τίποτα. Έκανα portforward στο asus την 1194, έβαλα dns 1.1.1.1 κ 8.8.8.8... Τίποτα. Το asus είναι στο τελευταίο firmware (3/2025) όπως κ το zte που ζήτησα στην inalan κ μου έβαλε το τελευταίο. Έχω κάνει factory reset στο asus αρκετές φορές, reboot, turn off κ στα δύο ρουτερ... Τίποτα... Δοκίμασα να ανοίξω DMZ γιατί το πρότεινε το chatgpt (δε βρίσκω το λόγο, αλλά το έκανα)... Πάλι τίποτα... Έχω μιλήσει 3 φορές με τους τεχνικούς της inalan, η πρώτη ιδέα ήταν να κάνουν update, η δεύτερη να πληρώσω για static IP, χωρίς να ξέρω αν αυτό θα λύσει το πρόβλημα, η τελευταία ιδέα ήταν να βάλουν κ πρωτόκολλο ipv6. Πλέον δεν έχουν άλλες ιδέες. Να σημειωθεί ότι δεν ξέρουν πως να κάνουν bridge κ ότι είμαι πίσω απο cg-nat, όμως είπαν ότι κ να κλείσουν το cg-nat δεν ξέρουν αν θα διορθωθεί το ζήτημα.

Καταρχήν έχω πρόσβαση admin στο router της inalan (όχι απλού χρήστη). Μπορώ να κάνω εγώ το bridge (δεν γνωρίζω πώς...). Μπορώ να κλείσω το cg-nat?

Μπορώ γνκ να κάνω κάτι; Αν είναι λάθος αυτά που έχω κάνει διορθώστε με, κάνω factory reset κ όλο από την αρχή, δεν έχω θέμα Απλά ότι ιδέες έχετε παρακαλώ βήμα βήμα μην κάνω καμιά πατάτα αναμένω τα φώτα σας! Μήπως μέσω inalan δεν γίνεται καν;;

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dslakiasv2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καταρχήν έχω πρόσβαση admin στο router της inalan (όχι απλού χρήστη). Μπορώ να κάνω εγώ το bridge
    το bridge πρεπει να στο κανει η ιναλαν για να δει την μακ του ρουτερ σου
    VAMOS ARIS

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Μα μπορώ κ εγώ να δω το mac του router. Το γραφει από κάτω η συσκευή. Όχι; Ο τεχνικός δεν ήξερε πως να κάνει bridge ούτε αν αυτό θα βοηθήσει. Να ζητήσω κάποιον άλλο που να ξέρει να κάνει; Το bridge θα λύσει το πρόβλημα;

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Mikrotik 5009
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dslakiasv2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορώ να κάνω εγώ το bridge (δεν γνωρίζω πώς...). Μπορώ να κλείσω το cg-nat?
    Οχι και οχι.

Ζητας απο Ιναλαν να στο κανει bridge και θα σε καθοδηγησουν.

Αν ο λογος ειναι για να κανεις Vpn server τοτε θα ζητησεις και στατικ public με 6 ευρω χρεωση το μηνα.

Μιλησε μαζι τους.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2048/512
    ISP
    OTEnet
    Router
    USR9108
    SNR / Attn
    30(dB) / 28(dB)
    επειδή αντιλαμβάνομαι ότι θέλεις να στήσεις VPN client κι όχι server , δεν χρειάζεται ούτε το bridge , ούτε υπάρχει πρόβλημα που είσαι σε CG-NAT και δεν χρειάζεται να πληρώνεις για static

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Συμφωνώ, το λέω γιατί αυτοί μου το πρότειναν. Όποτε το πρέπει να γίνει για να δουλέψει;

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Mikrotik 5009
    Εχει λιγο καιρο που το Port forw δεν δουλευει στην Ιναλαν και το εχουν αναφερει αρκετα παιδια.

Τωρα αν φταιει καμια νεωτερη αναβαθμιση στο 670 ή κατι αλλο μονο οι τεχνικοι της Ιναλαν το ξερουν.

Το βεβαιο ειναι οτι οταν ζητησουμε και κανουμε bridge κι εχουμε public ip στον εξοπλισμο μας παιζει 100% το port forw.

Σελ. 43 από 46 ΠρώτηΠρώτη ... 2333384142434445 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Inalan
    Από Daemon στο φόρουμ inalan FTTH
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-25, 18:50
  2. INALAN στην Κυψέλη Αθήνα
    Από Nikiforos στο φόρουμ FTTH
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-01-24, 20:44
  3. Inalan στην Δυτική Θεσσαλονίκη
    Από whoami στο φόρουμ FTTH
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-07-18, 20:55
  4. Inalan: Εντυπώσεις