Εμφάνιση 1-6 από 6
  1. #1
    Εγγραφή
    21-11-2011
    Περιοχή
    Ν. Σμύρνη
    Ηλικία
    35
    Μηνύματα
    1.365
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    99999/9999
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    13(dB) / 4(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εχω φτιαξει δυο καλωδια ethernet. Το ενα εχει μηκος 20 περιπου μετρα και το αλλο σχεδον 3. Ομως παροτι εχω φτιαξει και αλλα καλωδια στο παρελθον συμπεριλαμβανομενου και ενος τριτου καλωδιου πριν το καλοκαιρι μηκους 25 μετρων, στα αλλα δυο η ταχυτητα παει μεχρι τα 100Mbps.

    Το 25μετρο καλωδιο αναγκαστηκα να το κοψω για να το περασω μεσα απο τοιχους, γιατι το ειχα χυμα, κι ενω επιανε πριν το κοψιμο 1Gbps, μετα πηγε και αυτο στα 100Mbps. Οποτε λεω οτι το κομμενο βυσμα θελει αλλαγη και χρειαστηκε να κοψω και να ενωσω 3 φορες για να καταφερω να πιασω ξανα 1Gbps.

    Ετσι προχθες πηγα και πηρα μια συσκευη για ελεγχο καλωδιων --> Powertech CAB-N044 και ελεγξα τα καλωδια. Στο πρωτο καλωδιο αναβουν στο remote ταυτοχρονα τα καλωδιακια 3&4 ενω στο δευτερο τα 4&5. Στο master κανονικα αναβουν ολα με την σειρα. Σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι λαθος οποτε τα ελεγξα και αναποδα και μου δειχνει τα ιδια. Φυσικα την συσκευη την ελεγξα με ετοιμο καλωδιο και παιζει κανονικα.

    Ο προβληματισμος μου οπως φαινεται ειναι οτι δεν ξερω σε ποια ακρη ειναι το προβλημα και δεν ξερω ποιο απο τα δυο να κοψω για να βαλω καινουργιο. Και απο τις προηγουμενες αποπειρες με εχει φοβηθει το ματι μου!

    Εχετε καποια λυση?

    - - - Updated - - -

    Εχετε καποια ιδεα?
    Spoiler:

    Thermaltake Armor Black || EVGA SuperNOVA 550 G2 (220-G2-0550-Y1) || ASUS H87M-PRO || i5-4570 || Kingston HyperX Fury 16GB DDR3-1600MHz
    Kingston HyperX SSD SH103S3B/120G || WD WD4003FZEX - 4TB
    || WD WD4002FΥΥZ - 4TB || Dell UltraSharp U2414H || EVGA GeForce GTX960 4GB FTW Gaming ACX 2.0+

  2. #2
    Εγγραφή
    12-06-2011
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    1.723
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50000/5000
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Linux pppoe/Huawei HG612
    SNR / Attn
    19,6(dB) / 11,9(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Γενικως και αοριστως τι να πουμε?
    Ποιο standard καλωδιωσης ακολουθεις?
    Αφου εχεις tester, η καλωδιωση ειναι 1 προς 1. Τσεκαρε το
    Φωτογραφια των ακρων?

  3. #3
    Εγγραφή
    21-11-2011
    Περιοχή
    Ν. Σμύρνη
    Ηλικία
    35
    Μηνύματα
    1.365
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    99999/9999
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    13(dB) / 4(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Το καλωδιο το εφτιαξα συμφωνα με το Τ-568Β προτυπο.

    Το τεστερ δεν μου δειχνει σε ποιο ακρο ειναι το προβλημα. Γι' αυτο ρωταω, μηπως εχει τυχει σε καποιον να με βοηθησει. Αλλιως κοβω και τις δυο ακρες και βαζω αλλα βυσματα. Απλως δεν ειναι ευκολο στην δικη μου εγκατασταση (τουλαχιστον στο μακρυ).

    Η φωτογραφια δεν ξερω πού θα βοηθησει. Τί να δειξω? Τα καλωδιακια στην ακρη του βυσματος? Τα καλωδια μεσα στο βυσμα? Μια χαρα μου φαινονται και μαλιστα τα κοιταω πολυ προσεκτικα πριν τα πρεσσαρω με μεγεθυντικο φακο.

    Δεν το κανω στην τυχη και δεν ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω καλωδια. Απλως ετυχε αυτο και με ειχε εκνευρισει γι' αυτο και πηρα το τεστερ, μπας και βγαλω ακρη.
    Spoiler:

    Thermaltake Armor Black || EVGA SuperNOVA 550 G2 (220-G2-0550-Y1) || ASUS H87M-PRO || i5-4570 || Kingston HyperX Fury 16GB DDR3-1600MHz
    Kingston HyperX SSD SH103S3B/120G || WD WD4003FZEX - 4TB
    || WD WD4002FΥΥZ - 4TB || Dell UltraSharp U2414H || EVGA GeForce GTX960 4GB FTW Gaming ACX 2.0+

  4. #4
    Εγγραφή
    12-06-2011
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    1.723
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50000/5000
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Linux pppoe/Huawei HG612
    SNR / Attn
    19,6(dB) / 11,9(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Απο τη στιγμη που ακολουθεις το προτυπο, το μονο που μενει ειναι ειτε να μην πατανε καλα τα φυσακια, ειτε να ειναι κομμενο το καλωδιο.
    Απο τη στιγμη που εχεις τεστερ, παρε ενα ετοιμο patch cord, συνδεσε το στο τεστερ και παρακολουθησε τα λαμπακια.
    Δες τι κανουν και μετα βαλτο στο καλωδιο που εχει προβλημα και δες να κανουν το ιδιο.

    Δεν υπαρχει καποιος μαγικος τροπος να βρεις ποια απο τις δυο μεριες εχει το προβλημα χωρις να κοψεις το φισακι.
    Μπορεις ομως να παρεις ενα ετοιμο patchcord, να το κοψεις στη μεση, και να το συνδεσεις με κροκοδειλακια στη μια ακρη.
    Μετα με το τεστερ βλεπεις τι γινεται. Απλα το κομμενο patchcord σου εξασφαλιζει οτι θα ψαξεις την ΑΛΛΗ πλευρα αν το τεστερ δεν στο βγαλει οκ.

  5. #5
    Εγγραφή
    01-07-2003
    Περιοχή
    Θεσσαλλλλονίκη
    Μηνύματα
    64.346
    Downloads
    39
    Uploads
    14
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    200000/200000
    ISP
    HCN - OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    asus,vigor
    SNR / Attn
    11.5(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Είναι νόμος πως όταν θα κόψεις κάποιο κλιπ το πρόβλημα θα είναι στο άλλο
    επιχειρήματα 4ου τύπου

  6. #6
    Εγγραφή
    21-11-2011
    Περιοχή
    Ν. Σμύρνη
    Ηλικία
    35
    Μηνύματα
    1.365
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    99999/9999
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    13(dB) / 4(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι νόμος πως όταν θα κόψεις κάποιο κλιπ το πρόβλημα θα είναι στο άλλο
    Πόσες φορες το εχω παθει αυτο? Και γενικως ολοι οσοι ασχολουνται με οτιδηποτε σχετικο.
    Spoiler:

    Thermaltake Armor Black || EVGA SuperNOVA 550 G2 (220-G2-0550-Y1) || ASUS H87M-PRO || i5-4570 || Kingston HyperX Fury 16GB DDR3-1600MHz
    Kingston HyperX SSD SH103S3B/120G || WD WD4003FZEX - 4TB
    || WD WD4002FΥΥZ - 4TB || Dell UltraSharp U2414H || EVGA GeForce GTX960 4GB FTW Gaming ACX 2.0+

Παρόμοια Θέματα

  1. Περιεργο προβλημα στην εκκινηση
    Από jim_p στο φόρουμ Unix - Linux
    Μηνύματα: 118
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-19, 10:34
  2. ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ETHERNET
    Από griniaris στο φόρουμ Networking
    Μηνύματα: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-08-18, 23:02
  3. Πρόβλημα με το network Ethernet driver στα Windows 8.1
    Από chris1975 στο φόρουμ Windows
    Μηνύματα: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-01-18, 18:42
  4. Μηνύματα: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-11-17, 13:52
  5. Πρόβλημα με hdmi over Ethernet
    Από nexus31 στο φόρουμ DVB-T, Tηλεοράσεις, IPTV
    Μηνύματα: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-10-17, 16:57

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας